Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5691221 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Daha önce defalarca konuşulmuştur büyük ihtimal ama tribün tribün basamak ve kapasite bilgileri ilk sayfaya eklense hiç de fena olmaz, açıkçası bilgilendirme açısından iyi olur diye düşünüyorum.
bilmiyoruzki sır gibi sakliyorlar kac basamak olacak kapasite kac tek bildigimiz sembolik rakam 41.903 koltuklar takipmadigi surece kac koltuk var bilemeyecegiz saymak lazim gidip :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ddc1979

Personel olarak hem Kadıköy'de hem tt arenada maçlarda görev alıyorum .
Hayatımda tt arena kadar itici ve soğuk bir stad görmedim. Dün maçtan sonra yarım saat Seyrantepe'ye kadar Yürüdüm. Sevmesem bile galatasaraylılara üzülüyorum öyle bir yerde öyle bir stada gitmek zorunda kaldıkları için.
Arkadaş inanın ki bizim mabedimiz kadar mekanı güzel bir stad yok şu alemde. Kıymetini bilelim.
ağaçlı yoldan yürümek...mabede varmak...

Çevrimdışı ebabil

kamera ss'i atın da serinleyelim arkadaşlar  :duman:

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Personel olarak hem Kadıköy'de hem tt arenada maçlarda görev alıyorum .
Hayatımda tt arena kadar itici ve soğuk bir stad görmedim. Dün maçtan sonra yarım saat Seyrantepe'ye kadar Yürüdüm. Sevmesem bile galatasaraylılara üzülüyorum öyle bir yerde öyle bir stada gitmek zorunda kaldıkları için.
Arkadaş inanın ki bizim mabedimiz kadar mekanı güzel bir stad yok şu alemde. Kıymetini bilelim.
Aynen :ok:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı attila_metu

TT Arenayı çok merak ediyordum. Dün casus olarak ttarenada maç izledim. Gözlemlerim:

1. Stad çok güzel ancak çok büyük. Tribün bütünlüğü yok.
2. Ulaşım sıkıntı. Sanayiden minibüs yapıp gittim. Stada giriş için tem üzerinden üst geçitten geçtikten sonra 2 metrelik bir bölüm var. Geç kalmama rağmen kuyruk oluştu.
3. Taraftar çekirdekçi. sadece kale arkasında ufak bir grup destek oluyor. onların da sesi çıkmıyor.

Bunlara karşılık vodafone arena ise;
1. 40-45 bin arası ideal atmosfer için.
2. ulaşım konusunda birşey söylemeye bile gerek yok.
3. tüm maç vodafone arenada büyük beşiktaş taraftarını hayal ettim.

Çevrimdışı Bekrakn

kamera ss'i atın da serinleyelim arkadaşlar  :duman:

hocam iki vinç de şu an prekast işinde :halay:

Çevrimdışı ilhan

Özür dileyerek konu dışı yapıyorum kusura bakmayın arkadaşlar.
Ankara'da olup maça gitmek isyteyen varsa biletimi transfer yapabilirim.

Çevrimdışı Cengo

Herkese merhaba! Öncelikle bu foruma yeni üye olan herkes gibi :D ben de 7-8 aydır ziyaretçi olarak takip ediyordum, bugün dayanamadım üye oldum.

