Transferde mesele isim değil;model.Prödl,ihtiyacın olan bir stoper modeli değil.Kaldı ki Beşiktaş'ın futbol aklı eğer her kim ise stoper konusunda kadro planlaması nedir?14 yabancı hakkı var iken oraya nasıl bir dörtlü(4)düşünülüyor.Franco'nun yanına mı yoksa Ersan'ın yanına mı bir partner aranıyor?Bekler ve stoperlerin önüne nasıl orta sahalar tercih edilecek.Milosevic gibi kapalı bir kutu var acaba sezon öncesi kampta denenip yollanacak mı;yoksa gelecek sezonun kare aslarından mı?
2,5 yıldır tanıdığımız yönetim "az ama öz ya da sadece az"mantığı ile transfer yapacak ise Prödl,Ersan,Pedro,Milosevic ile yola çıkmak demek=Ötenazi.
Sana geriden oyun kuran,ayağı temiz,markaj becerisi yüksek,geride liderlik edebilecek,yüksek topta iyi,derin savunma yapabilecek,pozisyon bilgisi,oyun görüşü yüksek,tatlı-sert ve tabiri caizse kaşar bir stoper lazım.A klas olmasına gerek yok;Demba,Sosa,Töre klasmanında olsun yeter.Prödl,Kaboul filan bu seviyede değil.Üstelik bu isimler çok sık sakatlanan ve güven aralığı düşük oyuncular.Ayrıca Bundesliga da oynayan her oyuncuda mükemmel filan değil.Elinde yeni kontratı düşünülürse sol stoper Ersan var;güven aralığı gerek sakatlıklar hususunda gerek ise performansı ile düşük.Franco ise bu ligde fark yaratmaz;yıllardır tipik Güney Amerika futbolu oynuyor;sarkık savunma anlayışı ile.Beşiktaş'ın ne yapıp edip Kale,Stoper,Orta Saha(8 numara) ve Sol bek pozisyonlarına nokta atışı transferler yapması lazım.En azından az olsun temiz olsun.Ha bunun yanına Demba Ba'yı,Stoperleri,Kanatları,Bekleri hatta orta sahaları yedekler ise "yemede yanında yat"

İsterseniz size 20 kişilik bir liste bile çıkarırım da bir anlamı yok ki;kim bu kadro mühendisliğini yapıyor ise onun eline bakıyoruz.Bu işler böyle arkadaş sen oyuncuya teklif yapmadan zorlamadan,menajerler çalışmadan kimse sana gelmez.Adamlar Pektemek,Ersan,Cenk ile sözleşme imzaladılar;biz burada nefes tüketiyoruz.Görürsünüz Cech'ler,Maxi'ler,Mavuba'ların adı geçer kimler gelir.Ben scout ekibinin de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum 3 yıldır tek başarısı Pedro;o da...
Demba,Sosa,Töre,Tosun,Opare,Motta,Tolgay,Tolga bunlar iyi/kötü scout değil;böyle scout mı olur

12 milyonluk Bruma gibi.