Degerlendirme yaparken niye sadece birseyi elestirmek zorunda kaliyoruz ki? Performanslari ayri degerlendiremezmiyiz?
Onceki yonetim enkaz birakti diye mevcut yonetim hatalarina goz mu yumulacak? Veya kadro kotu diye antrenor hatasiz mi sayilacak? Yonetim transfer yapamadi diye oyuncular sucsuz mu olacak?
Solskjaer bal gibi elestirilir. Bu kadro su an sampiyonlukta yarismak icin yetersiz, ama wolfsberger'e yenilecek, 10 kisi antepe yenilecek kadar da kotu degil.
Benim elestiri noktam farkli birsey denememesi. Senol Gunes'ten beri israrla kontra ataga uygun kanat olmayan oyuncularla 4-2-3-1 oynuyoruz. Ise yaramiyor ve hicbirsey degismiyor. Hoca birseyler denemeliydi.
Mesela elinde bolca orta saha, santrfor ve Rafa ve Muci gibi 2 serbest oyuncu var. Diamond 4-4-2 denersin mesela, veya 3-5-2, veya dar 3-4-2-1.
Mesela dusuk tempo pas oyunu deneyecegim dersin Gedson'u alirsin kenara Amir-Demir-Mario oynatirsin. Veya tam tersi savunmayi cikartip deli gibi pres yapacagim dersin, Gedson-Necip-Kartal orta sahasi yapip Rashica-Abraham-Rafa'yla pres takimi denersin. Svensson tatmin etmiyorsa ve Rashica sag acikta yetersiz kaliyorsa 3-4 mac Rashica sagbek denersin. Denenecek turlu turlu sey var. Bizim yaptigimiz tek deneme santrforun diye bagiran ve santrfor'da katki saglayan Mustafa ve Semih'i kanada cekmek oldu, mukemmel gercekten.
Oyuncular performans veremiyor eyvallah, ama oyunculardan yapamayacagi seyi isteyen de hocalar hep. Musrati ve Masuaku gunah kecisi ilan edildi, gittiler ve birsey degismedigini gorduk iste. Dun takimi bozan gunah kecisi no3 Gedson da yoktu iste, ne degisti?