Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6028007 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı TALAT

Ben de geç olsun temiz olsun sağlam olsundan yanayım. Arkadaşlar kendiniz altında yaşıycanız bi ev yaptırdığınızı düşünün.

Eğer inşaatında bir kaza olmuşsa ve o kazada bazı parçalar zarar görmüş olma ihtimali olursa siz tatmin olurmusunuz? Şahsen ben asla olmam, olamam.

O yüzden şu sağlamlık testleri yapılacaksa bir an evvel yapılmalı. Şakaya gelmez tonlarca ağırlıktan bahsediyoruz.

Mühendis değilim sağlamlık gibi konuları bilemem ama 2-3 metre yüksekliğinde, bir kemere monte edilmiş kolonlara bağlı tonlarca ağırlık sizce de biraz korkutucu gözükmüyor mu?

eğer herhangi kötü bir durumda çatının çökmesi için önce halatların kopması gerekir ve bence korkmamız gereken çökecek ağırlık değil o halatların çılgın atması.
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Hasan Tahsin

eğer herhangi kötü bir durumda çatının çökmesi için önce halatların kopması gerekir ve bence korkmamız gereken çökecek ağırlık değil o halatların çılgın atması.

@TALAT kardeşim kombinem var ve şu anki durumuyla hiç bir test yapmadan çatıyı tamamlasalar üzerine basarak söylüyorum gönül rahatlığı ile gider tribüne  otururum.
Şöyle bir örnek vereyim ; bir an doktor olduğunuzu düşünün ve birisi size gelmiş , başını hafifçe bir yere çarptığını söylemişse siz kalkıp o şahsa  " yok kardeşim bir şey olmaz " diyerek evine yollayamazsınız. Artık röntgen mi olur, MR mı olur çektirirsiniz ve 24 saat gözetime alırsınız.

Bizim olayda benzerdir bence. Yetkililer " Yok bir şey olmamıştır, o halatlar nice darbelere dayanacak şekilde yapıldı " diyerek hiç bir ihmalde bulunamaz , bulunmamalı da zaten
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı TALAT

@TALAT kardeşim kombinem var ve şu anki durumuyla hiç bir test yapmadan çatıyı tamamlasalar üzerine basarak söylüyorum gönül rahatlığı ile gider tribüne  otururum.
Şöyle bir örnek vereyim ; bir an doktor olduğunuzu düşünün ve birisi size gelmiş , başını hafifçe bir yere çarptığını söylemişse siz kalkıp o şahsa  " yok kardeşim bir şey olmaz " diyerek evine yollayamazsınız. Artık röntgen mi olur, MR mı olur çektirirsiniz ve 24 saat gözetime alırsınız.

Bizim olayda benzerdir bence. Yetkililer " Yok bir şey olmamıştır, o halatlar nice darbelere dayanacak şekilde yapıldı " diyerek hiç bir ihmalde bulunamaz , bulunmamalı da zaten

abi ben test falan neyse yapılsın firma ok verirse hemen yapılsın düşüncesindeyim. ben şahsen olur verilmeden gidip oturmak istemem. ayrıca bu kadar insanın olacağı bir yerde de tahmin üzerine işlem yapacaklarını sanmıyorum o yüzden içim rahat.
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı İSTİNAT DUVARI

ne yapılacaksa yapılsın çabuk yapılsın

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

ilk defa bu sene sanırım halatları değişicek. kaç sene oldu köprü açılalı.

Boğaz köprüsünde 240 askı halat değişimi için, askı halatı kopma mukavemet testi İtalya'da yapılmış. Yani bu bizim soruya cevap gibi.
Bu bilgiye göre şahsi fikrim bizimkiler de yerinde değil tek tek sökülüp test edilmek zorunda oluyor.

Çevrimdışı ahmetx

Bu mermer türevi taşlar stadın belli katlarına mı yoksa tamamına mı takılacak.

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı yldrmaydn

Boğaz köprüsünde 240 askı halat değişimi için, askı halatı kopma mukavemet testi İtalya'da yapılmış. Yani bu bizim soruya cevap gibi.
Bu bilgiye göre şahsi fikrim bizimkiler de yerinde değil tek tek sökülüp test edilmek zorunda oluyor.

yanlış bilmiyorsam köprüdeki halatlar yenileniyor mevcutlar gidip gelmiyor. yeni takılacak halatlar test edilmiş olabilir. köprüdeki halatlar uzun süredir kullanımda ve ömrünü tüketmiş olabileceği için yenileniyor.

edit: bir de çapraz halatları düz yapıyorlardı sanırım.
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2015, 16:26:38 yldrmaydn ]
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

yanlış bilmiyorsam köprüdeki halatlar yenileniyor mevcutlar gidip gelmiyor. yeni takılacak halatlar test edilmiş olabilir. köprüdeki halatlar uzun süredir kullanımda ve ömrünü tüketmiş olabileceği için yenileniyor.

edit: bir de çapraz halatları düz yapıyorlardı sanırım.

Olabilir abi ben de kendimle çeliştim düşününce. Ana halatta sorun olsa yerinde yapabilirler mi o da zor ama yorum değil de daha kesin bilgi gerekiyor.
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2015, 16:44:32 Tuncay Heliya Sîa ]

Çevrimdışı can1903

Halatlar bence sökülecek.. Yapacak bir şey yok..

