Benim anlamadim konu var. Vodafonela anlasma yapildi, benim anladim kadariyla, simdilik sadece 10 milyon dolar elimize gecti. Stadyum bittikden sonra ilk 8 sene yillik 7 milyon dolar, sonraki 5 bes yil icin yillik 9 milyon dolar verilicek. En az 100 milyon dolara mal olucak Stadyuma 10 milyon dolar vodafonedan geliyor, tabiki stad biterse güzel paralar gelecek, ama stad bitmesi lazim öncelikle. 90 milyonu nerden bulucaz. Localar, kombineler sattildi, güzel paralarda kazanildi, ama 90 milyon etmez.
Demba Badan, Atincdan gelen paralar biticek elbet, hele hele pahali transfer yapilirsa. O zaman bir kac hafta sonra parasizliktan yine isler durabilir. Taraftarlar strese giriyor, isler yoluna giderse isciler strese giriyor, cünkü taraftar daha cabuk calismalarini istiyor, ortadaki durum hic saglikli degil. Isciler islerini yapar, para yoksa yapmazlar o kadar basit.
Bence Arenanin acilmasina da en az 6 ay var, belkide bir sene. Söylemek cok zor, hersey yolunda gitse tahmin vermek kolay olurdu belki ama bu parasizlik herseyi zora sokuyor. Tahmin yürütmekde bu durumda yanlis gibi geliyor.
Bunlari Öngörmek öyle zor degil aslinda, yani böyle zorlanmalar olmasi. Ben Yönetimin bu 90 milyonu nasil, hangi planlarla, stratejiyle bulmak istediklerine cok merak ediyorum. Vodafone anlasmasini neden baska türlü yapmadiklarini bilmek isterdim, mesela vodafonedan alacaklari paralirin ücte birini (40 milyon Dolar civari) hemen ödenmis olsa külübü önemli sekilde rahatlatirdi.