Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5908404 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Aslında Signal Iduna Park kale arkası trubünü veya İnönü Stadyumu Kapalı Üst Trübün orta kutu mantığı ile, stadyum kapasitesi herzaman arttırılabilir . Misal olarak Vodafone Arena Yeni Açık Trübününe koltuk koymazsan, o yer için kapasiteyi belli limitlerde sen belirlemiş olursun. Almanyada herşeyin bir normu ve kuralı olmasına rağmen Dortmund böyle bir trübün yapısını bu norm ve kurallara uyarak kullandığını düşünürsek, bunun bizim stadımıza da uyarlanabileceği rahatça öngörülebilir. Bu hususta bizim önümüzdeki tek engel lakin Passoligdir. İnşallah o sorun da zamanla çözülücektir.
aslında buda yanlış bir insanın durduğu yerde omuz genişliğiyle tribündeki koltuk
aynı yeri işgal ediyor yani kapasite üstü bilet satmadığın sürece alacağın insan sayısı belli
millet kucak kucağa durmayacağına göre aynı sayıda bilet satmak zorundasın

Çevrimdışı İhsan

neden her rakamın sonuna 903 ekliyorsun 1903 olmadıktan sonra 903 ün ne önemi var :D

Çok önemli. Bizim kapasitemiz 1903 + X tir ?  :ebebe:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı İhsan

evet max kapasite o , 47903 diyelim biz ona

İkimiz kapasiteyi pazarlık usulü mü belirleyeceğiz?
 :friendship:

O zaman gel düz yapalım 48500 olsun ! :D
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Hasan Tahsin

aslında buda yanlış bir insanın durduğu yerde omuz genişliğiyle tribündeki koltuk
aynı yeri işgal ediyor yani kapasite üstü bilet satmadığın sürece alacağın insan sayısı belli

İnönü stadının eski halinde yani koşu pisti kaldırılıp aşağı  inmeden önce 50 binin üzerinde biletli seyirci olurdu . O zamanlar amatör sporcular bedava girerdi ki tahmini bir 5 bin de bunlar vardı. Bu günleri yaşadık @Necmi   :) Sonra zemin aşağı inmesine rağmen kapasite 32 binde kaldı. Kaldırsınlar koltukları 100 binimiz garanti  :D
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Bartu

Dortmund Stadının Kapasitesi koltuksuz kale arkası trübünle beraber 81.359 dir. Uluslararası maçlarda koltuksuz trübüne izin verilmediğinden, bu trübün bu maçlar için koltukluya dönüştürülür ve kapasitesi 65.718dir. Yani kapasite koltukludan koltuksuza yaklasık olarak 15.500 kişi oynamaktadır. Bizim koltuklu stadyum kapasitemiz yaklaşık olarak 42.000 diye düşünülürse, bu tip bir uygulamada bizim stadımızdaki artışın yaklaşık 5-7bin civarı olabilmesi mümkündür.

Çevrimdışı ers1903

Necmi abi turnikeler nerde olacak ,mesela bu kapali Tribune giris nerden olacak bazi yerler yuksekte kaliyor ,alttan girip ust katami cikilacak :)

ysariusta

• Ziyaretçi

İnönü stadının eski halinde yani koşu pisti kaldırılıp aşağı  inmeden önce 50 binin üzerinde biletli seyirci olurdu . O zamanlar amatör sporcular bedava girerdi ki tahmini bir 5 bin de bunlar vardı. Bu günleri yaşadık @Necmi   :) Sonra zemin aşağı inmesine rağmen kapasite 32 binde kaldı. Kaldırsınlar koltukları 100 binimiz garanti  :D
Abi o zamanlar koltuk yoktu. Sıralar varmış. Bak ben bile mış diyorum. Çok geçmiş zaman. Koltuklar takılınca kapasite 27500 civarı oldu. Sonra 31500 oldu. Tartan pist kaldırılınca.

Çevrimdışı empisayn

Dortmund Stadının Kapasitesi koltuksuz kale arkası trübünle beraber 81.359 dir. Uluslararası maçlarda koltuksuz trübüne izin verilmediğinden, bu trübün bu maçlar için koltukluya dönüştürülür ve kapasitesi 65.718dir. Yani kapasite koltukludan koltuksuza yaklasık olarak 15.500 kişi oynamaktadır. Bizim koltuklu stadyum kapasitemiz yaklaşık olarak 42.000 diye düşünülürse, bu tip bir uygulamada bizim stadımızdaki artışın yaklaşık 5-7bin civarı olabilmesi mümkündür.

