@bjklimert_ insanları tahrik etmeyin!
Bu kuralı koyan Beşiktaş Kulübü. Bu gayet normal bir durum. Normal bir davranışı bu şekilde eleştiremezsin! Hele burada hiç eleştiremezsin. Burada kimse kimseyi tahakkum altına alamaz. Bunu hakaret olarak kabul ederiz ve bunun cezası forumda bellidir. Yeniden uyarmak zorunda bırakmayın!
ben hemen tahrik oluyorum mesela, belli ki tahrik olmaya meyilli bir insanım. bir tarafta beşiktaş kulübü, bir tarafta "biz onun koyduğu kuralı tanımayız" diye düşünen insanlar. twitter'da, burada, ekşide, bir takım başka forumlarda, tribünlerde kendi yerine oturmayı uman insanları türlü sözlerle tehdit edenler baya baya cesaretli görünüyor. umarız kulübümüz tribün sadakati yüksek bir taraftar kitlesi oluşturmak için çağın gereklerine uygun kurallar bütününden asla taviz vermez. hakkımızı, hukukumuzu tribünde kendimiz aramaya kalkışırsak beşiktaş'a zarar verecek kavgalar olacak. belki ben de zarar görürüm, ama evladımın, eşimin, başka beşiktaşlılar'ın bu statta takımımızı uzun yıllar herhangi bir kabadayılık tehdidinden tedirgin olmadan destekleyebilmesi için belki de yeni stadın ilk yıllarının sancısını yaşamak zorundayım. gönül ister ki, hakkımızı kendimiz aramamıza ve kimseyle sürtüşmemize gerek kalmaz. bunun yerine, hepimiz beşiktaş taraftarı olduğumuzu aklımızdan hiç çıkarmadan, bir başka beşiktaşlıyı huzursuz ve mutsuz etmeden takımımızı tribünde desteklemenin keyfini sürmek için birlik olmalıyız. bir tribünde 5 sıra solda, 10 sıra sağda olmak, hele böyle bir statta görüş açısını filan bozmayacağı gibi, sesimizi sahaya duyurmakta da bir sorun teşkil etmez. o halde satın aldığımız, ya da doğru tabirle kulüpten belli süreli kiraladığımız koltuk yerine başkasının oturmaya hakkı olan koltukta maç izleme konusunda ısrar etmenin ne gibi bir amacı olabilir, anlamakta zorluk çekiyorum.