Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6384021 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı SDemirsoy

kaba bitmiş iş bitmiş tartışma ya ne hacet ?  :bandit:

Çevrimdışı Deniz

Acikca soyluyorum o kulelerin yikilmasini ben de istemezdim.muazzam bir hava katiyor stada.ama anitlar kurulunun eski aciga yukseklik siniri koyacagini da kimse tahmin etmiyordu.dusunun cati ve kolonlar kuleyi geciyor ama tribun gecemiyor!Bunu mimar tahmin edebilir miydi ?

Eski aciktaki O alcaklik anitlar kurulunun alcakligi,yapacak bise yok bence cok da kotu durmuyor..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı SDemirsoy

Acikca soyluyorum o kulelerin yikilmasini ben de istemezdim.muazzam bir hava katiyor stada.ama anitlar kurulunun eski aciga yukseklik siniri koyacagini da kimse tahmin etmiyordu.dusunun cati ve kolonlar kuleyi geciyor ama tribun gecemiyor!Bunu mimar tahmin edebilir miydi ?

Eski aciktaki O alcaklik anitlar kurulunun alcakligi,yapacak bise yok bence cok da kotu durmuyor..

hatta ilk başta ki projede eski açığın üstü açıktı noldu sessiz sedasız falan kapandı niye bundan söz etmiyoruz ?
bence de güzel eski açık

Çevrimdışı Abdullah

bak bir daha oku istersen
proje hazırlanırken ve projeyi hazırlıyan ekip dedi ki eski stadtan hatıra kalsın yeni stada birşeyler ve 19 mayıs kapısı(eski acığın olduğu bayrakların altında olan kapı)ve kuleler kalsın denildi ve proje buna göre onay aldı ...sonra inşaat başlayınca kulelerin bize sorun cıkaracağı duvarın problem olucağı anlaşıldı ve revizyonlar yapılmaya başlandı ama anıtlar kurulu dediki biz projeyi böyle onayladık ve bu kuleleri gecmemezsiniz...stad yapmanın heycanı ile kaynayan bu konu sonradan biraz dert oldu başımıza yani kendi ayağımıza sıkmış gibi olduk.kapasite konusunda çok bi değişim yaratmasada belki işler biraz daha kolay olup zaman acısından kar edebilirdik:) diyeyim..
kapasıte 1000 -2000 artardı ama başta yapılan hata heyecan gayri ciddi iş hazırlığı şu anki kaba hazırladı...! mabet dediği gibi kendi ayağımıza sıktık ama sonra sağa sola bunlar sıktı diyoruz...!

Bak abi olmamış bir olayın ihtimallerinden bahsediyoruz. Biz o kule ve duvarı projeye dahil etmesek dahi anıtlar kurulu mevcut yüksekliği yine geçemezsiniz diyebilirdi, demeyedebilirdi. İki ihtimal de var. Ama Anıtlar Kurulu'nun genel hassas düşünce yapısına baktığımızda ben yine de vermeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca mabet abi son cümlesinde işlerin daha hızlı yürütülebileceğinden bahsetmiş. Ben bu cümleden şunu çıkartıyorum Anıtlar yükseklik konusunda bize her türlü kısıtlamayı koyacaktı ama kuleler olmasaydı eski açığa daha çabuk başlardık. Hatırlarsan Anıtlar Kurulu bir süre duvara yaklaştırmamıştı.  :ok:

Çevrimdışı Efe

Evt basliktan bilgi almak isteyen arkadaslari sabote ediyorsunuz suan bu kadar geyik yeter bırakın stad bitsin artik o kotu bu kotu diyerek stad bitmiyor insanlarin bilgi almasinida engellemeyin lutfen
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yakup

Haber sitemizdeki köşe yazılarım için

http://haber.besiktasarena.com/author/yakup

Hayat kadar güzel işte BEŞİKTAŞ, BEŞİKTAŞ kadar güzel işte hayat....

Çevrimdışı Volkan Başaran

Anıtlar kurulu ısrar etmiş, buraya 60.000 kişilik stad yapın demiş, Fikret Orman kabul etmemiş, 41.903'ü geçerse hatırım kalır demiş, hatta bir ara 30.000'e düşürmüş kapasiteyi de son anda Ahmet Nur Çebi girmiş araya.

İnsanları insaat mühendisi , teknik direktör olmakla suçluyorsunuz ancak sizde de maşallah öyle bir kulak varki konuşulanları duyuyorsunuz..

Anıtlar kurulu ne karışır Allah Aşkına 41.903 olmasına..

Anıtlar kurulu Beşiktaşlı olmuş kapasiteui özel olarak mı belirledi acaba ?

Yapmayın..

