Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6035131 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Burda aksamda mesai olsun deyince yok savcılık yok izin yok is güvenliği dedi çoğu kişi , şimdi gece 23.00 a kadar calisilirken borular arka arkaya takilirken halaya duruyorsunuz a dostlar  :busted_cop: :)
yok abi çalışmasınlar bence orda biri düşüp ölürse kimse bunu açıklayamaz gece yorgunlukla hata yapma olasılığı çok fazla ancak şu var şuan yapılan boru işleri için işçiler vinçlerden yardım alıyor ve 4-5 kişilik bir grup çalışıyor yüksek bölümlere vinçler çıkarıyor düşme riski ve hata riski çok az o yüzden izin veriliyor olabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı asyakartalı

yarın numaralı biterse,kapalıda 2 günlük iş kalıyor.hadi inşallah...

Çevrimdışı can1903

Yarın şov olur 5 boru takılır yine.

Bu arada takip edemiyorum Strand jackler ne durumda suan
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı TALAT

Uzun süredir üye değilim ama üye olduğum sürece ilk zamanlarda 1 gün arayla 10-15 sayfa ilerliyodu forum oturup tek tek zevkle okuyodum.
Stadın bitimine yakın yazılarda azaldı. günde 5 atıyo sanırım en fazla :(
Korkuyorum stad bitince kimse bakmiyacak foruma bilgi paylaşımları olmiycak.
Yazık olucak güzelim foruma :(

transfer sayfası hızlı ilerliyor.
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimiçi Necmi

Burda aksamda mesai olsun deyince yok savcılık yok izin yok is güvenliği dedi çoğu kişi , şimdi gece 23.00 a kadar calisilirken borular arka arkaya takilirken halaya duruyorsunuz a dostlar  :busted_cop: :)
iyide önceki işle bu iş bir değilki burda risk yok vinç sepetlerinde çıkıyorlar ve büyük ihtimal emniyet kemerleri vince bağlıdır.
sadece vida sıkıyorlar mesela kaldırma işlemide gece yapılabilir sanırım ama taşçıları gece çalıştıramazsın işin içinde iskele varsa gece çalışma olmaz
işin içinde spirel gibi bir alet varsa gene gece çalışması yapamazsın ama seramikçiler olsun boyacılar alçıcılar zemin kaplama silim işleri gece olabilir
mobilya kapı pencere montajları gece olabilir koltuk montajları koruma bariyerleri montajı olabilir bizim söylediğimiz hep kaba inşaat ve yukarda çalışılan işler içindi
ama şantiye kabadan çıktıkca bu tip işler yapılır o zaman gece çalışması derken bu işlerin hangisini yapma şansı vardı birde gece çalışması demek 3 vardiye 3 katı
adam çalıştırmak demek ve bunların sahada barındırılma sorunu var. şantiye içinde izin verilmez konteynırlarıda görüyorsunuz kaç kişiyi barındırabilirsin
bu işde ince işin elemanı kalifiyedir ve çoğunlukla ikamet yeri istanbuldur. ince işe girince bir çok ekipte bu sorunda ortadan kalkıyor ama istanbul dışı firmalarda genede bu sorun var @Kemal

Çevrimdışı Erhan

Yarın şov olur 5 boru takılır yine.

Bu arada takip edemiyorum Strand jackler ne durumda suan

16 adet hazır serilmiş olarak

Çevrimdışı beşiktaşk

ilk günden beri takip ediyorum her gün girip okuyorum kaldığım yerden resmen bir stad inşaatının aşamalarını bilmediğim terimleri bilmediğim bilgileri sizin sayenizde öğrendim nerdeyse şantiye şefi olacak bilgiye sahibim :p :) . Heyecanın buradan bakınca bile artıyor stada girince düşünemiyorum herhalde göz yaşlarımı tutamam. Fikret başkan çok büyük iş yaptı her ne kadar yanlışları olsada bu bir nevi devrimdir benim gözümde. Yönetimin ne zorluklar yaşadığını herkes biliyor. Hep istediğimi yine yeniliyorum bu Beşiktaş hepimizin kartal yuvasına bileklik bile olsa alın lütfen. Köstek değil destek olun.
[ Son Düzenleme: 25 Temmuz 2015, 00:51:35 beşiktaşk ]

Çevrimdışı guardian

Hoşgeldin
firmadan daha iyimi biliyorsun :alala:  u@guardian

http://haber.besiktasarena.com/vodafone-arena-hibrit-cim.html
iyi geceler Necmi bey maksadim  firmayla ilgili yanıltıcı bilgi değil sadece kuracaklari  alt yapı sistemi gerçekten çok özel bir sistem kurulumu mesakkatli emek yogun ve titiz çalışma isteyen bir süreç dolayısıyla verdikleri takvimde ister istemez sarkma olabileceğini ve zaman   planlamasının mevsim itibariyle de zor olacağını belirtmek istedim her dikilen cati borusunu bile heyecanla seyreden bizlerin beklentisi noktasinda hibrit çim kurulumunda da aynı olacağımızı bildiğim için şimdiden uyarmak istedim kombinesini aylar öncesinden almış biri olarak stadımizin açılışını  sizler gibi özlemle bekliyorum

Çevrimdışı Efe

kalan işlere bakarsak uzun halat iskeleleri uzun halat serilimi ve starnd jack iskelesi diyelim strand jacklerin yerleştirilmesi bu 4 iş şuan zaman alacak işler 3 hafta sonra bu işlerin tam olarak biteceğini düşünüyorum ağustos ortasından sonra her an kaldırma işlemi başlayablir tahmnimce inşallah bilmediğimiz başka işler yoktur :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı CanEmre

kalan işlere bakarsak uzun halat iskeleleri uzun halat serilimi ve starnd jack iskelesi diyelim strand jacklerin yerleştirilmesi bu 4 iş şuan zaman alacak işler 3 hafta sonra bu işlerin tam olarak biteceğini düşünüyorum ağustos ortasından sonra her an kaldırma işlemi başlayablir tahmnimce inşallah bilmediğimiz başka işler yoktur :)
Yoktur inşallah da şu çatı benim başlattığım başlıkta kalkar  :icool:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Efe

kesin kalkar abi için rahat olsun diğer başlıktada stadı bitireceğiz zaten :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı CanEmre

kesin kalkar abi için rahat olsun diğer başlıktada stadı bitireceğiz zaten :icool:
Hafriyattı, rampaydı, prekasttı derken şu günlere geldik.
Şu stadda maç seyretmek de nasip olacak inşallah  :ok:

Çevrimdışı Efe

yarın numaralı biterse,kapalıda 2 günlük iş kalıyor.hadi inşallah...
bende öyle tahmin ediyorum yarın 5 yaparlarsa gerisi teferruat kalıyor :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Hafriyattı, rampaydı, prekasttı derken şu günlere geldik.
Şu stadda maç seyretmek de nasip olacak inşallah  :ok:
kasım ayı artık ufukta belirdi kasım ayını iple çekiyorum stadın bitmiş hali kasımda gözler önünde olacak ve harika olacak :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

Kemal abi bizim fabrikada da gece vardiyasinda calisan iscilere cok baska prosedürler uygulaniyor.

Oncelikle gece cok ağır işler yapilmiyor o bölümler kapali,kapasite azaltiliyor yani is yavaşlatiliyor.

Calisma sahasinda tum aydinlatma ekipmanlari luxmetre ile 6 açıdan ölçülüp yerlestiriliyor.

Gece calisacak isciler özel ekipmanlar,ozel saglik raporu ve ozel eğitimli olmasi şart kosuluyor.

Fabrikada prosedür boyle bu prosedürler fabrikadan fabrikaya,isten ise degisiyordur ama emin ol bizim stad prosedürlerin en agir uygulandigi yerlerin başında geliyordur.
Diger isler buna uymadigindan,Çatı isi buna uygun oldugundan boyle calisiliyordur.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

iyi geceler Necmi bey maksadim  firmayla ilgili yanıltıcı bilgi değil sadece kuracaklari  alt yapı sistemi gerçekten çok özel bir sistem kurulumu mesakkatli emek yogun ve titiz çalışma isteyen bir süreç dolayısıyla verdikleri takvimde ister istemez sarkma olabileceğini ve zaman   planlamasının mevsim itibariyle de zor olacağını belirtmek istedim her dikilen cati borusunu bile heyecanla seyreden bizlerin beklentisi noktasinda hibrit çim kurulumunda da aynı olacağımızı bildiğim için şimdiden uyarmak istedim kombinesini aylar öncesinden almış biri olarak stadımizin açılışını  sizler gibi özlemle bekliyorum
evet özel bir sistem ama net konuşuyorlar işlerini bilen bir firma ve yapacakları işte süpriz yok
yani diğer yaptıkları stadlardan farklı değil düz saha aynı büyüklükte yani bütün risk öngörülerini yapmışlar
mevsime çimin büyüme süresine kadar konuştuk o röportaj o kadar değil daha çok detaylı ama bazı şeylerin yayınlanmasını istemediler bazı şeyleride biz
özetlemek zorunda kaldık bu haliyle bile word de 20 sayfa tutuyor. real madrit barcelonaya chelsi kral abdullah amesterdam arena
shakter moskova stadlarını yaptıklarına göre sanırım net tahmin yapacak tecrübeye sahipler amsterdam arenayı 17 saatte çim serip üstünde maç oynanacak duruma getirmişler ve müsabaka oynanmış zaten verdikleri 70 gün tölare edilmiş bir süredir. Bir kaç kez sordum ve kesinlikle emin şekilde 70 gün olduğunu söylediler
sahaya girdikten sonra maç oynanacak şekilde teslim ettikleri süre zaten çimin güçlenmesi kök salması gibi bir durumda yok hibrit çakıldığı an oynanır diyorlar
hibritinde böyle bir avantajı var. birde hava şartları çok etkilemeyecek çünkü 365 gün toprak ısısını aynı tutacaklar yani burda mevsim olayını bertaraf ediyorlar
zaten ekilen çim soğuk iklim çimi her şey düşünülmüş hesabı yapılmış benim kafamda soru işareti kalmadı @guardian şimdiden kalkıpda gecikir şöyle böyle olur demenin
mantığı yok sanırım tabi olmadık şeyler çıkar plandan şaşar mesela bir ay sürekli yağmur yağar çalışamazlar vs engeller olur ama şimdi ihtimalleri konuşmanın anlamı yok
işin süresi 70 gün bu net ve şu ana kadar yapılan en pahalı zemin olacak ve bir eşi yok bazı şeyler ilk bizde yapılıyor ama bunlar işe ek süre eklemiyor aynı sistemi kullanıyorlar detayları sahada değil saha dışında sahada vakkum boruları ısıtma boruları ve sulama boruları döşeniyor ve diğer işlemleri havalandırma soğutma hep bu tesisatlar kullanılarak yapılacak sahadaki iş donboss arenayla aynı sadece kontrol istasyonlarına ek makineler kurulacak mesela vakkum yapan makine aynı zamanda 300 bar basınçla hava üfleyecek toprağı ısıtan borular normalde kalorifer mantığıyla çalışırken burda klima mantığıyla çalışacak toprak ısısı 23 derece tutulacak toprak içindeki sansörler 20 nin altına düştüğünde otomatik toprağı ısıtmaya başlayacak yada 25 in üzerine çıktığında devreye girip soğutmaya başlayacak

Çevrimiçi Necmi

zaten başlığı rölantiye aldık :D yok baktın yetişmiyor arkadan temizliğe başlarsın :kop: :kop: @CanEmre
sanırım bin sayfayıda çim götürür ondan sonraki binde stadın bitmiş fotolarını paylaşırız :)

Çevrimdışı CanEmre

zaten başlığı rölantiye aldık :D yok baktın yetişmiyor arkadan temizliğe başlarsın :kop: :kop: @CanEmre
sanırım bin sayfayıda çim götürür ondan sonraki binde stadın bitmiş fotolarını paylaşırız :)
iz inşaat son zamanlardaki temposunu düşürmez inşallah da temizliğe gerek kalmaz  :lol:
ama aklımın bir köşesinde dursun gene de  :naughty: @Necmi

Çevrimiçi Necmi

tabi transferler çabucak biterse bu sayfaya gene akın olur sen başkanı ikna et transferi sallasın sallayabildiği kadar
sonrada ligler başlıyor ucu ucuna bu başlıkda kaldırırız çatıyı  :D  @CanEmre

Çevrimiçi Necmi

sen artık nöbet tutarsın bu başlıkta gereksiz mesaj olmasın diye sana ipucu vereyim @Yunus Emre Dökmeci  yi başlıktan
uzak tut  :D

Çevrimdışı CanEmre

tabi transferler çabucak biterse bu sayfaya gene akın olur sen başkanı ikna et transferi sallasın sallayabildiği kadar
sonrada ligler başlıyor ucu ucuna bu başlıkda kaldırırız çatıyı  :D  @CanEmre
Yok yok transferin son gününe kadar devam eder bizim beklentiler  :evillol:
Çatıcılara güvenim tam. Kaldırırlar o zamana kadar çatıyı  :ok:

Çevrimdışı CanEmre

sen artık nöbet tutarsın bu başlıkta gereksiz mesaj olmasın diye sana ipucu vereyim @Yunus Emre Dökmeci  yi başlıktan
uzak tut  :D
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
eh ama @Necmi abi çağırdın adamı  :evillol:

Çevrimiçi Necmi

@ZEKI  de sabırsızlıkla yeni başlığı açmak için bekliyor :D

Çevrimiçi Necmi