Sık sık giremediğim için bilmiyorum doğal olarak. Ama yetkili bi abiye benziyorsunuz. 
statla ilgili yetkim yok kardeşim sadece sizin gibi takip ediyorum ama ana işim
dekoratif taş kaplama ama onlarıda yakından gördüm şimdi emin olmak için tekrar sordurdum
kullanılan malzeme diyabaz buda harç kusmaz zaten koyu taşlar genelde kusmaz o dediğin genelde
beyaz taşlar için geçerlidir ve kusarsa öyle kalır yani dediğin gibi bir iki günde geçmez o nedenle beyaz taşları
siyah çimentoyla yapmak pek akıl kârı değildir ama diyabaz çok sert ve dayanıklı bir taştır öyle kusma falan yapmaz
senin dediğin taşın ıslanmasıdır o ıslaklıkta bir kaç saatte gider özellikle bu sıcaklarda büyük ihtimal seramik
yapıştırma harcı kullanıyorlardır. Orda gördüğüm ya taşın üstünün çok kirli olduğu yada çok kötü cilalandığı
ikinci ihtimal zayıf diyabaz çok iyi cila tutar o nedenle taşın kirli olduğunu var sayıyorum
bu arada Diyabaz yüksek kalite sert ve dayanıklı bir taştır genelde dekoratif işlerde kullanılır büyük ihtimal yapıştırma yapmalarının nedenide
darbelere karşı dayanıklı olması içindir oralarda çok tekme alır. kullanılan malzeme ölçüsü 90 x 60 ve kalınlık 3 cm
genelde yapıştırma için tercih edilen kalınlık 2 cm dir bu kalınlık yeterli olur maliyeti şişirmemek lazım ama 3 cm kalınlık
burdada ucuza gidilmediğini gösteriyor. birde 3 lük Diyabaz kolay kolay kusmaz ıslaklıkta olmaz.