Logoyla ilgili konuya gelince: @Cengo abinin eğitim/tecrübe/kariyerine sonsuz saygı duyarım ve yazdığı yazıyı sonuna kadar da okudum. Teknik bir kariyeri olan birisi olarak söylüyorum anlatmak istediği her detayı da anladım. Bir logodaki simgelerin aynı düzlemde olma zorunluluğunu çıkarırsak (ki bunu bilmiyordum, bence gereksiz, daha özgür olunabilmeli) bu logoyu ben sevdim. Tabi ki önümüze sunulan bu 2 seçenek içerisinde diğerine göre daha çok sevdim. Daha iyisi yapılabilirdi tabi ki, yapılmalıydı da. Tahmin edeceğiniz üzere ben bu logoya oy vermiştim, sanıyorum ki çoğunluk da öyle düşünmüş ki seçtiler. Her neyse niye sevdiğimi de söyleyeyim bari  :icool: Bana göre bize yakın olan 3 çizgi kartal pençesini simgeliyor ama herkes onu stadın bir parçası sanıyor. Bu benim hoşuma gitti. Bu arada @Cengo abinin de dediği gibi şu her yere kartal figürü koymaktan artık vazgeçelim. Forma armasındaki kartal simgesi (bir ara vardı şimdi neyse ki yok) bence hiç hoş görünmüyor. Tek başına armamız çok daha asil ve kaliteli duruyor.

Logoyu sevmemin diğer sebebi ise (tabi bize sunulan logolar içerisinde) tek düze olmaması, bizim ki biraz farklı olmalı. Örneğin yeni stadımızda köşelerin biraz daha alçak olması (daha önce bir çok kişi bunu belirtmişti, @Necmi abi de olabilir) benim de hoşuma gidiyor. Daha estetik görünüyor.

Çok uzattım kusura bakmayın. Bu arada @Necmi abinin hayranıyım  :super: Söylediği her şeyin altına imzamı atarım.

@Neco Selamlar,

Ben de forumun yenisi olarak sana öncelikle hoşgeldin demek isterim, Hoşgeldin.

Açıklamalarımda, yazını okuyunca anladım ki, bir noktayı ciddi yanlış anlamışsın, düzeltmek isterim.

"...Bir logodaki simgelerin aynı düzlemde olma zorunluluğunu çıkarırsak (ki bunu bilmiyordum, bence gereksiz, daha özgür olunabilmeli)..." Herhangi bi logodaki simgelerin "aynı düzlemde olma zorunluluğu" diye bir şey söz konusu değil, öyle olmuş olsa buna ilk itiraz edecek ben olurdum:)

Dün geceden beri perspektif nedir, kuralları nedir, neden perspektif vardır, neden gereklidir, kuralları olmazsa perspektif perspektif olmaktan neden çıkar gibi sorularla daha önce haşır neşir olmamış bir izleyici aklına ve gözüne nasıl anlatabileceğimi düşünüyorum. Bu, belki abartıyorum ama, lisede biyoloji dersinde kurbağa kesmemiş bir insana bi cerrahın kalp ameliyatını anlatması gibi bir şey...:)

Logodaki perspektif hatasını bir de şöyle anlatmayı deneyeyim:

Evinde cam çay/yemek tabağı olanlara deney:)) 3 tane cam tabak alın (amerikalıların mikro dalga fırınların üzerine yazdığı "içinde ev hayvanı kurutmaya kalmayın" mantığına paralel tabakların daire formunda olması zorunluluk:)

Şimdi bu cam tabaklara tam üstten baktığınız da, eğer tabak 30cm çapında ise tam ortasına gelecek şekilde ve 10 cm genişliğinde tabağın dışına kadar sarkacak kağıt şerti yerleştirdiğinizi düşünün. Bu kağıt şeritin dışında kalan kenarları (tabak kalınğını ölçebileceğiniz kenarları rankli bi kalemle boyayın.. Bunu her 3 tabak için de yapın... Şimdi elimizdeki tabakları bu çizili kenarları üst üste gelecek şekilde koyun... Bu tabkalara kuş bakışı baktığınızda, çizgiler solda ve sağda olmak üzere bir parantez oluşturur, değil mi? Evet. Ve biz tabakları tam bir daire olarak görürüz. Tabaklar masada durduğu halde en üstteki tabakların merkezinden yaklaşık 60 cm uzaklıkta ve en üstteki tabaktan yaklaşık 30 cm yükseklikten tabakların merkezine baktığımızda ne görürüz?