passolig geldi böyle bir uygulama olamaz maalesef . kapalı kutuda 1 koltukta 3 kişi bağırdığımız günler geride kaldı  :s20:
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Abi o zamanlar koltuk yoktu. Sıralar varmış. Bak ben bile mış diyorum. Çok geçmiş zaman. Koltuklar takılınca kapasite 27500 civarı oldu. Sonra 31500 oldu. Tartan pist kaldırılınca.
Kapalıda taş üstü, banklarda olduğu gibi yan yana 4-5 tahta vardı. Açıklar bildiğin taştı. O haliyle 55 bin kişi alıyordu stad. Sıkışıklık konusunda hiç kimse şikayet etmezdi. Hatta herkes seyredebilsin diye ayağa kalkardık. Oturunca kapasite azalıyordu. Tıklım tıkış seyrederdik maçları . Darısı Şeref Bey'in maçlarına  :)
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

yarın saat 4 gibi yeni inönü fotosu lazım 4 yada 5 tane boru bölümü tam bitmiş olacak yada 3 tam 3 yarım gibi olabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Bartu

passolig geldi böyle bir uygulama olamaz maalesef . kapalı kutuda 1 koltukta 3 kişi bağırdığımız günler geride kaldı  :s20:

Evet malesef passolig bu konuda elimizi kolumuzu bağladığı düşünülebilir. Fakat passolig sana otrumanı şart koşmuyor. Sadece belli bir yerin olmasını ve orada bulunmanı istiyor ki rahatça "fişleme/denetleme" (ne diyorsan artık adını sen koy) yapabilmek için. Koltuksuz oynanan maçlar için belirlenen kapasitede yere(betona) koltuk/bilet numarası yazılır, adam da orda durur sonra istedikleri zaman fişlerler. Bizim derdimiz fişlenme/denetlenme/güvenlik değil kapasitenin artıp dünya standartları üstü modern stadyumumuzda da bile eski amatör semt ruhunu yaşatabilmek. Dediğim olay doğrudur/yanlıştır, uygulanır/uygulanmaz. Ama dikkate alınması zorunludur. Beşiktaş trübünü dünyanın en köklü en meşhur trübünlerinden biridir. "Kapalı" diye bir tabir, sayfa sayfa anı, bir kültür vardır. Modernleşmeyi yenilenmeyi tabikide destekliyoruz, ama bunu yaparkende Beşiktaş'ın temel taşlarından ödün veremeyiz. Çünkü ne de olsa Beşiktaş seyircisi diye bişey yoktur taraftarı vardır. Şahsımca önemli bir husustur.

Çevrimiçi murat

Evet malesef passolig bu konuda elimizi kolumuzu bağladığı düşünülebilir. Fakat passolig sana otrumanı şart koşmuyor. Sadece belli bir yerin olmasını ve orada bulunmanı istiyor ki rahatça "fişleme/denetleme" (ne diyorsan artık adını sen koy) yapabilmek için. Koltuksuz oynanan maçlar için belirlenen kapasitede yere(betona) koltuk/bilet numarası yazılır, adam da orda durur sonra istedikleri zaman fişlerler. Bizim derdimiz fişlenme/denetlenme/güvenlik değil kapasitenin artıp dünya standartları üstü modern stadyumumuzda da bile eski amatör semt ruhunu yaşatabilmek. Dediğim olay doğrudur/yanlıştır, uygulanır/uygulanmaz. Ama dikkate alınması zorunludur. Beşiktaş trübünü dünyanın en köklü en meşhur trübünlerinden biridir. "Kapalı" diye bir tabir, sayfa sayfa anı, bir kültür vardır. Modernleşmeyi yenilenmeyi tabikide destekliyoruz, ama bunu yaparkende Beşiktaş'ın temel taşlarından ödün veremeyiz. Çünkü ne de olsa Beşiktaş seyircisi diye bişey yoktur taraftarı vardır. Şahsımca önemli bir husustur.
:hosgeldin

Çevrimdışı Bartu

:hosgeldin

Hoşbulduk Murat Abi :) aslında uzun süredir takip ediyorum bilgi alışverişini de fikrimi paylaşmak şimdiye kısmetmiş..

Çevrimdışı Burak

Tribünler önemli, özellikle de yeni açık tribünü efsane olacak bence. Geçen Skenderbeu maçında bir turist sırf çarşı grubunu izlemeye gelmiş maça, maç boyu doğu üstte taraftarları izledi resim çekti :)

Çevrimiçi murat

Hoşbulduk Murat Abi :) aslında uzun süredir takip ediyorum bilgi alışverişini de fikrimi paylaşmak şimdiye kısmetmiş..
Sessiz çoğunluktan aramıza hoşgeldin diyeyim tekrar o zaman.herzaman paylaşımlarını bekliyoruz.

Çevrimdışı siyah-1903

çok seviyorum ulan bu takımı. çok özledim çok. bit be imansız, her maçta orda olmazsam gel sor hesabı
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı F1903

Kimse uzerine alinmasin ama daha 17bin kisilik Basaksehir Stadi'ni dolduramadan yok 50bin olsun, yok 60bin olsun muhabbetini cok gereksiz buluyorum.

Beşiktaş seyircisi icin 40-45bin ideal araliktir. Bundan fazlasi risktir.

Kulup 2 senedir kombine satiyor ve 20bin rakami bile daha hala tutturulamadi, hatirlatirim.

Çevrimiçi murat

Kimse uzerine alinmasin ama daha 17bin kisilik Basaksehir Stadi'ni dolduramadan yok 50bin olsun, yok 60bin olsun muhabbetini cok gereksiz buluyorum.

Kulup 2 senedir kombine satiyor ve 20bin rakami bile daha hala tutturulamadi, hatirlatirim.
İlk kısmına katılmakla beraber projes çizilmis kabası bitmiş bir stada olabiliyorsa 48 bin koltuk takmak varken 42 bin takmak pek mantıklı gelmiyor.ileride şöyle yaparız o zaman.baktık 30 bin kişi geliyor stada koltukları ferah ferah döseriz koltuk aralıkları 15 cm olacak şekilde stad tam dolu olur.@F1903 faruk
[ Son Düzenleme: 02 Aralık 2015, 22:13:51 MURAT ]

Çevrimdışı ZEKI

@Bartu  :hosgeldin
eskiden tahta siralarda otururken "abi biraz kayabilirmiyiz arkadas geldi", "beyler biraz sıkısalim" diye diye 10-15 kisi fazladan geldigi olurdu

Çevrimdışı AmaralGürses

Mekan faktörünü biraz azımsamak oluyor bence bu yaklaşım. Kaç kombine veya bilet satılacağı mekan faktörüyle doğrudan ilintili. Senin başakşehir stadı için satacağın kombineyle ülkenin en güzel stadında takımın mükemmel kadrosuyla başarıdan başarıdan başarıya koşarken satacağın rakam aynı değil, olamaz. Bunların hepsi birbirini tamamlayıcı unsur. Vizyon büyükse, hedefler büyükse stadın da büyük olması sadece fayda getirir. Zaten tartışılan rakamlar da 42-48 bin bandında rakamlar 60 bin diyen daha duymadım.

Çevrimiçi Necmi

sorun sığdırmak değilki istersen 100000 bilet satarsın ama artık o devirler bitti.
izin verilenden bir fazla bilet satamıyorsun. Kaldıki oraya insan dolduracaklar böyle şeylere
artık izin verilmiyor Kaldıki 20 derece açısı olmayan inönü ile 38.8 derece açılı vodafone arena tribünleri
birbirleriyle mukayase edilmez birinde 32 binlik stadı 50 bin kişi doldurursun diğerinde 42 bine 50 bin
koyarsan fazla olanlar alt tribünden alırsın. :D Kaldıki bizde merdivenler dururken koltuklardan senin üstüne basarak giden taraftarlar varken
o kadar insanı oraya almak ve koltukların sökülmesi cinayete girer @Hasan Tahsin

stadın yanındaki(kapalı tarafındaki) yol yer altına alınıp ordaki alan stad inşaatına dahil edilseydi o zaman 50-60 bin'i görürdük. fakat zannımca o iş öyle kolay değildir. fazladan maaliyet ve bürokrasi gibi dertler çıkarıyor olabilir. önceden biz neden 60binlik stad yapmıyoruz diyordum fakat fikrim değişti. 40-45 bin arası kapasiteli stad bizim için yeterli.

Çevrimdışı Cenk Mert İnanç

senenın 3 4 macı dolacak dıye eskstra kısı sqysıma gerek olmadıgını dusunuyorum
bu sayı yeterlıdır.Takımızı ıcerde dısarda 20 seneyenyakındır takıp ederım

sayılı maçlar dısında 50.000 rakamına ulasılabılecegıne ınanmıyorum

aslında bu sadece bızım için degıl tum turkıye takımları ıcın de gecerlıdır

henuz bu lultur ve ekonomık dengeler ulkemızde oturmamıştır

Çevrimdışı Efe

ön taraftaki şefaf bölümün cape town stadının çatısının tamamında kullanılan sert şeffaf malzemeden yada çok benzerinden oluşacağını tahmin ediyorum  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı karakartalım

Başka bi bakış açısindan bakmak gerekirse bence takmayin kapasiteyi bundan 40-50yil sonra deniz seviyesi aynı yerinde mi kalacak avrupanın dünyanın bir çok şehri sular altında kalabilir malum bizim stad denize sıfır sayilir.futbolun ömrü en fazla 50yil zaten buyuk çapta bana göre hatta tüm sporların çünkü bu keyif olcani zannetmiyorum insanoglunda o zamanlarda dünya cografyamiz içimiz disimiiz dusman neyse kısaca 45bin evde kahvede çay keyfi ile maç izleyen türk taraftarına çok rahat yeter özel maçlar hariç
Varsın olsun üstümüzden gitmesin keder
Siyah beyaz f. orman bize bir ömür yeter
Senin aşkın uğruna ölmeye değer
Beşiktaşım sevmişiz seni...

Senin sevgin uğruna tüm stadlarda
Aç kaldık susuz kaldık deplasmanlarda
Doyduk senin aşkının o sıcaklığıyla
Beşiktaşım sevmişiz seni...