nesi kalitesiz betonda boşluklarmı var demirmi görünüyor nedir kalitesizlik kalıpları sökerken kenarların kırılmış olmasımı ben orda betonda boşluk göremiyorum demir falan görünmüyor işçilik kalitesizliği derken ne anlıyorsun ben çözemedim betonda aranan bir standart vardır standartı karşılıyorsa iş düzgün yapılmıştır karşılamıyorsa kiptaş orayı kırdırıp yeniden yaptırır. öyle senin dediğin gibi stad yetişecek diye göz yumulmaz bunda karar mercihi Beşiktaş değil yapı denetim kırın burayı onaylamıyorum der ve o merdiven kırılmadan o inşaatta çivi çakamazsın gerçekten anlamıyorum o işin kalitesiz olmadığını farklı farklı yollardan anlattık peki stadı kötülemekle eline ne geçiyor kalitesiz olmayan bir işi kalitesiz yapınca ne kazanıyorsun hadi haklı olsan derimki haklısın şuna estetik değil desen anlayacağım ama kalitesiz demek orda emeği geçene direk hakarettir insanlar oraya emek harcıyor denetleyici firmalara suç atmaktır bir sürü insan ordan ekmek yiyor her şeydende ötesi stada çamur atmaktırki bu kabul edilecek bir şey değil en kaliteli malzemeyide kullansan kalitesiz bir iş yaparsan o iş kalitesizdir malzeme onu kurtarmaz beton yapının kaliteside sağlamlığıyla ölçülür yeni tarz betonu estetik amaçlı kullanılan yapılarda beton estetiği aranır ama burası öyle bir yapı değil burda aranan sağlamlıktır. Sağlamlığı karşılıyorsa yapı kalitesi uygundur. @İhsan
Necmi Bey Merhaba,
Kusura bakmayın ama kimin yaptığını bilmiyorum, kimseye de suç atmak istemiyorum. Sadece Beşiktaş taraftarı olarak işe yaklaştığım için Beşiktaşın menfaatlarını düşünüyorum. Kalitesiz iş yapılınca Beşiktaşın hakları çalındı diye eleştiriyorum. Doğal hakkımdır bu benim.
Kalitesiz mi değil mi konusuna gelince:
İnşaat mühendisiyim, ve bu işi 18 senedir yapıyourm. Hayatımın büyük bir bölümü Almanya'da geçti. Türkiye'de az işlerin içinde bulundum ama denetim sisteminin gereksinimleri kerkes tarafından benimsenmediğini fark ettim. Bunun dışında sağlamlık herşey değildir, aynı şekilde ölçülerinin tutturulması lazım, güvenlik açısından basamakların düzenli olması lazım, yapının uzun ömürlü olması için çatlakların olmaması ve demirlerin görünmemesi lazım.
Acaba ben mi ön yargılıyım diye Almanyada başka mühendis arkadaşla bu foto üzerine konuştuk: İlk tepkisi:Yüzeyler düz değil, çatlaklar var ve Demir görünüyor. Almanya'da merdivenler böyle kabül edilmezdi ve kaplama yapacak şirketin işi çok zorlaşacak oldu. Kaplayacak şirket Almanya'da olsaydı ek ücret taleb ederdi oldu.
@Necmi