Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5907128 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı BJKTÜRK23

@kral_bjk Bilgilendirme için sağolasın çimde ki değişiklikten emin misin kesin bilgi midir ben burada yapılan röportajdaki gibi olacağını düşünüyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı cadavra

ocak 10 da çatı iskeleti biter ama çim ve drenaj işleri nasıl gidecek çok merak ediyorum gelecek hafta çatı imalatı oluklu boru yönünde çok daha seri geçecektir
bugun uzun oluklu boru takıldı mı hiç ?

Çevrimdışı ers1903

Arkadaşlar bugun Kocaeli İnşaat Mühendisleri odası olarak Vodafone Arenaya teknik gezi düzenledik. Öncelikle buradan bize bu gezinin organizasyonunda yardımcı olan Kocaeli İnşaat Mühendisleri odası başkanı Tolga Beye, oda yönetimindeki değerli meslektaşlarıma, vodafone arena proje müdürü Zafer Beye ve bize gezi sırasında eşlik eden Bülent Beye teşekkür ediyorum. Bu gezi sırasında çektiğimiz resim ve videoları Mustafa arkadaşımız sizinle paylaştı ben ise size izlenimlerimi anlatacağım.

Öncelikle vodafone arenaya girişte içinizde bir heyecan oluyor. Gerçekten insanın tüyleri diken diken oluyor muhteşem bir yerde muhteşem bir stat. Kutu gibi çok dik, görüş açısı çok iyi ve her detay düşünülerek yapılmakta olan bir stat.
 Çatı ile başlamak istiyorum çatının ilk halkasının kalkmasından sonra şuan ikinci halka dediğimiz bölümün montajı yapılıyor. Kale arkası ile kapalı tribünlerin birleştiği dört noktada resimlerden de görüleceği gibi çatı montajı devam ediyor. İlk önce bu dört nokta sabitlendikten sonra çatı montajı hızlanacak. Şuan 3 bölgede montaj yapılmış sadece bir bölgede montaj devam ediyor. Bugün yarın orada sabitlenip sistem rijitliği sağlanınca montaj işlemi hızlanacak aldığımız bilgilere göre. Dış halkadaki montaj işlemi bitince kedi yolu ve çatı kaplamasını tutacak oval boruların montajına başlanacak. İş programında 15 Ocak olarak gözüküyor çatı montaj işleminin sonu. Ondan sonra çatı örtüsü kaplama işlemi yapılacak aldığım bilgiye göre kaplama malzemesi daha gelmemiş. Kaplama işlemini dışarıya kurulacak vinç ve kedi yolları yoluyla yapma planları var ona göre vinç gelecekmiş. Yani şubat ayında kaplama işlemi yapılacak gibi duruyor. Işıklandırma işlemi de kedi yolları yardımı ile yapılacak.
 Resimlerden de göreceğiniz gibi şuan üst kat tribünlerde temizlik ve prekastlar da yalıtım işlemi yapılıyor. Aldığımız bilgi pazartesinden itibaren koltukların gelmeye başlayacağı yönünde. Koltukların arkasında örnek montajda olduğu gibi korkuluk olacak. Özellikle üst kat tribünler çok dik olduğundan emniyet açısından bu gerekli bencede. Yani 1 hafta içerisinde koltuk montajlarını görmeye başlarız diye düşünüyorum. Stadın projeye göre kapasitesi 41903 ama şuan yerinde de gördük tüm merdiven ölçülerinde 30cm daraltma yapılıyor ve 1. kat loca bölümüne tüm statta 1 kat daha koltuk ilavesi yapılıyor. Yani kapasite şuanda 43.000 civarında olacak gibi ama tabi tam rakam koltuk montajı bitince anlaşılacak. Ve yine kapasite artırımı için teknik değerlendirmeler devam ediyormuş. Aldığımız bilgi koltuk siparişinin onun için fazla verildiği daha da artabilir belki dediler. Bu arada en üstteki görüntü konusu vardı en üstten bakınca saha görüşü konusunda hiçbir sıkıntı yok hatta deniz bile gözüküyor. Kablolar son kat tribünün 3-4 metre üzerinden gidiyor bu konuda da sıkıntı yok. Ama yatayda baktığımızda çatının altı karşı tribünün 3 basamağına denk geliyor.Yalnız arkadaşlar gerçekten 2. kat tribünler çok dik ve insan ürküyor düşecek gibi hissediyorsunuz kendinizi.
 Gelelim zemine şuan ki zemin yaklaşık ortalama 50cm daha aşağıya inecek. Son karar Alttan ısıtma olmayacak, çim iki aşamada yapılacak önce sentetik çim sonra üzerine normal çim ekimi yapılacak. Sentetik çim rulo halinde gelip serilebilir onun üstüne normal çim ekilebilir yada ikisi de ekim şeklinde olabilir kesinleşen bilgi yok. Çünkü hava şartlarına bağlı bu işlem. Ama büyük ihtimal sentetik çim serme olacak gibi gözüküyor. Zemin

