Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5879962 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Yigit_Gelir

@ahmetx  Abi, Etna Yapı ile görüştüm.

PTFE Lamine Mesh denilen bir malzeme kullanılacakmış.

Cam-Elyaf dokumanın üzerine Teflon kaplama varmış. Bu Teflon kaplamanın aralarıda lamine ediliyormuş. Çimlerin güneş ışığından daha fazla yararlanması için yapılıyormuş bu.  Daha bu malzemenin kullanılacağının kesinleşmediğini söyledi ( belki de zor durumda kalmamak için dememiştir, kesin bu kullanılacak diye )

İlk görseldeki gibi bir malzeme kullanılması imkansızdı dedi, o malzeme çok çabuk yırtılabilirmiş. Martı veya kargo üstüne çıktığında, delinebilirmiş. ( ilk şeffaftı ya )

Bu atex 5000 trl kullanılması ve Öndeki malzeme biraz da zorunluluktan kullanılmış. Kot olayları onları da etkilemiş ve çimin güneş alması için böyle bir çözüm bulunmuş.

Başkan baskı yapıyormuş, 19 Marta yetiştirilmesi konusunda. Anladığım kadarıyla çatının tamamlanmasını beklemeden başlayacaklar, bölüm bölüm.

Ses kaydı yapıyordum, elinizde malzeme var mı ona yakın, benzer dedim. Gösterdi, fotoğrafını çektim. O sırada ses kaydı kapanmış :) Aklımda kalanlar bunlar, diğer anlattıkları Teknik detaylardı zaten. ( İlk görseldeki şeffaflık havanın sıkıştırılması ile oluşturulmuş, atex 5000 trl nasıl yapıldığı falan ) Onları kaydedemedim :)

Bu arada Etna Yapı'nın yerini ararken İz İnşaat'ın binasını buldum  :) Kosifler Oto'nun karşısında, Bostancı Sanayide. Şaşırdım biraz :)

Bu yüklediğim fotonun biraz daha şeffafı ve Boşluklar daha genişi olacakmış

Çevrimdışı cursedofdragon

Cam-Elyaf dokumanın üzerine Teflon kaplama varmış. Bu Teflon kaplamanın aralarıda lamine ediliyormuş. Çimlerin güneş ışığından daha fazla yararlanması için yapılıyormuş bu.  Daha bu malzemenin kullanılacağının kesinleşmediğini söyledi ( belki de zor durumda kalmamak için dememiştir, kesin bu kullanılacak diye )

İlk görseldeki gibi bir malzeme kullanılması imkansızdı dedi, o malzeme çok çabuk yırtılabilirmiş. Martı veya kargo üstüne çıktığında, delinebilirmiş. ( ilk şeffaftı ya )

Bu atex 5000 trl kullanılması ve Öndeki malzeme biraz da zorunluluktan kullanılmış. Kot olayları onları da etkilemiş ve çimin güneş alması için böyle bir çözüm bulunmuş.

Başkan baskı yapıyormuş, 19 Marta yetiştirilmesi konusunda. Anladığım kadarıyla çatının tamamlanmasını beklemeden başlayacaklar, bölüm bölüm.

Ses kaydı yapıyordum, elinizde malzeme var mı ona yakın, benzer dedim. Gösterdi, fotoğrafını çektim. O sırada ses kaydı kapanmış :) Aklımda kalanlar bunlar, diğer anlattıkları Teknik detaylardı zaten. ( İlk görseldeki şeffaflık havanın sıkıştırılması ile oluşturulmuş, atex 5000 trl nasıl yapıldığı falan ) Onları kaydedemedim :)

Bu arada Etna Yapı'nın yerini ararken İz İnşaat'ın binasını buldum  :) Kosifler Oto'nun karşısında, Bostancı Sanayide. Şaşırdım biraz :)

teşekkürler bilgi için :)

Çevrimdışı ahmetx

@Yiğit_Gelir Allah senden razı olsun. İç halka sert bir malzemeden olmayacak demek ki.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Yigit_Gelir

@ahmetx Önemli değil abi. Elindeki malzeme de yumuşak bir malzemeydi,  bükebiliyordu hiçbir baskı uygulamadan
 :)

@cursedofdragon , önemli değil :)

Çevrimdışı Turco

olabilir. sezon sonu değerlendiricez suan olmaz dedim dıyo belliki sezon sonu gidicek sosa

sosa'nın açıklaması var vodafone arena'da oynamayı çok istiyorum diye.

geçen sezon estudiantes istedi, fakat şenol hoca izin vermedi.
estudiantes de zaten çok az bi miktar teklif etti sosa için.
avrupadan teklif gelmişse bilemem.
oğuzhan'a italya'dan talip var, töre'yi zaten bilic çok istiyor.
hepsi sezon sonu belli olacak. devre arası ilk 11 de oynayan hiçbir oyunu satılmayacak.

