Yeni statla birlikte tribündeki taraftar ve profil değişecek bu hepimizin bildiği ve el mecbur maalesef kabul de ettiği bir şey... Burada vandal taraftar / vandal olmayan taraftar profil ayrımından değil, para verebilen ve para veremeyen taraftar ayrımından bahsediyorum. Vandal insanların elbette tribünde yeri yok.
Biz bir spor kulübüyüz. Bakın bunun örneği 2003-2004 sezonunda var. Tribünü para konusunu öncelik ederek doldurduğunuz zaman takımda Sergen de olsa, Zago da olsa, Giunti de olsa 11 puan farkla önde de olsanız o atmosferi yaratıp takımınızı itecek gücü yaratamıyorsunuz. Brugge maçını 2000 İnönü atmosferinde oynasak o maçı 1-1'den çevirebilmek için tribünden güç alacaktık. Bakın kaleci Fevzi şampiyonluk maçında top ıskaladı ve bir kişi tarafından ıslıklanmadı. Brugge maçında ise iki hafta önce Liverpool'u eleyen takımın hocasına saldırı oldu ve bütün takım ıslıklandı.
Oysa aynı yönetim üç yıl önce kombineleri satarken müthiş bir iş yapıp bu geçişi yumuşatmanın yolunu bulmuştu.. Kabul edilebilir fiyatlara satılan kombineler sayesinde hepimiz tribünde sadece para verebilen taraftarın değil, fedakarlık ettiği zaman kombine alabilen insanların da yer bulacağını görüp sevinmiştik. Üstelik 20 bin üzeri satılan kombine sayesinde gerçekten bu kulüple uyuyup uyanan ve kombine alma imkanı olan insanları ayırt etme şansı yakalanmıştı. Herhangi bir şirket - bakın kulüp demiyorum - bu özveriyi gösteren müşterilerini ayrı bir kategoride değerlendirir ve onları mutlu etmek için her şeyi yapar. Kulüp de bu işe fena başlamadı ancak en kritik zamanda çok kritik hatalar yaptı...
Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmak ve şampiyon olmak bu takımın birinci amacı. Çünkü o katılım sayesinde gelecek kemiksiz paranın alternatifi yok. Stadyumdan on değil altı kazanırsınız, fakat CL'ye ya girersiniz ya giremezsiniz. Beşiktaş son üç iç saha maçından birinde bile yetersiz destek görürse bunun hesabını kimse veremez.
Yapılması gereken şey zor zamanda bu kulübün yanında olan, inşaata destek olsun diye cebinden parasını çıkarıp Kulübü destekleyen insanları her ne pahasına olursa olsun o üç maça sokup, kalan insanlardan maksimum fayda sağlamaktı fakat olmadı. Bu hatanın hesabı bir şekilde verilir. Örneğin ben taraftarını yok sayan bir yönetime oy vermeyerek tepki vereceğim.
Benim ümitli olma sebebim herkesin bir fedakarlık daha yapıp bu yönetime rağmen takımın yanında olacağına inancım. Umarım yanılmam. Elime geçme ihtimali olan biletler var, özellikle yurtdışında ve şehir dışına olan arkadaşlarımın aldığı kombineler sebebiyle... Onlardan katkı yapabilirsem mağdur olanlara ücretsiz katkıda bulunmak isterim. Maç haftaları elimde bilet olursa burada ilgili topicte yazacağım.