-3.50 kotunda betonarme bitiş +27 kotunda çelik çatı alt kotu +32 kotunda olmuş.
 İnce işler devam ediyor. Özellikle şeref tribünü tarafında artık sona yaklaşılmış. Ama kale arkası ve kapalı tarafında daha işlem var. Merdiven korkulukları bitme aşamasında asma tavan elektrik mekanik işlemlerin sonuna gelinmiş localarda işlemler devam ediyor. Wc kısımlarında henüz vitrifiye takılmayan çok yer var.10 ekimde yaptığımız ziyaretten bu yana ilerlemeye bakarsak 3 veya 4 ay daha ince işler devam eder gibi.
 Canlı yayın kamera duruyor uzaktan da olsa resmini çektim. Açıkçası açılmaması için hiç sebep yok ama kazadan sonra açmama kararı almışlar ve büyük ihtimalle açılmayacak.

Açılış tarihini defalarca sordum son birkaç maça yetiştirmeye çalışıyoruz dediler en kötü ihtimal yeni sezon ama bu sezona yetişecek diye düşünüyorlar.

Bu arada başkan sürpriz yapmak istiyormuş çim işlemi için firma ile görüşmeler devam ediyormuş. 90 günü 60 güne indirme ihtimali olabilir dediler bu ihtimalde hava şartlarına bağlı. Eğer olursa nisan mart sonu nisan başı gibi açılabilir dediler. Tabi ben onların dediğini aktardım benim anlatacaklarım bu kadar Mustafa, arena ve diğer arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim.

Bilgiler icin tsk, bnm anlamadigim cimde neden alttan isitma olmayacak ,ist kar belki cok yagmiyor ama olduda denk geldi sikinti yasanabilir ,boyle teknolojik bir stadda bu ayrintiyi atlamalari ilginc.

Çevrimdışı cursedofdragon

bu alttan ısıtma olmaması ve çim'in 60 güne indirilmesi ne kadar doğru tartışılır ?

Çevrimdışı betoo38

bizim bu bölgeler acik mi kalacak? rüzgar girebilecek sekilde & acik oldugundan cikarilan sesin berhava olmasida ihtimal..

Çevrimdışı TheGenc61

Canımın Canısın BEŞİKTAŞ
Ömrümün Yarısı BEŞİKTAŞ
Sen Benim Vazgeçemediğim
Tek Aşksın Sensin BEŞİKTAŞ..!

Çevrimdışı canergiray77

Arkadaşlar bugun Kocaeli İnşaat Mühendisleri odası olarak Vodafone Arenaya teknik gezi düzenledik. Öncelikle buradan bize bu gezinin organizasyonunda yardımcı olan Kocaeli İnşaat Mühendisleri odası başkanı Tolga Beye, oda yönetimindeki değerli meslektaşlarıma, vodafone arena proje müdürü Zafer Beye ve bize gezi sırasında eşlik eden Bülent Beye teşekkür ediyorum. Bu gezi sırasında çektiğimiz resim ve videoları Mustafa arkadaşımız sizinle paylaştı ben ise size izlenimlerimi anlatacağım.