Şafak saymaya devam.. Kulupten açıklama yapılmalı artık
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı umit

Arkadaşlar bu kullanılan halatlar yüzlerce ton ağırlığı taşıyacak güçte. 10 Tane demir devrilipalatlar yerinden oynayınca zarar görme ihtimali bence sıfır. Beyaz kirişlerin boyu ağırlığı belli zaten. O devrilme sonucunda halatlara uygulayabileceği gerilme enerji mühendisler tarafından hesaplanır. Bu halatların maksimum dayanma gerilimleride bilindiğine göre. Bu konu neden bu kadar abartılıyor anlamadım.
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2015, 17:03:46 umit ]

Çevrimdışı canU

Halatlar sarılı olarak geldi diyoruz da orada yatayda bir gerilme ve kuvvet uygulanması söz konusu. Burdaki olayda dikey bir kuvvet de yiyorlar. Çok düşük ihtimal de olsa 2. Sayfa önceki halatların yapısını gösteren resimden yola çıkarak dikey kuvvet iç yapısına zarar vermiş olabilir

Ama artık kulübün karar verip bir açıklama yapması lazım sanki. Ona göre hemen sezonluk stat belirlenmesi lazım geçen seneki gibi sefil olmayalım gene.

Çevrimdışı zübeyir çakmakçı

gerçekten klubün bir açıklama yapmaması canımı fena sıkıyor ..... gibi kaldık ortada yinee :s20: :s20: :s20:

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Gomez_33

Resimden anladığım halatlarda sıkıntı yok o coken dırekler komple değişiyor sanırım bir kısmı sokulmus resımdende anlasıldıgı gıbı yerlerıne yenılerı takılacak..

Çevrimdışı FARUK

Çevrimdışı CanEmre

Devrilen ve gönyesi bozulan borular söküldükten sonra - ki 4 ya da 5 tane var - yapılacak işe göre biraz daha sağlıklı tahmin yapabiliriz.
- iyi senaryo yeniden boru montajına başlanırsa kontroller ok halatlar sağlam, iş devam ediyordur
- kötü senaryo etkilenmemiş olan borular sökülmeye başlarsa çatı başa döndü diyebiliriz
- beklemeye geçilir ya da boşta kalan kelepçeler sökülmeye başlarsa belirsizlik devam
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Easthanbool

" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı mert_

yanlış saymadıysam devrilen bölümden şimdiye kadar aradaki bağlantıları ile birlikte 3 tane üçgen sökülmüş. 1 tane de eski açık tarafına doğru henüz diğerleriyle bağlantısı yapılmadığı için tek başına ayakta duran vardı onun da sayarsak 4 tane sökülmüş.

Çevrimdışı CanEmre

Forza Beşiktaş
Cem Uzun
3. resimdeki sepetli vinçteki emekçi ne yapıyor acaba? çapraz halatı söküyor mu takıyor mu  :alala: :alala:

Çevrimdışı zübeyir çakmakçı

bence sökülüp devam edilecek.çünkü diğer resimlerde halen çatı montajı için çapraz halat montajı devam ediyor. sökecek olsalar komple zaten onlarıda takmayı bırakırlardı..

Çevrimdışı CanEmre

bence sökülüp devam edilecek.çünkü diğer resimlerde halen çatı montajı için çapraz halat montajı devam ediyor. sökecek olsalar komple zaten onlarıda takmayı bırakırlardı..
Ben de öyle düşünmek istiyorum açıkçası  :naughty:

Çevrimdışı CanEmre

Bu arada alt kat tribünlere uzun halatlar için kurulan iskelelerin tahta döşeme işlemi de bitmiş.
Ama eski açıkta iskele kurulumu henüz başlamamış iz inşaat ta bizi mi trollüyor anlamadım  :evillol:

Çevrimdışı Haldun

Halatlari konttrol ettikten sonra bi problem olmayacaklarini soyliyecekler bence borularin 3 tanesi falan degistirilir ama onlar da zaten simdiye tekrardan yenisi uretilip yola cikmistir

Çevrimdışı keremd

bugüne kadar sürekli birkaç vinç paralel şekilde devrilen kısmı kaldırır diye umuyordum bugün itibari ile biraz daha etraflıca düşününce bu umudumu yitirdim.  bence halatlar flexible şekilde coklu çelik tellerden yapıldığı için röntgenle kontrol şansı yok.  kendi iş yerimde röntgenle yapılan hat , boru kontrolleriyle mukayese ettiğimde , arkadaşların resimlerde gösterdiği halat içi çoklu tellerin kontrolünün yapılamayacağını düşünüyorum.

tek parça olsaydı halatlar rahat  şekilde röntgenle kesin sonuç alınabilirdi.. zaten halatlarda bir hasar olmadığını düşünmek bile tamamen polyannacılık oynamak.. bir noktadan sabit olan tel kesiti saat yönünde 90 derece dönmüş. ters mukavemetle tekrar kaldırsan çatır çutur iç kırıklar oluşur.  mimar falan değilim ama biraz mantık yürütünce işin zorluğu gayet net.

bence değiştirilmeleri ve oluşacak 5-6 aylık zaman kaybı , tarihin en büyük facialarından birine tanık olmaktan iyidir.

hataya neden olan arkadaşa çok rahmet okudum