Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5710141 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetx

Eski açık benimde hoşuma gidiyor stadın dört tribünü dördüde birbirinden farklı orda bin koltuk eksik diyemi kötü oluyor bence stadın simetrisini bozan yeni açık siz kapasite gözüyle bakıyorsunuz ama göze hoş gelmesini kullandığın zaman işin içine estetik girer ve tek farklı tribün yeni açıktır neden o zaman her yer çift katken yeni açık tek kat demiyorsunuz aslında mimari olarak baktığında yeni açık görünümü bozuyor ha orası yedi sıra fazla olunca estetiği bozmuyorda eski açık yedi sıra az oluncamı estetiği bozuyor eski açıkta kusur var diyorsanız o zaman yeni açıktada tam tersi kusur var yani olaya estetikten uzak duygusal bakıpta başkasının zevklerini eleştirmek nasıl bir durum oluyorki :alala: kimisi simetriden hoşlanır kimisi asimetriden hoşlanır ve asimetriden hoşlananların sayısı emin ol daha fazla @ALBATROS
:claps: :claps:
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Tek kat kale arkası algısı yaratan kişiyi tebrik ediyorum.Bu kadar boş muhabbete şahit olmadım.Bu fikri savunanlara göre Veledrome,Camp Nou veya San Siro'dan daha güzeldir.  :lol:

Bugüne kadar hiç içime sinmedi Tek kat kale arkası olan stadyumlar ! Benim hiç hoşuma gitmiyor ve Görsel olarakda beğenmiyorum , Kesinlikle ve kesinlikle 2 Katlı stadyumlar daha güzel ve daha estetik duruyor :ok:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ahmetx

milan şu stadı bırakıp 48 binlik stada gidecek,demek ki kapasite çok önemli değil.kapasiteye takılan arkadaşlara duyurulur.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı pascal26

stadın lokasyonu olarak bizim stadı tabiki dünyada geçecek bir stad yok, çevre uyumluluğu hakkında da lafım yok lakin tribün yapısı olarak konuşuyorum. bursa'nın stadını daha çok beğeniyorum. yoksa yok metroyla ulaşımı gidişi dönüşü zor oluşundan filan bahsetmiyorum. hem kapasitesi fazla hem daha çok taraftarın isteğini göz önüne alarak yaptılar stadı.

timsah arenayı karşılaştırabilecek pekçok stad bulabilirsiniz. ama bizim stadı dünyada çok az stadla karşılaştırabilirsiniz.

Parayla diğer stadların daha iyisini de her zaman yapabilirsiniz. Ama Vodafone Arena'nın benzeri yapılamaz. O boğazın seriniğini veremezsin, martıların çığlığını koyamazsın. O stad on yıllardır saat kulesiyle, Bezm-i Alem camisiyle Dolmabahçe Sarayı ile fısıldaşır, konuşur. Ağaçlı yoldan bi kez yürüyen anlar bunu.
Artık sıradan yapılarla karşılaştırmaktan vazgeçin bu stadı. Siz hala orada neler olduğunu ve bu kulübün şu anda neyi başardığını anlayamamışsınız.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

timsah arenayı karşılaştırabilecek pekçok stad bulabilirsiniz. ama bizim stadı dünyada çok az stadla karşılaştırabilirsiniz.

