2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2166349 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Ersin yerine Mert Günok veya Volkan Babacan çöpü gelecekse satılmasın, en azından ŞL de oyuncuyu oynatıp, iyi performans gösterirse şu anki piyasasının 2 3 katı yapmasını bekleyelim. Yapamazsa da şu anki tekliflerin altına düşmez daha bu yaşında. Ama Doğan  gibi genç, potansiyelli yetenekli birisi alınacaksa ve iyi teklif de varsa satılabilir diye düşünüyorum.

Ikisi de net cöp kesinlikle. Vasat kaleciler ve yaslilar. Dogan gelmedigi sürece Ersin ile devam. Utku da hic fena degil ayrica.

Çevrimdışı Erman1903

sağbek Aurelio Buta diyorlar, adam mıdır?

Işık var, bu sezon hücumunu artırırken arka tarafları biraz boşlamış ama normalde defansif anlayışı olan bir futbolcu.

Çevrimdışı Erman1903

Potansiyelli yatırımlık stoper sözleşmesi de bitiyor Leo Östigard https://www.transfermarkt.com.tr/leo-ostigard/profil/spieler/367284

Bu sezon pozisyon hataları var biraz ama 3lü oynuyorlar doğaldır, Potansiyelli.

Çevrimdışı Erman1903

Tabiki de ederinin altında oyuncu satmaya çalışmak şu an için yapılacak en yanlış şey olur ancak mevcut takımın eksiklerini de göz önünde bulundurarak bir iki oyuncunun iyi paralara transferi elimizi kadroya takviye için çok rahatlatır abi. Anladığımız kadarıyla santrafor bölgesine harcanacak en büyük mesai ve bütçenin de önemli kısmını orası oluşturacak, geri kalan bölgeler için de öncelikle hocayla imzalanıp yol haritasının çizilmesi lazım bir an önce. Sürekli son dakika transferi yapıp ghezzal rosier'de olduğu gibi dört ayağımızın üzerine düşmeyi beklemiyordur umarım yönetim.

Zengin değiliz, bir şey değerini bulursa şartlar hoşumuza giderse verebiliriz. Sadece santrafora değil birçok bölge için mesai harcamamız gerekiyor herkes kalsa bile 2-3 transfere ihtiyacımız var. Son dakikalarda fırsat transferi yine kovalayabiliriz ama geçen sezon olduğu gibi bazı bölgelerde rotasyon oyuncuları bile hazır olmadan lige başlamak bu sene bizim için pek kabul edilemez. Alırsın yedek santraforunu yerlilerini bölgelerinde birileri olur baba olanları son haftalarda kovalarsın onda çok bir problem yok.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Işık var, bu sezon hücumunu artırırken arka tarafları biraz boşlamış ama normalde defansif anlayışı olan bir futbolcu.

Muhtelemen Sporting' e blöf babında bir kaç haber çıkacak ama bu eleman dikkatimi çekti.

Çevrimdışı Erman1903

Muhtelemen Sporting' e blöf babında bir kaç haber çıkacak ama bu eleman dikkatimi çekti.

Opsiyonu ellerinde gözüküyor, para almadan kaybetmek istemezler ama oyuncu o ışığı veriyor kabiliyetli ve pozitif.

Çevrimdışı savaş altay

Bu transfer sezonu biraz keyifsiz mi basladi ne..

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Tomas vaclik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yabancı sınırını sallayın pandemi vs dönemi de geldiği için hemde kulüpler hem fikir olduğu için yapmazlar.

Çevrimiçi Necmi

ersin 35 maçta 35 gol yedi, 13 maçı gol yemeden kapattık. fabri, kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdikten sonra, ki bahsedilen sezonda birçok fahiş hata da yaptı, 6 milyona transfer oldu. ersin için ise bu miktarlar kariyerinin başında konuşuluyor. bahsedilen miktar karius düzeyinde bir kaleci için verilen ile aynı; çünkü para bu yaşlarda, tecrübe ve potansiyele ödeniyor.

sen ersin'i şampiyonlar liginde oynat, sadece bir maçta ortalama üstü performans göstersin, kimse diğer karşılaşmaları umursamaz, değerini katlar. iki sene üst üste kalende tut, şampiyonluk al, değerini katlar.

atanın iyi olması yeter, geçen sezon ve gomez'li şampiyonluk buna kanıt. eğer elinde ilk 11 alışkanlığı kazanmış, maaşı düşük, transfer potansiyeli olan bir oyuncu varsa onu mümkün olduğu kadar oynatırsın. yapmamız gereken gol ortalamamızı 2'nin üstünde tutmak. bu ligde kaç tane takım sana karşı açık oynayacak ve kaç tanesi bu açık oyun sonunda iki golden az yiyecek? planlamayı buna göre yapmalıyız.
fabri yiyordu elbet sorun gol yemesi değilki ersinin kalecilikle alakası yok utkunun kurtardı dediğim topları var ama ersinin yokki koskoca sezonda karşı karşıya bir kaç kurtarışı var gol yemediysek savunmaya şükredelim çerçeveyi bulan her top gol oldu iki metre önüne düşen topa çıkmaz iki metreden kafa vurdurur el avantajı varken bütün iler çıkışları hatalı yer tutuşları hatalı kapadığı köşeden yiyor alt yapıdan gelmiş genç ya garip bir savunması var taraftarın neyi etmiş taraftarın lafına göremi konuşuyorsun nice in verdiği iki m euro beş falan görse anında verirler taraftar on m diye uçuyor o paraya kimler alınır hiç düşünmüyorlar ingilizler dışında kimsede kaleciye öyle para vermez çok istisna olmalı
Eğer gelişirse bunun için dört yıl falan lazım bunu görmüyorlarmı sanıyorsun  bonservis ödeyecek dört yıl yetiştirecek iyi kıvama gelirse sözleşmesi bitmiş olacak şl oynatsa ne olur söyleyeyim ilk maçta kalecilik hayatı biter 13 maç gol yemedik yatıp kalkıp savunmaya dua edelim en az dört beş tane welintonun kaleye giderken çıkardığı top biliyorum atiba vida rosier sezonda saysak on onbeş arası top var savunmada kimse kalecilere güvenmiyor bunuda maçlarda görüyoruz artı diyenileceğimiz tek bir özelliği yok ersinde refleks yok bir kalecide refleks yoksa olmaz dostum zorlamaya gerek yok utku çok daha iyi kaleci olur Zaten emin ol utkuyla uzatıp ersini satmak isteme nedenleri bu utkunun eksikleri düzelecek eksiklik ersininkiler değil

Ersin > utku x2
Utku berbat bir kaleci, hiç bir şeyde olmayacak. Utku bir de 4 yaş büyük.

Ersin'de yetersiz bu arada söyliyim. Fakat Ersin en azından potansiyeli var ama 5 m ve üstüne sırtımda taşırım  :evillol:

Çevrimiçi Sinan23

sağbek Aurelio Buta diyorlar, adam mıdır?

Geçen sene burada önermiştim onu . Rosier sonrası Rosier mi Pavard mi deseler Rosier derim. Devamlılık inanılmaz tempo inanılmaz hücum aksiyonları çok iyi lider özellikli . Buta nin da ofans aksiyonları Rosier e benzer fakat teknik oyun görüşü iyi daha hızlı fakat Rosier devamlılığı olurmu ve defans ta aynı sertliği gösterebilirim bilemiyorum. Hoca ile herşey mümkün ama. Bu yıl lig daha zor olabilir. TS gervinho ve peres i aldı. Büyük ihtimal Tello yu da alacaklar . Bu yüzden Ghezzal Rosier artı net 2-3 adam da almalıyız

Çevrimdışı worns

ljajic'le ilgili bi rusya ilgisinden söz edilmiş yine. 3-5 milyon bonservis konuşulmuş ama ben işin oralarında değilim. kontratından çıkalım, sembolik bir rakamla bile gidişine razıyım. orta sahayı dizayn ederken oldukça sıkıntılı bir yük olan maaşından kurtulmalıyız. bizim seviyelerimizde maaş bütçesi tutturmaya çalışan bir takımın bu kadar minimum katkıya 2.75 gibi maaşlar ödemesi hiç akıl karı değil.

ne tür bir ofansif orta saha kullanmak isteyeceksek muadilini ona göre buluruz. orta saha karakteri baskın, arkası dönük top alıp oyun kurabilen bir oyuncu bakıyorsak zaten ljajic asla işimizi görmeyecek. gerekli dinamizmi de yok, gördüğüm en statik oyunculardan biri vites arttırdığında bile. oyun içi etkinliği düşük, ama gol katkısı yüksek, şut tehdidi olan, ceza alanında gezen bir on numaravari oyuncu peşindeysek bile ljajic istediğimizi karşılamıyor. onu kaldırmaya değecek kadar skora yakın bir oyuncu değil. o bölgelerde yeterince gezmiyor.

bu arada umut nayir hajduk'ta ne yapmış diye bakarken, yıllardır önümüze düşen mijo caktas isimli arkadaşın serbest kaldığını farkettim. o da zaman zaman kafasına göre takılabilen bir oyuncudur ama çok yüksek hücum verimi vardır. zaten skor katkısı hep dikkat çekici seviyelerdedir. şutu çok iyidir. ayrıca hareketlidir de, ceza alanına filan bol bol koşu atar, gol yollarında gezmeyi bilir. bu seneki gibi bağlantı oyunu güçlü bir santraforla eşleşirse tslde de çok yüksek skor katkısı çıkarabilir. bir bakılsa fena olmaz.

Çevrimdışı worns

+tabi mijo caktas mı alacaksın, yoksa skorer değil ama mücadele gücü de olan, dağıtıcı özellikleri kuvvetli bir ofansif 8le mi bölgeyi kotaracaksın, biraz da diğer bölgelerdeki tercihlere ve oyun yapısına bağlı olacak. salih türü bir oyuncu mu josef'le oynayacak yoksa josef-fernando tipi bir şeyle dinamik bi ikili mi kuracaksın, ghezzal kalacak mı, kanatların oyun kurulumundaki rolü ne olacak vs.

ama ljajic genel olarak performans vermiyor artık. yapıyla falan da bir ilgisi yok. serbest bıraksan ikinci forvet gibi takıl desen de çekilecek dert değil. her durumda ayrılmasına sevinirim.

Çevrimiçi Necmi

İki maçta kritik dakikalarda kurtardığı %100 gol katkı sayılmıyor demek, enteresan cidden.  :D :D

Fabri dediğiniz kaleci 27 yaşına kadar doğru düzgün kaleye geçmedi,

Adı geçen Mert Günok 30 yaşına kadar yedek kaleciydi.

20 yaşında her maç oynayıp şampiyonluk yaşayan kaleciyi beğenmiyorsunuz.

Uğurcan daha yetenekli olabilir, ne yapalım. Gidip 20 milyon verip Uğurcan'ı alabilecek misin? Yok.

2.5 - 3 milyon Euro maaşla isimli bir kaleci alabilecek misin? O da yok

Gerçekten çok enteresan. Biri Larin'i eleştirenlere karşı savunurken, bir sonraki mesajında Ersin'i gömer, öteki maaşından dolayı Vida'yı gömer.

Garip cidden.
larin kanatta oynayıp 19 gol 4 asist yapmış oyuncu kılöıksız üstelik varmı tarihinde böyle oyuncu bizi geçtim türkiye futbol tarihinde varmı
Ersine gelince ne yapalım yirmi yaşındaysa ışık yok en uzun sezonda kurtardığı iki topdan bahsediyorsun valla şu halimle kaleye geçsem o kadar bende kurtarırım hiç kendimizi kandırmayalım çoğu golü yer tutamadığı için yedi üstüne gelen toplara refleks gösteremedi düşün utku ondan iki gömlek daha iyi ki ben utkuyuda beğenmiyorum şimdi şurda insanlara sorsak ersinin aklınızda kalan beş kurtarışını yazın diye bayağı zorlanır insanlar gerçek bu ben düşünüyorum utkunun daha fazla kurtarılı aklıma geliyor
Şl ersinin futbol hayatının sonu olur hiç hayal kurmayalım

Çevrimdışı Erman1903

Sağ tarafta Ghezzal gibi oyuncu bulmanın zorluğundan da zaten bahsetmiştik, bununla birlikte solakların azlığından dolayı sağda performans veren oyuncu sayısı ekstra az. Bir süredir iş yapabilecek kimler var diye inceliyordum ve alternatif oyuncular listesi yapayım dedim, Ghezzal'dan sonra biraz zoraki oldu. Düz ayak eski moda oynayanları kaldırdım, bazı modern oynayabilenleri de asıl bölgeleri sol taraf olduğu için listeye almadım. 500Bin - 7,5M arasında 2 sezon içinde ortalama performans vermiş çoğu oyuncuyu inceledim ve seçtiklerim arasından uyguna hallolabilecek olanları listeledim. Tannane muhtemelen piyasa yaptığı için uyguna olmaz, bunlar merkez istatistikleri geçen sezon ağırlıklı sağ taraf oynuyor biraz aldatıcı olabilir. Collado ise eğer tamamen vazgeçmediyse Barcelona'nın uyguna kiraya göndermeyi düşünebileceği biri. Daha önce de dediğim gibi bunlar alternatif, kendi tarzlarında bir şeyler yapabilmiş futbolcular. Belli bir değerin üzerinde, daha isimli-önceleri iyi oynamış oyuncular elbet teklif edilecektir.

Hücum

Pas

Kilit Pas

Savunma

Alex Collado: İçe kateden 10
https://www.transfermarkt.com.tr/alex-collado/profil/spieler/282722

Oussama Tannane: Quaresma sosuna bandırılmış yaratıcı kenar/merkez oyuncusu
https://www.transfermarkt.com.tr/oussama-tannane/profil/spieler/235540

Fabio Lima: Golcü kenar 10
https://www.transfermarkt.com.tr/fabio-lima/profil/spieler/179054

Luca Orellano: Dar alan mikseri
https://www.transfermarkt.com.tr/luca-orellano/profil/spieler/636784

Edon Zhegrova: Dar alan mikseri
https://www.transfermarkt.com.tr/edon-zhegrova/profil/spieler/496857

Mourad Batna: Yaratıcı kenar
https://www.transfermarkt.com.tr/mourad-batna/profil/spieler/234975

Fede Cartabia: Kenar 10
https://www.transfermarkt.com.tr/fede-cartabia/profil/spieler/242548

Aron Donnum: Kenar 10/iç forvet hibrit
https://www.transfermarkt.com.tr/aron-donnum/profil/spieler/476836

Bu oyuncuların haricinde Carlo Holse ve Mohammed Al-Kuwaykibi adlı iki Ghezzal çakması oyuncu buldum fakat kendisine saygımdan listeye eklemedim. Bunların ne vereceğinden emin olmak güç. Bir de Sergio Arribas adlı Real Madrid altyapısından genç gözüme çarptı-kontratı bitmiş, teknik ve oyun görüşü yüksek lakin potansiyeli beni şüpheye düşürdü, bunları da vermiş olalım.

https://www.transfermarkt.com.tr/carlo-holse/profil/spieler/345577

https://www.transfermarkt.com.tr/mohammed-al-kuwaykibi/profil/spieler/264888

https://www.transfermarkt.com.tr/sergio-arribas/profil/spieler/537762

Çevrimiçi Necmi

Yönetimin transfer politikasına göre biz ne sharlıtu nede ghazeli alamayız kiralarsalar rosier belki  yada transferin son günü sharlot oynamayacağı kesinleşir yerine adam gelir çaresi kalmaz belki oda çok düşük kendisi türkiyeye dönmek istemiyormuş ghazel içinde ingilizler iki üç m bonservise düşerlerse ghazzelde iki m maaşı kabul ederse anca olur çünkü beş m bonservise çıkmayı akıllarından geçirmiyorlarmış
Şimdilik duyduklarıma bakarsam seneye kadromuz bu senekinden daha iyi olmayacak gibi duruyor maaşı 20-22 m euro bandına çekeceklermiş buda maaş ortalaması oyuncu başına bir m euro gibi olacak vidayı gönderip yetine bir m euroya kadar stoper alacaklarmış

Çevrimdışı murat

Bu arada Uğuncan dediğiniz kaleci 23 yaşındayken, Transfermarkt değeri 1.5 milyondu.

Ersin henüz 20 yaşında ve Transfermarkt değeri 5.5 milyon Euro.

Elimizdekinin kıymetini bilmek lazım.
ersinin 5.5 etmesi yaşının çok genç olması beşiktaş kalesinde şampiyonluk görmesi nedeniyle.geleceğine biçilen para o 5.5. ersinin x takımda aynı performansı gözterdiğini düşünün cüzi bir miktar para verip ya olurs diye yedeğe koyarız en fazla. 1.kaleci olarak transfer edilmez.ffp,harcama limiti vs derken kaleyi devraldı. şu an için yetersiz olurmu olmazmı zaman gösterecek.

Çevrimiçi Akil Emre

Yönetimin transfer politikasına göre biz ne sharlıtu nede ghazeli alamayız kiralarsalar rosier belki  yada transferin son günü sharlot oynamayacağı kesinleşir yerine adam gelir çaresi kalmaz belki oda çok düşük kendisi türkiyeye dönmek istemiyormuş ghazel içinde ingilizler iki üç m bonservise düşerlerse ghazzelde iki m maaşı kabul ederse anca olur çünkü beş m bonservise çıkmayı akıllarından geçirmiyorlarmış
Şimdilik duyduklarıma bakarsam seneye kadromuz bu senekinden daha iyi olmayacak gibi duruyor maaşı 20-22 m euro bandına çekeceklermiş buda maaş ortalaması oyuncu başına bir m euro gibi olacak vidayı gönderip yetine bir m euroya kadar stoper alacaklarmış
Abi yönetime şampiyonlar ligine doğrudan katıldığımızı iletebilir misin
Hedefimiz her sene şampiyonluk olmalı, yönetim kendini biraz zorlamalı

Çevrimiçi Necmi

Abi yönetime şampiyonlar ligine doğrudan katıldığımızı iletebilir misin
Hedefimiz her sene şampiyonluk olmalı, yönetim kendini biraz zorlamalı
hahahha
Bunu anlatmak çok güç ama
Bu kadroyla şampiyon oldular ya şimdi yeni hedef daha ucuzuyla olabilirmiyiz

Çevrimiçi Necmi

:D Here we go again.
nsakala ve vida olmaz orda ozi sakatlıktan dönmez töre doksanı çıkartamaz yedekleri kim olacak 😃

Çevrimdışı Erman1903

nsakala ve vida olmaz orda ozi sakatlıktan dönmez töre doksanı çıkartamaz yedekleri kim olacak 😃

Köybaşı-Tosic, santrafor Cisse ya da Koita belki ikisi birden 🙂. 10 numara belli zaten var takımda omzu düzelince oynar.
[ Son Düzenleme: 25 Mayıs 2021, 19:56:30 Erman1903 ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Maaşı 20 milyon Euro bandına çekmeleri doğru bir hamle olur. Bonusu, menajeri falan derken 30 milyon anlamına geliyor, ki Türkiye Ligi için yeterli olmalı.

Rakiplerimizden Galatasaray ve Fenerbahçe dışında hiç biri daha fazla bütçeye sahip olmayacak. Galatasaray maaşını ödeyemediği 40 milyonluk bitik adamlarla oynayacak. Fenerbahçe zaten loser.

Bu hamleye Fikret Orman 2 şampiyonluk sonrası yapmaya başlamalıydı.