2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu
2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2025/26 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

Monza, Samet Ç, kartalizma190399, Samet Demir, Rasim, Kapkarakartal, annoca, Kartal Ç, Darkeagle, NioHH, yaço58, Sinan66, ergin, hasankale, tolga1903, İsmail Özyurt, Gökhan Kurt, Necmi, golazokartal, Georgetown, fatihsahin, cornelius, Umutcan Kaya ve 213 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 75230 defa] 2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi kartalizma190399

Gelse ne olacak. Genc oyuncu dusmani taraftarin diline duser. Sanki 1 sene evvel kendisine 2. lig topcusu muamelesi yapan bizim taraftar degilmis gibi konusuyoruz.....
Yasli bitik bir 6 numara'nin yedegi olarak geriye gider ve formdan duser, iyi bir kulube oyuncusu olur.
Kendi kariyeri icin gitmesi daha hayirli olur.

Çevrimiçi Yusuf Berberoğlu

Rio Ave, Demir Ege Tıknaz için gelen teklifleri henüz yeterli bulmadı.

🚨 10 Haziran'a kadar sonuç alınmazsa; Demir Ege, Beşiktaş'a geri dönecek. (@sercan_dikme)

Umarım geri dönmez biz oynatmayız bu çocuğu harcanıp gider 5 milyon € kazanmak kötü olmaz.

Çevrimiçi Samet Demir

Yönetime yakın medya unsurları, taraftarın istediği oyuncular için alamayız, beklentiye girmeyin v.b. haberleri pompalamaya başlamışlar.

Ya bahse konu oyuncuları alıp yönetim çok büyük iş yaptı diyecekler ya da gerçekten beklentinin düşürülmesi isteniyor ki 2.seçenek çok sıkıntılı...
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Ravenman

Serdal Alı gayrimenküller için tek yetkiyi niye istiyor?

Ne Sercan Dikme ne Fırat Günayer ne Ali Ece ne başka Beşiktaşlı kimse sormuyor neden?

Çevrimiçi yaço58

önceden bonservissiz ve kiralık iyi adamlar gelirdi şimdi onlarda yok kaliteyi böyle böyle arttırabiliriz ama hiç umudum yok inşallah ben yanılırım

Çevrimiçi Samet Demir

Başkan yetki istiyor ama projenin ne olduğu belli değil? 2 bina da olabilir 3 te diyor, ne gelecek para belli, ne yapılacak iş, ne de süreç. 

Aynı sermaye arttırımında ki senaryoları yaşayacağız gibi duruyor.

Yaptıkları plan istedikleri gibi sonuçlanmazsa suçlu olan biz taraftar olacağız..
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Ç

Demir Ege dönse de 6-8 aramasak oraya harcayacağımız parayı başka yere kaydırsak

Çevrimiçi Samet Ç

Beşiktaş, Al Nassr forması giyen Wesley Gassova Ribeiro Teixeira’nın şartları hakkında bilgi aldı.

(Ertan Süzgün)

Çevrimiçi Samet Demir

Demir Ege dönse de 6-8 aramasak oraya harcayacağımız parayı başka yere kaydırsak
Başkana oyuncu tarafının sözleşmesini sordular, bilmiyoruz dedi, merak edip araştırmamışlar bile..

Çevrimdışı Ravenman

Başkana oyuncu tarafının sözleşmesini sordular, bilmiyoruz dedi, merak edip araştırmamışlar bile..

Orada varya başıma öyle bir migren girdiki.

Bu nebiçim açıklama arkadaş.

Çevrimiçi mayguntr

Gelsin 4 hafta sonra arkasina teneke baglayip yollayamaya calismazsa bizim taraftar ben bir sey bilmiyorum.

6 da oynatirsak bu cok yumusak defans yapmiyo diyecekler, 8 de oynayinca gol atmiyor, teknik olarak yetersiz diyecekler.