Parayla diğer stadların daha iyisini de her zaman yapabilirsiniz. Ama Vodafone Arena'nın benzeri yapılamaz. O boğazın seriniğini veremezsin, martıların çığlığını koyamazsın. O stad on yıllardır saat kulesiyle, Bezm-i Alem camisiyle Dolmabahçe Sarayı ile fısıldaşır, konuşur. Ağaçlı yoldan bi kez yürüyen anlar bunu.
Artık sıradan yapılarla karşılaştırmaktan vazgeçin bu stadı. Siz hala orada neler olduğunu ve bu kulübün şu anda neyi başardığını anlayamamışsınız.
:claps: :claps: :claps:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Eski açık benimde hoşuma gidiyor stadın dört tribünü dördüde birbirinden farklı orda bin koltuk eksik diyemi kötü oluyor bence stadın simetrisini bozan yeni açık siz kapasite gözüyle bakıyorsunuz ama göze hoş gelmesini kullandığın zaman işin içine estetik girer ve tek farklı tribün yeni açıktır neden o zaman her yer çift katken yeni açık tek kat demiyorsunuz aslında mimari olarak baktığında yeni açık görünümü bozuyor ha orası yedi sıra fazla olunca estetiği bozmuyorda eski açık yedi sıra az oluncamı estetiği bozuyor eski açıkta kusur var diyorsanız o zaman yeni açıktada tam tersi kusur var yani olaya estetikten uzak duygusal bakıpta başkasının zevklerini eleştirmek nasıl bir durum oluyorki :alala: kimisi simetriden hoşlanır kimisi asimetriden hoşlanır ve asimetriden hoşlananların sayısı emin ol daha fazla @ALBATROS
Kesinlikle @Necmi abi , Bunu ben savundum bugün bana cevaben yazmıştı zaten bu iletiyi :ok:
Stadın Bir tribünü 2 Kat localı ve Kısa Tam karşısındaki ise Locasız ve Devasa , Asimetrik ve oldukça ilgi çekici bir tasarım , Hem estetik açıdan hemde gorsellik açısından...
Tek Tip tribünden yapısından çok daha fazla ilgi çeker ve çekecek bu durum bunu her zaman soyluyorum benim çok hoşuma gidiyor bu tarz Asimetrik yapılar ...

Çevrimdışı ALBATROS

bize inönünün eski açığıda güzel gelirdi ama objektif olunca güzel falan değil kendimizi kandırmayalım heryerde eski açık göze batıyor bütün stadı batırıyor. ilk zamanlar eski açığın yükseldiğini sanınca herkes nasılda seviniyordu unuttunuz galiba o günleri

:s20: :boxin:

Çevrimdışı Fatih

milan şu stadı bırakıp 48 binlik stada gidecek,demek ki kapasite çok önemli değil.kapasiteye takılan arkadaşlara duyurulur.
O stad 1920'lerde yapilmisti abi...Giden herkes harabe diyor... Bir de stadi inter'le beraber kullaniyorlar biliyorsun... Ha 80.000'i birakip neden 48.000'lik stad yapiyorlar dersen o taraflarini bilmiyorum
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı ahmetx

O stad 1920'lerde yapilmisti abi...Giden herkes harabe diyor... Bir de stadi inter'le beraber kullaniyorlar biliyorsun... Ha 80.000'i birakip neden 48.000'lik stad yapiyorlar dersen o taraflarini bilmiyorum
kar zarar hesabı yapmışlardır. @Fatih

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 06 Nisan 2015, 16:46:33
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
eski açığın üstü çatı olunca dikkat çekmeyecek şimdiki gibi merak etmeyin.
ben maketlerden anlayamamıştım burda yazılanlardan sonra farkettim.
üstü kapanınca aynı görünecek heryer.
hatta en organize tezahüratlarda eski açıkta olacak gibi bir his var içimde...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Ayrıca Herkesin Hayran olduğu Juve Arenada 41.000 kişilik ve Uefa finaline ev sahipliği yaptı , Chelsea 42.000 kişilik stada sahip keza Liverpool da 45.000 , Bazıları Stad kapasitesini Takımın büyüklüğüyle doğru orantılı olduğunu iddia ediyor öyle olsaydı bu takımlar bu kapsitede stadlarda oynamazdı zaten , Önemli olan boyu değil işlevi , Olimpiyat 80.000 liK ama Ne atmosfer ne butunluk nede Seyirci var , Herşey kapasite değil !! 41.903 yapacak bişey yok tabiki 45-46.000 kişilik olmasını isterdim ama daha fazla olmasını asla istemezdim , 46.000 den fazlası gereksiz geliyor bana ...@ahmetx abi

Çevrimdışı ahmetx

eski açığın yüksekliği hep tartışılacak  galiba

[ Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 16:59:42 ahmetx ]

Çevrimdışı murat_

Afrikadan bi adam getirin gözlerini kapatin sadece tribune oturunca acin gozlerini toki kertenkele vodafone hangisini begenir sizce
vodafone Arenayi  :money:

Çevrimdışı ahmetx

Ayrıca Herkesin Hayran olduğu Juve Arenada 41.000 kişilik ve Uefa finaline ev sahipliği yaptı , Chelsea 42.000 kişilik stada sahip keza Liverpool da 45.000 , Bazıları Stad kapasitesini Takımın büyüklüğüyle doğru orantılı olduğunu iddia ediyor öyle olsaydı bu takımlar bu kapsitede stadlarda oynamazdı zaten , Önemli olan boyu değil işlevi , Olimpiyat 80.000 liK ama Ne atmosfer ne butunluk nede Seyirci var , Herşey kapasite değil !! 41.903 yapacak bişey yok tabiki 45-46.000 kişilik olmasını isterdim ama daha fazla olmasını asla istemezdim , 46.000 den fazlası gereksiz geliyor bana ...@ahmetx abi
48 bin ve 200 loca en ideali bence ...

