şimdi yaşadıklarınızla ilgili birşey diyemeyecem.
kimler nasıl bilet buluyor içeri giriyor bunlar başka bir konu.
olay alkolde değil bence. gündüz vakti basket maçına gittiğimizde kavga çıkaran tipler vardı yumruklaşacaktık raddeye gelindi başka bir sağlık sorunu oluşunca birden karşı taraf kendine geldi insanlığı hatırladı...
neyse ben konuya döneyim.
bu cezalar haksız.
bu cezalar Beşiktaş'a duble tarifeden uygulanıyor.
bu cezalara genelde futbolun katili türk hakemleri sebebiyet veriyor.
fenerin şike senesi sonrası 4lü final icat ettiler. ilk maç inönü'de gs'ye karşı.
hakem Beşiktaş'ı bitirdi resmen. gslilere dokunmasan bile faul. onlar ne yapsa faul vs yok. h.göçek diye aklımda kaldı b.yıldırım da olabilir. neyse o maçta ben sahaya atlamadım ama atlayana da laf etmedim.
adam çıldırttı herkesi. küfür etmemek o anda mümkün olamıyor.
keyiften edilen küfüre bende karşıyım. yani sonraki maç takım fener deplasmanına gidecek diye küfür edilir falan ya onlara uymam.
ama federasyonun, hakemlerin bariz üstümüze oynadığı anlar oluyor. hakkatten dayanılmaz bir hal alıyor. seyirci küfürde etmese sahaya girecek kadar geriliyor. millet tribünde bu hakemi dışarıda ağzını burnunu bir dağıtsan bir daha bak bakayım inönü'de başka hakem bunu yapabiliyor mu şeklinde konuşabiliyor.
olimpiyatta 80000 kişiyiz Fırat Aydınus tüm tribünü çileden çıkarttı. o maçta sahaya giren 1453çüler oldu dense de asıl provakatör Fırat aydınus'tu. sahaya giren 1 kişi yokken koşarak kaçması. 2.yarı her kararla sinir katsayısını durmadan artırması onun başarısıdır ve tüm tribün ya allah diye bağırdı o maçta sonra sahaya girilmişti...
geçen sene olimpiyatta gene gsli sneijder'in yüzüne eli değdiği için veli'yi attılar falan...
Beşiktaş seyircisi 40k, 70k farketmiyor, hakemler tarafından bilerek çıldırtılıyor.
Fenerin sahasında fenere sarı çıkaramıyor hakemler. bize geldi mi haksız penaltılar, kırmızılar, komik faullerle rakibi kolluyorlar.
Beşiktaş'ın hakkı yenmese böyle küfür olmaz. Ceza da olmaz. Yani manifesto anca keyif küfrünü engeller. Sinirler gerilince o hakem, o abdullah avcı-emre belözoğlu-melo-aziz yıldırım o küfrü yer yani.
Bu yaklaşım çok yanlış bence. Bu yaklaşım yüzünden ceza yiyip duruyoruz. Bir çok ihtiyacın olduğu ve paranın damladığı bir ortamda biz bu cezalara hatırı sayılır meblağlar akıtıyoruz.
Kusura bakmayın ama "Hakem bize haksızlık yaptı. Öyleyse küfür serbest." mantığını ben anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. Sonuçta ceza geliyor mu; geliyor! Federasyon demiyor ki "Ya bu maçta Beşiktaş'ın hakkı yendi. Bu seferlik çocukları görmezden gelelim." Basıyor cezayı, geçiyor.
Kimisi de "Fenerliler de küfür ediyor, ceza almıyor ama biz ceza alıyoruz." diyor. Kardeşim, onlara ceza vermiyorlar ama bize veriyorlar. Bize veriyorlarsa etmeyeceksin o küfürü. Bu kadar basit. Bu çifte standardı kabullen demiyorum. Haklı tepkini çirkinleşmeden, alçalmadan da ortaya koyabilirsin diyorum. Memleketin tartışmasız en zeki taraftar kitlesiyiz. Küfür etmeden de protesto edemez miyiz yani?
Federasyonun düzeni bu arkadaşlar! Biz bu düzeni federasyonla, PFDK'yla inatlaşıp ısrarla küfür ederek bozamayız. Cezalarımız katlanır, tribünlerimiz kapatılır, taraflarımız yasak yer. Olan yine Beşiktaş'a olur. Biz bu düzeni bozmak istiyorsak, taraftar olarak toplu küfürü stadyumumuzdan atmalıyız. Bu kadar basit. Bakın 20 kişi hep bi ağızdan küfür etse bile bu toplu küfür oluyor. Yeri geliyor 20 kişi yüzünden bütün tribün yasak yiyor.
Gül gibi yeni stadımız oldu. Gül gibi de yeni taraftarımız olsun. Küfür etmek isteyen bireysel küfürünü etsin. Ama toplu küfür hiçbir şeyin çaresi değil.
Evimize dönerken, bu konuda gerçekten bir şeyler yapmak lâzım. Bize ceza vermek için pusuda bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Vodafone Arena'da bize ceza vermek için ellerini oğuşturanları çatlatmalıyız.
Yeni evimizde toplu küfüre hayır demeliyiz. Yeni evimizle birlikte biz de kendimizi yenilemeliyiz.