Kimse bu oyuncu daha daha 20/21 yasinda 2,3 sene daha gelisme evrilme potansiyeli var oynatmaya devam edelim demiyecek,
Niye 4.olduk 40 puan fark yedik diyip takimin hepsini yollayip seneye 10 tane transfer isteyecek.

Çevrimiçi Samet Demir

Gelsin 4 hafta sonra arkasina teneke baglayip yollayamaya calismazsa bizim taraftar ben bir sey bilmiyorum.

6 da oynatirsak bu cok yumusak defans yapmiyo diyecekler, 8 de oynayinca gol atmiyor, teknik olarak yetersiz diyecekler.

Kimse bu oyuncu daha daha 20/21 yasinda 2,3 sene daha gelisme evrilme potansiyeli var oynatmaya devam edelim demiyecek,
Niye 4.olduk 40 puan fark yedik diyip takimin hepsini yollayip seneye 10 tane transfer isteyecek.
Bu kadroyu komple değiştirilmediği taktirde 3-4 oyuncu alıp takımın çehresinin değişeceğini düşünürlerse yanılırlar.

Çevrimiçi mayguntr

Bu kadroyu komple değiştirilmediği taktirde 3-4 oyuncu alıp takımın çehresinin değişeceğini düşünürlerse yanılırlar.
Ya akil mantik cercevesinde, herhangi bir yonetim kadroyu nasil komple degistirebilir?

Tum oyuncularin kapi gibi kontratlari var, 70lerde yasamiyoruz artik oyuncuyu tehdit edip gonderesin. Cogu da kariyerinin sonun da zaten, kadro disi birakirim kadroda dusunmuyorum desen, bi iki sene yatar parami alirim diyecekler.

Bir sene once 50 puan farki yedik liderden, bu sene 30 puan, ki yenmemize ragmen yoksa yine 40 larda olacakti fark.

Bizim artik bir senede sampiyon olacak kadroyu kurma gibi bir ihtimalimiz yok, kim diyosa da hayal satiyodur kulubu daha da dibe sokacaktir.

Bizim en buyuk hedefimiz 2026 sezonun 21 oyunculuk kadrosunda bulunucak 15-16 oyuncusunun temelini atmak olmali bu sezon. Gidip 15 tane oyuncu alamayacagimiza gore, 5-6 tane sozlesmesi biten oyuncularin mevkilerine kaliteli, yuksek bonservis dusuk maasli yasi cok gecmemis oyuncu almamiz lazim ki biz de tutmazsalar tekrardan satabilelim.

Ikinci en buyuk hedef de elimizdeki genclerin gelisimini hizlandiracak adimlar atmak olmali yoksa 15-16 oyuncuya imkansiz yetismemiz.

Mustafa, Semih, Arroyo, Ricardo, Emirhan su an hic biri sampiyon olacak bir takimin oyuncusu degiller. Baska da genc yok zaten.

Çevrimiçi Samet Demir

Ya akil mantik cercevesinde, herhangi bir yonetim kadroyu nasil komple degistirebilir?

Tum oyuncularin kapi gibi kontratlari var, 70lerde yasamiyoruz artik oyuncuyu tehdit edip gonderesin. Cogu da kariyerinin sonun da zaten, kadro disi birakirim kadroda dusunmuyorum desen, bi iki sene yatar parami alirim diyecekler.

Bir sene once 50 puan farki yedik liderden, bu sene 30 puan, ki yenmemize ragmen yoksa yine 40 larda olacakti fark.

Bizim artik bir senede sampiyon olacak kadroyu kurma gibi bir ihtimalimiz yok, kim diyosa da hayal satiyodur kulubu daha da dibe sokacaktir.

Bizim en buyuk hedefimiz 2026 sezonun 21 oyunculuk kadrosunda bulunucak 15-16 oyuncusunun temelini atmak olmali bu sezon. Gidip 15 tane oyuncu alamayacagimiza gore, 5-6 tane sozlesmesi biten oyuncularin mevkilerine kaliteli, yuksek bonservis dusuk maasli yasi cok gecmemis oyuncu almamiz lazim ki biz de tutmazsalar tekrardan satabilelim.