Birincisi tabakları artık bir daire olarak göremeyiz, artık tabaklar bakış açımıza göre birer elips olarak görünür.
İkincisi Tabakların arka tarafında kalan renkli boyadığımız kenarları da tabaklar cam olduğu için görürüz, değil mi?
Üçüncüsü Tabaklara hangi açıdan bakarsak bakalım tabakların renkli boyanmamış kenarlarını her bir tabak için ayrı ayrı birleştirmek istesek tabaklar arasında geçiş yapma olanağımız fiziksel olarak mümkün müdür? hayır değildir! Çünkü tabağın fiziksel kenarı boyanmamış da olsa aynı tabakta devam etmektedir..

şimdi elinize bir fotoğrafa makinası alıp tabakların boyalı kenarlarının bir fotoğrafını çekmiş olsanız yaklaşık olarak bizim Logonun çizgilerinin fotoğrafını çekmiş olursunuz. Bu perspektif olarak doğrudur... Bu tabakların boyalı kenaralarını 2 farklı yükseklikten çekmiş olsanız atıyorum biri 30 cm yükseklikten diğeri 50 cm yükseklikten... Ve bu iki fotoğrafı arka tarafta kalan çizgilerini bir fotoğraftan, ön tarafta kalan çizigileri diğer fotoğraftan kesip iki yarım fotoğrafı birleştirdiğinizde göreceğiniz şey şu olur, tabakların boyalı kenarlarının oratasında kalan boyanmamış bölümleri artık birleştiremezsiniz... çünkü oeğriler iki farklı açıdan çekilmiş tabakların elips formundaki eğrileridir...

Başka nasıl anlatılabilir bilmiyorum...:)

Beğeni meselesine hiç girmiyorum, herkes herşeyi beğenebilir... Beğeni meselesinde soru; kimin beğenisine göre karar verilmelidir, olur, ki o da bambaşka bir tartışmanın konusudur... Bu perspektif hatası ile ilgii konu değil... Sadece bi hatırlatma bundan 40 yıl önce Türkiye'de de erkekler Belden ispanyol paça pantolonları beğenerek giydiler... Bugün niye beğenilmiyor? Sorusu üzerine kafa yormak lazım...

Bu perspektif hatası konusunda daha fazla açıklama yapmaya da çalışmayacağım... Sözün bittiği yere vardım sanırım:) Lütfen bunu saygısızlık olarak almayın, ama her "abi bu nasıl hatalı sorusuna" vereceğim bunlardan başka cevabım yok, ayrıca bu konu ile de forumu, bana göre zaten yeterince meşgul ettiğimi düşünüyorum...

Çevrimdışı eocivan

Herkese İzmirden selamlar, aylardır takip ediyorum,stadla ilgili heyecanımız sizin paylaşımlarınızla hergün dahada artıyor,
izmirden birşey öğrenemiyoruz paylaşamıyoruz belki,ama emin olun benim gibi cok takipçiniz var, elinize yüreğinize sağlık
ve #sabret
Çocuklar inanın,inanın çocuklar Güzel günler göreceğiz,güneşli günIer

Çevrimdışı ErsinA.

Herkese cümleten  :hosgeldin

bi yeni inönü fotosu iyi giderdi şimdi.

Çevrimdışı Cengo

günaydın beşiktaş arena. @Cengo abi gece mesaj yazamadım kusura bakma ben verdiğin linke girince çıkamadım tl hikayesi vs derken burayı kaybettim.logoyu bende beğenmedim.elinde yapmış olduğun bir çalışma varsa görebilirmiyiz.birde bu logonun geri dönüşü olamazmı.vodafone sözleşmesi bitince ne olur.stadı değilde vodafonu anlatan bir logo olmuş daha çok.bizim renklerimizdede kırmızı var ama bu kadar yoğun kullanılmasıda hoş durmamış.merdiveni tasvir eden çizgilerde göz tırmalıyor.logo biraz daha tarihi dokuya uygun yapıyı yansıtan bir tarzda yapılabilirdi.

