Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5869501 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı kadir137

Az önceye kadar en verimli en kaliteli en güzel çim ekme hibritti. Şimdi ise serme de olur, iyi olur, çok iyi olur, en güzel çim rulo çim aşamalarını göreceğiz sanırım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'la kafayı bozmuşsun diyorlar, çok şükür kafamız bozuk kanımız değil.

Çevrimdışı SerhanÖzdemir

Az önceye kadar en verimli en kaliteli en güzel çim ekme hibritti. Şimdi ise serme de olur, iyi olur, çok iyi olur, en güzel çim rulo çim aşamalarını göreceğiz sanırım.

Aynen garip oldu bir anda rüzgar yine terse döndü  :alala:

Çevrimdışı FARUK

Serme  de  hibrit  olabilir  @FARUK..
Abi serip Hibrit çakarsan aynı süreye geliyor bence gerek yok ayrıca bahsedilen bence sadece rulo çim

Çevrimdışı cursedofdragon

Serme  de  hibrit  olabilir  @FARUK..

serme hibrit diye birşey yok ilk bunu kavrıyalım abi.Hibrit'de çimler toprağa çakıldığı için hibrit oluyor zaten.

Çevrimdışı acan07

yahu toki nin yaptığı stadlara sereceği çimin kalitesi ne olcak abi parka bahçelere serilen çimleri getirip seriyolardır :evillol: :evillol:
bu rulo çiminde kalitelileri vardır elbette. bastırsınlar parayı alsınlar. zaten 3-4 maç içerde oynarsan hem rulo hemde sene sonu hibritin parasını çıkartırsın

Çevrimdışı kral_bjk

arkadaşlar nevzat demir tesisinin videolarını izleyin ekme olsa çim ekmeden önce dikerlerdi hibriti videolarda baya çimvar ekme olduğunu nerden biliyorsunuz görüntü varmı

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Yok yahu  olay  maliyet  işi.Arada  3 kat  fark  vardı  hatırladığım.Sermede yazın  tekrar  olayı vardı  galiba.Ama gerekirse önceden yapılarak 8*10 bin  biletle maliyet karşılanacaksa  neden  olmasın.Sıkıntı  imalat  yapılan yerin  sahaya  uzaklığı  meselesi.Ama olay  paraya  bakar.

Çevrimdışı CanEmre

Hybrid Grass Uygulamasında alt yapı hazırlığı + hybrid grass ekimi + çim ekimi + çim gelişmesi minimum 75 gün max 90 gün den önce top oynamanın mümkün olmadığını Sis Grass yetkilileri belirtti.

Serme Çim için sadece toprak zemin üzerine serme yapılacağı ve bu uygulamanın alacağı vakit olarak ortalama 2 hafta + 1 hafta zemin oturması olarak hesaplarsak çok büyük bir zaman kazanırız.

Aşağıda Sis Pitches ın 2013 Nou Camp çim uygulamasını görebilirisiniz. (Gölge geçişlerinden uygulama süresi 9 gün olarak saydım)

o 75-90 gün içinde drenaj havalandırma sulama vd. sistemler de yok mu?
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Çevrimdışı izorlu85

yarın 15 i bulsalar bare  :icool:

@Efe içine doğmuş galiba :D Yeni inönünün fotosunda 15 adet takılmış  kedi yolu :ok:
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı FARUK

arkadaşlar nevzat demir tesisinin videolarını izleyin ekme olsa çim ekmeden önce dikerlerdi hibriti videolarda baya çimvar ekme olduğunu nerden biliyorsunuz görüntü varmı
Zemin hazırlanıp tohum atıldı çim belli seviyeye gelince makineler sentetik lifleri zemine çaktı
Sis sistemi bu şekilde
En az 2 yıldır bekliyoruz kaçırmayız bunu :)

Çevrimdışı Efe

@Efe içine doğmuş galiba :D Yeni inönünün fotosunda 15 adet takılmış  kedi yolu :ok:
13 :lol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı CanEmre

serme hibrit diye birşey yok ilk bunu kavrıyalım abi.Hibrit'de çimler toprağa çakıldığı için hibrit oluyor zaten.
olaylar iyice karışmaya başladı  :kop:
çakılanlar sentetik çimler, ekme olursa önce sentetik lifler çakılıp sonra doğal çim tohumları ekiliyor
serme olursa önce doğal çim ruloları serilip sonra sentetik lifler çakılıyor
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

:::)))  Araştır  diye  boşuna  demedim  ben.Nasıl  yok  serme  hibrit.Avustralyada  yıllardır  uygulanıyor.

siz yurt dışından kaliteli rulo çim gelicek diye beklerken istanbulda hazır olan konyaspor'un stadını filan yapan buraya yaptırırız.

http://www.istanbulcim.com/

Çevrimdışı Efe

ben serme hibriti seyrettim parçalar halinde seriliyor ve kopmuyor yani serme ve ekme hibrit aynı aslında bi zararı yok ama şu var getirip normal serme çim sereceklerse bencede gerek yok sezon sonunu bekleyelim ama serme hibrit olacak hiç problem yok aynı çim sonuçta
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı beşiktaşk

:::)))  Araştır  diye  boşuna  demedim  ben.Nasıl  yok  serme  hibrit.Avustralyada  yıllardır  uygulanıyor.

avustralyadan çim mi getircez abi ?

Geçicic çim yapıyorsak biran önce stadımızda oynuyalım diye son 3-4 maçı istanbuldaki hazır çim ruloları yapan bir firma ile anlaşılacak.

Siz bunu anlamak istemiyorsunuz işte.

Çevrimdışı izorlu85

SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

https://www.youtube.com/watch?v=nii0hABllrk#t=33m00s

alın izleyin nasıl rulo hibrit yok allah aşkına ya

ya biz SİS ile anlaşmadık mı ?

bizim çimimiz nevzat demir tesislerindeki gibi ekme hibrit çim olmayacak mı ?

Yönetim geçici olarak serme rulo çim düşünüyor hibrit mibirt değil avusturalyadan çim mim gelmiyecek ?

Burdan istanbuldan konyanın,mersinin,antalyanın stadı gibi  geçici çim yapılacak onu diyoruz ?

Çevrimdışı Efe

bu stadın yapımını seyrettim ve parçalar halinde rulo hibrit çim serdiler adamlar kopartamadılar bence böylesi çok daha hızlı olacaktır neden ekme yapıyorlar diye kendime sorup duruyordum inşallah rulo halinde hibrit gelir başkanın sisle konuştuğu söyleniyordu bu konuşmadan sonra serme yapılması kararlaştırılmış olabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

avustralyadan çim mi getircez abi ?

Geçicic çim yapıyorsak biran önce stadımızda oynuyalım diye son 3-4 maçı istanbuldaki hazır çim ruloları yapan bir firma ile anlaşılacak.

Siz bunu anlamak istemiyorsunuz işte.
Hollandadan  getirebiliriz.Araştır  diye  haybeye  konuşmadım.Avustralyada  uygulamasını  yapmışlar  adamlar dedim:Rugby  maçına   bile  dayanıyor  yaptıkları  uygulama  dedim.Bide  okusan  yazdıklarımı.  :D

SİS  firması  bize  verdiği  mülakatta  demişki  mesela.....
Taraftarlar en çok serme mi? Ekme mi? O konuda çok gidip gelmişti. İkisi arasında ki farklar nelerdir?

Serme yani ruloda saha; daha çabuk oynanabilir hale gelir. Serme yapılıp sonradan hibrit de enjekte edilebilir. Serme sistemle yapılan sahalarda ertesi gün ertesi gün müsabaka yapılabilir. Serme rulo çim yapılıp, hibrit de 10 gün içinde enjekte edilirse ertesi gün oynanabilir. Diğer sistemlerde çimin gelişmesi ve sahanın oynanabilir hale gelmesi için 30-40 gün gerekiyor. Vodafone Arena’nın sahasını eğer serme rulo sistemle yapsaydık, 40 gün içinde her şeyi bitirebilirdik. Ama Vodafone Arena’nın sahasını ekme sistemle yapacağız.

bu stadın yapımını seyrettim ve parçalar halinde rulo hibrit çim serdiler adamlar kopartamadılar bence böylesi çok daha hızlı olacaktır neden ekme yapıyorlar diye kendime sorup duruyordum inşallah rulo halinde hibrit gelir başkanın sisle konuştuğu söyleniyordu bu konuşmadan sonra serme yapılması kararlaştırılmış olabilir

girelim girelim riskli şeylere girelim sürekli böyle yapalım biz birtane adam akıllı birşeyimiz olmasın.

Ne var şimdi nevzat demir tesislerindeki gibi yapsak ? Efendi gibi drenaj yapsak sulama ısıtma vs.

Üstüne güzelce çim eksek onun üstüne hibrit çim yapsak olmuyor mu böyle ?

Yok illa macera arıyoruz.Ayrıca efe ben böyle olacağınıda düşünmüyorum açıkcası söylüyeyim ?