Son aylarda Salzburg, Freiburg, Stuttgart gibi takimlarla ismi gecmis, ama Schalke 6 mio’lik cikis bedelinde indirime yaklasmamis. Yabanci sayfalar ozellikle pozisyon almasi, caliskanligi ve tekniginden bahsediyorlar. 1.88 olmasi da avantaj, en azindan Svensson gibi her hava topunu/ikili mucadeleyi kaybetmez.
Bizdeki as sagbek zaten kadroda olmamasi gereken bir isim. Yedek sagbek yok. Bu cocuk yedek olarak gelse kimse sesini cikarmaz, ama as sagbek diye kadroya getirirsen yonetim olarak elestirileri sonuna kadar hak ediyorsun.
Yedek olarak cok iyi profil, ama as olarak cok kotu profil su anda.
Simdiye kadar cikan isimlerin hepsi A-/B+ oyunculardi o bolge icin, gidip genc potansiyelli C ama B- potansiyeli olan oyuncuya 6 milyon vermek kotu transfer bence.
Arka 4'luye gelecek transferler cok kritik, domino tasi gibi ileriyi etkileyecek. Top cikaramayacak her oyuncu arka 4'lude, Orkunun 15-20 metre geride oynamasi demek, bu da hangi takimla oynarsak oynayalim arkada rahat rahat bekleyip acamayacagimiz rakip demek.
Taylan'a baglarsam da ne kadar fizik + defans olarak iyi olsa da teknik olarak vasat bir oyuncu, bize gelip ilerleme kaydeden genc oyuncu ben cok hatirlamiyorum son zamanlarda.