Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6013367 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

görünüm ve son hal benzerlik açısından en yakın stat brezilya uluslararası stadyumu
altta içten dışa uzanan tek bir gergi halatı ve bunun üzerine baglantı aparatları yardımıyla tutturulan üst çelik konstrüksiyon
tabi kaldırma işlemi açısından oldukça fark var burada halatlı yapı tek başına kaldırılıp daha sonra çelik konstrüksiyonlar yerde hazırlandı ve uzun tek parçalar halinde yerleştirildi
biz de ise çelik kostrüksiyonun bir kısmı henüz germe işlemi başlamadan yerleştirildi ve bu parçalarla birlikte kalkacak
İşte en bezeri bu bunun fotolarını videolarını izleyerek halatlar 3 aya kalkar sonra üzerine inşaa ederler dedik bunlar tam tersini yapıp kaldırmadan inşaa ettiler bu nasıl bi teknik dünyada bu tarz bi uygulama bence ilk kez yapılıyor bu kadar çelik eleman hiç bi stadta kaldırılmadı
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Birkaç kişi daha sormuş bende sormak istiyorum.  Germe çatı olacak hiç demir olmayacak diye bekliyorduk ama bu kadar demir parçası fazla değilmi? 
değil çünkü stad denizden fazlasıyla rüzgar alıyor çatı rüzgara mağruz kalacak o yüzden bu şekilde normal asma-germe çatıdan daha ağır olacak tekniği biraz daha farklı bi yapı tercih edilmiş kullanılan halatlar baya kalın diğer stadlarda bu kadar kalın olduklarını düşünmüyorum üstüne mebran kaplandığı zaman baya güzel görünecek üstten
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı FARUK

Gerdirilecek kablo fare bağlantısı gibi yalnız kablo değil profil@FARUK :)
bu kırmızı ile işaretledigim noktalara dikey çelik borular baglanacak abi
baglantı modeli ise solda mavi ile işaretledigim çelik borulara benziyor
ortasındaki delikten bir mil ile tutunuyor gibi

Çevrimdışı Efe

aynen öyle faruk o borunun çok benzeri monte olacak :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Karabay

değil çünkü stad denizden fazlasıyla rüzgar alıyor çatı rüzgara mağruz kalacak o yüzden bu şekilde normal asma-germe çatıdan daha ağır olacak tekniği biraz daha farklı bi yapı tercih edilmiş kullanılan halatlar baya kalın diğer stadlarda bu kadar kalın olduklarını düşünmüyorum üstüne mebran kaplandığı zaman baya güzel görünecek üstten
Anladım @Efe teşekkür ederim cevap için.  Peki birşey daha sorayım.  Üstten illaki güzel görünecek ama alttanda güzel görünmesi lazım.  Bunun için alttanda bir hafif kaplama yapılabilirmi. Hem seside yalıtıp içerde tutar.

Hazır hızımı almışken bir soru daha sorayım. Bursanın tribün ile çatı arasında boşluk yok. Çimlerin sağlığı için bu sakıncalı değilmi.  Değilse bizde kapatsak daha güzel olmazmı.  Bizimki hibrit diyemi açık kalmak zorunda?

Çevrimiçi Necmi

İşte en bezeri bu bunun fotolarını videolarını izleyerek halatlar 3 aya kalkar sonra üzerine inşaa ederler dedik bunlar tam tersini yapıp kaldırmadan inşaa ettiler bu nasıl bi teknik dünyada bu tarz bi uygulama bence ilk kez yapılıyor bu kadar çelik eleman hiç bi stadta kaldırılmadı
ben bir videoda izlemiştim aynı bu şekilde ön halkayı monte edip öyle kaldırmışlardı @Efe

Çevrimdışı Efe

Anladım @Efe teşekkür ederim cevap için.  Peki birşey daha sorayım.  Üstten illaki güzel görünecek ama alttanda güzel görünmesi lazım.  Bunun için alttanda bir hafif kaplama yapılabilirmi. Hem seside yalıtıp içerde tutar.

