Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (8) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5495635 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Orhan

Çok kabaca hesap yaparsak: sahanın alanı 70x105 = 7350m^2, tır başına 7350/27=272m^2 lik çim düşer. @tangaz abinin dediği gibi 10 cm yükseklik varsayarsak tır başına yaklaşık 27 m^3 çim hacmi düşüyor. Tabi bu hacim sıfır boşluk kabul edersek.
Şurada yazdığına göre [1] bir tenteli tırın hacmi 79m^3 müş. Yani rulolara sarılı çimler toplamda tırın içinde %65lik bir boşluk bırakacak şekilde gelecek gibi gözüküyor.

Bunun yanında sanırım taşıma ağırlığı limiti de var.  Şurada [2] verilen en yüksek taşıma limiti 44 ton. Burada [3] yazana göre de toprağın metreküpünün ortalama ağırlığı 1700kg/m^3. Yani kamyon başına 27x1700=45900kg, yani yaklaşık 46 ton ağırlık düşecek gibi görünüyor ki, bu da 27 kamyonun mantıklı bir sayı olduğunu gösteriyor.

[1] http://www.solmaz.com.tr/manuel/tir_vagon_olculeri.html
[2] http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/KanunYonetmelik/128MaddeDegisiklik.pdf
[3] http://www.insaathaberleri.net/haber/19908-1m3-toprak-kac-kg-eder.html
:claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Emre Keşküş

Fotoşoku iyi olan bir arkadaş denese bir görmek isterdim ben yapmaya çalıştım da gözlerim kanadı en son bıraktım  :kop:

buyrun çok iyi olmadı ama   :ssss:  :tabe:
[ Son Düzenleme: 10 Mart 2016, 02:21:35 Emre Keşküş ]

Çevrimdışı sallapati

Çok kabaca hesap yaparsak: sahanın alanı 70x105 = 7350m^2, tır başına 7350/27=272m^2 lik çim düşer. @tangaz abinin dediği gibi 10 cm yükseklik varsayarsak tır başına yaklaşık 27 m^3 çim hacmi düşüyor. Tabi bu hacim sıfır boşluk kabul edersek.
Şurada yazdığına göre [1] bir tenteli tırın hacmi 79m^3 müş. Yani rulolara sarılı çimler toplamda tırın içinde %65lik bir boşluk bırakacak şekilde gelecek gibi gözüküyor.

Bunun yanında sanırım taşıma ağırlığı limiti de var.  Şurada [2] verilen en yüksek taşıma limiti 44 ton. Burada [3] yazana göre de toprağın metreküpünün ortalama ağırlığı 1700kg/m^3. Yani kamyon başına 27x1700=45900kg, yani yaklaşık 46 ton ağırlık düşecek gibi görünüyor ki, bu da 27 kamyonun mantıklı bir sayı olduğunu gösteriyor.

[2] http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/KanunYonetmelik/128MaddeDegisiklik.pdf

vay anasına.. mühendis detected  :D :D

Çevrimdışı tangaz

yalnızşöyle bir detay var 44 ton brüt ağırlıktır. muhtemelen tır dorsesinin içine girecek kütle 27 ton dolayında olacaktır
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı sallapati

buyrun çok iyi olmadı ama   :ssss:  :tabe:

güzel güzel.. keşküş kardeş eline sağlık  :)

Çevrimdışı tangaz

bizimkiler bu kadar kalın olmaz abi sanırım, görseldekine daha yakın olacaktır

en güzeli olsun en hızlısı olsun da nasıl olduğu çok mühim değil aslında  :ok:
bu arada teşekkürler hızlı geri dönüşün için.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Emre Keşküş

güzel güzel.. keşküş kardeş eline sağlık  :)

rica ederim abi  :), sanırım kolon ve kirişler küfeki ile kaplanacak orjinal resme ayrıntılı bakınca çalışma olduğu görülüyor

Çevrimdışı Eren Özdemir

:claps: :claps: :claps:
Abi net tebrik ederim. Ben mühendis olarak üşendim. Helal olsun. Olay sığıp sığmamasından çok ağırlık sınırından kaynaklanıyor demektir.

Çevrimdışı gastrula

yalnızşöyle bir detay var 44 ton brüt ağırlıktır. muhtemelen tır dorsesinin içine girecek kütle 27 ton dolayında olacaktır

Abi o zaman 3 ihtimal var: Ya benim kullandığım veriler yanlış (karşıma çıkan ilk siteler, doğruluğuna dair araştırma yapmadım), ya kalınlık 5-6 cm olacak, ya da 27 tırdan fazla gelecek  :D

Çevrimdışı Pikselli

Çim kalınlığı 4-4,5 cm ise daha yeni kök salmaya başlamış çimdir yani hibrite özel çim.
Çimin serilmesi hibritin çakılması çimlerin kök salması... Biraz zaman ister 9 nisana yetişir mi bilemem ama yetişsede ben şahsen bursa maçına karşıyım. Kayseri diye tahmin ediyorum. 30 nisan.
La Vittoria Sarà Nostra

Çevrimdışı VodafoneBesiktas

şu Sis güzel zemin yapsın da herkesin ağzının suyu aksın ondan sonra diğer kulüplerin kendi statlarına yapsınlar. Patates tarlası sorununu çözemedik ligde daha.

Çevrimdışı Iskece_Kartali

Tirlarin hangi yolu kullanacağını bir bilseydik ne iyi olurdu. Eğer Yunanistan üzerinden gelecekse benim yaşadığım şehirden geçiş yapıyor tirlar hatta nerdeyse tüm tirlar Türkiye'ye girmeden önce son molalarini bizde yapar. Size en azından tirlarin fotolarini gonderirdim :D yok Bulgaristan üzerinden gelecekse şimdiden söyleyeyim Cumartesi Italya'dan yola cikan 27 Tirin Salı günü Istanbul'da olması imkansız arkadaşlar. Sürekli olarak Balkanları gezdigim için yol ve sınır kapılarını çok iyi biliyorum. O yüzden Salı olması mümkün değil Türkiye dahil toplam 5 ülkeye giriş işlemi ve Italya dahil 5 ülkeden çıkış işlemleri bile 27 Tir icin toplam 3 gün sürer buna 2-3 günlük yolu da eklersek 5-6 günden önce gelmez. Yani persembe cuma gibi. Yunanistan'ı secerlerse tahmini olarak Salı akşamı Tirlar Istanbul'a giriş yapabilir. Net bilgi olursa bana iletin Türkiye'ye girene kadar Tirlari korumam altına alırım :D size de anlık bilgi geçerim :D

Çevrimdışı tangaz

Abi o zaman 3 ihtimal var: Ya benim kullandığım veriler yanlış (karşıma çıkan ilk siteler, doğruluğuna dair araştırma yapmadım), ya kalınlık 5-6 cm olacak, ya da 27 tırdan fazla gelecek  :D

kullandığın veriler doğru sen sadece yorum hatası yapmışsın 44 tonun brüt ağırlık, istihap haddi olduğunu çoğu kimse bilmez benim işim içinde lojistik de yer kapladığı için iyi biliyorum. hesabın doğru kuvvetle muhtemel 5 cm kalınlıklı rulolar gelecek. eline sağlık bu arada  :claps:

Çevrimdışı sallapati

Çevrimdışı sallapati

Tirlarin hangi yolu kullanacağını bir bilseydik ne iyi olurdu. Eğer Yunanistan üzerinden gelecekse benim yaşadığım şehirden geçiş yapıyor tirlar hatta nerdeyse tüm tirlar Türkiye'ye girmeden önce son molalarini bizde yapar. Size en azından tirlarin fotolarini gonderirdim :D yok Bulgaristan üzerinden gelecekse şimdiden söyleyeyim Cumartesi Italya'dan yola cikan 27 Tirin Salı günü Istanbul'da olması imkansız arkadaşlar. Sürekli olarak Balkanları gezdigim için yol ve sınır kapılarını çok iyi biliyorum. O yüzden Salı olması mümkün değil Türkiye dahil toplam 5 ülkeye giriş işlemi ve Italya dahil 5 ülkeden çıkış işlemleri bile 27 Tir icin toplam 3 gün sürer buna 2-3 günlük yolu da eklersek 5-6 günden önce gelmez. Yani persembe cuma gibi. Yunanistan'ı secerlerse tahmini olarak Salı akşamı Tirlar Istanbul'a giriş yapabilir. Net bilgi olursa bana iletin Türkiye'ye girene kadar Tirlari korumam altına alırım :D size de anlık bilgi geçerim :D

çimlerin ölmemesi için özel ithalat belgeleri olabilir hızlı gelmesi için

Çevrimdışı sallapati

Bence çim rulolarını serme işlemi gece gündüz devam edecek 2-3 gün.. ışıklandırmanın belli kısmı hazır zaten

Valla Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'dan bahsediyoruz onlar öyle özel belgelere bakan takan ülkeler değil maalesef. Inşaallah dediğin gibidir. @sallapati

Çevrimdışı Pikselli

bu arada toki arena çimleri 22 tırla gelmiş
La Vittoria Sarà Nostra

Çevrimiçi Necmi

sanmıyorum.. ekipmanlar burdadır.. ama belki çok fazla istif yapamıyorlardır bir tıra.. hava boşluğu bırakıyorlardır
üst üste koyamazlar tek kat çift sıra aşağı yukarı 20 rulo alır bir rulo tahminen 15 mkare desek bir tır 300 m kare alır
300 x 27 = 8100 mkare eder.  68 x 105 = 7140 m kare çime ihtiyaç var tam saha için birde bir miktar çevresini dolandığını düşünün
hesap normal . 
Ben görüştüğümde italya ve slovakyadaki çim tarlalarını dolaştıklarını ve bizim aradığımız standartta bir çimin getirileceğini
söylemişti SIS hangi ülke olduğu belli değildi anlaşma yapılmamıştı ama ikisinden biri olacaktı.
Bu arada ihsan Beyin dediği hiç bir şeye inanmam ben zaten staddan el çektirildi ve hala neden görevde olduğunuda bilmiyorum.
aslında görevinede son verilmesi gerekirdi hiç bir işe yaramadığı gibi çokta zararı oldu. Eskiden bize faydalı işler yapmışmış
bir nevi diyet ödüyoruz herhalde. tamam gerekliyse ödeyelim ama çekilsin köşesine alsın maaşını otursun o zaman.
adam tv kamerası gördüğünde dayanamıyor sallamaya başlıyor. Kameraya konuşurken herhalda kameramanla biz bize konuştuğunu
sanıyor :bandit:

Çevrimdışı tangaz

bu arada toki arena çimleri 22 tırla gelmiş

toki 22 ise bizimkisi 27 normal çimleri sıkıştırmadan sürttürmeden rahat rahat yüklemişizdir   :bandit:

Çevrimdışı sallapati

üst üste koyamazlar tek kat çift sıra aşağı yukarı 20 rulo alır bir rulo tahminen 15 mkare desek bir tır 300 m kare alır
300 x 27 = 8100 mkare eder.  68 x 105 = 7140 m kare çime ihtiyaç var tam saha için birde bir miktar çevresini dolandığını düşünün
hesap normal . 
Ben görüştüğümde italya ve slovakyadaki çim tarlalarını dolaştıklarını ve bizim aradığımız standartta bir çimin getirileceğini
söylemişti SIS hangi ülke olduğu belli değildi anlaşma yapılmamıştı ama ikisinden biri olacaktı.
Bu arada ihsan Beyin dediği hiç bir şeye inanmam ben zaten staddan el çektirildi ve hala neden görevde olduğunuda bilmiyorum.
aslında görevinede son verilmesi gerekirdi hiç bir işe yaramadığı gibi çokta zararı oldu. Eskiden bize faydalı işler yapmışmış
bir nevi diyet ödüyoruz herhalde. tamam gerekliyse ödeyelim ama çekilsin köşesine alsın maaşını otursun o zaman.
adam tv kamerası gördüğünde dayanamıyor sallamaya başlıyor. Kameraya konuşurken herhalda kameramanla biz bize konuştuğunu
sanıyor :bandit:

@Necmi  abi , çim serme işleminde SIS gece de çalışır mı?.. ışıklandırma kısmen hazır gibi

Çevrimdışı sallapati

Valla Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'dan bahsediyoruz onlar öyle özel belgelere bakan takan ülkeler değil maalesef. Inşaallah dediğin gibidir. @sallapati

bozulan ürün vs ithalatında o tip düzenleme kesin vardır bence.. ama bekleyip göreceğiz... ben pek yolda duracaklarını sanmıyorum...

Bu arada saat nerdeyse 3 olmuş biz mühendislik düzeyinde TIR hesabı yapıyoruz. Gumrukcu duzeyinde TIR'larin hangi yolu kullanacağını konuşuyoruz. Bildiğiniz ruh hastasiyiz :D