Çevrimiçi Necmi

@ahmetx Önemli değil abi. Elindeki malzeme de yumuşak bir malzemeydi,  bükebiliyordu hiçbir baskı uygulamadan
 :)

@cursedofdragon , önemli değil :)
kullanılacak malzeme o renk değildir herhalde @Yigit_Gelir

Çevrimdışı ahmetx

peki bu su geçirmiyormuymuş @Yiğit_Gelir
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Yigit_Gelir

kullanılacak malzeme o renk değildir herhalde @Yigit_Gelir

Rengine karar vermemişler abi daha.

Üretildi bekliyor mu dedim? Yok, henüz boyut bilgisi de söylenmedi dedi.

Telefon:(0216) 572 3862

Bu numaradan ulaşıp sorabilirsiniz, biraz önce arayıp renk için sordum :)

Çevrimdışı Yigit_Gelir

peki bu su geçirmiyormuymuş @Yiğit_Gelir

Su geçirmiyormuş abi.

Ama üretilmemiş henüz, karar vermemişler. Elinizde var mı peki, sipariş verilse dedim. O kısmını bilemeyeceğim dedi :)

Çevrimdışı Mustafa UZUN

Bence kapasite konusunda iki ihtimali birbirinden ayırmak lazım:

1-   Stat projesi zaten 42.000’ nin çok üzerinde kapasiteye uygun olacak şekilde hazırlandı. Başlangıçta Anıtlar Kurulu, Bakanlık gibi engellere takılmamak için kapasite 41.903 olarak açıklandı ve şimdi projeye uygun (44.000-45.000 ya da her neyse) kapasiteye getirilecek ve bu durum, konfor yönünden olumsuz bir değişikliğe sebep olmayacak.   

2-   Stat projesi gerçekten 42.000 kapasiteli olarak hazırlandı. Şimdi koltuk düzeninde değişime giderek, koltuk aralıkları daraltılarak ve benzeri yöntemlerle kapasite mümkün olduğu kadar arttırılmaya çalışılacak. Ancak kapasiteyi arttırmak için yapılan her değişiklik ( özellikle koltuk aralıklarının daraltılması gibi)  konfor yönünden bazı tavizler verilmesini gerekli kılacak.

Şimdi ilk ihtimale kimsenin itirazı olacağı sanmıyorum ama ikinci ihtimal açısından bunu söylemek mümkün değil. Zira siz Avrupa standartlarında bir stat yapma iddiasıyla yola çıkıp işin devamında projeye aykırı şekilde bir kısım değişikliklere gidiyorsanız, projeye aykırı yaptığınız her değişiklik yaptığınız stadyumu iddia ettiğiniz standartlardan bir o kadar uzaklaştırır.

Ha derseniz ki  ‘’ulan inönü’de tek koltukta 3 kişi maç izlemedin mi hiç? Şimdi koltuk aralıklarının daraltılmasına mı taktın’’ herhalde oturarak rahat bir şekilde izlediğim maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama iki konuyu birbirinden ayırmak lazım.     

Çevrimdışı Emre.Guler

Ben digital baskı sektöründe çalışıyorum bu mesh bizim kullandığımız meshlere benzıyor bunların üzerine baskı yapılabiliyor belki Beşiktaş yazısı ve vodafone yazısı bunlara basabilir

Çevrimdışı ahmetx

Su geçirmiyormuş abi.

Ama üretilmemiş henüz, karar vermemişler. Elinizde var mı peki, sipariş verilse dedim. O kısmını bilemeyeceğim dedi :)
şunun şurasında ne kaldı yahu , 20 gün sonra çatıya çıkacaklar halen şeffaf kısmın ürünü belli değil her halde en son o kısmı yapacaklar.Bu arada bu malzemeye benzer bir malzeme Red Bull arenada ve Konya Torkuda kullanıldı.

Çevrimdışı ahmetx

yani cam gibi şeffaf olmayacak o bölüm buzlu olacak.

Çevrimdışı murat

Bence kapasite konusunda iki ihtimali birbirinden ayırmak lazım:

1-   Stat projesi zaten 42.000’ nin çok üzerinde kapasiteye uygun olacak şekilde hazırlandı. Başlangıçta Anıtlar Kurulu, Bakanlık gibi engellere takılmamak için kapasite 41.903 olarak açıklandı ve şimdi projeye uygun (44.000-45.000 ya da her neyse) kapasiteye getirilecek ve bu durum, konfor yönünden olumsuz bir değişikliğe sebep olmayacak.   