@MURAT selamlar,

Benim elimde Vodafone arena için yapılmış bir çalışmam yok:( Hiç böyle bir sorumluluk da hissetmedim açıkçası... Bunları yazarken aynı zaman da şunu da düşündüm, "iyiki daha önce bu konuda çalışmamışım, çünkü eğer benim önerim buydu" diyecek olsam, bu yazıları okuyan insanların %90'ının aklına "hee o aslında kendi logosunun lobisini yapıyor" düşüncesi gelirdi ve bu beni inanılmaz utandırırdı... Bu nedenle bütün konu hakkındaki yazılarımda sadece olayın basit teknik bilgi hatasına odaklanıp onu anlatmaya çalıştım... Logoya çirkin de demedim güzel de...

Ayrıca Logoya konusunda en önemli mesele kimin tasarladığından çok, kimin karar verdiğidir... Karar vericinin vizyonu, estetik birikimi ve olmazsa olmaz pazarlama teknik birikimi... Logo tek başına düşünülerek karar verilirse yanlış kaçınılmaz olur... Basit bir örnek, mevcut logo üzerinde olan gömlekler yapmış olsak ya da tişörtler ve Logoyu "kibar" bir boyutta en geniş kenarı (lacoste timsahı gibi) 1,5 cm olsa Logodaki "kuş" yaklaşık 1-2mm olur... Onu yapabilecek makina olsa da o "kuş"a 1 metre uzaklıktan bakan siyah bir nokta mı görür, yoksa bir kartal mı? Herkes siyah bir nokta görür...

Bir başka örnek karar vericinin vizyonuna dair... Apple diye bir Bilgisayar markası olmasa ve bu ülke de herhangi bir yatırımcı Biligsayar işine girmek için bir tasarımcıdan Logo istese ve ona herhangi bir tasarımcı "ısırılmış elma" tasarlasa, bu ülke de bu bilgisayar markasını kabul edeceğine inandığınız bir tek kişi var mıdır? bence yoktur... Bu Steve Jobs vizyonu... Tam bu noktadan hareketle "bu logodan dönüş olmaz mı" soruna yine Apple örneği ile vermek isterim 76'dan buyana Logo tam 6 kez değişerek bugünkü halini aldı...http://9to5mac.com/2014/05/19/fancy-a-piece-of-apple-history-apples-original-rainbow-logo-signs-being-auctioned/

Çevrimdışı egehan_67

Paletli prekast dösüyoda,sarı vincte kapi kenarlarina mi dösüyo

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı ibrahim

Herkese cümleten  :hosgeldin

bi yeni inönü fotosu iyi giderdi şimdi.

Ne mübarek adamsın başkan

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı Efe

stadyum bitmiş çimi koyun oynayalım  :bandit:
harika gorunuyor 2 gun sonra eski acik tam bittimi yeni inonu fotosu lazim bir butun olarak gormek cok guzel olacak
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Tolga

Prekastlar bitince stadın heybeti daha da ortaya çıktı :icool:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı mert_

stadyum bitmiş çimi koyun oynayalım  :bandit:
ne kadar dehşetli güzel görünüyor tıpkı düşlerimiz gibi :)

Çevrimdışı talha

[img width=700 Yasaklı Link.com/wp-content/uploads/2013/07/vodafone-arena-29.04.2014-33.jpg[/img]

bir yıllık değişim.  :super:
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı ErsinA.

insan bakmaya doyamıyor şu haline bile. 

Çevrimdışı cisse557

Çevrimdışı serdart

Çevrimdışı mert_

vinçler de takımın son haftalardaki formasyonundan etkilenmiş sabahtan beri paletli reyiz ile sarı vinç eski açıkta çift forvet takılıyor.