Ikinci en buyuk hedef de elimizdeki genclerin gelisimini hizlandiracak adimlar atmak olmali yoksa 15-16 oyuncuya imkansiz yetismemiz.

Mustafa, Semih, Arroyo, Ricardo, Emirhan su an hic biri sampiyon olacak bir takimin oyuncusu degiller. Baska da genc yok zaten.
Başkan gerekirse parasını verir istemediğimiz oyuncuyu göndeririz dedi, bir başka örnek başkan masuaku ve svensson dan iyisini bulduğumuz zaman direk yerine koyarız dedi.

Bu sözlerden sonra benim kadroya en az 6-7 yedeklerede 3-4 takviye istemem kadar doğal birşey yok.

Yeterki istek olsun. Gelmez denilen ne oyuncular getirdi bu kulüp.

Çevrimiçi mayguntr

Başkan gerekirse parasını verir istemediğimiz oyuncuyu göndeririz dedi, bir başka örnek başkan masuaku ve svensson dan iyisini bulduğumuz zaman direk yerine koyarız dedi.

Bu sözlerden sonra benim kadroya en az 6-7 yedeklerede 3-4 takviye istemem kadar doğal birşey yok.

Yeterki istek olsun. Gelmez denilen ne oyuncular getirdi bu kulüp.

Konusmak bedava degil mi, kimin parasini kime veriyor? Bir kulubun tum parasi taraftarindan geliyor, sanki kendi paralarini harciyor gibi konusuyorlar.

Svensonun daha iyisini bulmak da ne var ki, 200 tane ondan iyi sag bek yazarim. Bize artik hayal degil duzgun bir plan program satacak insan lazim, yoksa bi 5 yil sampiyonluk gormeyiz, her 10 senede de 1 tane sansa iki kulup batinca arada bir tane gorururuz bu gidisle.

Çevrimiçi Samet Demir

Konusmak bedava degil mi, kimin parasini kime veriyor? Bir kulubun tum parasi taraftarindan geliyor, sanki kendi paralarini harciyor gibi konusuyorlar.

Svensonun daha iyisini bulmak da ne var ki, 200 tane ondan iyi sag bek yazarim. Bize artik hayal degil duzgun bir plan program satacak insan lazim, yoksa bi 5 yil sampiyonluk gormeyiz, her 10 senede de 1 tane sansa iki kulup batinca arada bir tane gorururuz bu gidisle.
Dostum aralık ayından beri yazıyorum ben, kışın 4 transfer dedi 2 tane oynayamayacak adam aldı, yazın önce 3 transfer dedi şimdi ne gerekirse onu alacağız diyor. Gitmesi gerekenleri de bir şekilde yolluyoruz diyor. Bankalar birliğinden çıkacağız dedi olmadı, sponsor aralık ayındaki seçimden sonra hazır dedi, daha yeni gain açıklandı, oda basketbol için. Bu liste uzar gider. Gerçekleştirdiği icraat var mı bilmiyorum.

Bşkan bugün de bir çok konu ve sözden bahsetti, bu söylediklerine inanıp inanmamak sana kalmış, ben inanmak istiyorum ama yapabileceğine ihtimal vermiyorum.

Kadroya gelince onbire 3 oyuncu monte etmek ile hiç etmemek arasında pek bir fark yok. 2 bek, bir stoper, 6 numara, 8 numara, sol kanat ve forvet alması gerekiyor. Mevcutlardan kalanlarda yedeğe çekilmeli. Yoksa atı alan üsküdarı geçecek. Seneye de borçlar neden ödenmiyor diye yeni bir kongreye hazırlanıyor olacağız.

Çevrimiçi Samet Ç

biz hariç diğerleri bir transfer döneminde komple  değiştirir kadroyu en kötü iskeleti komple değiştirir her sene yapıyorlar zaten bu senede yapacaklar çünkü talep ediliyor kimse şunun maaşı şu kadar bu kalsın demiyor ayrıca bu ülkedeki büyük kulüplerin borcu hiçbir zaman bitmez hiçbir zamanda batmazlar bugün borcu sıfırla 2 sene sonra kapattığın borcun yarısını tekrar yerine koyarsın gelir sıfır çünkü

Çevrimiçi Samet Ç

GAİN’in Beşiktaş JK’da basketbol sponsorluğunun yanı sıra Tüpraş Stadyumu’nda bir tribün isim sponsorluğu yapması bekleniyor. (@rabonadigital)

Çevrimiçi Samet Demir

biz hariç diğerleri bir transfer döneminde komple  değiştirir kadroyu en kötü iskeleti komple değiştirir her sene yapıyorlar zaten bu senede yapacaklar çünkü talep ediliyor kimse şunun maaşı şu kadar bu kalsın demiyor ayrıca bu ülkedeki büyük kulüplerin borcu hiçbir zaman bitmez hiçbir zamanda batmazlar bugün borcu sıfırla 2 sene sonra kapattığın borcun yarısını tekrar yerine koyarsın gelir sıfır çünkü
Başkan sosyal medyada masuaku ve svenson eleştirilerini görünce direk iyisini bulursak alırız moduna geçmiş. Hatta bu durum diğer bölgeler içinde geçerli dedi. Bunu da yapamayacaksa ha ben başkan olmuş ha o bir farkı kalmıyor.

Bize gelince dediğin gibi şu hesap kitap işlerini taraftar olarak bırakmamız gerekiyor. Nasıl ki kombine ve forma fiyatlarını belirlerken kulüp taraftarı değil kendi çıkarlarını düşünüyorsa bizde taraftar olarak en iyisini talep etmeliyiz. Bu dediklerimden saçma sapan yıldız transferi yapılsın anlamı çıkarılmasın.  Misal gedsonu satıp Espositoyu çekeceksin.

Çevrimiçi mayguntr

Ben bu arada kadro degismesin falan demiyorum, sampiyon olmak icin 2/3 oyuncu disinda kimse olmamasi lazim bu kadrodan, veya gecen seneki kadrodan veya bir onceki kadrodan.

Ama hadi kadroyu tam degistirelim diye baslayip 2-3 tane sacma sapan transferle sampiyonluk ruyalari pompalayip o kalici degisimlerin hic biri yapilmadi. Sonra para kalmayinca gerisini sacma sapan oyuncularla doldurmaya devam ettiler.

Borc bitmez zaten, ama butce belli, gelir belli. Kabul edelim etmeyelim, taraftar sayimiz diger iki takimin yarisi, bu seneyi bulamadim ama bi onceki seneden forma ve urun satisdan gelirleri, gs: 85 milyon euro, fb: 69, biz 34. 3-4 senedir avrupadan gelen gelirler arasinda da benzer fark var, ligden zaten 5-10 milyon gelmiyor. Bankalardaki faizler belli, artik eskisi gibi devlet bankasindan ha diyince borc alamiyor kulupler.

Hadi en ciddi rakibimiz gs olsun, su an nerdeyse 100 milyon euro gelir farkimiz var. Kadrolari zaten 50-60 milyon bizden daha degerli, 150 milyon euro fark var. bu durumdayken diger ikisiyle ayni kafa yapisiyla yarisamazsin, ayni kafaya girersen de son iki senede oldugu gibi 40 puan fark yemeye devam edersin.

gelir icin kaynak: https://www.transfermarkt.com.tr/avrupanin-en-cok-forma-ve-urun-satan-kulupleri-aciklandi-2023-24-sezonunda/view/news/451144

radikal kararlar alip, taraftarin mantikli seyler talep etmesi lazim artik, yonetimler gorevde kalip kendilerini tatmin etmek, kendilerinin reklamini yapmak istiyor, taraftar ne isterse onun icin yapmaya devam ediyorlar, biz de basari istiyorsak, mantikli seyler talep etmemiz lazim artik hangi yonetimden olursa olsun.

Çevrimiçi Samet Demir

Ben bu arada kadro degismesin falan demiyorum, sampiyon olmak icin 2/3 oyuncu disinda kimse olmamasi lazim bu kadrodan, veya gecen seneki kadrodan veya bir onceki kadrodan.

Ama hadi kadroyu tam degistirelim diye baslayip 2-3 tane sacma sapan transferle sampiyonluk ruyalari pompalayip o kalici degisimlerin hic biri yapilmadi. Sonra para kalmayinca gerisini sacma sapan oyuncularla doldurmaya devam ettiler.

Borc bitmez zaten, ama butce belli, gelir belli. Kabul edelim etmeyelim, taraftar sayimiz diger iki takimin yarisi, bu seneyi bulamadim ama bi onceki seneden forma ve urun satisdan gelirleri, gs: 85 milyon euro, fb: 69, biz 34. 3-4 senedir avrupadan gelen gelirler arasinda da benzer fark var, ligden zaten 5-10 milyon gelmiyor. Bankalardaki faizler belli, artik eskisi gibi devlet bankasindan ha diyince borc alamiyor kulupler.

Hadi en ciddi rakibimiz gs olsun, su an nerdeyse 100 milyon euro gelir farkimiz var. Kadrolari zaten 50-60 milyon bizden daha degerli, 150 milyon euro fark var. bu durumdayken diger ikisiyle ayni kafa yapisiyla yarisamazsin, ayni kafaya girersen de son iki senede oldugu gibi 40 puan fark yemeye devam edersin.

gelir icin kaynak: https://www.transfermarkt.com.tr/avrupanin-en-cok-forma-ve-urun-satan-kulupleri-aciklandi-2023-24-sezonunda/view/news/451144

radikal kararlar alip, taraftarin mantikli seyler talep etmesi lazim artik, yonetimler gorevde kalip kendilerini tatmin etmek, kendilerinin reklamini yapmak istiyor, taraftar ne isterse onun icin yapmaya devam ediyorlar, biz de basari istiyorsak, mantikli seyler talep etmemiz lazim artik hangi yonetimden olursa olsun.
Gider konusuna bakarsak bizim renklilere göre hem giderimiz hemde borcumuz daha az. Renkli taraftar ve basın mensuplarından kulüplerinin hiç maddi olarak sıkıntılı durumda olunduğu serzenişini duyduk mu ? Hayır. Adamlar işin bu kısmı ile uğraşmıyorlar çünkü. İşin bu kısmını yönetimin halletmesini bekliyorlar.

Gelirlere gelince de bu gelirleri yükseltmek istiyorsak başarılı olmak zorundayız, bknz. Basketbol şubesi... Bunun içinde iyi bir takım kurmak gerekiyor.

Taraftara gelince söylediğin gibi radikal kararlar alınmasını bekliyor, bu adam gitmiyor kadroda tutup faydalanalım kafasından çıkılması gerekiyor.  Bu gibi konularda heryerde, ne olur, ne etki eder acaba faydalı olur mu demeden istediğimizi, nasıl bir takım görmeyi hayal ettiğimizi yazmalıyız. Bizim taleplerimiz ne kadar büyürse başkan da sınırlarını o kadar zorlamak zorunda kalır..

Mesela başkan bugün açıkladı iyi para kazanan bir scout ekibi kurduk dedi. Bu adamlara da boşuna o kadar para verilmiyor gereğini yapsınlar. Bir kaç iyi menejerle de anlaşılıp win win olacak şekilde hem oyuncu alırken hemde satarken çok rahat kadro temizliği yapılabilir. Dediğim gibi yeterki bu konuda istek olsun.  Kısaca dediğin gibi taraftarda doğru talep, yönetimde de bu talepleri gerçekleştirme isteği olursa çok rahat bir şekilde istenilen kadro kurulabilir.

Çevrimiçi mayguntr

Gider konusuna bakarsak bizim renklilere göre hem giderimiz hemde borcumuz daha az. Renkli taraftar ve basın mensuplarından kulüplerinin hiç maddi olarak sıkıntılı durumda olunduğu serzenişini duyduk mu ? Hayır. Adamlar işin bu kısmı ile uğraşmıyorlar çünkü. İşin bu kısmını yönetimin halletmesini bekliyorlar.

Gelirlere gelince de bu gelirleri yükseltmek istiyorsak başarılı olmak zorundayız, bknz. Basketbol şubesi... Bunun içinde iyi bir takım kurmak gerekiyor.

Taraftara gelince söylediğin gibi radikal kararlar alınmasını bekliyor, bu adam gitmiyor kadroda tutup faydalanalım kafasından çıkılması gerekiyor.  Bu gibi konularda heryerde, ne olur, ne etki eder acaba faydalı olur mu demeden istediğimizi, nasıl bir takım görmeyi hayal ettiğimizi yazmalıyız. Bizim taleplerimiz ne kadar büyürse başkan da sınırlarını o kadar zorlamak zorunda kalır..

Mesela başkan bugün açıkladı iyi para kazanan bir scout ekibi kurduk dedi. Bu adamlara da boşuna o kadar para verilmiyor gereğini yapsınlar. Bir kaç iyi menejerle de anlaşılıp win win olacak şekilde hem oyuncu alırken hemde satarken çok rahat kadro temizliği yapılabilir. Dediğim gibi yeterki bu konuda istek olsun.  Kısaca dediğin gibi taraftarda doğru talep, yönetimde de bu talepleri gerçekleştirme isteği olursa çok rahat bir şekilde istenilen kadro kurulabilir.

Muhsabecilerden baska kimsenin muhabesecilik yapmak istedigini zannetmiyorum :D

Ben taraftar olarak her hafta takimimin maclarini zevkle izleyip, sampiyonluk kutlamasi yapmak, avrupada ust seviyede deplasman maclarina gidip eglenmek istiyorum.

Ama 10 senede 1 kere degil, 7-8 kere yapmak istiyorum bunu. Bana bos hayal satilmasin istiyorum, insanlarin da bu bos hayallere inanmasi gerektigini savunuyorum, niye bu hayallerin bos oldugunu anlatirken de mecburen isin muhasebesini gostermen gerekiyor.

Mesela ilk soyledigin kadro temizlenmesi konusunda,  bu sene icin kadronun tamami degil, yarisi bu sene temizlensin istiyorum daha gercekci olarak, seneye de geri kalani temizlensin, bu daha gercekci bir istek.

Kadro konusunda da daha somut istedigim seyleri yaziyim, tartisma artik oraya gitsin diger tarafta herkes istediklerini aktardi zaten.

Sozlezmesi bitmis Masuaku'yu birakin gitsin. Daha iyisini bulursak diye bir sey yok, Masuaku ile olmaz olmayacak, gonder bi sezon alt yapidan, veya kiralik birini oynat orda. Svenson az paraya oynuyor seneye zaten sozlesmesi bitecek kalsin derim.

Ciro, Ox, Mario: Bonservis kazanmanin imkansiz oldugu oyuncular artik yaslari itibariyle, ilk ve en buyuk onceligimiz bu 3'den cikmak olmali bu sezon.

Gedson, Rashica, Muci, Bahtiyar, Udokhai: Para kazanma ihtimalimizin oldugu yabanci oyuncular.
Bunlardan Rashicanin piyasasi belli, kalitesi belli bu sene satmazsan da seneye ayni paraya satarsin. Cok acelesi yok.

Ama Muci/Udokhai/Gedson bunlardan hala birsey olur mu diye dusunulen oyuncular, elinden cikarmayip kotu kadroda yarismadigin her sezon degerleri dusuyor, en kritik bunlardan ikisinden cikmamiz lazim.

Onur, Salih, Ersin seneye sozlesmesi biten turk oyuncular herhangi bir sekilde uzatma falan yapilmamasi direkt takima ihanet.

2027'a kadar sozlesmesi devam edeceklerden yabanci Paulista, Rafa, turklerden de Mert, Emirhan, Mustafa/Semih var bunlar disinda kimsenin kalmamasi lazim o zamana kadar bu kadrodan.

Necip'i bu durumdayken ve maasi top 15-20 oyuncu bile degilken konusmanin anlami yok.

Kiraliktan doneceklere bakinca tansiyonum yukseldi devamini sonra yazacam :D

Çevrimiçi Samet Demir

Muhsabecilerden baska kimsenin muhabesecilik yapmak istedigini zannetmiyorum :D

Ben taraftar olarak her hafta takimimin maclarini zevkle izleyip, sampiyonluk kutlamasi yapmak, avrupada ust seviyede deplasman maclarina gidip eglenmek istiyorum.

Ama 10 senede 1 kere degil, 7-8 kere yapmak istiyorum bunu. Bana bos hayal satilmasin istiyorum, insanlarin da bu bos hayallere inanmasi gerektigini savunuyorum, niye bu hayallerin bos oldugunu anlatirken de mecburen isin muhasebesini gostermen gerekiyor.

Mesela ilk soyledigin kadro temizlenmesi konusunda,  bu sene icin kadronun tamami degil, yarisi bu sene temizlensin istiyorum daha gercekci olarak, seneye de geri kalani temizlensin, bu daha gercekci bir istek.

Kadro konusunda da daha somut istedigim seyleri yaziyim, tartisma artik oraya gitsin diger tarafta herkes istediklerini aktardi zaten.

Sozlezmesi bitmis Masuaku'yu birakin gitsin. Daha iyisini bulursak diye bir sey yok, Masuaku ile olmaz olmayacak, gonder bi sezon alt yapidan, veya kiralik birini oynat orda. Svenson az paraya oynuyor seneye zaten sozlesmesi bitecek kalsin derim.

Ciro, Ox, Mario: Bonservis kazanmanin imkansiz oldugu oyuncular artik yaslari itibariyle, ilk ve en buyuk onceligimiz bu 3'den cikmak olmali bu sezon.

Gedson, Rashica, Muci, Bahtiyar, Udokhai: Para kazanma ihtimalimizin oldugu yabanci oyuncular.
Bunlardan Rashicanin piyasasi belli, kalitesi belli bu sene satmazsan da seneye ayni paraya satarsin. Cok acelesi yok.

Ama Muci/Udokhai/Gedson bunlardan hala birsey olur mu diye dusunulen oyuncular, elinden cikarmayip kotu kadroda yarismadigin her sezon degerleri dusuyor, en kritik bunlardan ikisinden cikmamiz lazim.

Onur, Salih, Ersin seneye sozlesmesi biten turk oyuncular herhangi bir sekilde uzatma falan yapilmamasi direkt takima ihanet.

2027'a kadar sozlesmesi devam edeceklerden yabanci Paulista, Rafa, turklerden de Mert, Emirhan, Mustafa/Semih var bunlar disinda kimsenin kalmamasi lazim o zamana kadar bu kadrodan.

Necip'i bu durumdayken ve maasi top 15-20 oyuncu bile degilken konusmanin anlami yok.

Kiraliktan doneceklere bakinca tansiyonum yukseldi devamini sonra yazacam :D
Tabikide gidip 15 tane oyuncu alınsın demek mantıklı bir istek olmaz. Alacağımız 7-8 oyuncunun tamamının 11 oyuncusu olması lazım. Planlama böyle yapıldığı zaman elde kalan oyuncuları da yedek olarak düşünebiliriz. Bir sonraki sene de yedek oyuncuları değiştirdiğimiz zaman 2 senede tüm kadro değişmiş olur. Bu yaz yapılacak en can alıcı nokta alınacak 7-8 futbolcunun tamamının ana kadro için düşünülüyor olması gerekir. Bojo falan kovalarsak şimdiden bir sonraki sene için konuşmaya başlayabiliriz.

Çevrimiçi kartalizma190399

7-8 tane kaliteli ilk 11 oyuncusunun alinmasini istemek de mantikli degil.
Hele ki 7-8 tane icinden cikmak gereken kontrat ve onlarin maliyeti de dururken.

Maymuntr soylediklerinde cok hakli ve realist bakiyor.
GS ve FB'nin giderleri de bizimkisinin 2 kati, gelirleri gibi.
Paradoks da burada yatiyor zaten. Gelirlerimiz adamlarin yarisiyken onlar kadar kaliteli kadro kuralim yarisalim demek tamamen mantikdisi.

Kabul etsek de etmesek de onlarin stat kapasitesi daha yuksek, taraftar sayilari daha fazla ve disaridan para bulma kapasiteleri var.
Ali Koc, Acun Ilicali (Hull uzerinden) para dokuyor, zengin is adamlari (Kigili, Sahenk vs katki sagliyor). GS'de paranin nereden geldigi belli degil, ama bir yerden geliyor iste, organik kazanilan parayla odenecek maaslar degil onlar. Bizde disaridan destek olmuyor iste.
Fetih Sahenk'in basketbolu sahiplendigi gibi Tuncay Ozilhan veya Demiroren sahiplenmiyor iste. Serdal Adali bile kac sene baska yonetmilere disaridan destek vermedi mesela, anca kendi yonetime gecince cebinden vermeye basladi.

Ha, basarili olmak icin illa onlar kadar para harcamaya gerek de yok, ama kadro kalitesi/degeri/maliyeti farki mevcut durumdayken de yarismaci olamazsin. Onlar kadar harcamasandan da 75-80% kadar harcayip aradaki farki daha akilli ve dogru transfer yaparak kapatabilirsin. Ama onlarin yarisi kadar harcayinca olmuyor iste. Olmayacagini kabul edip tamamen potansiyele yatirim yapip 3-4 sene sonrasini dusunmek lazim.

Surekli ayni dongu'ye giriyoruz.

1. Yonetim basa geliyor. Eski yonetimin yaptigi hatalari yapmayacagiz, sampiyonluga yarisan buyuk Besiktas'i getirecegiz naralari atiyor.
2. Maddi durum sandigimizdan da kotuymus, borclar arsa cikmis. Enkaz devraldik edebiyati.
3. Verdikleri sozlerden geri adim atmayi gururumuza yediremiyoruz. Taraftara gercegi soylemek yerine yarim yamalak 3-4 riskli transfer yapip taraftari kandiriyoruz, yarismaci olamayacagimizi bile bile kafa'yi kuma gomuyoruz.
4. Sonuc basarisizlik, enkaz buyuyor ve son. Sonra secim ve yeni yonetime merhaba.

Bu kisir dongu'den cikmamizin tek yolu mevcut durumumuzu kabul edip ona gore uzun vadeli plan yapmak ve taraftara herseyi acik secik anlatmak. Beklentiyi ayarlayamayan taraftar tabii, ama taraftarin beklentisini duzeltmek icin ugrasmayan da yonetim var. Yonetim ilk once tepkilere gogus gerip gercekleri soyleyecek ve ona gore davranacak.

Ha, insaat minsaat da hikaye. Biz muteahhit degiliz, futbol kulubuyuz. Ne zaman futbol disi bir proje kulubu kurtaracak kurtulusumuz olacak dense cop cikti zaten. Fulya projesi de oyle, su son sermaye arttirimi da oyle.
[ Son Düzenleme: 05 Haziran 2025, 14:31:08 kartalizma190399 ]

Çevrimiçi Samet Ç

Al Nassr, Wesley Gassova'nın olası ayrılığına sıcak bakıyor. Avrupa'dan da talipleri var.

Beşiktaş, Maaşının bir kısmını Al Nassr’ın ödemesi ve satın alma opsiyonlu kiralama için şartları zorluyor.

(Ertan Süzgün)

Etiketler: