Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5905489 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Peygamber degil ki herseyi cok duzgun diyelim. Yaptigi dogrudan fazla yanlisi var. Bunlari gormemek hatadir bence.

Fikret Orman'in faaliyetlerini %50'si stat, %50'si diger yaptigi faaliyetler olarak nitelendirirsek ayvayi yemisiz.

Stat konusunda tartisilmaz, belki bir kac ufak konu haric. Ama diger konular da  :by2: :by2:
Bence yanılıyorsun yanlışları olmadımı kesinlikle oldu ama genel yanlışları
öğrenme sürecinde oldu ve giderek hatalar düzeldi. sportif başarısızlığı başarısızlık olarak görmek
yanlış bu ekonomik koşullarda bence kurulan kadro başarısız olarak tanımlanmaz yetersizmi evet
ama buda imkanlar ölçüsünde değilmi %100 başarı olmasını beklemek doğrumu insan ekonomik
davranmaya çalışınca hatalarda peşinden geliyor bazı şeyleri staddan sonra değerlendirmek gerekiyor
stadsız mücadele et ekonomik zorluklarda takım kurmaya çalış birde bunu yeni yapılanmaya girerek yapmak durumunda kal
genele göre değil şartlara göre değerlendirmek gerekiyor hataları var ama bu Başkanı Başarısız yapmıyor

Çevrimdışı Bekrakn

mega yapılarda bir stadyum inşaatında bu koltuk sisteminden bahsediliyordu sanırım. belki bire bir aynı sistem olmayabilir ama tekli montajdan çok daha kolay ve avantajlıydı diye hatırlıyorum.

illa görmüşsünüzdür ancak tekrar bulabilirsem görmeyen arkadaşlara da fikir vermesi bakımından dursun bu iletinin altında

sistem tam bu şekilde mi yoksa bizimkine daha çok benzeyen montaj örnekleri var mıdır @Necmi abi var mı bi fikrin?

edit: linkin 28.dakikası itibariyle koltuk montajını anlatıyor

[ Son Düzenleme: 08 Aralık 2015, 12:41:08 Bekrakn ]

Çevrimdışı enemy1903

gunaydın arkadaşlar uzun bir suredır takıp edemıyorum bu trıbunlerdekı demir korkuluklar her yerde mı olucak yoksa sadece ust katlarda mı ?

üst katlarda abi

Çevrimdışı Sergen Nalcakar

Statta bir bütünlük olarak ambiyansı ortamı en iyi yaratıcak yer bence yeni açık.
Peki misafir tribünü kısmını oraya yapmak ne kadar doğru ?
Benim fikrim hiç doğru değil çok yanlış, o tarata yapılıcak birlikteliği ahengi bütünlüğü tamamen bozar.
Deniz tarafının zaten ben pek bi özelliğini göremiyorum. numaralı köşesine yapılsaydı çok daha iyi olmaz mıydı ?

Hocam yükseklik sınırından dolayı eski açık tribünü alçak yapıldı dolayısı ile eski açık tribün kapasitesi diğer tribünlere göre daha az eğer deplasman tribünü eski açığa yapılsaydı deplasman tribün kapasitesi eski açık üstün tamamına denk geliyor idi . Bu çok rahatsız eder hem kamera açısında gözükürler hemde çok göze batarlar şimdi yeni açıkta üste sıkışmış olacaklar :)

Çevrimiçi Necmi

Peygamber degil ki herseyi cok duzgun diyelim. Yaptigi dogrudan fazla yanlisi var. Bunlari gormemek hatadir bence.

Fikret Orman'in faaliyetlerini %50'si stat, %50'si diger yaptigi faaliyetler olarak nitelendirirsek ayvayi yemisiz.

Stat konusunda tartisilmaz, belki bir kac ufak konu haric. Ama diger konular da  :by2: :by2:
diğer konular neymiş tesislerin yenilenmesi geldiğinden beri Beşiktaşın adının borçla anılmaması
tamam borç gene var ama bakkaldanda haciz yemiyoruz mali bir yapı oluştu adımız mahkemelerle
anılmıyor burda kötü yönetimlerinde bedeli ödenerek yürünüyor. Başkan oldu iki sene avrupaya gidemedik
bu senin oyuncu almadan gelirlerini kaybettiğin için bir çok şeyi etkiler. takımın kolej havasına sokulması
takımın belli bir kalitenin üzerine çıkartılması burda alınacak daha çok yol var bu konularda Başarısız
diyemeyiz. başarısız olduğu yerlerde amatör branşların yerde sürünmesi gerekli ilginin gösterilmemesi
ara ara yaptığı transfer hataları. Ama bunları geçtim Beşiktaşın isminin tekrar hak ettiği yere oturması
bile Başkana saygı duymam için yeterli. İnsanlar çabuk unutuyor artık yok sayılıyorduk dipdeydik tamam
şimdide zirvede değiliz ama oraya doğru yol alıyoruz Bu gün şampiyon oluruz diye konuşabiliyorsak
önümüzdeki 5 seneye ambargo koyacağız diyorsak bunu başarısızlık olarak değerlendirmek ne derece
doğru Beşiktaş gibi devasa bir kulübü bir değnek dokundurarak raya sokmak gibi bir sihirmi bekliyorsunuz
her şey zaman sorunu ne kadar büyüksen toparlanmanda o kadar zor olur ben stad dışı başarısız olayına
katılmıyorum.

Çevrimdışı Mehmet92

stat başarılı, diğer tesisleşmeler başarılı, transfer (ilk sezondaki tecrübesizlik sonrası) çok başarılı, stat olmamasını düşünürsek sportif başarı hiç fena değil..

doğrudan fazla yanlış tam olarak nerede çok merak ettim gerçekten??  ama yeri burası değil uzatmayalım.. ama sanırım avatarındaki gibi gözlerle bakıyorsun hayata.. bu yüzden bence asıl sana  :by2:

Burası yeri değil forum yönetimi uygunsuz bulursa silebilir ama yazmam lazım.

Fikret Orman'ı savunucak çok fazla mantıklı argüman var lakin sportif başarı kelimesini okuduğum an beynimden vuruldum.Siz 37 yaşındasınız,gençliğiniz metin-ali-feyyaz ve peş peşe şampiyonluk izleyerek geçmiş.Ben 23 yaşındayım,veysel-youla izleyerek başladım.2011'i stadsız 8. sırada bitiren gs stadı açıp yönetimi değiştirince 4 senede 3 kez şampiyon oldu.Ben 23 senede 3 şampiyonluk gördüm.

Bu vasat sevdasından bütün taraftarın vazgeçmesi lazım sizin özelinizde konuşmuyorum.Hocalar çok kolay giderken yönetimler koltuk sevdasına gitmiyorlar.Fikret Orman tesisleşme hariç her alanda başarısız bir başkandır,bunu söylemek de Beşiktaş düşmanlığı veya birilerinin paralı askerliğini yapmak değildir.

Ama asıl sorum ve çok merak ettiğim kısım sportif başarı hiç fena değil derken neyi kastettiğinizi inanılmaz merak ettim.2012-2013-2014-2015 mayıs ayları ezeli rakiplerin şampiyonluk kutlamalarını izleyerek geçti,heralde sizin gözünüzde bu bi başarı?

Çevrimdışı Efe

Cok fazla konu var aslinda da konusulduktan sonra herkes kendi bildigini dogru saymaya devam ettigi icin bi yere varilmiyor  :lol: :lol: Herkesin dogrusu kendine diyelim.  :bandit:
aynen öyle  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Erdem Çözer

Fikret Orman'ı savunucak çok fazla mantıklı argüman var lakin sportif başarı kelimesini okuduğum an beynimden vuruldum.Siz 37 yaşındasınız,gençliğiniz metin-ali-feyyaz ve peş peşe şampiyonluk izleyerek geçmiş.Ben 23 yaşındayım,veysel-youla izleyerek başladım.2011'i stadsız 8. sırada bitiren gs stadı açıp yönetimi değiştirince 4 senede 3 kez şampiyon oldu.Ben 23 senede 3 şampiyonluk gördüm.

Bu vasat sevdasından bütün taraftarın vazgeçmesi lazım sizin özelinizde konuşmuyorum.Hocalar çok kolay giderken yönetimler koltuk sevdasına gitmiyorlar.Fikret Orman tesisleşme hariç her alanda başarısız bir başkandır,bunu söylemek de Beşiktaş düşmanlığı veya birilerinin paralı askerliğini yapmak değildir.

Ama asıl sorum ve çok merak ettiğim kısım sportif başarı hiç fena değil derken neyi kastettiğinizi inanılmaz merak ettim.2012-2013-2014-2015 mayıs ayları ezeli rakiplerin şampiyonluk kutlamalarını izleyerek geçti,heralde sizin gözünüzde bu bi başarı?

gs stadsız ilk devre sonunda 14. sıradaydı.. sportif başarı fena değil derken stat olmadığı halde sürekli zirveyi kovalamaktan bahsettim.. bu bile başarıdır (statsız) yoksa tabi ki 3.lükleri normal şartlarda başarı olarak görmem..

stat bittikten sonra böyle devam ederse her şey iyi hoşta başarı yok diyenlerin başında gelirim
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı ilhan mansız

çok başarılıdır. Tabi ki hataları da oluyor ama kesinlikle başarılıdır. Aksini düşünmek tabi ki mümkündür ancak doğru değildir. Batmak üzere olan bir klübü büyük oranda toparladı. Yaptığı hatalar dikkate alınmayacak kadar az.

Çevrimdışı ilhan mansız

Beşiktaş tarihine bakarsan ki biz bunun az buçuk tanığıyız. Klübün tam 14 yıl şampiyon olamadığını 82 deki şampiyonluktan sonra 86 da averajla şampiyon OLDUĞUNU sonrasında 3 yıl ardarda ligi 2. Bitirip ancak ondan sonra 3 yıl üstüste şampiyon OLDUĞUNU görürsün. Bu bahsedilen 12 yıl yine çok zor durumdaki bir klübün Yapılanma dönemidir. Üstelik o dönemde klüplerin bütçeleri birbirine çok yakındı. Bugün fener ve gesenin bütçesi bizim 2 katımızdan daha fazla. Fikret Orman bu rakamları değiştirmeye Çalışıyor ki en doğru yol budur. Yine de herseye rağmen sportif mana da gayet iyi mücadele ediyoruz. Sen aylık 2 bin tl kazanırken komşun 5 bin tl kazanırsa onunla ne kadar rekabet edebilirsin?

Çevrimdışı canergiray77

Emirates

bizim stad koltukları da böylemi olacak? çok güzel eğer böyle olursa  :sevinc :sevinc :sevinc
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimiçi Necmi

Statta bir bütünlük olarak ambiyansı ortamı en iyi yaratıcak yer bence yeni açık.
Benim fikrim hiç doğru değil çok yanlış, o tarata yapılıcak birlikteliği ahengi bütünlüğü tamamen bozar.
Deniz tarafının zaten ben pek bi özelliğini göremiyorum. numaralı köşesine yapılsaydı çok daha iyi olmaz mıydı ?

:nerd:  10 M$ dekorasyonuna harcanmış restoran Türkiyenin en büyük kartal yuvası
Beşiktaş müzesi ki harika olacak moda merkezi Beşiktaş tv sütüdyosu sence özellik değilse
doğru hiç bir özelliği yok her maç oralar polis kordonuyla kapanır. bölgeye taraftar sokulmaz
eski açık en önemli tribünümüz birde eski açık alçak olacağı içib kale arkamızı deplasman taraftarına
bırakmak ve bir tribün kaybetmek nasıl bir ambiansı düzeltir anlamış değilim dört tribün ve her tribünde
10000 taraftarmı bağırırsa ambians daha iyi olur yoksa bir tribünü kaybedip 3 tribünle bağırırsanmı ambians
daha iyi olur birde sürekli rakip taraftarın kameraya gelmesi çabası. kale arkasını rakibe bırakmanın
neresi mantıklı çözemedim kendi sahanda rakibe eşit hak vermiş oluyorsun yeni açık üst köşede rakibin
taraftarla direk bağını kopartıyorsun en büyük tribünün arasına sıkıştırarak seslerinide boğuyorsun
hep kafanızda eski açık zaten küçük gözden çıkarılır dürtüsü oluşuyor ama yanlış bu eski açık en büyük ikinci tribünümüz
kafanız sürekli eski stada gidiyor ve kendinizi algı yanılmasına uğratıyorsunuz orda 8 katlı bina yüksekliğinde dev bir tribün var
Başak şehirde 11-12 bin taraftara oynadığımızı düşünürsek tek başına eski açık ediyor  @SuperBJK
bence deplasman tribünü için alınmış karar en doğru karar

Çevrimdışı SuperBJK

Hocam yükseklik sınırından dolayı eski açık tribünü alçak yapıldı dolayısı ile eski açık tribün kapasitesi diğer tribünlere göre daha az eğer deplasman tribünü eski açığa yapılsaydı deplasman tribün kapasitesi eski açık üstün tamamına denk geliyor idi . Bu çok rahatsız eder hem kamera açısında gözükürler hemde çok göze batarlar şimdi yeni açıkta üste sıkışmış olacaklar :)

Aynı şekilde böyle yapılamaz mıydı ? hadi en fazla bir blok daha ver. Çünkü yeni açıkta tam daralan kısma verilmiş neredeyse eski açığa eş değer.

Çevrimdışı Çağrı

çok başarılıdır. Tabi ki hataları da oluyor ama kesinlikle başarılıdır. Aksini düşünmek tabi ki mümkündür ancak doğru değildir. Batmak üzere olan bir klübü büyük oranda toparladı. Yaptığı hatalar dikkate alınmayacak kadar az.

Beşiktaş tarihinde bir başkana ''çok başarılı'' demek için o başkanın mutlaka şampiyonluklar yaşaması gerekir. Şampiyonluk demiyorum bakın şampiyonluklar.

''Başarılı'' demek için de mutlaka şampiyonluk görmesi gerekir. Henüz bu ikisi olmadığı için söylenecek şey ''elinden geleni yaptı'' en doğru ifade olacaktır.

Buna şampiyonlukları ekleyebilirse çok başarılı değil mükemmel ifadesini de kullanırız. Ancak kişilere henüz haketmediği nitelikleri yakıştırmak bence doğru değil ve rehavete yol açar.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Efe

başkan olayım eski acigi yukseltip deplasman tribununu oraya aldircagim :evillol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı kralkartal

Şanslısın ben 26 yasındayım 2 sampiyonluk hatırlıyorum sen 23 yasindasin 3 hatirliyosun:):)

Çevrimdışı ahmetemre

eski açıkta localar var verilemezdi deplasman tribünü.
loca sahibi ve diğer taraftarla maçtan önce yemek yiyecek orada restoranda.
adam yemek yiyecek deplasman taraftarı polis korumasında getirilse restorana gidip yemeğini yiyemez.
loca alacak param olsa deplasman tribünü üstümde olan yerden almam.
bence yeni açık doğru düşünülmüş.
seslerini anında bastıracak 12 bin kişi olacak yanlarında ve altlarında...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı SuperBJK

:nerd:  10 M$ dekorasyonuna harcanmış restoran Türkiyenin en büyük kartal yuvası
Beşiktaş müzesi ki harika olacak moda merkezi Beşiktaş tv sütüdyosu sence özellik değilse
doğru hiç bir özelliği yok her maç oralar polis kordonuyla kapanır. bölgeye taraftar sokulmaz
eski açık en önemli tribünümüz birde eski açık alçak olacağı içib kale arkamızı deplasman taraftarına
bırakmak ve bir tribün kaybetmek nasıl bir ambiansı düzeltir anlamış değilim dört tribün ve her tribünde
10000 taraftarmı bağırırsa ambians daha iyi olur yoksa bir tribünü kaybedip 3 tribünle bağırırsanmı ambians
daha iyi olur birde sürekli rakip taraftarın kameraya gelmesi çabası. kale arkasını rakibe bırakmanın
neresi mantıklı çözemedim kendi sahanda rakibe eşit hak vermiş oluyorsun yeni açık üst köşede rakibin
taraftarla direk bağını kopartıyorsun en büyük tribünün arasına sıkıştırarak seslerinide boğuyorsun
hep kafanızda eski açık zaten küçük gözden çıkarılır dürtüsü oluşuyor ama yanlış bu eski açık en büyük ikinci tribünümüz
kafanız sürekli eski stada gidiyor ve kendinizi algı yanılmasına uğratıyorsunuz orda 8 katlı bina yüksekliğinde dev bir tribün var
Başak şehirde 11-12 bin taraftara oynadığımızı düşünürsek tek başına eski açık ediyor  @SuperBJK
bence deplasman tribünü için alınmış karar en doğru karar

@Necmi abi daralma kısmına denk geldiği için eski açık köşesine de aynı alan düşer tahiminiyle demiştim ama tabikide komple kale arkası mantığı hiç bi zaman olmaz.

Çevrimdışı Efe

Beşiktaş tarihinde bir başkana ''çok başarılı'' demek için o başkanın mutlaka şampiyonluklar yaşaması gerekir. Şampiyonluk demiyorum bakın şampiyonluklar.

''Başarılı'' demek için de mutlaka şampiyonluk görmesi gerekir. Henüz bu ikisi olmadığı için söylenecek şey ''elinden geleni yaptı'' en doğru ifade olacaktır.

Buna şampiyonlukları ekleyebilirse çok başarılı değil mükemmel ifadesini de kullanırız. Ancak kişilere henüz haketmediği nitelikleri yakıştırmak bence doğru değil ve rehavete yol açar.
finans tesislesme ve kulübu yonetme konusunda çok başarılıdir sportif basirida başarılı degildir ancak sportif basarida finansi tesislesmeyi tam yaptiktan sonra gelir sizinde yanildiginiz nokta bu @Çağrı bey :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Mehmet92

Şanslısın ben 26 yasındayım 2 sampiyonluk hatırlıyorum sen 23 yasindasin 3 hatirliyosun:):)

Hatırlıyorum değil,3 şampiyonluk gördüm.Biri 97 Biri 2003 diğeri de 2009.Bilinçli tek hatırladığım 2009,bunlara rağmen gittim bu yaşta kongre üyesi oldum,elimden geldiğinde her mecrada Beşiktaş'ın haklarının mücadelesini veriyorum.

Beşiktaş tarihinin en cefakar nesili şu an 20li yaşlarında olan nesil.Çok ciddi söylüyorum 45-50 yaşında babam da dahil olmak üzere dediklerini kaale almıyorum,siz bi ton başarı gördünüz diyorum.Tek hayalimiz peş peşe sezonlarda ligi sirkülase eden bi Beşiktaş izlemek ama başkan eleştirince kötü adam oluyoruz.

Çevrimdışı FARUK

Çevrimdışı sağduyu

Hiç dert etme, 2-3 bin kişiyle ambians bozulmaz. Bilenler bilir, 80 lerde, 90 larda stada 40 bin kişi alınırdı. Trabzonla şampiyonuk maçımız vardı, kapalının yarısına kadar TS taraftarı dolmuştu. Ambians şimdikinden de muteşemdi. "Sığmıyoruz!" diye falan bağıırıdık.

Aslından eski uygulama yani eski açığın deplasman olması yanlıştı. Hem stadın dış kısmındaki hem de İstanbulun en güzel yerine deplasman seyircisi sokacağım diye, deniz tarafı kal oluyordu. Gümüşsuyu tarafında kimseye zararı olamadan girip çıksınlar.
İyi bir insan olunmadan, iyi bir Beşiktaşlı olunmaz.
.

Çevrimdışı empisayn

mega yapılarda bir stadyum inşaatında bu koltuk sisteminden bahsediliyordu sanırım. belki bire bir aynı sistem olmayabilir ama tekli montajdan çok daha kolay ve avantajlıydı diye hatırlıyorum.

illa görmüşsünüzdür ancak tekrar bulabilirsem görmeyen arkadaşlara da fikir vermesi bakımından dursun bu iletinin altında

sistem tam bu şekilde mi yoksa bizimkine daha çok benzeyen montaj örnekleri var mıdır @Necmi abi var mı bi fikrin?

edit: linkin 28.dakikası itibariyle koltuk montajını anlatıyor

teşekkürler video için . bu videoda raylar takıldıktan sonra 5 dakikada 72 koltuk takılabileceği aynı zamanda çıkartılabileceği söyleniyor . bizim stadta da böyle olursa koltuk için dertlenmemize pek gerek kalmayacak .
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı Çağrı

finans tesislesme ve kulübu yonetme konusunda çok başarılıdir sportif basirida başarılı degildir ancak sportif basarida finansi tesislesmeyi tam yaptiktan sonra gelir sizinde yanildiginiz nokta bu @Çağrı bey :D

Finans konusunda çok başarılı demek bir yana çok başarılı olma ihtimali bile yoktu @Efe bey :D

600 milyon borç ile kulübü devralan bir insan  çok başarılı olması ya borcu indirmesi ya da sabit tutması lazım stat yaparken ki bu da imkansızdır zaten, imkansızı başaramadığı için de anca elinden geleni yapmıştır yukarıda dediğim gibi :D

Sportif başarı da dedikleriniz gibi olmuyor doğru örnek diye vermiyorum sarı kırmızılı takım borcunu 1.5 milyar yaparken 4 senede 3 şampiyonluk kazanmış bu sırada tesisleşmemiştir, keza sarı lacivertli takım da aynı şekilde :D

Önemli olan birçok işi bir arada görebilmek, ha bana göre tatmin edici başkanın performansı ama daha şampiyonluk görmeden ''çok başarılı'' derseniz de direk konuya atlarım çünkü Beşiktaş şampiyonluk kazanılmadan çok başarılı olunabilecek bir yer değildir :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

çok beylik ifadeler kullanarak yazmışsın. Kafadan başarı kriteri uydurmak doğru değil. Mevcut koşullar altında başarılı olup olmadığını değerlendirmek gerekir ki mevcut koşullar altında çok başarılıdır. Burada bazen atlanıyor ama bu klüp 67-89 Arasında da sadece iki şampiyonluk görmüştü. Bir kriterin bu tarz olaylarda sana göre bana göre şeklinde yorumlanması sadece sosyal Olayların matematik gibi mutlak ispatı olmamasından ileri gelir. Bütüne bakıldığında ortada takdir edilmesi gereken bir başarı olduğu çok net.