Futbol adına en üzüldüğüm şey, Fernandao için küçük takım golcüsü, kazma öküz falan denmesiydi.
Bizdeki büyük takım golcüsü pektemek, adamlardaki küçük takım golcüsü fernandao.
Çok yazık.
En komigi de ne biliyormusun? Kucumsenen adamin 48 lig macinda 32 gol 8 assist'i olmasi. 48 macta 40 gole direk etki etmesi.
Peki, bu performansi gosterene biz neden "Bu oyuncu daha yuksek seviyede bir takima hazir" gozuyle bakmiyoruz? Dunyanin her yerinde bu boyleyken, neden biz "kucuk takim futbolcusu" diyoruz?
Ben burda cok kez yazdim, hatta kendi futbolcularimizi kucumsek gibi olmasin diye Pektemek/Cenk-Fernandao kiyasi yapmadim. Ama bu uc futbolcudan hangisinin daha ustun oldugu cok acik ortada.
Neden kucumsendigini de anlamis degilim. Bir santrofor topu alip gitmesi, cok hizli olmasi mecburi birseymi?
Sorun Turk futbolundaki mentalite. Fernandao cok caliskan. Fizik gucu ile ligdeki her stopperden ustun cikabilecek kalitede. Hava toplarini indidip servis edebiliyor. Ilk dokunusu iyi, sirti kaleye donuk oynayip servis verebiliyor ve takim arkadaslarinin ilerde cogalabilmesini sagliyor. En iyisi de ne biliyonmu? Bu adamin her iki ayagi ile yaptigi tek vuruslar klas. Ne yani, millet ne sandi. Bu adam daha buyuk takima gittiginde bu ozellikleri kaybolacakmi?
Soylemiyim soylemiyim diyorum, ovmeyim rakip oyuncusu diyorum, ama bazi yorumlari ve su kamp donemindeki performansi gorunce elde degil. Ve iddia ediyorum, Van Persie'yi ve Fernandao'yu cok kez izlemis biri olarak, Fernandao en az V Persie kadar, hatta daga fazla atarsa kimse sasirmasin.