@ahmetx Abi, Etna Yapı ile görüştüm.
PTFE Lamine Mesh denilen bir malzeme kullanılacakmış.
Cam-Elyaf dokumanın üzerine Teflon kaplama varmış. Bu Teflon kaplamanın aralarıda lamine ediliyormuş. Çimlerin güneş ışığından daha fazla yararlanması için yapılıyormuş bu. Daha bu malzemenin kullanılacağının kesinleşmediğini söyledi ( belki de zor durumda kalmamak için dememiştir, kesin bu kullanılacak diye )
İlk görseldeki gibi bir malzeme kullanılması imkansızdı dedi, o malzeme çok çabuk yırtılabilirmiş. Martı veya kargo üstüne çıktığında, delinebilirmiş. ( ilk şeffaftı ya )
Bu atex 5000 trl kullanılması ve Öndeki malzeme biraz da zorunluluktan kullanılmış. Kot olayları onları da etkilemiş ve çimin güneş alması için böyle bir çözüm bulunmuş.
Başkan baskı yapıyormuş, 19 Marta yetiştirilmesi konusunda. Anladığım kadarıyla çatının tamamlanmasını beklemeden başlayacaklar, bölüm bölüm.
Ses kaydı yapıyordum, elinizde malzeme var mı ona yakın, benzer dedim. Gösterdi, fotoğrafını çektim. O sırada ses kaydı kapanmış

Aklımda kalanlar bunlar, diğer anlattıkları Teknik detaylardı zaten. ( İlk görseldeki şeffaflık havanın sıkıştırılması ile oluşturulmuş, atex 5000 trl nasıl yapıldığı falan ) Onları kaydedemedim
Bu arada Etna Yapı'nın yerini ararken İz İnşaat'ın binasını buldum

Kosifler Oto'nun karşısında, Bostancı Sanayide. Şaşırdım biraz
Bu yüklediğim fotonun biraz daha şeffafı ve Boşluklar daha genişi olacakmış