Ben de bir süre kalecilik yapanlardanım, sonradan stoper olduk.

Kalecinin makbulü maksimum ayakta kalandır. Taffarel'in bu özelliği çok gelişmiştir. Aynı şekilde Cordoba'da bu konuda başarılıydı. Casillas ve yeni jenerasyondan Neuer ve Courtois'da aynı tarz kaleciler. Her mevkii de geçerli olan bir kural var, oyunu önce kafanda oynayacaksın, pozisyonu kafanda gerçekleştireceksin, o zaman hangi mevkiide olursan ol hep 1 adım öndesin, gücünü de, fiziğini de daha ekonomik kullanırsın. Muslera'nın bu hale gelmesinin tek sebebi Taffarel'dir... Bu saydıklarımın çoğu kısa kaleciler, Taffarel, Casillas, Cordoba, bunlar hep 1.85 altı kaleciler ve mecburen bu şekilde gelişmek zorunda kalmışlar, yeni nesil diyebileceğimiz Muslera, Neuer ve Courtois ise benzer özelliklerle donatılmış 1.90 üzeri kaleciler ve ciddi anlamda değerliler. Günümüz futbolunda artık kısa kalecilerin hiç bir şansı yok, 1.85 altındaki kalecilerin çok çok önemli özellikleri olması lazım tutunmak için. Bu bağlamda Ospina 1.83 boyu ile yeterli donanıma sahip değil, boy dezavantajını kapatacak yetenekleri olmadığı için abartılmaması gerektiğini söylüyorum, bunun ispatı da açık, Arsenal'in O'nu şimdi bu paraya satması aslında herşeyi gözler önüne seriyor...