2-   Stat projesi gerçekten 42.000 kapasiteli olarak hazırlandı. Şimdi koltuk düzeninde değişime giderek, koltuk aralıkları daraltılarak ve benzeri yöntemlerle kapasite mümkün olduğu kadar arttırılmaya çalışılacak. Ancak kapasiteyi arttırmak için yapılan her değişiklik ( özellikle koltuk aralıklarının daraltılması gibi)  konfor yönünden bazı tavizler verilmesini gerekli kılacak.

Şimdi ilk ihtimale kimsenin itirazı olacağı sanmıyorum ama ikinci ihtimal açısından bunu söylemek mümkün değil. Zira siz Avrupa standartlarında bir stat yapma iddiasıyla yola çıkıp işin devamında projeye aykırı şekilde bir kısım değişikliklere gidiyorsanız, projeye aykırı yaptığınız her değişiklik yaptığınız stadyumu iddia ettiğiniz standartlardan bir o kadar uzaklaştırır.

Ha derseniz ki  ‘’ulan inönü’de tek koltukta 3 kişi maç izlemedin mi hiç? Şimdi koltuk aralıklarının daraltılmasına mı taktın’’ herhalde oturarak rahat bir şekilde izlediğim maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama iki konuyu birbirinden ayırmak lazım.     

Yorumunu biraz abartılı buldum. Koltuklar 44 cm ve üst katlarda koltuk arasına giren korkuluklar ile iki koltUk arasında 3 cm civarında bir boşluk var. Olimpiyat stadının koltukları 42 cm olması lazım ve aradaki boşluk hemen hemen aynı. Bir sonraki maça mezura ile gidip ölçerim.başakşehir stadında ki koltuk aralıkları daha fazla ama orana net bir ölçü yok her koltuk arası farklı ölçüde.

[ Son Düzenleme: 17 Aralık 2015, 18:04:29 MURAT ]

Çevrimdışı ahmetx

Bizim normal koltukların juve arena normal koltuklarından 2 cm geniş olduğunu biliyor muydunuz ?  :D

Çevrimdışı Efe

Bizim normal koltukların juve arena normal koltuklarından 2 cm geniş olduğunu biliyor muydunuz ?  :D
hic zannetmiyorum onlarinki baya buyuk duruyor olcumde hata vardir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

hic zannetmiyorum onlarinki baya buyuk duruyor olcumde hata vardir
fabrika ölçüleri

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Batu K.çetin

PTFE Lamine Mesh denilen bir malzeme kullanılacakmış.Cam-Elyaf dokumanın üzerine Teflon kaplama varmış. Bu Teflon kaplamanın aralarıda lamine ediliyormuş. Çimlerin güneş ışığından daha fazla yararlanması için yapılıyormuş bu.  Daha bu malzemenin kullanılacağının kesinleşmediğini söyledi ( belki de zor durumda kalmamak için dememiştir, kesin bu kullanılacak diye )
İlk görseldeki gibi bir malzeme kullanılması imkansızdı dedi, o malzeme çok çabuk yırtılabilirmiş. Martı veya kargo üstüne çıktığında, delinebilirmiş. ( ilk şeffaftı ya

ellerin sağlık  bu güzel bilgilendirme için.
destan yazmıştım ama kaydetememişim
ne güzel herkes işin bir ucundan tutuyor bizler için araştırmalar yapıyor
teşekkürler

[ Son Düzenleme: 17 Aralık 2015, 19:51:10 Batu K.çetin ]

Çevrimdışı Oktay

Demirörenle aralarında yaptıkları anlaşmadan kulübün karı daha fazladır bu Fulya davasına göre ondan öyle konuşuyor başkan.
evet bende merak ettim neymiş bu aralarındaki anlaşma @ahmetx

Çevrimdışı boateng

Fikret Orman Kapasite 42.000'in üstüne çıkacak ve kaleci alacaz mı dedi ?  :ishock:

ysariusta

• Ziyaretçi

Süper bilgiler. sağ ol @Yigit_Gelir

Çevrimdışı Efe

başkanın röportajı tekrar seyrettim güneş paneli daha sonra ypacağımız iş ilk olarak bitirip açmak istiyoruz diyor koltukları sıkıştıra sıkıştıra bişeyler yapılıyoruz işte :kop: :kop: koptum :kop: başkan nereyi görüyorsa oraya koltuk tıkıştıracak zaten bekliyordum ben böyle konuşmalar şu çatı ay sonuna tam bitsede keyfimiz 2 kat artsa :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK