Gider konusuna bakarsak bizim renklilere göre hem giderimiz hemde borcumuz daha az. Renkli taraftar ve basın mensuplarından kulüplerinin hiç maddi olarak sıkıntılı durumda olunduğu serzenişini duyduk mu ? Hayır. Adamlar işin bu kısmı ile uğraşmıyorlar çünkü. İşin bu kısmını yönetimin halletmesini bekliyorlar.
Gelirlere gelince de bu gelirleri yükseltmek istiyorsak başarılı olmak zorundayız, bknz. Basketbol şubesi... Bunun içinde iyi bir takım kurmak gerekiyor.
Taraftara gelince söylediğin gibi radikal kararlar alınmasını bekliyor, bu adam gitmiyor kadroda tutup faydalanalım kafasından çıkılması gerekiyor. Bu gibi konularda heryerde, ne olur, ne etki eder acaba faydalı olur mu demeden istediğimizi, nasıl bir takım görmeyi hayal ettiğimizi yazmalıyız. Bizim taleplerimiz ne kadar büyürse başkan da sınırlarını o kadar zorlamak zorunda kalır..
Mesela başkan bugün açıkladı iyi para kazanan bir scout ekibi kurduk dedi. Bu adamlara da boşuna o kadar para verilmiyor gereğini yapsınlar. Bir kaç iyi menejerle de anlaşılıp win win olacak şekilde hem oyuncu alırken hemde satarken çok rahat kadro temizliği yapılabilir. Dediğim gibi yeterki bu konuda istek olsun. Kısaca dediğin gibi taraftarda doğru talep, yönetimde de bu talepleri gerçekleştirme isteği olursa çok rahat bir şekilde istenilen kadro kurulabilir.
Muhsabecilerden baska kimsenin muhabesecilik yapmak istedigini zannetmiyorum
Ben taraftar olarak her hafta takimimin maclarini zevkle izleyip, sampiyonluk kutlamasi yapmak, avrupada ust seviyede deplasman maclarina gidip eglenmek istiyorum.
Ama 10 senede 1 kere degil, 7-8 kere yapmak istiyorum bunu. Bana bos hayal satilmasin istiyorum, insanlarin da bu bos hayallere inanmasi gerektigini savunuyorum, niye bu hayallerin bos oldugunu anlatirken de mecburen isin muhasebesini gostermen gerekiyor.
Mesela ilk soyledigin kadro temizlenmesi konusunda, bu sene icin kadronun tamami degil, yarisi bu sene temizlensin istiyorum daha gercekci olarak, seneye de geri kalani temizlensin, bu daha gercekci bir istek.
Kadro konusunda da daha somut istedigim seyleri yaziyim, tartisma artik oraya gitsin diger tarafta herkes istediklerini aktardi zaten.
Sozlezmesi bitmis Masuaku'yu birakin gitsin. Daha iyisini bulursak diye bir sey yok, Masuaku ile olmaz olmayacak, gonder bi sezon alt yapidan, veya kiralik birini oynat orda. Svenson az paraya oynuyor seneye zaten sozlesmesi bitecek kalsin derim.
Ciro, Ox, Mario: Bonservis kazanmanin imkansiz oldugu oyuncular artik yaslari itibariyle, ilk ve en buyuk onceligimiz bu 3'den cikmak olmali bu sezon.
Gedson, Rashica, Muci, Bahtiyar, Udokhai: Para kazanma ihtimalimizin oldugu yabanci oyuncular.
Bunlardan Rashicanin piyasasi belli, kalitesi belli bu sene satmazsan da seneye ayni paraya satarsin. Cok acelesi yok.
Ama Muci/Udokhai/Gedson bunlardan hala birsey olur mu diye dusunulen oyuncular, elinden cikarmayip kotu kadroda yarismadigin her sezon degerleri dusuyor, en kritik bunlardan ikisinden cikmamiz lazim.
Onur, Salih, Ersin seneye sozlesmesi biten turk oyuncular herhangi bir sekilde uzatma falan yapilmamasi direkt takima ihanet.
2027'a kadar sozlesmesi devam edeceklerden yabanci Paulista, Rafa, turklerden de Mert, Emirhan, Mustafa/Semih var bunlar disinda kimsenin kalmamasi lazim o zamana kadar bu kadrodan.
Necip'i bu durumdayken ve maasi top 15-20 oyuncu bile degilken konusmanin anlami yok.
Kiraliktan doneceklere bakinca tansiyonum yukseldi devamini sonra yazacam