Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6017074 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Efe

Kral çıplak beyler kabul edin...
stad ocakta açılacak bence hiç bir önemi yok açıldığı zaman kimse şuan konuştuklarımızı konuşmayacak o yüzden rahatlayın ve stadı takip edin başka bişey yapmayın yoga gibi sakin ve sessiz  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Ben her kim derim, bakkal mustafa manav hüseyinin statla ilgili vereceği tarihi takmadığımıda söyledim üstelik. İstediğiniz gibi algılayabilirsiniz mesajımı, sıkıntı yok.  :ok:
stad ocakta açılacak armağan sakin sakin takibe devam 5 ay sonra maç seyredeğiz şimdi sessiz olalım işçiler var sahada bişeyler yapıyorlar :evillol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı tedd

stad ocakta açılacak bence hiç bir önemi yok açıldığı zaman kimse şuan konuştuklarımızı konuşmayacak o yüzden rahatlayın ve stadı takip edin başka bişey yapmayın yoga gibi sakin ve sessiz  :D

Efe kardeşim zaten bu inşaatı izlemekten bile zevk alan Beşiktaş sevdalılarıyız.
Bizim gibileri bu platformda bir araya getiren şey de bu sevdadır.
İnşaat bitince konuşacak neyimiz kalacak diye şimdiden düşünmüyor da değilim.
Bu meselenin bir tarafı.

Diğer taraftan, stadyum işine soyunan kişilerin bu işe ne kadar hazırlıklı oldukları şüpheli...
Acaba diyor insan? Sırf bu stadı "BEN" yaptım diyebilmek için mi kör kuyu gibi girildi bu işe?
Böylesine şahsi çıkarlar uğruna Beşiktaşımın yılları heba ediliyorsa hakkımı helal etmiyorum!
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı Efe

Efe kardeşim zaten bu inşaatı izlemekten bile zevk alan Beşiktaş sevdalılarıyız.
Bu meselenin bir tarafı.

Diğer taraftan, stadyum işine soyunan kişilerin bu işe ne kadar hazırlıklı oldukları şüpheli...
Acaba diyor insan? Sırf bu stadı "BEN" yaptım diyebilmek için mi kör kuyu gibi girildi bu işe?
Böylesine şahsi çıkarlar uğruna Beşiktaşımın yılları heba ediliyorsa hakkımı helal etmiyorum!
yok öyle düşünme bu stadı kendilerine değil sana bana yapıyolar onlar gidici şöyle bişey var para para beşiktaşın beşiktaş gibi devam etmesi için para lazım oda ancak stadı yaparsa olacaktı bişey daha söyleyeyim inönü stadı 70 yaşındaydı ve çökmekle çözkmemek arasında kalmıştı taraftar zıpladıkça o yorgun kolonlar kirişler  dahada zarar aldı bir betonerme binanın o zaman ki teknolojiye göre ömrü 50 bilemedin 60 yıldır 10 yıl bizi ekstradan taşıdı 13 haziran 2013 te son kez gördüğümde numaralı çatıda parmak genişliğnde çatlaklar vardı çok tehlikeli görünüyordu ben onu gördükten sonra bu stada bi daha girmem dedim sonrasında da yıkıldı zaten :ok:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Necmi

Heykel konusunda bir hevesimiz vardı ama sosyal medyada istediğimiz kadar destek bulamadık. Gene kendimiz yapıcaz anlaşılan. Ben sanatçı konusunda biraz tereddütlüyüm haddim olmayarak. Biraz soyut çalışan bir abimiz kendisi. Hatta bir heykeli aşırı sağcılar tarafından şikayet edilmiş bi şeye benziyor diye :D neyse biz kartal figürü bekliyoruz. Çok net bir şey bekliyoruz. Biraz fazla soyut bir heykel gelirse şaşırmayın. Bu arada 3 milyon gibi bir rakam var ki aman aman. Gitti Demba'nın çeyreği
soyut olması daha iyi  :alala:
başında durup düşünmek lazım bu kartalmı yoksa serçemi  :D
şimdi bire bir kopya sanat olmuyorki sanatın içinde yaratıcılık olmalı
neyseki bizim sağcılarla falan sorunumuz olmaz her kes Beşiktaşlı
ortaya ne çıkarsa çıksın illaki bize yakışan bir hikaye yaratırız :kop: :kop:

Çevrimdışı Efe

AArkadasim dediklerinde haklisin ben sana haksizsin demiyorum. temmuzun basinda stad kalakr deidkten sonra nerdeyse 20 gun stad durdu. Bugun 3 kelepce takilmis gozukuyor. Baskan zaten su tarih olayini vermese hersey cok guzel olacak biliyorum hepimizde bir sabirsizlik olusuyor. Ama yok kral ciplak diyin vs gibi ifadeler sanki biraz amacini asiyor.
Necmi abi ile ilk tanistigimizda (baskan) bir senede bitiririz derken mayis 2015 ten once olmaz diyordu. Ben hala kasim 2015 ten once mac oynanir duruma gelmez diyorum. Ama kralin ciplak oldugunu da biliyoruz. Ama burada bizleri yalancilikla itham etmek cok da hos degil.
zaten biz ve ya diğer tahmin yapan üyler görüş belirtiyorlar kimse buna inanmak zorunda değil burası görüş bildirilen bir forum ben kasım derim sen ocak dersin armağan şubat der :D yani bu bu şekilde sürüp gider buna herkesin şu şekilde yaklaşması gerekir TAHMİNİ bu o kişiyi bağlar diye yaklaşmalı ama burda biz bişey diyoruz aa kesin o tarihte bitecekti ne oldu biz bilsek tam ne zaman biteceğini valla söylemeyiz ama bunu oranın mühendisi dahi bilmiyor o yüzden inşaatta sadece tahmin vardır kesin bişey kesinlikle yoktur açıldığı zaman da gidip oynarız  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Savaş

Bilmem kaç senedir Mayıs diye tarih verilen stad yapılmaya başlanmış, burda 1 sezon 2 sezonun tartışmasi yapılıyor. Bu kadar zor güzergahta, bu kadar harfiyatin çıkarıldığı bi yerde, bu kadar siyasi zorluklarin yaşandığı bir ortamda ve bu kadar devasa bir yapıyı sadece 1 senede yapmak imkansiz. 2 bile imkansiz. Stad Ocakta acilir, keyifle oturur izleriz. Seneler sonra stadimiz yapılıyor keyfine varalim bence.. ha 1 ha 2 sene ne farkeder? Surda 5 ay kaldi sıkın dişinizi :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı ozan062

artık stadla ugrasmıyorum:))

acıkcası bıltım beklemekten biran once bitsin kombinemiz sayesinde maçlara gelelimde kafamızı dinleyelim orada
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Efe

soyut olması daha iyi  :alala:
başında durup düşünmek lazım bu kartalmı yoksa serçemi  :D
şimdi bire bir kopya sanat olmuyorki sanatın içinde yaratıcılık olmalı
neyseki bizim sağcılarla falan sorunumuz olmaz her kes Beşiktaşlı
ortaya ne çıkarsa çıksın illaki bize yakışan bir hikaye yaratırız :kop: :kop:
2 kulenin üzerine kanatları açık şekilde kötü kötü bakan 2 tane kartal konsun o kuleler bi işe yarasınlar madem ordalar :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

artık stadla ugrasmıyorum:))

