iyi geceler Necmi bey maksadim firmayla ilgili yanıltıcı bilgi değil sadece kuracaklari alt yapı sistemi gerçekten çok özel bir sistem kurulumu mesakkatli emek yogun ve titiz çalışma isteyen bir süreç dolayısıyla verdikleri takvimde ister istemez sarkma olabileceğini ve zaman planlamasının mevsim itibariyle de zor olacağını belirtmek istedim her dikilen cati borusunu bile heyecanla seyreden bizlerin beklentisi noktasinda hibrit çim kurulumunda da aynı olacağımızı bildiğim için şimdiden uyarmak istedim kombinesini aylar öncesinden almış biri olarak stadımizin açılışını sizler gibi özlemle bekliyorum
evet özel bir sistem ama net konuşuyorlar işlerini bilen bir firma ve yapacakları işte süpriz yok
yani diğer yaptıkları stadlardan farklı değil düz saha aynı büyüklükte yani bütün risk öngörülerini yapmışlar
mevsime çimin büyüme süresine kadar konuştuk o röportaj o kadar değil daha çok detaylı ama bazı şeylerin yayınlanmasını istemediler bazı şeyleride biz
özetlemek zorunda kaldık bu haliyle bile word de 20 sayfa tutuyor. real madrit barcelonaya chelsi kral abdullah amesterdam arena
shakter moskova stadlarını yaptıklarına göre sanırım net tahmin yapacak tecrübeye sahipler amsterdam arenayı 17 saatte çim serip üstünde maç oynanacak duruma getirmişler ve müsabaka oynanmış zaten verdikleri 70 gün tölare edilmiş bir süredir. Bir kaç kez sordum ve kesinlikle emin şekilde 70 gün olduğunu söylediler
sahaya girdikten sonra maç oynanacak şekilde teslim ettikleri süre zaten çimin güçlenmesi kök salması gibi bir durumda yok hibrit çakıldığı an oynanır diyorlar
hibritinde böyle bir avantajı var. birde hava şartları çok etkilemeyecek çünkü 365 gün toprak ısısını aynı tutacaklar yani burda mevsim olayını bertaraf ediyorlar
zaten ekilen çim soğuk iklim çimi her şey düşünülmüş hesabı yapılmış benim kafamda soru işareti kalmadı
@guardian şimdiden kalkıpda gecikir şöyle böyle olur demenin
mantığı yok sanırım tabi olmadık şeyler çıkar plandan şaşar mesela bir ay sürekli yağmur yağar çalışamazlar vs engeller olur ama şimdi ihtimalleri konuşmanın anlamı yok
işin süresi 70 gün bu net ve şu ana kadar yapılan en pahalı zemin olacak ve bir eşi yok bazı şeyler ilk bizde yapılıyor ama bunlar işe ek süre eklemiyor aynı sistemi kullanıyorlar detayları sahada değil saha dışında sahada vakkum boruları ısıtma boruları ve sulama boruları döşeniyor ve diğer işlemleri havalandırma soğutma hep bu tesisatlar kullanılarak yapılacak sahadaki iş donboss arenayla aynı sadece kontrol istasyonlarına ek makineler kurulacak mesela vakkum yapan makine aynı zamanda 300 bar basınçla hava üfleyecek toprağı ısıtan borular normalde kalorifer mantığıyla çalışırken burda klima mantığıyla çalışacak toprak ısısı 23 derece tutulacak toprak içindeki sansörler 20 nin altına düştüğünde otomatik toprağı ısıtmaya başlayacak yada 25 in üzerine çıktığında devreye girip soğutmaya başlayacak