kayıt olalı 1.5 yıl olmuş, vay be. hakikaten hızlı geçiyor zaman. sürekli giriş yapmadan takip eden, pek yazı yazmayan ekiptenim. ama birkaç konuda fikir beyan etmem lazım.
1) %100 tamamlanmadan açılmamalı. - Yapmayın, etmeyin. bu kadar duygusallığa gerek yok.
stad dediğin şeyin özünü saha ve tribün oluşturuyor. geri kalan herşeyi "lüks" olarak değerlendirebiliriz. futbol oynamaya müsait, sakatlık yaratmayacak bir zemin olsun, koltuklar tamamen takılmış, taraftarın güvenliğini sağlayacak tüm önlemler tamamlanmış olsun yeter. açılışın görkemi de önemli ancak 1 maçı dışarda oynamanın yaratacağı gelir kaybı ve puan kaybı ihtimali kadar önemli değil. stad bitti zaten, önce şampiyonluk.
ayrıca unutmayın, şu anda stadda oynanacak her maç seneye bir futbolcunun maliyeti kadar gelir getirecek. başakşehir'in kira masrafını, vodafone'dan gelmeye başlayacak geliri, kiraların alınmaya başlamasını filan bir tarafa bırakıyorum.
3 sene bekledik, 3 maç daha bekleriz değil mesele; şampiyonluk için 8 yıldır bekliyoruz, 1 yıl daha beklemeyelim. borçlardan kurtulmak için yıllardır savaşıyoruz, 1 yıl önce savaşı bitirelim. stad sadece araç.
2) bursaspor maçıyla açılmamalı. - Buna daha da anlam veremiyorum.
bursaspor, büyük oranda şansının yardımıyla hayal bile edemeyeceği bir başarıyı yakalamış sıradan bir anadolu takımı. katılırsınız ya da katılmazsınız, ama objektif bakıldığında durum budur. bursaspor'un kendini olduğundan üstün göstermek için icat ettiği suni bir beşiktaş düşmanlığı var, ve biz de buna istemeden alet oluyoruz.
yahu bursaspor kim ki ben stadımı onla açmak istemeyeyim? tarihe adı mı geçecek? 10 sene sonra kim hatırlayacak bugünkü bursaspor - beşiktaş muhabbetini? yok ki bir muhabbet. antep'ten, samsun'dan, kayseri'den, sivas'tan, eskişehir'den ne farkı var ki bursanın ben sırf stadı bursa maçıyla açmamak için açılış tarihini değiştireceğim?
bu stadın açılışı gibi görkemli bir olayın parçası olma şansını onlara vermek mi istemiyoruz? atarız 5 tane, parçası olma utancını yaşatırız. ha yetişir - yetişmez, orası ayrı konu. kimse de bilmiyor zaten. ama yetişecekse, hiçbir takım beşiktaş'ın stadının açılışını geciktirecek kadar önemli ya da önemsiz (kayda değer) değildir.
saygılar.