buna da değinecem. heryerde semih düşmanları var. bu çocuk çok yetenekli pırıl pırıl evladımız. o resimde dalga geççilen vücuduyla 2 tane eşşek kadar yabancı oyuncuyu sırtında taşımıtı geçen sezon. ben semihteki eksikliklerin farkındayım ama onu suçlamıyorum. daha 19 yaşına gelmiş ve 1.5 sezondur bizde oynayan çocuga kimse mi akıl vermiyor, özel ilgilenmiyor. onun yol göstericiye ihtiyacı var. semih kadar, hele bu yaşta şut/gol becerisi kimde var örnek verin ligde? pozisyona girdiğinde sağ/sol fark etmeksizin çok isabetli ve sert şut çekiyor. yüzdesi de muazzam derecede iyi kalyi tutturmakta. bir golcüde aranacak en önemli kriterdir bu.
ama topsuz alanda başı kesilmiş tavuk gibi nerde ne yapacağını zerre bilmiyor. sürekli mücadele etmeyi çalışıyor pas vereceği zamanlarda.. boşa koşularda eksiği büyük. bunları ona anlatacak/eğitecek birisi lazım teknik ekipten.
elimizdeki elmasın değerini bilmemiz gerekiyor bence.
Semih her yönüyle eksik böyle futbolcu fiziği olmaz 1.si güreşci misin sen futbolcu mu ? 1.78 boyu var 90-95 kilo vardır şurda.1.97 tamy abraham 80 kilo füleli nasıl hızlanıyor.Semihin götü yerden kalkmıyor.Birinci sıkıntısı fizik.
İkinci sıkıntısı karar mekanizması ne zaman pas atacağını ne zaman şut atacağını nerde ne yapacağını bilmiyor bunun içinde tecrübe kazanması gerekiyor kiralık gitmesi onun içinde en iyisi olur kendini geliştirir.
Kafasını kaldırmayıda öğrenmesi gerekiyor kafasını önüne eğip 3-4 kişinin arasına dalmaması gerektiğini muhtemelen hocası soyluyordur ama o yinede bildiğini okuyor gibi geliyor.Sizin de tabir ettiğiniz gibi kafası kopuk tavuk misali gibi cırpınıyor ne yaptıgını o da bilmiyor.
Aslında yetenekli cocuk kanat olarak evrilmesi onun için daha iyi olabilir santrafor için boyu kücük kalır.Kenan yıldızda santrafor olarak başladı kanat forvet oldu semihte oyle olabilir yukarda ki özelliklerini geliştirmesi gerekiyor tabi ki.
Fizik,Pas oyunu,Karar mekanizması,Çalım yeteneği,Kafasını kaldırması...