Hazır hızımı almışken bir soru daha sorayım. Bursanın tribün ile çatı arasında boşluk yok. Çimlerin sağlığı için bu sakıncalı değilmi.  Değilse bizde kapatsak daha güzel olmazmı.  Bizimki hibrit diyemi açık kalmak zorunda?
bursa çim konusunda çok sıkıntı çekecek bazı bölümlere hiç güneş girmiyor rüzgar girmiyor çok para harcayacaklar onlar çimleri yeşil tutabilmek için bizde öyle değil zaten hibrit üstüne bide ışık ve hava geçiren çatı inşaa ediliyor bizim çimler dünyanın en iyileri arasında olacak hatta sis sitesinde uzunca bi süre tutacaktır
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Erhan

Bunlar galiba @FARUK

Bi de kafama takılan işaretlemediğim gerilmeden önceki halimi :alala:

Edit:Biri enine biri boyunaymış çok açıklayıcı değil tabi.Biri uzun halatı biri V halatları gösteriyor galiba
[ Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 21:48:05 Erhan ]

Çevrimdışı Efe

ben bir videoda izlemiştim aynı bu şekilde ön halkayı monte edip öyle kaldırmışlardı @Efe
hangisi acaba bana denk gelmedi zaten varsada bi o vardır bence  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

bizde stad deniz kenarında ve yer altında olduğu için sera etkisi söz konusuymuş çok fazla nem oluşuyormuş şu anda aralıktan giren hava bile yeterli olmayacak
saha zemini hem üstten hemde toprak altından havalandırılacak @Karabay

Çevrimiçi Necmi

bursa çim konusunda çok sıkıntı çekecek bazı bölümlere hiç güneş girmiyor rüzgar girmiyor çok para harcayacaklar onlar çimleri yeşil tutabilmek için bizde öyle değil zaten hibrit üstüne bide ışık ve hava geçiren çatı inşaa ediliyor bizim çimler dünyanın en iyileri arasında olacak hatta sis sitesinde uzunca bi süre tutacaktır
SIS in yaptığı en üst seviye iş olacak büyük ihtimal stadımızdaki özellikleri farklı farklı başka stadlarda kullanmışlar ama
hepsini bir arada sanırım ilk defa kullanacaklar. Onlar içinde çok özel bir iş olacak

Çevrimdışı 7_blackeagle

öncelıkle herkese iyi aksamlar yaklasık 6 aydır sıteyı takıp etmekteyım ve uye olmak bugune nasıp oldu ozellikle bjk mabet faruk efe ahmetx necmi ve ismi veya nicki aklıma gelmeyen bızlere bu unutulmaz anları kare kare her sanıyesıne sahıt eden tum arkadaslara tesekkurler inşallah artık kaza bela kotu hava sartları vs olmaz da ıkıncı yarıda yuvamıza doner sampıyonluga gıden takımımızın yanında oluruzz    cookkkkk özledik be abiiiii coookkkk    bittsiiinnn  artııkkkk

Çevrimiçi Necmi

Birkaç kişi daha sormuş bende sormak istiyorum.  Germe çatı olacak hiç demir olmayacak diye bekliyorduk ama bu kadar demir parçası fazla değilmi? 
aslında tanımında halat germe üstü çelik çatı diyor biz sadece halat germe kısmını düşünmüşüz
en azından ben direk halatların üzerine semerleri monte edecekler diye düşünmüştüm ama o borular insan gövdesi kalınlığında

Çevrimdışı ALI RIZA

öncelıkle herkese iyi aksamlar yaklasık 6 aydır sıteyı takıp etmekteyım ve uye olmak bugune nasıp oldu ozellikle bjk mabet faruk efe ahmetx necmi ve ismi veya nicki aklıma gelmeyen bızlere bu unutulmaz anları kare kare her sanıyesıne sahıt eden tum arkadaslara tesekkurler inşallah artık kaza bela kotu hava sartları vs olmaz da ıkıncı yarıda yuvamıza doner sampıyonluga gıden takımımızın yanında oluruzz    cookkkkk özledik be abiiiii coookkkk    bittsiiinnn  artııkkkk
:hosgeldin :hosgeldin :hosgeldin

