adak sadece kurban ile olmaz , adak söz vermektir , örnek stad açılsın kurban adayacağım veya 10 fakir doyuracağım gibi , ve adandığı an farz olur yerine getirilmesi cezası vardır.
ayrıca mangal hayali kuranlara kötü bi haberim var , adak kurbanının etini adayan kişiler yiyemez allah rızası için fakire fukaraya dağıtılır 
Merhaba tekrar adak ile ilgili ayet istiyorum kurandan ayet

boşuna avukat olmadık belgeyle konuşuyorum

Kurban ile ilgili ayetlerden bir tanesi aşağıdadır.Adak dinde olan bişey mi tam emin değilim sadece "gelenekte" olan bişeydir diye düşünüyorum.Gelenekleri dinleştirmek çok büyük şirktir dikkat etmek lazım
Hac Suresi
26. Bir zamanlar İbrahim için, o evin yerini, şöyle diyerek hazırlamıştık: Bana hiçbir şeyi ortak koşma, evimi; tavaf edenler, kıyamda duranlar, rükû-secde edenler için temizle.
27. İnsanlar içinde haccı ilan et ki, gerek yaya olarak gerekse derin vadilerden gelerek, yorgunluktan incelmiş binitler üzerinde sana ulaşsınlar.
28. Kendilerine ait bir takım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği
kurbanlık hayvanlar üzerinde belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun.
Sevgiler saygılar