Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6013390 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Erhan

Aynen o kırmızı ile isaretlediklerin
Diğer kısmına gelirsek ordaki 2 çizim de aynı ölçekte buna rağmen cati uzunluğu farklı yani 2 Si farklı yerlerden kesitler
Stadın yeni açık ve eski açık tam ortasındaki gergi halatı yani 2 tanesi direkt olarak dış kirişe tutunacak
Geri kalan 40 tanesi önce bir çelik aparata daha sonra bu aparata tutunan 2 yan halat ile kirişe tutunuyor
Yani alttaki yeni açık veya eski açık tam orta halatlarından birisinin kesiti
Üstteki ise diğer lerinden birisi kesit olduğu için halatın aparata kadar olan kısmı görünüyor devamındaki 2 küçük halat görünmüyor

Eyvallah @FARUK

Baştan beri kafamı karıştırıyordu bu aydınlattığın için teşekkürler.

Şimdi ise çatının nasıl kalkacağı kafamı kurcalıyor

Edit:Evet fotoya baktım 2sinde ara beyaz aparat yok :claps:

[ Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 22:25:24 Erhan ]

Çevrimiçi Necmi

sıkıntı olmasın abi ?
neden olsunki işinin ehli bir firma her şeyi düşünmüşler hesabını yapmışlar
yıl boyu çimlerin alacağı güneş ışığından tut rüzgarına varıncaya kadar ölçülmüş
hesaplanmış her hangi bir noktada şansa yer bırakmamışlar. @cursedofdragon

Çevrimdışı Burak Akay

:D bu günün bayağı bir gündemiydi bu konu @Burak Akay
bunun fizik kurallarına aykırı olduğuna karar verdik :D
benim düşüncem bir taraftan içe yıkılırsa diğer taraftan dışa yıkılması gerekirdi
ama sonra ikinci bir tur demir boru döndüğünü gördük o ihtimalde ortadan kalktı
yani günün özeti bu şekilde
Teşekkür ederim @Necmi abi Haklısın o sorun büyük ölçüde kalmadı son parçalarla.
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı celiker1

Krikolar çatıyı kaldırırken vinçler alttan kaldırmaya destek verecek mi?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı celiker1

@Efe Bursaspor'un stadını takip ediyordun diye hatırlıyorum.Bu stadın çatısının kaldırılmasında 2-3 kere sorun yaşadılar heralde.Bu sorunlar hakkında bilgin var mı?Bitmez tükenmez bilmeyen bilgilendirmen içinde ayrıca teşekkür ederim.İyi akşamlar...
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı ZEKI

İllaki konuşulmuştur ama kaçırmışım şimdi çatı gerilmeye başladığında bu demir borular destek sehpalarından kurtulunca öne veya arkaya yatma yapmazmı en korktuğum nokta bu
Bu soruyu anca kalkinca gorecegiz.. @FARUK ve @Efe den baska su catiyi cozen var mi merak ediyorum

Çevrimdışı Deniz

yok bu olursa bu işe @Deniz  çok bozulacak :kop: :kop: :kop:
elimden çekeceği var :bandit: :bandit:
Kaba inşaatın bitiş tarihinde,eski açık köşenin bitiriliş tarihinde de öyle demiştin necmi abi ben haklı çıktım :bandit: :bandit:  :evillol: :evillol:

Ben 1 senedir birçok çatı ile ilgili çalışma yaptım.Bulabildiğim projeleri buldum ,işleyişlerini tek tek takip ettim,şartlarını analiz etme fırsatım oldu.estadio nacional ,bursa ,commerzbank ,berlin, krasnodar vs birçok stadyum üzerinde amatörce çalıştım.Benim çok net çıkardığım bir sonuç var ki o da en zor,en zahmetli,en komplike çatı Vodafone arenada yapılıyor.Gerçekten yaptıkları iş çok zor.
Neden bu kadar zahmetli bir çatı projes seçtiklerini de anlamış değilim açıkçası keşke daha basit birşey olsaydı.Ama çizdiklerine göre,17 milyon verdiğimize göre yapılacaktır.Ben çatının ekim sonu-kasımdan önce havada olmayacağını düşünüyorum.Bu yavaş olduğumuzdan vs değil tamamen projenin diğerlerinden çok daha zahmetli olmasından dolayı..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

Kaba inşaatın bitiş tarihinde,eski açık köşenin bitiriliş tarihinde de öyle demiştin necmi abi ben haklı çıktım :bandit: :bandit:  :evillol: :evillol:

Ben 1 senedir birçok çatı ile ilgili çalışma yaptım.Bulabildiğim projeleri buldum ,işleyişlerini tek tek takip ettim,şartlarını analiz etme fırsatım oldu.estadio nacional ,bursa ,commerzbank ,berlin, krasnodar vs birçok stadyum üzerinde amatörce çalıştım.Benim çok net çıkardığım bir sonuç var ki o da en zor,en zahmetli,en komplike çatı Vodafone arenada yapılıyor.Gerçekten yaptıkları iş çok zor.
Neden bu kadar zahmetli bir çatı projes seçtiklerini de anlamış değilim açıkçası keşke daha basit birşey olsaydı.Ama çizdiklerine göre,17 milyon verdiğimize göre yapılacaktır.Ben çatının ekim sonu-kasımdan önce havada olmayacağını düşünüyorum.Bu yavaş olduğumuzdan vs değil tamamen projenin diğerlerinden çok daha zahmetli olmasından dolayı..
şimdi konuyu netleştirelim çatının havada olması derken tamamen bitmiş halinimi yoksa halatların gerilip
yuvalarına geçirilmesinimi kasdediyorsun @Deniz

Çevrimiçi Necmi

Krikolar çatıyı kaldırırken vinçler alttan kaldırmaya destek verecek mi?
sanmam öylesini çok riskli bütün işi krikolar yapar

Çevrimdışı Deniz

şimdi konuyu netleştirelim çatının havada olması derken tamamen bitmiş halinimi yoksa halatların gerilip
yuvalarına geçirilmesinimi kasdediyorsun @Deniz
membransız halini diyorum @Necmi abi
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

membransız halini diyorum @Necmi abi
o konuda katılıyorum membran kaplanacak hale en erken ekim sonunda gelir
hatta kasım ortalarını bulma ihtimali çok yüksek @Deniz  ama şöyle bir durumda var membran kaplamak için tamamen bitmesi beklenmiyebilir
biten kısımların kaplamasına başlanabilir bir taraftan semer montajı yapılırken diğer tarafta membran döşenebilir.

Çevrimdışı Deniz

o konuda katılıyorum membran kaplanacak hale en erken ekim sonunda gelir
hatta kasım ortalarını bulma ihtimali çok yüksek @Deniz  ama şöyle bir durumda var membran kaplamak için tamamen bitmesi beklenmiyebilir
biten kısımların kaplamasına başlanabilir bir taraftan semer montajı yapılırken diğer tarafta membran döşenebilir.
Abi zaten işin en kritik kısmı havaya kaldırmak sağ salim kaldırdık mı işin büyük kısmı bitmiştir benim gözümde.Birçok şeyi yaparlarken görecez çok ilginç şeyler de yapabilirler her sürprize açık bir çatı yapıyoruz :D

Çevrimdışı brkntcnr

Siyah beyaz olacak

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaten kesinde bi ara pixel deniyordu sonra bi kat siyah bi kat beyaz falan denildi sanırım henüz net değil :)

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cagdas44

Biraz trolce olacak ama kusura bakmayın  :D

Bizim çatı bu kadar komplike iken kriko ile kaldırılmaz 17 Milyonu boşa vermedik denir Rusya'dan Mil Mi-26 getirilir onunla kaldırılır. (Kendisi "uçan" en büyük döner kanat platformu oluyor.)

Çevrimdışı brkntcnr

Bide bayrama kadar kaldırmak istiyoruz dendi ama iskele bile tamamen bitmedi hala ben oraya çok takıldım nedense ama çok uzun bi işlemmi bilmiyorum :)

Çevrimdışı Erhan

Tahmini böyle bişi çıkıcak ortaya.

3 adet halka oluşmuş oluyor.Birbirlerini desteklerse öne ya da arkaya yatmamaları lazım diye tahmin ediyorum.

Ama kaldırılırken vinç ve iskelelerle destek olunmalı bence

Çevrimdışı Enes54

dünyanın sahaya en yakın ve en dik tribünlerinden birine sahip bir stadyumda desibel rekoru kırmış bir taraftar için çatı boşluğu olmuş olmamış ne farkeder. Birde çok ses çıkınca ne olacak ki önemli olan doğru zamanda doğru tezahüratı yapabilmek rakibi baskı altına alabilmek değil mi?

aynen ahmet abi, ben fazla takiliyorum galiba detaylara ama napayim eski maclara baktigimda inönüdeki o müthis ses aklimdan cikmiyor  :D

Çevrimdışı Enes54

hangi çatı betondu kardeşim stadın %70 i açıktı belkide sesin o kadar net olması açık olmasından kaynaklanıyordu :D
unutma inönüde ses bir yere çarpıp dönüp eko yapmadığı için net çıkıyordu kapalı alanlarda ses uğultuya dönüşür kendi ekosu içinde boğulur
ve bu sese sürekli maruz kalanlar için son derece rahatsız edici bir boyut alır Akustik çalışmada zaten o yansımayı engelleme çalışmasıdır.
zaten bazı stadlarda bunu önlemek için sesi emen perdeler kullanılıyor yanlış bilmiyorsam wembleyde bu yapıldı o ünlü gökgürültüsünü
sesin yansımasını önlüyerek elde ediyorlar
bu arada aramıza hoş geldin @Enes54

haklisin Necmi abi, dedigim gibi fazla detaylara takiliyorum. Hayirlisiyla bitsinde geri bos  :) Hosbuldum necmi abi ama üye olali yarim sene civari oluyordur fazla aktif olamadim zaman buldukca okuyordum yazilanlari. :D

Çevrimiçi Necmi

O zaten kesinde bi ara pixel deniyordu sonra bi kat siyah bi kat beyaz falan denildi sanırım henüz net değil :)

üst siyah alt beyaz pikselli geçiş diye bir dedikodu dönüyor :D

Çevrimiçi Necmi

Biraz trolce olacak ama kusura bakmayın  :D

Bizim çatı bu kadar komplike iken kriko ile kaldırılmaz 17 Milyonu boşa vermedik denir Rusya'dan Mil Mi-26 getirilir onunla kaldırılır. (Kendisi "uçan" en büyük döner kanat platformu oluyor.)
uçağı kaldırırda çatıyı zor kaldırır çatı ağırlığı 600 tonmuş

Çevrimdışı izorlu85

Sağ salim kalksında su çatı gerisi olur gider. @Necmi abi bi şey soracağım. Bu strack jackler bi merkezi sisteme bağlanacak mı hepsi aynı ana ve eşit kaldırsın diye.
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı Deniz

Sağ salim kalksında su çatı gerisi olur gider. @Necmi abi bi şey soracağım. Bu strack jackler bi merkezi sisteme bağlanacak mı hepsi aynı ana ve eşit kaldırsın diye.
Diger stadyumlarda yapilanlardan yola cikarak sorunun cevabı evet..kaldirma islemi Kumanda merkezi tarafindan yonetilecek.remote (uzaktan) ve local(yerinden) mudahale ve ayarlar ile kaldirma islemi yapiliyor.yani bazi ayarlar merkezden bazi ayarlar yerinde verilecek.muhtemelen bu kumanda merkezi icin bir konteyner getirilecektir.

Çevrimdışı Efe

@Efe Bursaspor'un stadını takip ediyordun diye hatırlıyorum.Bu stadın çatısının kaldırılmasında 2-3 kere sorun yaşadılar heralde.Bu sorunlar hakkında bilgin var mı?Bitmez tükenmez bilmeyen bilgilendirmen içinde ayrıca teşekkür ederim.İyi akşamlar...
bursa stadında kaldırışta heran gibi bi sıkıntı yaşanmadı onların çelik bölümde çok sıkıntıları oldu adamlar 1,5 senede anca çatı yaptılar asma germe çatı onlarda en basitiydi 3 ayda bitirdiler bizim ki tam bir bilmece açıkçası göre göre öğrendik asma germe çatılar basit şekilde 3 -4 ayda bitiyor kaldırışları dahil sonra semer ve mebran kaplamaya geçiyorlar bizde acayip bi çelik eleman montajı oldu oluyor bittiğnde bu kadar ağırlıkla kaldırılan ilk çatı olacak bence kirikolarda ona göre getirilmiş 150 ton çekeni var çatı bin tonu aşkın ağırlığa sahip olacak  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

kesin bilmiyorum ama bağlanacak herhalde başka stadlarda gördüğüm bir kontrol panosu vardı ve hepsi ordan kontrol ediliyordu @izorlu85

Çevrimiçi Necmi

bursa stadında kaldırışta heran gibi bi sıkıntı yaşanmadı onların çelik bölümde çok sıkıntıları oldu adamlar 1,5 senede anca çatı yaptılar asma germe çatı onlarda en basitiydi 3 ayda bitirdiler bizim ki tam bir bilmece açıkçası göre göre öğrendik asma germe çatılar basit şekilde 3 -4 ayda bitiyor kaldırışları dahil sonra semer ve mebran kaplamaya geçiyorlar bizde acayip bi çelik eleman montajı oldu oluyor bittiğnde bu kadar ağırlıkla kaldırılan ilk çatı olacak bence kirikolarda ona göre getirilmiş 150 ton çekeni var çatı bin tonu aşkın ağırlığa sahip olacak  :)
ben 600 ton biliyorum @Efe