Hayirli cumalar... Gunaydin forum ahalisi...
Forumda stad konusunda ve stadin mimarisiyle ilgili genel bir gorusun hakim oldugu muhakkak. Bu durumun karsit fikir beyan edenleri neden rahatsiz ettigini anlayabilmis degilim. Genel goruse muhalif bir yoruma karsi bir yorum yapilmasi da saygi cercevesinde oldugu surece gayet normal bir durum. Eger dusuncelerimizi fikirlerimizi bir platformda paylasabilme olgunluguna erisebilmissek, bu fikirlerin elestirilmesi karsisinda da ayni olgunlugu gosterebilmeliyiz. Paylastigi yorum elestirilince kusmek nedir arkadas..
bazen insan sevdiği şeyin eleştirilmesini sevmez veya konduramaz ya ondan sanırım bu eleştiriye kapalı durum. Genelde bu bizim milletimiz için kronik bir durum zaten, en hayır diyen bile bazen eleştiriye kapatır kendini farkında dahi varmaz.
Stadımız harika oluyor, gerçekten konum, dış mimari, malzeme kalitesi, teknolojisi ile adını dünya spor tarihine altın harfler ile yazdıracak lakin, tribünlerin bütünlüğünü sağlamak adına bazı detaylar belki yavaş yavaş gözümüze batmaya başladı veya başlayacak.
Son bir kaç gündür sıkça konuşulan çatal merdiven durumu buna basit bir örnek. Faruk'un yaptığı modellemenin altında da belirttim, stadyumda herşey muhteşem düşünülmüş fakat tribün bütünlüğü maalesef göz ardı edilmiş, şahsi kanaatim. İki tribün arası iki kat loca, tribünlere fazlaca konumlandırılmış seyirci girişi/çıkışı bu bütünlüğü sağlamaya engel olacaktır.
Geçmişte kapalı alt/üst tribünde maç izleyen biri olarak o alt/üst yaptığımız tezahüratları maalesef bu tribünlerde aynı etki ile göremeyeceğiz. Biz kafamızı yukarı çevirdiğimizde olağanca gücü ile bağıran ve bağır diye gözlerimizin içine bakan kardeşlerimizi değilde, locasında maç izleyen sosyete abilerimizi göreceğiz (onlarda var olsun). Keşke diyorum keşke bu localar yukarıda olsaydı.
Yönetimi de anlamak zor değil, bunlar endüstriyelleşen futbolun içinde olan şeyler. Artık taraftar maça bağırmaya değil oturup maç seyretmeye (seyirci) gelsin istiyorlar haklı olarak. Maç izlerken arada bir "Ooooovv" diye de sesler çıkarttık mı İngiltere olduk gitti. Neyse bu saatten sonra yapacak birşey yok, mabet bitince gidicez oturup "uslu uslu" oturup arada "şak şak" yapıp maçımızı izleyeceğiz.