Anti demokratik uygulamamı yapalım. İmzada saygısız ifade hakaret içermeyen bir mesaj var katılırız katılmayız
ama düşünceyede saygı göstermek gerekiyor. Bence doğrumu elbette değil. Ama kimseyede bizim düşündüğümüz gibi
düşünün deme hakkımız yok arkadaşın düşünceside yakında sonuca ulaşacak.
Şimdi imzaya fikrimize uymadığı için müdahale yarın mesajlara müdahale talebini doğurur. Bu yanlış mesela geçen gün şu istediğim koltuğa
otururum söylemide yanlış bir söylemdi. Kişileri engelleyelim diye düşündük Beşiktaşlıya yakışmayan bir tavır vardı.
sonra yönetimde itiraz geldi. Fikir fikirdir. Bunun yanlış veya doğruluğunu okuyan insanın yargılaması gerekir.
biz herkesin adına böyle bir karar alamayız düşüncesi dile getirildi. Sansür çok tehlikeli bir şeydir. Yolunu açınca
bunun nerelere sirayet edeceği bilinmez. Özgürlük özgürlüktür. Küfür hakaret gibi yasalarcada suç kabul edilen
bir durum olmadıkça ve konumuz Beşiktaş olduğu için konumuzun dışına çıkılmadıkça müdahaleyi yanlış buluyorum.
Merhaba Necmi abi,
Bulunduğumuz platform Beşiktaş sevgisiyle insanları buluşturan ve her şeyden önce 'Beşiktaş yararına' oluşturulan - ciddi emek verilen bir platform.
Burada yapılan 'Beşiktaş aleyhinde' ki tüm davranışlar (bu konuda bir kamuoyu oluşmuşsa) kesinlikle bertaraf edilmelidir. Bu yaptırım karşıdakini hukuki olarak cezalandırmak değil, amaca uygun olmayan beyanlarını - amaca uygun yerlere yönlendirmektir.
Demokrasi - eşit hak demektir. Özgürlüklerle alakası yoktur aslında. Zaten her istenilen ifadenin, her yerde dile getirilmesinin adı hiçbir zaman özgürlük değildir.
Burada durum bahsettiğim gibi beğenilip-beğenilmeme ekseninden çıkmış durumdadır. Konu pikselli mi olsun pikselsiz mi? Çatı şöyle mi olsaydı konusu değil.
Site yöneticileri anayasaya 'aykırı' bir şey zaten yapamazlar. Fakat anayasanın kendine tanıdığı özgürlük alanı içerisinde yaptırımlarda bulunabilirler. Buna da antidemokratik demek bence yanlıştır. Ekşi sözlükte, sözlüğün ana kurallarına uymayan entryler girdiğinde sözlükten atılırsın. Çünkü orası senin özgürce konuşabileceğin bir platformdan çok, çerçeveleri kurucuları tarafından çizilmiş bir bölgedir. Sen de o bölgeye girerken, kurucuları ve yön vericilerinin istediği şartları kabul etmiş olarak girersin.
Bu platformda benim için ana mahiyeti 'Beşiktaşın yararına' olan tüm bilgilerin ve tartışmaların yapıldığı, genel ülke spor kamuoyu aksine üslup ve bilginin önemsendiği bir teşebbüstür. Benim buradan beklentim Beşiktaş'ın zararına olacağı kesin olan her türlü açıklamaya (doğru açıklama, yalan açıklama veya tahmin olabilir) kapılarını kapatmasıdır.
Burada herkes çıkıp ''dünyanın en saçma takımı x'tir'' diyebilir. Fakat o x yerine Beşiktaş'ı koyamaz. Normalde bu anayasa karşı suç teşkil etmez. Fakat buranın amacına aykırı olduğundan soyutlanması gerekir.
Bahsi geçen imza da bence bu uygulamaya benzer şekilde değerlendirilmesi gerekir. Hiçbir şekilde Beşiktaş'a faydası olmayan, hatta bir çok insanın gördükçe demoralize olduğu şeyi 'Beşiktaş Arena' isimli bir sitede paylaşabilmek -özgürlük- olmamalı.
Ayrıca ben 'istediğim yere otururum' diyen kimse, geçtim forumu anayasal olarak bile suç işliyor. Bunların kesinlikle yeri yok.
''Küfür hakaret gibi yasalarcada suç kabul edilen bir durum olmadıkça ve konumuz Beşiktaş olduğu için konumuzun dışına çıkılmadıkça müdahaleyi yanlış buluyorum.''Necmi abi böyle bir anlayış olabilir mi hiç? Yasalar zaten internet gibi ortamlara neredeyse hiçbir sınır çizmediği günümüzde, her sayfa kendi kabul ve şartlarını oluşturur. Bu yüzden buraya yazdığım herhangi bir girdiyi ekşisözlüğe yazdığımda sözlükten atılabilirken, oraya yazdığı ve gayet normal karşılanan bir entry burada uzaklaştırma sebebi olabilir. Tekrar ifade etmek isterim ki benim için bu sınır 'Beşiktaş'ın menfaati'dir.
Burada tüm kişisel görüşler, azınlık veya çoğunluk demeden tartışılıp sonuca bağlanabilir-bağlanmayabilir de. Fakat net sınırlar bence şu olmalıdır: Beşiktaş ile ilgili ve Beşiktaş'ın aleyhine olmayan her şeyin yazılabildiği platform.