Öncelikle vodafone arenaya girişte içinizde bir heyecan oluyor. Gerçekten insanın tüyleri diken diken oluyor muhteşem bir yerde muhteşem bir stat. Kutu gibi çok dik, görüş açısı çok iyi ve her detay düşünülerek yapılmakta olan bir stat.
 Çatı ile başlamak istiyorum çatının ilk halkasının kalkmasından sonra şuan ikinci halka dediğimiz bölümün montajı yapılıyor. Kale arkası ile kapalı tribünlerin birleştiği dört noktada resimlerden de görüleceği gibi çatı montajı devam ediyor. İlk önce bu dört nokta sabitlendikten sonra çatı montajı hızlanacak. Şuan 3 bölgede montaj yapılmış sadece bir bölgede montaj devam ediyor. Bugün yarın orada sabitlenip sistem rijitliği sağlanınca montaj işlemi hızlanacak aldığımız bilgilere göre. Dış halkadaki montaj işlemi bitince kedi yolu ve çatı kaplamasını tutacak oval boruların montajına başlanacak. İş programında 15 Ocak olarak gözüküyor çatı montaj işleminin sonu. Ondan sonra çatı örtüsü kaplama işlemi yapılacak aldığım bilgiye göre kaplama malzemesi daha gelmemiş. Kaplama işlemini dışarıya kurulacak vinç ve kedi yolları yoluyla yapma planları var ona göre vinç gelecekmiş. Yani şubat ayında kaplama işlemi yapılacak gibi duruyor. Işıklandırma işlemi de kedi yolları yardımı ile yapılacak.
 Resimlerden de göreceğiniz gibi şuan üst kat tribünlerde temizlik ve prekastlar da yalıtım işlemi yapılıyor. Aldığımız bilgi pazartesinden itibaren koltukların gelmeye başlayacağı yönünde. Koltukların arkasında örnek montajda olduğu gibi korkuluk olacak. Özellikle üst kat tribünler çok dik olduğundan emniyet açısından bu gerekli bencede. Yani 1 hafta içerisinde koltuk montajlarını görmeye başlarız diye düşünüyorum. Stadın projeye göre kapasitesi 41903 ama şuan yerinde de gördük tüm merdiven ölçülerinde 30cm daraltma yapılıyor ve 1. kat loca bölümüne tüm statta 1 kat daha koltuk ilavesi yapılıyor. Yani kapasite şuanda 43.000 civarında olacak gibi ama tabi tam rakam koltuk montajı bitince anlaşılacak. Ve yine kapasite artırımı için teknik değerlendirmeler devam ediyormuş. Aldığımız bilgi koltuk siparişinin onun için fazla verildiği daha da artabilir belki dediler. Bu arada en üstteki görüntü konusu vardı en üstten bakınca saha görüşü konusunda hiçbir sıkıntı yok hatta deniz bile gözüküyor. Kablolar son kat tribünün 3-4 metre üzerinden gidiyor bu konuda da sıkıntı yok. Ama yatayda baktığımızda çatının altı karşı tribünün 3 basamağına denk geliyor.Yalnız arkadaşlar gerçekten 2. kat tribünler çok dik ve insan ürküyor düşecek gibi hissediyorsunuz kendinizi.
 Gelelim zemine şuan ki zemin yaklaşık ortalama 50cm daha aşağıya inecek. Son karar Alttan ısıtma olmayacak, çim iki aşamada yapılacak önce sentetik çim sonra üzerine normal çim ekimi yapılacak. Sentetik çim rulo halinde gelip serilebilir onun üstüne normal çim ekilebilir yada ikisi de ekim şeklinde olabilir kesinleşen bilgi yok. Çünkü hava şartlarına bağlı bu işlem. Ama büyük ihtimal sentetik çim serme olacak gibi gözüküyor. Zemin

-3.50 kotunda betonarme bitiş +27 kotunda çelik çatı alt kotu +32 kotunda olmuş.
 İnce işler devam ediyor. Özellikle şeref tribünü tarafında artık sona yaklaşılmış. Ama kale arkası ve kapalı tarafında daha işlem var. Merdiven korkulukları bitme aşamasında asma tavan elektrik mekanik işlemlerin sonuna gelinmiş localarda işlemler devam ediyor. Wc kısımlarında henüz vitrifiye takılmayan çok yer var.10 ekimde yaptığımız ziyaretten bu yana ilerlemeye bakarsak 3 veya 4 ay daha ince işler devam eder gibi.
 Canlı yayın kamera duruyor uzaktan da olsa resmini çektim. Açıkçası açılmaması için hiç sebep yok ama kazadan sonra açmama kararı almışlar ve büyük ihtimalle açılmayacak.

Açılış tarihini defalarca sordum son birkaç maça yetiştirmeye çalışıyoruz dediler en kötü ihtimal yeni sezon ama bu sezona yetişecek diye düşünüyorlar.

Bu arada başkan sürpriz yapmak istiyormuş çim işlemi için firma ile görüşmeler devam ediyormuş. 90 günü 60 güne indirme ihtimali olabilir dediler bu ihtimalde hava şartlarına bağlı. Eğer olursa nisan mart sonu nisan başı gibi açılabilir dediler. Tabi ben onların dediğini aktardım benim anlatacaklarım bu kadar Mustafa, arena ve diğer arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim.
çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler işinizde başarılar dilerim. bir konuyu çok merak ediyorum engelli bir taraftarım engelli trübününe baktınız mı fikriniz nedir  saygılar kolay gelsin @kral_bjk
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı kral_bjk

arkadaşlar bu yazıyı internette buldum siteyi hatırlamadığım için yazamadım

Çevrimdışı Gökhan_Çelik

Mustafa kardeşimizin sitesinden resimlere baktım , anlamadığım bir nokta var.
Stadın nasıl 41.903 kişi olduğunu açıklayabilirmisiniz?
44 - 46 bin arası bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Çok defa bu konu gündeme geldi , tekrar üstüne konuşmak istemem sizide sıkmak istemem.
En azından forum olarak 41.903 den fazla olduğu konusunda hemfikiriz dimi.

"Hayır 41.903 daha fazla olmaz" diye düşünen varmı?

Çevrimdışı Deniz

Alttan ısıtma olmamasını ben de yadırgadım.Milyon dolarlar harcadık zaten bu sistem maliyeti ne kadar arttırabilir ki?
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Alttan ısıtma olmamasını ben de yadırgadım.Milyon dolarlar harcadık zaten bu sistem maliyeti ne kadar arttırabilir ki?

O zaman kışın soğuğu çim işlerini etkileyecektir. Çünkü forumun röportajında çimlerin hep 23 derecede tutulacağı söylenmişti ısıtmayla.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Sezer

@kral_bjk Yahu Cem gece gece ortalığı niye karıştırıyorsun,stattaki çalışanların çoğu başka departmanlarda neler olacağından bir haber zaten. Çim konusunda en net konu burada şuan.
mustafammvs in sitesinde yazıyor o paylaştığın yazı az önce araştırdım ben.

Stad konusunda aklıma gelen dip bilgilileri davet ediyorum durumu netliğe kavuşturulması için. Onlar daha net bir şeyler söylerler.
@Necmi @bjk_mabet @ahmetx @Efe @ALI RIZA

Çevrimdışı Karabay

1903 tribününe daha prekast takılacak mı yoksa bunlar son mu? sanki bir sıra daha kaldırır gibi.

Çevrimdışı Yigit_Gelir

Güzel bir inceleme olmuş, o yazılan yazıdan çim işinin değişeceğine inanmak istiyorum.

Alttan ısıtmayı koyacaklarını düşünüyorum. Şu anda kapasitesi belli değil stadın, bunu da dillendirmemek lazım.

Ortamlarda 41.903 deriz.  :kop:

Çevrimdışı aoguzd

Alttan isitma olmayacaksa çimin sıcaklığını nasil hep 23 derecede tutacaklar?

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Alttan isitma olmayacaksa çimin sıcaklığını nasil hep 23 derecede tutacaklar?

Burada yapılan röportajdaki gibi olacak arkadaş başka bir yerden alıntı yapmış.

Çevrimdışı fani madida

Tribün üstünde ki ısıtmalar acaba taraftara ne kadar etki ediyor? Fiziksel olarak ısınan hava yukarı, yukardaki soğuk hava ise aşağı hareket eder. Bu yüzden tribünlerin en üstünde bulunan ısıtmalar ne kadar etki ediyor, bana göre çok fazla bir enerji kaybı var bu ısıtma tarzında, sanırım bizde olmayacaktı bunlar. (forum bilimselleşmiş :))

Sony Xperia Z cihazımdan Tapatalk ile gönderildi. Mobil olduğum için yazım yanlışlarım olabilir. Kusura bakmayın.
Burak 19 yaşında arkadaşları ona aynştayn diyor  :biggrinking:
biz 11 arkadaşız, lakin arkamız daha var...

Çevrimdışı warofpoet

@kral_bjk Yahu Cem gece gece ortalığı niye karıştırıyorsun,stattaki çalışanların çoğu başka departmanlarda neler olacağından bir haber zaten. Çim konusunda en net konu burada şuan.
mustafammvs in sitesinde yazıyor o paylaştığın yazı az önce araştırdım ben.

Stad konusunda aklıma gelen dip bilgilileri davet ediyorum durumu netliğe kavuşturulması için. Onlar daha net bir şeyler söylerler.
@Necmi @bjk_mabet @ahmetx @Efe @ALI RIZA

aynen katılıyorum stada gidip soru sorulunca her kafadan ayrı bi ses geliyor çim konusunu çimciye sormadıktan sonra herkesin bilgisi yarım kalıyor. Çim hakkında çok detaylı bilgiler verilmişti burda alttan ısıtma yanında soğutma bile düşünülüyordu. sisgrasa sormak lazım ne olacak diye..her bilgiye inanmamak lazım ilk elden çimci ile röportaj yapılmışken
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı Erdem Çözer

70 gün olan süreye 90 gün diyen birinin alttan ısıtma ile ilgili aldığı bilgiye ne kadar güvenilebilir?
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı YunusEmre

Resmen trollemisler adamları.. Hibrit kısmın serme yapılacağı kısmından sonra okumayı bıraktım.. Antrenman sahası hibritken arenada hali saha tarzı bir işlem yapılır mi arkadaşlar.. Yorum sizin...

Çevrimdışı Sedat_BJK

Bu cim isinde copy paste yapsak n.demirden vodafone arenaya.. imkansiz birsey mi acaba?
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Burada yapılan röportajdaki gibi olacak arkadaş başka bir yerden alıntı yapmış.
Bu eski bir röportaj , kazadan hemen sonra yapılmıştı ve ben foruma bildirmiştim
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

Resmen trollemisler adamları.. Hibrit kısmın serme yapılacağı kısmından sonra okumayı bıraktım.. Antrenman sahası hibritken arenada hali saha tarzı bir işlem yapılır mi arkadaşlar.. Yorum sizin...
serme hibriti serip doğal çimi ekmek nasıl bi teknik var midır bilmiyorum ama bizzat tv de seyrettigim sisin mühendisi islemi yapan adam nevzat demirdekinin aynisi olacak o vodafone arenayi merakla bekliyorum demisti ben teknigin degismeden uygulanacagini dusunuyorum ekme olacaktir en sorunsuzu o şekilde uygulanıyor zaman ne olursa olsun normal olanida bu zaten
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Bu eski bir röportaj , kazadan hemen sonra yapılmıştı ve ben foruma bildirmiştim
Bu forumun SIS ile yaptığı röportajdaki gibi olacak diyorum. Alıntı yaptı dediğim o eski röportaj.

Çevrimdışı Efe

şu dikine boruları bugün bitirseler iyi olacak hafta ici oluklu işı daha seri olmalı
Şampiyon Beşiktaş JK