@Necmi abi; sunu kabbulenmek gerekir ki taraftarin gelmemesinde Galatasaray derbisinde ve sonrasinda olan olaylarin, Passolig faktorunun, kis ayinin gelmemesinin ve olimpiyata arabayla gitmenin gercekten buyuk zulum oldugunu kabullenmek gerekir 2014 yili icin konusmak gerekirse. Passolig tartismasi acmak istemiyorum ama gercekten buyuk zulum ve sizin de kabul ettiginiz gibi "birilerine" kazanc saglayiyor bu sistem. Ben daha once de cok passolig tartismasina katildim gorusumu zaten biliyorsunuzdur abi. Turkiye'ye gelince dedim son mac su Konya macina gideyim dedim dayanamadim passolig cikarttim. Musteri hizmetlerine baglanmak icin cektigim sorunlari veya bildiginiz gibi o bankaya odenen komisyonlara hic girmiycem. Kart yetismedigi icin gecici kart gisesinden alicaksin dediler. maca 1.5 saat oncesinden gitmis olmama ragmen 1.5 saat sira bekledim gecici kart ciksin diye o rezilligi anlatamam sonra maca girdim. Bati alt tribununde kufur eden etmeyen oldu cogu kisi etmedigine yemin edebilirim ama butun stada ceza verildi.
Yani demem o ki bu passolig, bu dayatmalar Besiktas seyircisini statlardan gercekten uzaklastirdi. E bilet olsun, herkes kendi koltuguna otursun, Kufur eden kameradan tespit edilsin bireysel cezalar uygulansin, karti veya elektronik bileti ne diyorsaniz kulupten cikaralim komisyon olacaksa bile kulube kalsin bunlara karsi degilim cogu insanda degil. Ama goz gore gore birilerine para yedirmek, ustune bu kadar cile cekmek baskalarini bilmem ama bana acayip koyuyor.
Mesajin bu kismini siyaset iceriyorsa silebilirsiniz ama artik her yerden rant elde etmeye calismak, her yerde kendine benzer insanlar olsun istemek, kendi dusuncesinden olmayana is vermemek, isten cikarmak, ulkeden cikarmak, muhalif tek sesi kabullenememek bunlardan gercekten gina geldi. Taraftarin passolig'e olan tepkisinin gercek sebebi tam olarak da budur.
söylediklerin doğrudur buna yanlış diyemiyeceğim.
ama hiç biri gerçekten mazeret değil biliyormusun tamam paso rant
ve bu nedenle boykot ediliyor peki tesadüfmü stad bitiyor boykot bitiyor.
vodafone olunca passo ile giriş olmayacakmı.
sürekli konuşmakla bazı şeyler gerçek olmuyor bu gün passo rant diyoruz
ama yıllarca biletix den bilet almadıkmı passo ile arasında ne fark var ondada
tc veriyorsun ondada komisyon ödüyorsun bence passo ile bilet almak çok daha kolay
biletix gişesinden bilet almak için 10 km gidiyordum şimdi bilet çıktıktan bir dakika sonra
bileti almış oluyorum bir işin içinde rant varsa o rantın kime sağlandığının bir önemi yok
ve açık söyleyeyim eskiye göre kesinlikle çok daha iyi bir uygulama oldu kolay bilet alabiliyorsun
stadlara itiş kakış olmadan kolay girip çıkabiliyorsun kimse kapıya yüklenemiyor yüklensende geçemezsin
çift turnike yapmak gibi bir ihtimalde olmadığı için beleşçiler kapıları doldurup kargaşa çıkartamıyor.
Birilerinin işine gelmedi karaborsayı bitirdi. onlar yaygara kopardıkça bir şeylere yanlış diye bakmak
ne kadar doğru sor maçlara gidenlere sistemden memnunlarmı. benim bildiğim herkes çok memnun
bence passo sistemleride oldukça iyi çalışıyor çoğu insanın tepkisi sistemin kötülüğü değil kendilerinin
işi kıvıramamasından kaynaklanıyor. bir çok banka sistemi pasoligden ço daha sıkıntılıdır. sen müşteri hizmetlerine
ulaşamadığını söylüyorsun ama birde diğer bankaların müşteri hizmetlerini bir dene istersen bu gün hangi banka alırsa alsın
müşteri hizmetlerinde zayıf kalacaklar ha bunu savunmuyorum düzgün olmalı ama Türkiyede bankaların hiç beceremediği bir işdir
bu ben rantı siyasi çizgiye taşıyanlarada karşıyım paranın siyaseti yoktur. Bütün bankalar aynı hepsi kâr etmek için bu işi yapacak
ne yani garanti dahamı iyi bir kere bu konuda bankaya para yatır vs ısrarları yokki bilet alacağın zaman iki saniyede herhangi bir kartından passo hesabına
para aktarır alırsın ben hesapta para tutmuyorum sadece bilet almak için kullanıyorum. kart parası bu her bankada var hemde daha fazla
burdada aslında rant düşük birde aldığı kart parasının hatırı sayılır miktarı kulübe gidiyor. passo hayatı kolaylaştırdı.
Evet bende karşıyım ama bu iyi yanlarını görmeme engel değil kötü yanlarıysa her banka için aynı tamam kulüp yapsın ama diğer
taraftan Türkiye gerçekleri var hem küçük kulüpler bunu yapamaz hemde deplasman maçına gitmek gibi bir durum kalmaz
çünkü her kulüp kendi kartıyla giriş yaptıracak deplasmana gideceksen o kartı almak zorunda kalacaksın lafta kolay ama uygulamada zor bir iş bu.
bankalar farklı olsa gene aynı şey geçerli hiç bir küçük kulüple bankalar iş yapmak istemeyecek zarar çünkü
emin ol mantıklı düşündüğünde doğru olan sistem uygulanan sistem olduğu görünüyor. Emin ol yaygara koparanlar bilet alıp maça girenler değil
onlar sistemin işleyişinden memnun ben karşı olduğum halde sistemin işleyişinin doğruluğunu söylüyorum.
artık istese bile her hangi bir yönetici kimseye bilet veremiyor sponsorlar bile kullandığı her bilet için tc vermek zorunda
hepsinin sayısı belli devlete tek bir bileti bile açıklamak zorundasın bu kulüpler içinde ciddi bir sorunun çözümü oldu
kaçak tamamen önlendi. stadda ilk tff kontrolünden geçiyorsun sonra emniyet kontrolünden geçiyorsun sonra turnikeye geliyorsun
burdada kulüp kontrolünden geçiyorsun turnikeden geçince spor şube çıkıyor karşına ve bunların hepsi birbirinden bağımsız haraket ediyor
yani artık girmek imkansız. Birde tc ile girdiğin için ve bütün kaydın içerde olduğu için passo çıktığından beri ben stadda olay görmedim
öyle yaparım kalabalığın arasına karışırım olayı yok heleki bizim stadda artık sinek bile uçmayacak habersiz.
tabiki bu birilerinin işine gelmeyecek ama bu birileri takımını desteklemek için stada giden kişiler değil