Başkan defalarca dedi alan yeterli değil, Eski Açık kısmınında belli bir yüksekliği olacak.. Ancak işin garip kısmı ondan sonra çıkıyor. Eski açık kısmı açık kalsa stadın 3 yanı kapansa eyvallah diyeceğim ancak çatının boyu aynı olacaksa yukardaki arkadaşların söyledikleri doğru oluyor.O boşluğa tribün konmayınca ne oldu anlamadım ? Ne farketti yani. Üstüne birde çatı gelecek. Anıtlar kurulunun kararı saçma sapan bir kararmış ki kuşa döndü bariz belli..

Birde forumda bu kapasite yada diğer konularla ilgili sohbetlerde sıkça görülen "sıktınız" "aynı konular" sözleri ile yazn arkadaşları eleştiren arkadaşlara sözüm var...

Bu saatten sonra dönüş yok ancak insanlar duygularını forumlarda yansıtacaklar ki dökülecekler.

Burada ne siz ne başkası o insanlara burada yok sıktınız yok şöyle yaptınız gibi ifadelerle yok sayma hakkına sahip değiller..

Şahsen benimde sıkıldığım çok muhabbet var. Sabahları "günaydın" akşamları "iyi geceler" gibi..

Herhalde dışardan gelenler bu eleştiren arkadaşların mesajlarını okumaktan daha ziyade günaydın mesajlarına ya da kendi aramızdaki sohbetleri okumaktan daha çok sıkılıyorlardır emin olun..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimdışı Abdullah

Mimarın tahmin edip edememesini geçtim. Yapılan çalışmayı gayri ciddi bulmak cidden abes kaçıyor. Bu kadar büyük çaplı bir proje hazırlanırken insanların emeğine saygısızlık edilmesi hiç hoş değil.

Çevrimdışı ALI RIZA

tahmin etmiyorduk vs geçeceksin mühendissin mimarsın vs eski açık taşıyızı kolon olmadıgı tribün belli taraftar sayısına göre mukavemet aldın misal verelim taraftarı 80 kg hesapladın oldu oraya 1000 tane 120 kg taraftar geldi orası allah korusun çöktü insanlar yaralandı vs oldu çıkıp biz 120 kg insan geleceğini hesaplamadık mı diyeceksin _?
elektrik mühendisligi okuyorsun şaft sahasına kaç trafo kurulacagını ve kurulacak trafonun kaldıracağı yükü hesaplayıp ona göre trafo dikiyorsun sonra yükünün 2 katı hat bağlıyorsun şaft sahasındaki trafo uçuruyorsun sonra bilmiyorduk mu diyeceksin hesabını en ince ayrıntılısına kadar yapacaksın sonra o yaptı bu yaptı bilmiyorduk vs geçeceksin...!
Neye Çatı şekli şemalini değiştirdiniz ? şeffaf yapmıyorlar @Deniz ? proje deki gibi _?

Çevrimdışı Abdullah

İnsanları insaat mühendisi , teknik direktör olmakla suçluyorsunuz ancak sizde de maşallah öyle bir kulak varki konuşulanları duyuyorsunuz..

Yapmayın..

Başkan defalarca dedi alan yeterli değil, Eski Açık kısmınında belli bir yüksekliği olacak.. Ancak işin garip kısmı ondan sonra çıkıyor. Eski açık kısmı açık kalsa stadın 3 yanı kapansa eyvallah diyeceğim ancak çatının boyu aynı olacaksa yukardaki arkadaşların söyledikleri doğru oluyor.O boşluğa tribün konmayınca ne oldu anlamadım ? Ne farketti yani. Üstüne birde çatı gelecek. Anıtlar kurulunun kararı saçma sapan bir kararmış ki kuşa döndü bariz belli..

Birde forumda bu kapasite yada diğer konularla ilgili sohbetlerde sıkça görülen "sıktınız" "aynı konular" sözleri ile yazn arkadaşları eleştiren arkadaşlara sözüm var...

Bu saatten sonra dönüş yok ancak insanlar duygularını forumlarda yansıtacaklar ki dökülecekler.

Burada ne siz ne başkası o insanlara burada yok sıktınız yok şöyle yaptınız gibi ifadelerle yok sayma hakkına sahip değiller..

Şahsen benimde sıkıldığım çok muhabbet var. Sabahları "günaydın" akşamları "iyi geceler" gibi..

Herhalde dışardan gelenler bu eleştiren arkadaşların mesajlarını okumaktan daha ziyade günaydın mesajlarına ya da kendi aramızdaki sohbetleri okumaktan daha çok sıkılıyorlardır emin olun..

Abi çatıyla tribünün orayı kapatması arasında çok ciddi farklar var. Ayrıca çatı projenin ilk halinde yoktu.

Çevrimdışı GPekcan

Sen buradan ne anlıyorusn _? Suç anıtlar da mı yoksa mimar proje heycanında mı _? @Abdullah okuduğumuzu neden anlamayalım _?

Mabet acıklaması ( Yetki onun dışında mimar ve bjk yönetminde) :
proje hazırlanırken ve projeyi hazırlıyan ekip dedi ki eski stadtan hatıra kalsın yeni stada birşeyler ve 19 mayıs kapısı(eski acığın olduğu bayrakların altında olan kapı)ve kuleler kalsın denildi ve proje buna göre onay aldı ...sonra inşaat başlayınca kulelerin bize sorun cıkaracağı duvarın problem olucağı anlaşıldı ve revizyonlar yapılmaya başlandı ama anıtlar kurulu dediki biz projeyi böyle onayladık ve bu kuleleri gecmemezsiniz...stad yapmanın heycanı ile kaynayan bu konu sonradan biraz dert oldu başımıza yani kendi ayağımıza sıkmış gibi olduk.kapasite konusunda çok bi değişim yaratmasada belki işler biraz daha kolay olup zaman acısından kar edebilirdik:) diyeyim..
İnşaat esnasında stada giriş-çıkış ve lojistik konularında o bölümün yıkılmış olması fazlasıyla zaman kazandırabilirdi

Çevrimdışı Abdullah

tahmin etmiyorduk vs geçeceksin mühendissin mimarsın vs eski açık taşıyızı kolon olmadıgı tribün belli taraftar sayısına göre mukavemet aldın misal verelim taraftarı 80 kg hesapladın oldu oraya 1000 tane 120 kg taraftar geldi orası allah korusun çöktü insanlar yaralandı vs oldu çıkıp biz 120 kg insan geleceğini hesaplamadık mı diyeceksin _?
elektrik mühendisligi okuyorsun şaft sahasına kaç trafo kurulacagını ve kurulacak trafonun kaldıracağı yükü hesaplayıp ona göre trafo dikiyorsun sonra yükünün 2 katı hat bağlıyorsun şaft sahasındaki trafo uçuruyorsun sonra bilmiyorduk mu diyeceksin hesabını en ince ayrıntılısına kadar yapacaksın sonra o yaptı bu yaptı bilmiyorduk vs geçeceksin...!
Neye Çatı şekli şemalini değiştirdiniz ? şeffaf yapmıyorlar @Deniz ? proje deki gibi _?
Çatı malzemesini tam olarak değil hiç görmedik. Değişiklik olduysa bile bir açıklaması vardır elbet.

eski açığın suanki durumunun güzelliğini veya kötülüğünü tartışmıyoruz. kimisi eski açığı böyle beğenir,kimisi kale arkasında hiç tribün olmasın denizi görelim öyle güzel der, kimisi çatı olmasın o şekil güzel der. vs vs. güzellik görecelidir ve tartışılmaz. ve elbette bu saaten sonra tribün değişecek değil. velev ki değişecek, bizim sözümle olacak değil.

benim üstüne vurgu yapmak istediğim nokta herşeyi sorgusuz sualsiz kabul etmeyin, biraz sorgulayıp düşünün. eski açık olayında bjk_mabet açıklama yapmadığı sürece, tek suçlu anıtlar kurulu değildir. bunu bilin.

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı bjk_mabet

eski açığın suanki durumunun güzelliğini veya kötülüğünü tartışmıyoruz. kimisi eski açığı böyle beğenir,kimisi kale arkasında hiç tribün olmasın denizi görelim öyle güzel der, kimisi çatı olmasın o şekil güzel der. vs vs. güzellik görecelidir ve tartışılmaz. ve elbette bu saaten sonra tribün değişecek değil. velev ki değişecek, bizim sözümle olacak değil.

benim üstüne vurgu yapmak istediğim nokta herşeyi sorgusuz sualsiz kabul etmeyin, biraz sorgulayıp düşünün. eski açık olayında bjk_mabet açıklama yapmadığı sürece, tek suçlu anıtlar kurulu değildir. bunu bilin.
:aman:
Kim olduğum, ne yaptığımın yanında önemsizdir.

Çevrimdışı Abdullah

bir tane proje ile biz hemen izin alıpta yapmadık sanırım bu statı değilmi kaç kere değişiklik oldu
bakın umut güner:
Güner, şöyle konuştu: "Anıtlar Kurulu, hazırladığımız son projeyi onayladı. Kurul yaptığı son toplantıda stadımız ile ilgili avan projeyi kabul etti. Verilen izinde tarihi dokunun korunarak stadın yeniden yapılmasına onay verildi. Bu izin ile birlikte yeni stadımız hakkında izinlerimizi tamamlamış olduk. Sanırım ligin bitiminden sonra belli bölümleri yıkarak inşaata başlayacağız."

yani öyle kuleleri içeren birşey yapalım projeyi götürelim onaylansın olmaz arkadaşlar. o kadar basit iş değil
bizim mahalledeki camii inşaatında bile babam dernek başkanı olduğundan biliyorum
proje onay için 5 kez ankaraya gitti geldi.
her seferinde farklı istekler oldu.bu her gitmesinde de adana ki kurumlardan alınan onayın ardından ankaraya gitti proje
bizim ki gibi birde dolmabahçede yapılan ve arazisin sonuç olarak derneğe ait olmayan bir yerdeki inşaattan bahsediyoruz
dönemin siyasi şartlarına girmeye bile gerek yok.

ekleme:
hiç girmek istemiyorum bu konuya ama dönemin spordan sorumlu devlet bakanı faruk özak ın bir açıklaması manidar ...
Özak, bütün statlarını iyileştirerek çağdaş hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Trabzon’a başladık. Kayseri’yi yapmıştık. Şunda Afyon’u yapıyoruz TOKİ’yle beraber. Eski stadı vererek yeni stat yapıyoruz. İstanbul’da Galatasaray’a yaptık. Şuanda Batman, Hatay, Gaziantep, Eskişehir, Antalya, Bursa, Konya ve Ankara’yla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’daki stadın bir farklılığı var. Beşiktaş orada, aynı yerinde yapmak istiyor. Buraya anıtlar kurulu karar verecek. Anıtlar Kurulu’nun verdiği karara göre de Beşiktaş Kulübü orayı büyütecek. o yüzden sayın bakanımızın söylediği şu; anıtlar kurulundan çıkacak karara göre Beşiktaş’a bir izin verilecek veya verilmeyecek. Ama ben şuan veriyoruz yada vermiyoruz diyemem. Dün bende bakanımızın demecini okudum. Şöyle bir şey olsa belki daha iyi olabilirdi. Beşiktaş orada değil de başka bir yerde stat isteseydi belki olabilirdi. Ama Beşiktaş illa orada isteyince buna anıtlar kurulu karar verecek."

Abi öyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ki mimar kafasına göre çizmiş nasıl olsa ilerde değiştitiz diye ama aaa sonra ne olmuş anıtlar değiştiremezsiniz demiş. Mimar çocuk mu bu kadar basit mi bu işler ya.

Çevrimdışı Abdullah

Ortada bir suç mu var ki suçlu arıyoruz.  :alala:

Çevrimdışı ALI RIZA

Yapmayın..

Aynen. Altına imzamı atarım. Bravo
@Volkan

Çevrimdışı mhmtkartal

işte bu yahu,köşe yırtıklarının iki tanesi mini bir tanesini büyük.

bende diyorum daha inşaat halinde iken bari eski açık kapalı arasındaki kocaman ve ne işe yaradığı belli olmayan ( 2 tane yırtık var zaten statta her işi görecek bana kimse hikaye anlatmasın bide çok işe yarayacak 3. yırtık diye ) yırtığı kapatsınlar gitsin.

Çevrimdışı Abdullah

taraftar çıldırdı :) @bjk_mabet ver biber gazını kendimize gelelim  :kop: :kop: :kop:
Taraftar çıldırmadı taraftar sakin  :bandit:

Çevrimdışı ALI RIZA

Yapmayın..

,
+1903 bir daha +1903  :kop:

Çevrimdışı Abdullah

bende diyorum daha inşaat halinde iken bari eski açık kapalı arasındaki kocaman ve ne işe yaradığı belli olmayan ( 2 tane yırtık var zaten statta her işi görecek bana kimse hikaye anlatmasın bide çok işe yarayacak 3. yırtık diye ) yırtığı kapatsınlar gitsin.
Ne işe yarayacağı defalarca anlatılan şeyi nasıl kafanıza göre işe yaramaz olarak nitelendirebiliyorsunuz.  :alala:

Çevrimdışı Deniz

Eski acigin alcak kalmasini ben de istemezdim.kapasiteden ziyade goruntu acisindan pek guzel durmuyor. Ancak abartilacak bi mevzu da degil bence.

Catinin seffaf olmamasi bende de hayal kirikligi oldu.tamam begenmediklerimizi soylememiz lazim ama surekli ayni yaralari desmeye ne gerek var?eski acik alcak yapildi ve mevzu kapandi.yani bu dkdan sonra donusu yok ne yapalim yani?kendimizi uzmekten oteye gecemiyoruz.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı WarrChief

kaba bitmiş iş bitmiş tartışma ya ne hacet ?  :bandit:

buradaki tartısma kabul edilmemesi yani karsıdakinin dogruyu kabul etmemesi:)) kişisel olarak bir kabul ettirme yarısı var:D:D  bundan dogal ne varki cirkin deniliyor ama değiştirilsin diyen yok farkındaysanız:)) yapıldıgı için care yok :))