Kusura bakma ama tamamen milliyetci duygularla yaziyorsun bana kalirsa.
Basarisiz hocalari yazarken yabancilari tam siralamissin, ama Sergen ve Senol'un adini anmamissin bile.
Halbuki yabancilar birsey katmisken Sergen ve Senol hicbirsey gostermedi, en buyuk enkazi da onlar birakti.
V. Ismael bizim icin yeterlydi diyemem. Ama bu adamin gordugu destek Sergen ve Senol'un ceyregi degildi. Destegi gectim, adama kostek olmak icin herseyi yaptilar.
Bugunlerde ben oyuncu ismi vermem vebalini alamam diyen Firat Gunayer o gunlerde bu takim 3'lu oynamaz diyip duruyordu. Oyle bir baski ortami olusturdu ki menfaatci saksakcilar, daha sezon baslamadan hazirlik maci adamin olum kalim maci oldu. Bu arada son 5 sene en iyi, Besiktas gibi oynadigimiz topu da V. Ismael oynatti. Ta ki Alanya macinda hakem bizi catir catir dograyana ve buna sessiz kalana kadar. Biraktigi takimda da liderin 5 puan gerisinde enkaz olmayan, fiziksel olarak tas gibi haldeydi. Sonra inatci'nin biri geldi Saiss'i kusturdu, Weghorst'u kacirdi, takimi fiziksel olarak bitirdi vs.
Bilic icin de birsey katmadi zarar vermedi demek ayip. Winner degildi, derbi kazanamiyordu, cesaretli degildi bunlara eyvallah. Ama enkaz degil, tas gib sampiyon olacak takim birakti. Zaten vasat kadro'yla 2 sene son haftalara kadar yarista kaldik. Taktik ve organizasyon olarak birak ligi, Premier League takimlariyla kafa kafa'ya oynayacak takim olusturdu. Tottenham'la kafa kafa'ya bile oynamadik deplasmanda ezdik, Arsenal bize karsi CL'ye zar zor ecel terleri dokerek girdi.
Gio'dan beklentim buyuktu, bekleneni veremedi. Hicbirseyde sucu olmasa bile bu olanlara karsi cikmadi sesini cikarmadi diye bile suclu'dur. Ama yoneticilerin birbirine iftira attigi karaladigi ortamda kendisine yonetilen suclamalar ne kadar dogru benim kafamda soru isaret. Gecmis takimlarina da bakiyorum, Immobile'ye olur diyecegini hic zannetmiyorum. Joao Mario'yu saymiyorum bile. Ama tabii ki menfaatci gazeteciler cok sevgiil Samet'leri vs zarar gormesin diye asla Gio'yla roportaj yapmaz, yapmayacak. Insallah Hollanda basinina bir gun olup bitenleri anlatir da gercekler ortaya cikar.
Sergen ve Senol enkaz birakti. Fiziksel olarak tukenmis, taktik-organizasyon anlaminda sifir, kasim'da havlu atmis takim biraktilar. Avrupa sonuclari rezaletti. Ama onlari saymamissin nedense.
Ben isin yerlisinde yabancisinda degilim. Tamamen liyakate bakiyorum. Duygusal bakamam, bakmaya gerek de yok. Gelecek antrenor sirf zamaninda iyi topcuydu diye tercih edilmesine gerek yok, sacmalik. Antrenorlukle futbolculuk arasinda korelasyon yok. Klopp, Mourinho sifirdi futbolcu olarak. Simeone, Guardiola tamamen 0 olmasa da world-class seviyesinde topcu degildi. Ama antrenor olarak neler yaptilar gorduk. Bir de Maradona var mesela.
O yuzden Ibrahim Uzulmez'in, Mehmet Ozdilegin futbolculuk donemlerine atifta bulunmaya gerek yok, konuyla alakasi yok. Besiktas'lilik arti olur, ama ana kriter asla olmaz.
Yerli iyiyse liyakat sahibiyse buyursun gelsin, ama o klasta yerli maalesef yok gibi birsey. Bize gelecek yerli 2-3 farkli Anadolu takiminda birseyler ortaya koyup basarili olmus olmasi lazim. Ibrahim Uzulmez her yerden kovuldu, Super Lig'de takim bile bulamiyor. Mehmet Ozdilek keza oyle, artk tercih bile edilmiyor. Anadolu takimlarinin ciddi'ye almadigi adamin Besiktas'ta isine ne? Teknik direktor'luk olarak da futbol direktor'u olarak da. Mehmet Ozdilek Anadolu takiminda futbol direktoru olarak birsey insa edip ispat etti mi ki bu role uygun bulunsun? Ingiltere'de gordugu stajlari bu kadar buyuteceksek bir de begenmediginiz Gio kimlerin yaninda staj yapmis ona da bakin bir zahmet.
Ben Okan Buruk'u isterdim acikcasi, ama elimizden kacti. Yerli'ye gideceksek Cagdas ve I. Palut disinda opsiyon gormuyorum, ki onlar bile kismen soru isareti benim gozumde.
Adi gecen yerlilerin tamaminin yerine Bilic'i tercih ederim. 2.5 sene belki bizi sampiyon yapamaz, ama biraktiginda fiziksel olarak tas gibi bir takim, saglam bir organizasyon ve sampiyon olacak bir temel birakarak gider.