Çevrimdışı murat_

Niye avrupadan amerikadan degilde afrikadan, Afrikada futbol cok mu ileriki oradan gelecek bir taraftar tribun ozellikleirni anlayabilecek.
vurduuu gol oldu  :evillol:

Çevrimdışı ALBATROS

koltuk planını soran biri vardı daha önce paylaşılan bu görsel var

köşedeki koltuklar böyle girintili yerleştirilirse bunuda savunacaklar var burada  :bandit:

Çevrimdışı murat_

Bence Alaksı var @SDemirsoy
Passo kimin ?? Aktif Bankın ! Aktif bank kimin ? C.Başkanının damadının ! Millet neden itiraz ediyor Sanıyorsunuz??? İnsanlar Hükümet yandaşına Kazandırmak istemiyor ! Neden Passoyu Protesto eden kesimin Ataturkçu ve Solcu Gruplar olduğunu hiç duşundunmu ???
Ben Solcu falan değilim ama Bu sisteme ve Hukumete karşıyım Dinimede Son derece baglıyım @SDemirsoy
valla yunus niye yalan söyliyim ilk defa söylediklerinin hepsine sonuna kadar katılıyorum  :claps: :claps: :claps:

48 bin ve 200 loca en ideali bence ...
45-48.000 , Ben 46.000 diyorum En ideali gerçektende @ahmetx abi
Daha fazlası hem görsel olarak hem estetik olarak hemde doluluk olarak başarılı olamıyor , Tribünler giderek sahadan uzaklaşıyor ve Seyir zevki düşüyor , Çok ciddiyim 52-55.000 kişilik bir stadyum asla istemezdim , Maksimum 48.000 fazlasıyla yeterlidir....
[ Son Düzenleme: 06 Nisan 2015, 17:03:23 Yunus Emre Dökmeci ]

valla yunus niye yalan söyliyim ilk defa söylediklerinin hepsine sonuna kadar katılıyorum  :claps: :claps: :claps:
:ok: :ok: :ok: :D

Çevrimdışı tayfun

Beşiktaş-İstanbul Başakşehir maçı, planlandığı gibi bu akşam saat 20:00'de oynanacak.ntvspor
sen ben yok BEŞİKTAŞ var.

Çevrimiçi Necmi

Vodafone arena tüm ayrıntıları düşünülmüş bir stadyum. :super:
2 yıldır her ayrıntısına dikkat ediyorum ancak 4 tane gözümü tırmalayan şey bulabiliyorum  :D

1.Futbolcu çıkış tüneli.(Alttan verilebilir miydi?)
2. @ALI RIZA iyi bilir  :D kapalı alttaki ortadaki merdiven ve çıkış (kapalı ortaya vip koltuk koyup çıkışları ve merdivenleri aynen numaralı vipteki gibi yapıp bu problem çözülebilir miydi?)
3.Eski açık köşedeki yırtıkların üzerindeki çıkışlar
4.Eski açık da kolonların seyrekleşmesi

çatal merdivenler bile artık gözüme kötü görünmüyor. :lol:
tabi bunlara hata gözüyle bakılabilirmi
1- çıkış tünelinin alttan verilebilmesi ancak daha derine inmekle mümkün olurdu numaralı bir kat daha aşağı inerdi bize bir kat kazandırırdı ama izin verilirmiydi bilmiyoruz ve maliyeti çok yüksek olurdu karşılığını alabilirmiydik sonuçta kazanılan koltuk sayısı çok az bunları hesaplayıp ondan sonra doğru yanlış demek lazım
2- Orta merdivenin yapılmaması bir çıkış daha hem alt hem üst yapmak demektir acaba hangisi tercih edilir tartışmak lazım ben az çıkış sayısını tercih ederim beşiktaş taraftarı merdiven boşluğu bırakmaz :D
3- orda çıkış olmak zorunda ya bir tane ortaya yada iki tane yanlara çıkışların her koltuğa olan bir askari mesafesi var o mesafeyi geçemez oraya iki tane fazla gelir dört köşe için düşününce dört fazla çıkış kapısı demektir
4- Eski açık kolonlar anıtlar kurulu zorunluluğu hatırlarsanız oraya çatı bile konmasını istemediler tribün arkasında güzel bir çalışma olursa o kolonların seyrek olması işe estetik bile katabilir dış görünüm olarak
işin özü aslında bu projede olması gereken her detay düşünülmüş üstünde kafa yorulmuş bu kadar kısa sürede ben bu kadar detayın düşünülmesini ancak saygıyla karşılarım ama esas eleştireceğimiz veya alkışlayacağımız konular biz stadın içine girdiğimizde ortaya çıkacak esas önemli olanı daha bilmiyoruz nasıl kullanacağız giriş çıkış rahatlığı güvenlik wc lerin büfelerin yerleri kullanışlığı aydınlatma ve ses dahada önemlisi izlenebilirlik bunlar önemli detaylar işte tepkiler olsun tebrikler olsun o zaman ortaya çıkacak @ahmetx

Çevrimdışı tedd

Sizce Türkiyedeki en güzel stad hangisi?

Güzellikten neyi kastediyoruz buna bakmak lazım. Estetik? Teknolojik? Boğucu?

Şahsi fikrim, bittiğinde en güzeli Bursa'nın stadı olacak. Kendi temalarını yansıtıyor. (Germe çatı bizimkiyle aynı vs.)
İkinci sıraya TT Arena'yı koyarım (Arena yalnızca yarım kalmış gibi duruyor. Gerekli kaynak yaratıldığında kusursuz bir stad haline gelebilir).
3. sıraya da bizimkini koyarım (bizimle eş zamalı yapılan diğer stadları görmedim henüz).
Ancak Saraçoğlu'nu da bir kenara koyamayız. Kaç yıl öncesinde yapılmış olmasına rağmen yukarıdaki hepsiyle baş edebilir.

Kapasitenin tartışılmaması gerektiğini düşünen arkadaşlar var.
Bunu tartışıyor olmak afedersiniz büyüklük mü işlev mi tartışmasıyla aynı.
Kim büyüklüğün önemli olmadığını iddia edebilir?

1. Öncelikle kapasite sayısı zihinlerde baski yaratır. O stadyumda saha çıkacak olan takımlara "Bugün 30 bin seyirci full dolduracak stadı" demekle
"55 bin seyirci full dolduracak" demek arasında çok fark var. 55 binlik stadım tam dolmaması durumunda etkisiz olacağını iddia edenler de olabilir.
Emin olun 30 bin de olsa her zaman full dolmaz. Nitekim dolmuyordu da. Sizin geleceği görerek plan yapmanız lazım. Eğer önümüzdeki 50 sene
bu takıma hizmet edecek bir stadyumdan bahsediyorsanız, kapasitenin en az 50 bin veya 55 bin olması gerekir. Bunun ekonomik vs. sebepleri de var.

2. Teknoloji çağındayız ve Olimpiyat Stadyumu gibi bir büyüklükten bahsetmiyoruz. Kontrollü bir büyüklük yapılabilir.

Bu stada daha fazlası için yasal ve bürokratik bir takım izinlerin verilmediğini biliyoruz. Bütün bunları göz önüne alarak bu eleştirileri yapıyorum.
Yöneticiler nasıl olur da bu izni alamaz demiyorum. Dikkatinizi çekerim. Mevcut haliyle stadyumları kıyaslıyorum. Mevcut haliyle stadyumumuz güzel ve çağdaş bir stad.

Ancak ne Türkiye'nin en büyüğü, ne en güzeli ne de en boğucusu diyemeyiz.

Başka kulvarlarda birincilik tabiki bizde.

Şehir merkezinde bulunması, semtin içinde olması, toplu taşımaya olan yakınlık ve boğaz kenarında olması, teknolojik olacak olması.
Bunun dışında diğer stadyumlardan bariz önde olduğumuz bir nokta göremiyorum.

The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı ZEKI

:claps: :claps: :claps: