Kısmen katılıyorum.
Çok bariz hatalar yapmalarına rağmen çok şanslılardı, ama kazanan haklıdır.
- Cenk, Töre, Aboubakar gibi sakatlık geçmişi kabarık oyuncularla takımı doldurdular, hemen hepsi de yarı yolda bıraktı.
- 300-400 bin Euro tasarruf yapacağız diye Boyd, Güven, Umut gibi adamları kiralık gönderip takımın hücum rotasyonunu kuruttular,
- Ufacık farklar yüzünden önemli oyuncuları (Hulk, Gökdeniz vs.) kaçırdılar.
- Kiralık oyuncu alırken opsiyon koydurmadıkları için, Ghezzal ve Rosier konusunda elimiz kolumuz bağlandı.
Bunların dışında başarılıydılar bence.
Ama asıl sınavı şimdi başlıyor yönetimin. Teknik direktöründen başta 4 tane kilit oyuncusu (Rosier, Ghezzal, Atiba, Aboubakar) olmak üzere 10 tane rotasyon oyuncusunun sözleşmesi bitiyor.
Bunlar tutulabilir mi, yerlerine kimler hangi şartlarda alınabilir; göreceğiz.
Bunu başarırlarsa takdir ederiz
Tabii ki bunların hepsi doğru ama çoğuna ben 'hata' derken kendi adıma zorlanıyorum. Sakatlık geçmişi kabarık olan oyuncuları getirmek, bilinçli bir tercih olamaz. Bir tarafta sağlam oyuncu, diğer tarafta sakatlık riski bulunan oyuncu varken, riskli oyuncuyu kimse almak istemez. Ama kulübün 3 milyar TL borcu var. 2019'da 1 Euro 6.3 TL idi. Şimdi 10.25 TL. 2 yılda nerdeyse iki katına çıkmış. Bu, korkunç bir şey! 2019 yılında bir oyuncuyla 2 yıllığına 1 milyon euroluk sözleşme yapıyorsun, 2021'de adamın maaşı ikiye katlanıyor. Böyle bir düzen içinde kusursuz bir yönetim göstermek imkansız gibi bir şey...
Boyd'a alerjim olduğu için, şampiyonlukta en büyük pay sahibinin Boyd'un gönderilmiş olması olduğunu düşünecek kadar ileri gidebilirim
Onun dışında hücum rotasyonu eleştirisine katılmamak mümkün değil. Ama bir yandan da tek forvet oynayan takımda Aboubakar-Cenk-Larin üçlüsünün riskini alabilirsin yokluk döneminde. Sanmıyorum ki Cenk'in kendisi de, doktoru da, iki maç sonra sakatlığının nüksedeceğini düşünmüş olsun... Abou sakatlanır, Cenk oynar, Cenk sakatlanır, Larin oynar dersin... Üçünün birden, aynı anda sakatlanma ihtimali de senin şanssızlığın olmuş olur. Neticede bu oyuncuların sağlık kontrolleri yapılıyor, doktorlar raporlar veriyor falan...
Aynı şekilde kiralık oyunculara opsiyon koydurma işi de kolay olmayabilir elin maddi açıdan bu kadar güçsüzken... Leicester'in Ghezzal'ı kiralık vermesinin sebebi belli... 'Belki bir patlama yapar, güzel paraya satarız'. Sen 'kiralık alıyorum ama seneye de 5 verip satın alırım' dersen adamlar gülebilirler buna... Larin'e 10-12 milyonluk teklif gelmesinden falan söz ediliyor. Öyleyse Ghezzal'a 30 milyonluk teklif gelmeli
O işin abartısı, ama Ghezzal gibi bir potansiyele 3-5 milyon opsiyon koydurtur mu Leicester? Bence asla koydurtmaz.
Transferlerin çok geç gelmesi, motorlu kurye saçmalığı, şampiyonluk yarışında forvetsiz kalma durumu, koskoca Beşiktaş'ın kalesini 20 yaşında, ne yapacağı belli olmayan bir kaleciye teslim etme riski... Bunlar kabul etmek istemediğimiz şeyler. Ama mevcut olan 'görünmez iflas' şartlarında ben fazla yüklenmek istemiyorum yönetime kendi adıma...