O dediğin benim aklıma da takıldı kardeşim. Ancak o tip durumlarda şöyle bir şey yapabiliyorsun artık; Getireceğin maldan şahit numuneyi Tarım bakanlığına teslim ediyorsun labaratuvarda testleri yapılıyor. Çıkan sonuca göre evraklar talep ediyor bakanlık onları da teslim ediyorsun üreticiden aldığın sertifikalar ile beraber 15 gün içinde bu mal şu GTIP numarası ile ithalatında sakınca görülmemiştir ibareli yazı yazıyorlar Gümrüğe. Gümrükte o yazıya istinaden gelen malın ihracat beyannamesindeki GTIP kodu ile eşleşiyorsa ATR üzerinden işlemini yapıp beyannameyi muayeneye gerek olmadan sarı hattan kapatıyor.
OFFF yazarken heyecanlandım
Eyvallah, mevzuat değişmiş olabilir ben yaptığımdan beri. Öyleyse müthiş olur. Çok heyecanandım laan!!!

antrepoya bu mallar inmeden , halkalı da çekici üstü ( SUPALAN)işlem görebilir , gümrük müşaviri hızlı ve pratik ise mallar çekilir . Tabi hangi mevzuatla çekiliyor o da önemli . Gümrük vergisi , damga vergisi v.b. detayları hızlı ödemek lazım .
Şuan da Almanya dan getirttiğim makine için tırları gümrükte gün bile bekletmiyorum . İnşallah çimlerde bu şekilde olur . Bilgi için teşekkürler.
Bu kadar gümrük ve gümrükçü muhabbeti ile kendimi Halkalı Gümrüğündeki kahvelerden birindeymiş gibi hissettim. aynı samimiyet, aynı çocuksu heyecan, aynı serzenişler

"Memur kalkmadı, mal kırmızıya düştü, beyanname açılmadı, sistem yok, memur beyannamenin arkasını yazdı, manifesto lazım, (
Hakaret Yasak)₅ memur kimyaaneye (kimyahaneye) sevketti, ekoteks gelmedi, araç boşalmadı, özet beyanı gelmemiş..." ABV tiksimdim yine

Yemin ediyorum titreyip kendime geldim
@yavvuzz @ensdndr