Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5903162 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

@Necmi anladığım kadarı ile oluklar membranlardan akacak suyun toplanması için açık. acaba olukların m2'ye düşen kg yağmur tahliyesi yeteri kadar hesaplandı mı? malum artık muson vari yağmur yağma olayı sıklaştı. sonra oluklardan yağmur suyu taşıp tribünlere şelale yapmasın da...
hiç bilgim yok ama bunu hesaplamışlardır.neleri hesapladıklarını bilsen şaşarsın
mesela desibel rekoru kıran taraftarın betona yapacağı rezonans etkisini bile hesapladılar
sahaya sansörler koyarak bir yıl boyunca güneşin sahaya etkisini santim santim hesapladılar
ve buna uygun çimin ihtiyaç duyacağı ışık miktarını buldular stad zemininde oluşan nemi hesapladılar.
ve bu nemi kontrol altında tutacak sistemi kuruyorlar. Burda hiç bir şey buda varsın böyle olsun diyerek yapılmıyor
mesela stadda kullanılan bütün malzeme geri dönüşümlü ve doğa dostu dünyanın en yeşil stadlarından biri olacak
bu kadar hassas davranılan mühendislikte sence giderleri hesaplamazlarmı :)  @tifosi_BJK_1903

Çevrimdışı ahmetx

sanmıyorum tesisat çekilir zaten oluklardan gelenler bir kanalda toplanır bir kaç yerden tahliyesi olur
öyle her oluğun altına boru koymazlar
şöyle bir şey mi olur acep? @Necmi abi?

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Efe

cok uzun dediklerin eski ile yeni açığın tam ortasındaki boşluklar mı
evt onlar  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Herkese merhaba. Bende forumu uzun süredir düzenli olarak takip edenlerdenim. Üye olmak bugüne nasipmiş.
Benim sorum stadın aydınlatma sistemi ne şekilde olacak acaba bilgisi olan var mı?(Örnek bi stad foto su da olabilir)
Hoşgeldin kardeşim Uefanın belirlediği standartlarda olacak bu konuda
seçilen aydınlatma vs uefanın tavsiye ettiği ürünlermiş daha önce bilgisi gelmişti.

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı ahmetx

Herkese merhaba. Bende forumu uzun süredir düzenli olarak takip edenlerdenim. Üye olmak bugüne nasipmiş.
Benim sorum stadın aydınlatma sistemi ne şekilde olacak acaba bilgisi olan var mı?(Örnek bi stad foto su da olabilir)
çatının iç halaksına kedi yolunun sahaya bakan kısmına yerleştirilecek , üst katlara doğru ışığın etkisi azalacak muhtemelen.

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Efe

hayır yanlış görmüşsün @Efe en üst kata ancak ayaklı raylar yapabilirler görünürde yoklar.
yoo bence yanlış görmuyorum orda ayakliya gerek yok neden dersen arka kism birlesik oraya takmislar bence ayrica yanda merdiven var en ustte koltuk olmasa o merdiven neden kondu yan duran merdiveni söylüyorum bence en üst siralarda da koltuk olcak iceriden en ust kesimden kapali zumlu fotolansa anlariz daha net :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

Çevrimdışı M.Çakır

Hoşgeldin kardeşim Uefanın belirlediği standartlarda olacak bu konuda
seçilen aydınlatma vs uefanın tavsiye ettiği ürünlermiş daha önce bilgisi gelmişti.
Hoşbuldum @Necmi abi teşekkür ederim.
Eminim onun da en iyisini yakışanını yaparlar inşallah abi  :tabe:
Bekçisiyiz kopsa kıyamet,
SİYAH BEYAZ bize emanet.

Çevrimdışı demir_kArtAl

o direkler mafsallı esneyecek zaten bunun hesabı yapılmıştır.
çatıda kar tutmayacak bildiğim kadarıyla ısıtma sistemi olacak
zaten yarım metre karı ben istanbulda görmedim hiç en çok gördüğüm 20 cm kadar oldu
buda 50 yılda iki yada üçtür :)

umarım öyle olur, ilk yıl üzerine bi metre kar yağarsa da hiç şaşırmam hani. vardır böyle talihsizliklerimiz.
"remzin kartallar gibi manileri yen, aş; layıktır bu vasıflar sana ey şanlı beşiktaş"

Çevrimiçi Necmi

yoo bence yanlış görmuyorum orda ayakliya gerek yok neden dersen arka kism birlesik oraya takmislar bence ayrica yanda merdiven var en ustte koltuk olmasa o merdiven neden kondu yan duran merdiveni söylüyorum bence en üst siralarda da koltuk olcak iceriden en ust kesimden kapali zumlu fotolansa anlariz daha net :)
:upto:

Çevrimdışı demir_kArtAl

çatının iç halaksına kedi yolunun sahaya bakan kısmına yerleştirilecek , üst katlara doğru ışığın etkisi azalacak muhtemelen.

bizim çatınında altını şöyle kapatsalar süper olurdu.
"remzin kartallar gibi manileri yen, aş; layıktır bu vasıflar sana ey şanlı beşiktaş"

Çevrimdışı M.Çakır

Teşekkür ederim @ahmetx  abi,  bu iş membrandan sonra yapılacak sanırım.
Bekçisiyiz kopsa kıyamet,
SİYAH BEYAZ bize emanet.

Çevrimiçi Necmi

umarım öyle olur, ilk yıl üzerine bi metre kar yağarsa da hiç şaşırmam hani. vardır böyle talihsizliklerimiz.
hep birlikte çıkar yukarı temizleriz :naughty:

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

yok cok yakindan yan tarafla karsilastirdim kesinlikle takilmis hemen 1 degil 2.kapinin uste cikan merdivenin en ustundeki sırada kesinlikle ray var
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

o kısım düz değil ,yay çiziyor onun için ayaksız olmaz .Daire içine aldığım kısmda bir parça var ama o da dikkat edersen düz değil ,yüksekliğin azaldığı kısmda küfeki kaplama yapılıyor arkaya monte olmaz ancak ayaklı ray olabilir  o kısımda temiz bir çalışma yok.Eğer en üste sıra yaparlarsa kapasite 46 bini görür onu da isterim  :ok:

Çevrimdışı AmaralGürses

Arkadaşlar günde ortalama kaç adet ördek patisi takılıyor?

Ben sanki 4 tane saydım tamamlanmış olarak dünden bugüne.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Stadin onundeki is panosunda Cati isitma sitemi firmasinin ismi bile yazili , Bunu kar icin yaptilar sanirim baska ne icin yapacaklar yani Catida isitma sistemi olacak..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Efe

o kısım düz değil ,yay çiziyor onun için ayaksız olmaz .Daire içine aldığım kısmda bir parça var ama o da dikkat edersen düz değil ,yüksekliğin azaldığı kısmda küfeki kaplama yapılıyor arkaya monte olmaz ancak ayaklı ray olabilir  o kısımda temiz bir çalışma yok.Eğer en üste sıra yaparlarsa kapasite 46 bini görür onu da isterim  :ok:

ben yuvarlak icini diyorum zaten diger yerler alcak zaten oralara ayak sart onemli olan kapali yeni acik ve eski aciktaki en ust siralara koltuk konmasi bence cok onemli bir gelisme
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

bizim çatınında altını şöyle kapatsalar süper olurdu.
öyle kapatırsan ışığı geçirgen membran kullanmanın bir anlamı kalmaz ki , sandviç kaplama yap geç o zaman.

Çevrimdışı ahmetx

Stadin onundeki is panosunda Cati isitma sitemi firmasinin ismi bile yazili , Bunu kar icin yaptilar sanirim baska ne icin yapacaklar yani Catida isitma sistemi olacak..
hangi firmaydı o @Yunus Emre Dökmeci ?

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

hangi firmaydı o @Yunus Emre Dökmeci ?
Hatırlamıyorum :utan
Geçen stada gitrigimde yazmistim buraya ismini hatta stadda tribun isitma olacak galiba demistim sizde yok o cati isitma demistiniz bende Cati isitma tribünüde isitir cunku butun stadlarda Tribun isitma Çatıya monte demistim
Ve bu konuda da hala iddaaliyim Çatıya monte edilecek Isitma sistemi tribunude isitir :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

abi sen bilirsin olacak bence sence :icool:
O merdivenler ne zaman 2 metreden 1.40 a düştü ben o zaman bu stadyumda her boşluğa
koltuk koyacaklarına inandım zaten o sıra 1400 civarı koltuk alıyor. böyle bir rakam bir tek baskıyla feda edilir o da şimdilik
şu anda olmasa bile eninde sonunda oraya koltuk konacak oranın kombine geliri 2 M civarı boşa dursun denecek bir rakam değil :bandit:

Çevrimdışı ahmetx

Hatırlamıyorum :utan
Geçen stada gitrigimde yazmistim buraya ismini hatta stadda tribun isitma olacak galiba demistim sizde yok o cati isitma demistiniz bende Cati isitma tribünüde isitir cunku butun stadlarda Tribun isitma Çatıya monte demistim
Ve bu konuda da hala iddaaliyim Çatıya monte edilecek Isitma sistemi tribunude isitir :bandit:
şu an panoda görünmüyor o firma onun için sordum ?
Tribün ısıtmasını (belki sadece locaları) hitit yapacak gogas ürünlerini kullanacak ama çatı ısıtması çok farklı bir olay @Yunus Emre Dökmeci