Çevrimiçi Necmi

hoşgeldin

Çevrimdışı Karabay

Çevrimdışı asyakartalı

görünüm ve son hal benzerlik açısından en yakın stat brezilya uluslararası stadyumu
altta içten dışa uzanan tek bir gergi halatı ve bunun üzerine baglantı aparatları yardımıyla tutturulan üst çelik konstrüksiyon
tabi kaldırma işlemi açısından oldukça fark var burada halatlı yapı tek başına kaldırılıp daha sonra çelik konstrüksiyonlar yerde hazırlandı ve uzun tek parçalar halinde yerleştirildi
biz de ise çelik kostrüksiyonun bir kısmı henüz germe işlemi başlamadan yerleştirildi ve bu parçalarla birlikte kalkacak

şu resmi gördümde;belki bu kadar büyük olmayacak ama kaldırıldıktan sonra bile hava şartlarıyla beraber en az 4-5 ay iş var daha çatıda  :s20: peh !

Çevrimdışı Efe

:hosgeldin
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı cursedofdragon

SIS in yaptığı en üst seviye iş olacak büyük ihtimal stadımızdaki özellikleri farklı farklı başka stadlarda kullanmışlar ama
hepsini bir arada sanırım ilk defa kullanacaklar. Onlar içinde çok özel bir iş olacak

sıkıntı olmasın abi ?

Çevrimdışı Mehmet92

Şaka maka son düzlüğe giriyoruz be.Fore kazık,yeni açık toprak rampası,numaralı hafriyat,kaba inşaat,prekast,çatı kirişleri,çatı halatları derken şu kaldırma işine de gün sayar hale geldik çok şükür.

Çevrimdışı Tolga

:hosgeldin
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Burak Akay

İllaki konuşulmuştur ama kaçırmışım şimdi çatı gerilmeye başladığında bu demir borular destek sehpalarından kurtulunca öne veya arkaya yatma yapmazmı en korktuğum nokta bu
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı FARUK

Bunlar galiba @FARUK

Bi de kafama takılan işaretlemediğim gerilmeden önceki halimi :alala:

Edit:Biri enine biri boyunaymış çok açıklayıcı değil tabi.Biri uzun halatı biri V halatları gösteriyor galiba
Aynen o kırmızı ile isaretlediklerin
Diğer kısmına gelirsek ordaki 2 çizim de aynı ölçekte buna rağmen cati uzunluğu farklı yani 2 Si farklı yerlerden kesitler
Stadın yeni açık ve eski açık tam ortasındaki gergi halatı yani 2 tanesi direkt olarak dış kirişe tutunacak
Geri kalan 40 tanesi önce bir çelik aparata daha sonra bu aparata tutunan 2 yan halat ile kirişe tutunuyor
Yani alttaki yeni açık veya eski açık tam orta halatlarından birisinin kesiti
Üstteki ise diğer lerinden birisi kesit olduğu için halatın aparata kadar olan kısmı görünüyor devamındaki 2 küçük halat görünmüyor

Çevrimdışı FARUK

Merhaba hoşgeldiniz

Çevrimiçi Necmi

İllaki konuşulmuştur ama kaçırmışım şimdi çatı gerilmeye başladığında bu demir borular destek sehpalarından kurtulunca öne veya arkaya yatma yapmazmı en korktuğum nokta bu
:D bu günün bayağı bir gündemiydi bu konu @Burak Akay
bunun fizik kurallarına aykırı olduğuna karar verdik :D
benim düşüncem bir taraftan içe yıkılırsa diğer taraftan dışa yıkılması gerekirdi
ama sonra ikinci bir tur demir boru döndüğünü gördük o ihtimalde ortadan kalktı
yani günün özeti bu şekilde