Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5726771 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ilhan mansız

numaralı ve kapalı kulelerle aynı yükseklikte gibi sanki
Vodafone Arena kapalı ve numaralı kuleleri geçiyor
yapılacak çatıyla birlikte geçiyor. sozkulun dergiden alıntıladığı yeni açık çatısıyla aslında bir ilgisi yok. Sizin gönderdiğiniz fotoğrafta kapalı tribünün yoldan yüksekliği kaç metre ise vodafone da da kapalı tribünün yerden yüksekliği aynı olmalı, zaten proje izni bu şekilde olduğu için binler kamyon harfiyat çıkarılarak stad aşağı indirildi. Daha yükesek yapılma imkanı olsaydı harfiyat alınmasına gerek kalmazdı

Çevrimdışı serti67

NUMARALININ ARKASINDAKI YENI ACIGA DOGRU OLAN YURUYUS YOLU NASI OLCAK ANLAYAN BERI GELSIN YAA:)
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı Efe

esku acikta bilezik demirlemesi bitmek uzere yeni aciktada demirleme suruyor eski acikta bir bolum daha kaliplanmis betonlama olabilir bu aksam
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı cagdas44

yapılacak çatıyla birlikte geçiyor. sozkulun dergiden alıntıladığı yeni açık çatısıyla aslında bir ilgisi yok. Sizin gönderdiğiniz fotoğrafta kapalı tribünün yoldan yüksekliği kaç metre ise vodafone da da kapalı tribünün yerden yüksekliği aynı olmalı, zaten proje izni bu şekilde olduğu için binler kamyon harfiyat çıkarılarak stad aşağı indirildi. Daha yükesek yapılma imkanı olsaydı harfiyat alınmasına gerek kalmazdı

Hocam yalnız şöyle bir şey var hafriyat her türlü alınacaktı çünkü eski tribünler şimdiki gibi düz temel değil araziyle eğimli bir temele oturtulmuştu o seviyelerin eşitlenmesi için yine tonlarca hafriyat kalkacaktı

Çevrimdışı Efe

NUMARALININ ARKASINDAKI YENI ACIGA DOGRU OLAN YURUYUS YOLU NASI OLCAK ANLAYAN BERI GELSIN YAA:)
valla bende pek anlamadim bitmesini bekleyecegiz
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ilhan mansız

Hocam yalnız şöyle bir şey var hafriyat her türlü alınacaktı çünkü eski tribünler şimdiki gibi düz temel değil araziyle eğimli bir temele oturtulmuştu o seviyelerin eşitlenmesi için yine tonlarca hafriyat kalkacaktı
anlatamadım herhalde eski fotoğrafta numaralının yüksekliğine bakın yol ile aşağı yukarı aynıdır, vodafone da da aynı.kapaılda da yükseklik yol seviyesiye aynı.

Çevrimdışı serti67

valla bende pek anlamadim bitmesini bekleyecegiz
yuruyus yolu desen yukselttıler kafes gıbı numarılıdan yenı acıgı ayırı gıbı makette ordan yuruyen ınsanlar gozukuyodu ama anlamadım nası bıse oluyo yada projesı varsa gorebılırdık
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimiçi Kartal Ç

çatısıyla birlikte vodafone arena projesi için belirlenen yükseklik sınırı, saat kulesinin en yüksek noktası kadar.

eski stadda da sınır buydu. yeni açığa eklenen 3. katın en üst noktasıyla saat kulesi aynı yükseklikteydi ancak sonradan o 3. katın tepesine yapılan uyduruk çatı yukarı doğru eğimli olduğundan bu sınırı ihlal ediyordu. zaten çok eleştirilmişti yapılırken.

... diye biliyorum.

Çevrimdışı cagdas44

anlatamadım herhalde eski fotoğrafta numaralının yüksekliğine bakın yol ile aşağı yukarı aynıdır, vodafone da da aynı.kapaılda da yükseklik yol seviyesiye aynı.

Hayır hocam onu anladım, benim söylemek istediğim hafriyatın sebepleri arasında eski stadın yapım şeklide var demek istiyorum. Hatırlarsanız eski stat şimdiki gibi düz bir temele değil arazi eğimine göre bir temele oturmuştu koltukların altında ara kat/katlar yok hemen zemine geliniyordu. Şimdi ise koltuklar altında ara kat/katlar var bu sebepten bi kere inşaat temel yapısı değişiyor ve hafriyat gerekiyordu

Çevrimdışı ilhan mansız

çatısıyla birlikte vodafone arena projesi için belirlenen yükseklik sınırı, saat kulesinin en yüksek noktası kadar.

eski stadda da sınır buydu. yeni açığa eklenen 3. katın en üst noktasıyla saat kulesi aynı yükseklikteydi ancak sonradan o 3. katın tepesine yapılan uyduruk çatı bu sınırı ihlal ediyordu. zaten çok eleştirilmişti yapılırken.

... diye biliyorum.
zaten aynı olmak kaydıyla izin verdiler bildiği kadarıyla ve yazdığınız gibi yeni açık çatısının hesaplamalarla bir ilgisi yok

Çevrimdışı ilhan mansız

Hayır hocam onu anladım, benim söylemek istediğim hafriyatın sebepleri arasında eski stadın yapım şeklide var demek istiyorum. Hatırlarsanız eski stat şimdiki gibi düz bir temele değil arazi eğimine göre bir temele oturmuştu koltukların altında ara kat/katlar yok hemen zemine geliniyordu. Şimdi ise koltuklar altında ara kat/katlar var bu sebepten bi kere inşaat temel yapısı değişiyor ve hafriyat gerekiyordu
dostum zaten iki stad aynı yere yapılmadı. yanlış htırlamıyorsam 23 mt denizden uzaklaştı ama esas sebep kapasite artışıdır.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Son 3 sayfadır yapılmış bitmiş , mükemmel bir stadın gereksiz bir tartışması KULE  uzun olsa ne olur kısa olsa ne olur. geçse ne olur geçmese ne olur...

cok zor şartlarda ne sekilde alındıysa alınmıstır bir izin veyapılmıştır bu stat..

stadın sekli semalı koltuk düzeni veya köşelerde ki yırtık yada çatal merdivenler umrumda değil çünkü içine girildiğinde hiç birini anlamayacaksınız.

bu saheser aynı yerinde ve daha kaliteli şekilde yükseldi Allah izin verirse maçlarımızı oynayacagız..

yeri değil haddimede değil ama bu takım 19.Haftasını lider olarak tamamladıgı bu ligde imkanı ve  vakti olupta her ne kadar dünyanın en kötü yerinde en kötü stadında olsada saat 16:00 da muhtemelende soguk olmayan bir havada maç yapacak ve beklenen taraftar bugun itibari ile  15 - 20 bin civarı. ama takımı eleştiren taraftar sayısı 1milyon kişi.

cok komık  bi rakam bu kadar ciddi seyler dururken stadın orası söyle burası böyle tartısmaları cok kabak tadı verdi çünkü ortada kaba inşaatı bitmiş bir stat var.

sürekli sanmames gibi olsaydı denilyor  evet bencede mükemmel bi stat ama DOLMABAHÇE yi bırakıp KAZLIÇEŞME ye yapsaydık belk daha güzelini yapardık..

[ Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 13:20:50 ONUR KOLCU ]

Çevrimdışı ahmet türken

şu resme bakınca inönünün ,vodafone arena yanında ne kadar yavan kaldığını gördükçe, o stattaki atmosfer böyleyse şimdikinde nasıl olacak diye düşündükçe  insan meraktan ölüyor. Şimdi tartışıp bir birimizi kırdığımız konulara bakıyorumda yok çatal merdiven ,yok çıkış kapısı çokluğu , yok yükseklik, yok alçaklık, yok bilmem kaç sıra , yok koltuk rengi. Acaba inönüde yada tv karşısında yüzlerce kez maç izlemiş kaç kişi çıkış kapılarının çataldanda beter olduğunun, kaç tane çıkış kapısının yada koltuk renklerinin dizilişinin farkındaydı. O sebepten bit arık be bit. Bitte nasıl bitersen bit. Çatal merdiveninede ,hibrit çiminede, çatının şeffaflığınada bakarsam namerdim. Bir gram et bin ayıbı örter misali, o koltuklar takılsın kara kartalım sahaya çıksın hiç bir kusur kalmaz herşeyin üstü örtülür bu güzelim stattda. GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER

Çevrimdışı Mehmet92

Buyrun stadların yükseklik karşılaştırması

Çevrimdışı ilhan mansız

şu resme bakınca inönünün ,vodafone arena yanında ne kadar yavan kaldığını gördükçe, o stattaki atmosfer böyleyse şimdikinde nasıl olacak diye düşündükçe  insan meraktan ölüyor. Şimdi tartışıp bir birimizi kırdığımız konulara bakıyorumda yok çatal merdiven ,yok çıkış kapısı çokluğu , yok yükseklik, yok alçaklık, yok bilmem kaç sıra , yok koltuk rengi. Acaba inönüde yada tv karşısında yüzlerce kez maç izlemiş kaç kişi çıkış kapılarının çataldanda beter olduğunun, kaç tane çıkış kapısının yada koltuk renklerinin dizilişinin farkındaydı. O sebepten bit arık be bit. Bitte nasıl bitersen bit. Çatal merdiveninede ,hibrit çiminede, çatının şeffaflığınada bakarsam namerdim. Bir gram et bin ayıbı örter misali, o koltuklar takılsın kara kartalım sahaya çıksın hiç bir kusur kalmaz herşeyin üstü örtülür bu güzelim stattda. GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER
kimsenin kimseyi kırdığı yok, sadece yükseklik konusunu anlamaya çalışıyoruz, konu vodafone un güzel veya çirkinliği de değil ama stad başlığına uygun edepli yazışmalar hepsi. ha konu takımsa yarın 16 da herkes geleceği yeri biliyor buyrun gelin, takım lider ve kazanırsa liderliği devam edecek. görelim bakalım kaç kişi gelecek

Çevrimdışı ilhan mansız

Buyrun stadların yükseklik karşılaştırması
tamam işte aynı, zaten mantık olarak başka türlü olamaz. Yukarıda sozkulun alıntıladığı dergi yeni açık çatı tribününü baz alıyor va yanıltıcı bilgi vermiş. bende bunu izah etmeye çalıştım

Çevrimdışı sozkul

Alıntı yapılan: Serjo - 14 Şub, 2015 12:46

Hocam dbarchitect Bünyamin Dermanın mimarlık ofisinin adı

Çevrimdışı ilhan mansız

Alıntı yapılan: Serjo - 14 Şub, 2015 12:46

Hocam dbarchitect Bünyamin Dermanın mimarlık ofisinin adı
hocam, stad projesinin yeni açık çatı yüksekliğiyle bir ilgisi yok, bu gereksiz kafa karıştıran bir durum. eski ve yeni fotolarda kapalı ve numaralının yüksekliği kıyaslandığında durum ortaya çıkıyor. Yeni açık çatı yüksekliğinin aslında konumuzla bir ilgisi yok. bunu belirtmeye çalıştım. bir de şu va bazı arkadaşlar yanlış anlamaya çok müsaitler. bunun olumlu veya olumsuz olarak da yazmadım sadece bir tespitten ibaret. burada saçma sapan  çiçekler obitaş yazışmalarına aylardır tahammül edilirken gayet medeni bir yazışmanın anlaşılamaması çok tuhaf.

Çevrimdışı ahmet türken

kimsenin kimseyi kırdığı yok, sadece yükseklik konusunu anlamaya çalışıyoruz, konu vodafone un güzel veya çirkinliği de değil ama stad başlığına uygun edepli yazışmalar hepsi. ha konu takımsa yarın 16 da herkes geleceği yeri biliyor buyrun gelin, takım lider ve kazanırsa liderliği devam edecek. görelim bakalım kaç kişi gelecek
ben yükseklikle alakalı değil genel olarak inşaatın başladığından beri olan süreçten bahsettim. Ayrıca merak etme ben her maç ordayım.

Çevrimdışı keremfrat1

Ogledeb sonra stada gitme durumum vardi oda kalmadi malesef bugunde gidemiyoruz  :bawling:

Çevrimdışı keremfrat1

Istinyedeyim aksam erken cikarsam stada gecip foto cekebilirim olmadi yarin maca giderken cekerim :)

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Ogledeb sonra stada gitme durumum vardi oda kalmadi malesef bugunde gidemiyoruz  :bawling:

saglık olsun keremcim..

Çevrimdışı ilhan mansız

ben yükseklikle alakalı değil genel olarak inşaatın başladığından beri olan süreçten bahsettim. Ayrıca merak etme ben her maç ordayım.
alıntıladığın mesaj genel bir mesajdır. aynen senin genel olarak yükseklik değil inşaatın başladığından beri olan süreçten bahsetmen gibi, anladın?  :ok:

Çevrimdışı Serkan7738

esku acikta bilezik demirlemesi bitmek uzere yeni aciktada demirleme suruyor eski acikta bir bolum daha kaliplanmis betonlama olabilir bu aksam

o kalıplı görünen yer betonlanmış sabahki resimlerde gördüm @Efe

Çevrimdışı Efe

o kalıplı görünen yer betonlanmış sabahki resimlerde gördüm @Efe
betonlanmissa iyi demirlemede bitti kaliplayip beton atacaklar sadece bi kac gune biter eski acik
Şampiyon Beşiktaş JK