Can Keles'in yanlis transfer oldugunu dusunmuyorum. Besiktas'da as 11 oynayacak seviyedemi? Sanmiyorum. Ama piyasadaki daha yetenekli yerli kanat oyuncularindan biri mi? Kesinlikle. Basar Onal, Yusuf Kabadayi, Oguz Aydin gibileri baska takimlara gitmisken, rotasyona yerli oyuncu lazim idi. Kendini gelistirirse yararli olabilir. En basitinden suratli, iyi bir sol ayagi var ve bire bir de etkili bir isim. Elimizde o profilde baska kanat oyuncusu var mi? Yok.
Kerem Akturkoglu ve Baris Alper'in kendini gelistirip yildizlastigi ligde o yuzden Can Keles transferini elestirmem, ki o ikisi alt liglerden Gs'ye gelen oyuncular.
Eleştirenler neden Can alındı diye eleştirmiyor yada yanlış transfer demiyor zaten, bu kadar eksik varken neden halen klubeye transfer ediliyor diye elestiriyor.
Elimizdekilerden iyidir, ya tutarsa transferlerinin yeri ve zamanı değil. İki hafta sonra süper kupa finaline çıkacağız ardından lig başlayacak. Bu takimda doğru düzgün kanat oynayabilecek bir tane oyuncu yok, ve biz milyon Euro’ları ne vereceği belli olmayan ve yüksek ihtimalle seninde sandığın gibi klubede oturacak Can için veriyoruz. Ha gidersin, öncelikli yerlere transferlerini yaparsin, stoperlerini alırsın, beklerini halledersin, as kanat oyuncularıni alırsın, ondan sonra gidip Can’i alirsin - o zaman kimsenin gıkı çıkmaz.
Geçen senede gidip aylarca uğraşıp Tayfur’u aldik, Onur’u aldık, Amartey’i aldık, Onana’yi aldık, Bahtiyar’i aldık - bunların hepsi klube içindi. Bunun dışında ya tutarsa transferleri olan ve sakatlık geçmişleri bir hayli fazla olan Ox, Rebic, ve Bailly falan aldık.
Yine aynı kişiler burada sitem ediyorduk, bize as oyuncu lazım ama biz neden kulübeye ve - ya tutarsa transferleri yapıyoruz diye.
Şimdi yönetim birde çıkıp aklımızla dalga gecer gibi takım iskeletini kurduk, bundan sonra gidenlerle uğraşacağız diye saçma sapan açıklamalar yapıyor. Bizim stoper ikilimiz belli değil, beklerimiz yetersiz, orta sahada kim oynayacak belli değil, kanatlarda bir tane rakip eksiltebilen ve yaratıcı oyuncumuz yok, bu kadar eksik varken Can transferinin eleştirilmesi kadar doğal bir şey yok bence.
Rakipler geçen sene 100 puan barajına ulaşmış ve bize tarihi bir fark atmışlar. Kadro iskeletini korumakla kalmamış ve geniş sayilabilecek kadrolarına takviyelerde yapmışlar. Bizimkiler ise taraftarın gazini alacak iki transfer yapip ooo yıllar sonra kampa takım iskeleti yerinde bir kadro ile gidiyoruz diyorlar. Bu cümleyi kurduktan sonrada 19 yabancımız var bunlar gitmeden bir şey yapamayız diyorlar. Takimda düşünülmeyen (
Hakaret Yasak)₅ Aboubakar, Onana, Colley, Hasic, ve bi teklif gelse de gitse diye her gün dua ettikleri Masuaku, Svenson, Muleka, ve yine bir ay yoğun çabalarla göndermeye çalıştıkları ama gonderemedikleri Gedson bugün başka oyuncu olmadığından kampa alınıp hazırlık maçlarında oynatiliyorlar. Bu müdür kadro mühendisliği kadro iskeleti.
Neyse, farklı noktalara geldi mesaj ama Can transferi şu denklemde benim gözümde çok gereksiz bir transfer. Ondan önce yapılması gereken en az 5-6 transfer var diye düşünüyorum.