acıkcası bıltım beklemekten biran once bitsin kombinemiz sayesinde maçlara gelelimde kafamızı dinleyelim orada
kafamızı pek dinleyemeyiz sana söyleyeyim çok ses olacak sağır çıkarız her maç o curcunadan :bandit:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Bilmem kaç senedir Mayıs diye tarih verilen stad yapılmaya başlanmış, burda 1 sezon 2 sezonun tartışmasi yapılıyor. Bu kadar zor güzergahta, bu kadar harfiyatin çıkarıldığı bi yerde, bu kadar siyasi zorluklarin yaşandığı bir ortamda ve bu kadar devasa bir yapıyı sadece 1 senede yapmak imkansiz. 2 bile imkansiz. Stad Ocakta acilir, keyifle oturur izleriz. Seneler sonra stadimiz yapılıyor keyfine varalim bence.. ha 1 ha 2 sene ne farkeder? Surda 5 ay kaldi sıkın dişinizi :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynen katılıyorum 2 senedir söylediğim şey bu işte benim gibi düşünenlerde var demekki şunun şuarsında çarşambaya ne kaldıki  :biggrinking:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Heykel meykel çok maliyetli işler. Projeksiyon ile çözülebilir. Her bir kolona bir futbolcu gelecek şekilde, sık sık da değişir isimler, görüntüler.

en azından maliyeti heykelden az, kullanılabilirliği fazla değişkenliği fazla olur.

Çevrimdışı Efe

Heykel meykel çok maliyetli işler. Projeksiyon ile çözülebilir. Her bir kolona bir futbolcu gelecek şekilde, sık sık da değişir isimler, görüntüler.

en azından maliyeti heykelden az, kullanılabilirliği fazla değişkenliği fazla olur.
güzel bir düşünce ama olabilitesi ilk sene için az sonraki senelerde farklı şeyler karşımıza çıkabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

bakın ne profesyonel işler var.

Dediğim şeyler daha basit şeyler ama görsel olarak on numara olurlar..

[ Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 23:49:01 kcptl ]

Çevrimdışı Necmi

Bu meselenin bir tarafı.

Aslında çok yanılıyorsun evet biraz mecburiyetten girildi elinde sıfır imkan varken
neyin planını yapacaksın ama yapılmasın şartlar beklensin deme mantığıda yok çünkü o şart hiç bir zaman oluşmazdı
bende sana olacağı söyleyeyim yıkıpta yapmaya kalkmasaydık bir iki sene sonra bu stad güvenli değil diye mühür yeme ihtimali çok yüksekti
zaten herkesin gözü olan bir yer sonra sana yer gösterip  orda bir stad yapıp buranında
üstüne oturacaklardı bunun için ciddi ciddi planlar vardı gezi parkına çökmeye çalışan stadı bırakacakmı
sanıyorsun birde plan yapar yola çıkarsın ama yolda o plan seksen kere değişir burda senin dışında
gelişen şartlar var gezi olaylarının patlayacağını bilemezsin bu olayların içinde bizzat taraftarının baş rol
alacağını bilemezsin bu noktadan sonra hükümetle ilişkilerinin kopma noktasına geleceğini planlayamazsın
stad planı yapılacakmış nasıl yapacaksın yapmamış değillerki kasımpaşayla anlaşılmadımı sonra ne oldu birileri istemedi
Kardeşim burası Türkiye sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama devlete karşı plan yapamazsın ne plan yaptıysan
geziden sonra ters döndü o yüzden kimse plan demesin  çıkan tapelerdendemi bir şey anlamıyorsunuz
Başkana ana avrat sövüyorlardı stadı yaptırmayacaklarını söylüyorlardı hangi plandan bahsediyorsun
o şantiyeye her allahın günü müfettiş geliyor. biri tuvalet pis diyor müfettişler stadı basıyor aç istersen telefon deki vodafone arenada iş kazası oldu
sonrada kapıda bekle süre tut stad kaç dakikada basılacak. Sen ne planından bahsediyorsun
bu stad 40 cm için bir ay mühürlü kaldı. Birde devletin ha bere kestiği cezalar var. Bu boyutlarda bir işi
birilerine ramen yapmaya çalışırsan plan falan tutmaz yetkili kurumlardan tesisat planları isteniyor
yıl geçiyor yok ortada iş makinesini vuruyorsun şehir şebekeyi patlatıyorsun sonra beklede gelsin yapsınlar
benim bildiğim en az iki defa Beşiktaşın suyunu kestiler bir kerede elektrikleri iş makinesi gümletti diye ilçe gitti
bir sene kulelerin planını beklediler o planlar gelmeden kulelere 10 metre yaklaşma yasağı vardı. Plan yapacaksında
bunları nasıl ön göreceksin yaşanan herşeyin sana söylendiğinimi sanıyorsun farkında değilmisin 3 günde bir padişahım çok yaşa
demezsen çalışamıyorsun ne planından bahsediyorsun dün dedi Başkan padişahım çok yaşa diye bekle 3 gün sonra
tekrar der. O kadar mükemmel ve sorunsuz bir ülkede yaşıyoruzki her şey mükemmel olsun istiyoruz ama yok olmuyor
ne yapabilirsin hep okşaya okşaya yürüyeceksin bir şeyi neden anlamak istemiyorsunuz onu ben anlayamıyorum
buraya Beşiktaşın içindende bir kesim olmak üzere hiç kimsenin yapılmasını istemediği bir stad yapılıyor
birde üstüne maddi imkansızlıklarla yapılıyor elinizi vicdanınıza koyun bir diğer yapılan stadyumlara bakın birde buna bakın
devlet imkanlarıyla hiç bir engel çıkartılmayan stadyumlardan bile daha hızlı yapılıyor bir şeylere takılacağınıza bunun gururunu yaşayın
burayı biz yapıyoruz bu gezegende kaç takım bunu yapmış bir bakın bırakın bir şeylere takılmayıda bunun tadını çıkarın
biz yapıyoruz istediğimiz gibi yapıyoruz kendi yerimize yapıyoruz ve bittiğinde bize çok büyük bir güç katacak
Başkan en fazla bir dönem daha seçilebilir sonra gidecek bu stad burda bizimle kalacak ama bu stadı yapıyor diye
Başkana ücretmi ödüyoruz neyin suçlamasındayız oda senin benim gibi bu renklere gönül vermiş biri sende geçsen başa seninde
yapabileceğin bu belki bu kadarı bile değildir.Bu işe cesaret etmiş girmiş hiç kolay değil bu
ve yapıyor inşaat durmuyor ve hiç kimsede açılışta gelip kapımızda yalvardınız size stad yaptık diyemeyecek o stad bittiği gün
biz ordan içeri büyük bir gururla gireceğiz o zaman 3 ay gecikmiş 5 ay gecikmiş hiç bir önemi kalmayacak
bir sezon daha kaybedecekmişik Kardeşim Beşiktaş 113 yıllık bir camia Türkiyenin en eskisi ve Türkiye var olduğu sürecede var olmaya
devam edecek arkamızdan kovalayan yok bir şey kaybetmiyoruz aksine geleceğimizi inşaa ediyoruz
o nedenle erken yapılmasından daha önemlisi doğru yapılması olmalı bu güne kadar hep eleştiri zamanla ilgili
hiç kaliteyle ilgili bir eleştiri alıyormusun alamazsın çünkü kimsenin eleştireceği bir açık yok herşey oldukça iyi
malzemelerden seçiliyor. Tokiye bakın daha dış cephesi bitmedi
Eleştirin  eleştirmelisinizde ama bunu yaparken elinizi vicdanınıza koyun Fikret orman adını Beşiktaş tarihine yazdıracak diye bir eleştirimi olur
daha önce başkası yapsaydıda o yazdırsaydı YD bıraktıktan sonra Başkan adayı çıkmadı Bu şartlar altında gelmiş bir yönetim
birde üstüne stad yapmaya kalkıyor işin kolayına kaçardı neden böyle bir yükün altına girsin tribüne oynardı.
Adam kendine taksimde AVM yapmıyor Beşiktaşa stad yapıyor hani bir şeyler götürüyor desek olmayan bir şey götürülmezki
paramı varda götürsün. Dernekler basına iftar yemeği veriyor diye laf ediliyor Kardeşim Beşiktaşsın vereceksin tabiki
vermemen tuhaf karşılanmalı sanki başkaları vermiyor ama Beşiktaş taraftarı gazlı ya hep bu gündeme getirilir
basının bu oyununa bile alet olunuyor

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Necmi

bakın ne profesyonel işler var.

Dediğim şeyler daha basit şeyler ama görsel olarak on numara olurlar..

bunlar projeksiyon her dakika yapamazsınki :alala:
belli özel günlerde şov maksadıyla yapılır. onun dışında paramı dayanır buna
şl finali oynanır olur stad açılışı olur milli bayramlarda yapılır ama işte hepsi o kadar :D

Çevrimdışı Necmi

bunlar projeksiyon her dakika yapamazsınki :alala:
belli özel günlerde şov maksadıyla yapılır. onun dışında paramı dayanır buna
şl finali oynanır olur stad açılışı olur milli bayramlarda yapılır ama işte hepsi o kadar :D

Abi bu tarz birşey demiyorum zaten çok daha basitleri var bunların. Sadece teknolojinin boyutunu göstermek istedim.

O dediğim daha basit görsel şowu da, sadece maç günleri yaparsın. Yada akşamları 8-10 arası  iki saat falan. 24 saat yapmaya gerek yok, stat zaten görünüş itibari ile sade şık oluyor.

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl

Son zamanlarda buranın tadı iyice kaçtı.

Pek fazla yazan biri değilim.Eskiden üşenmeden sayfalarca zevkle okurdum.Bir sinerji vardı.

Şimdi sabahtan akşama nerdeyse bir sayfa bile ilerlemez oldu forum.Onda da zaten çoğu boş muhabbet.

Noldu bu foruma böyle.O eski enerji nereye kayboldu?

bjk_mabet bile yazmaz oldu artık.
Valla ne yalan söyleyeyim ben de bu konunun son 10 sayfasını falan okumadım :iblush:

Yahu görünürde, 1 tane kelepçe takılıyor, 2 tane halat seriliyor.

Ne konuşacak insanlar.

işte geçti erkendi, eylüldü ekimdi. Oda kendini tekrara verdi.

Yapacak birşey yok. Çatının kaldırıldığı günler hareketlenme olur.

Çevrimdışı Efe

Yahu görünürde, 1 tane kelepçe takılıyor, 2 tane halat seriliyor.

Ne konuşacak insanlar.

işte geçti erkendi, eylüldü ekimdi. Oda kendini tekrara verdi.

Yapacak birşey yok. Çatının kaldırıldığı günler hareketlenme olur.
zaten  son hareketlenmeler artık çatı ve çimi görür sonra açılışı yapar inşaat sayfasını kaparız sonuna geldik işin :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Necmi

Abi bu tarz birşey demiyorum zaten çok daha basitleri var bunların. Sadece teknolojinin boyutunu göstermek istedim.

O dediğim daha basit görsel şowu da, sadece maç günleri yaparsın. Yada akşamları 8-10 arası  iki saat falan. 24 saat yapmaya gerek yok, stat zaten görünüş itibari ile sade şık oluyor.
@Armağan Bozkurt  yaparlar iyi bir şeyler herhalde aydınlatma işini amerikalılara boşuna vermemişlerdir

Çevrimdışı Sedat C

Arkadaşlar bu saatten sonra gün içerisinde çok büyük değişiklikler olmaz. Artık çatının hassas işlerine geldi sıra.
Birde kim ne derse desin bu inşaat hızlıdır. Tekrar tekrar yazmayım zorlukları (yıkıp yeniden yapma, lokasyon, engellemeler, maliyet vs). Benzer kapasitedeki stadlar 3 yıl sürüyor. Bunlara rağmen bu noktaya geldik.
Birde şu düz mantıkla hareket edilmemesi lazım. Çatı işinde işçi sayısı arttıkça iş hızlanmaz. İnce işçilikte hızlanır haklısınız. İnşaat müh. arkadaşlar daha iyi bilirler, çatı kurulurken statik denge çok önemlidir. Bu işte çok kişinin elinin değmesi ileride daha büyük problem çıkarabilir. Bir arkadaş söylemişti, halatlarda kelepçelerin geleceği yerler lazerle işaretli diye. Bunlarda herhangi bir sapma ileride daha çok zaman kaybettirir.
Ne zamana biter bilmem ama sabredip beklemekten başka çare yok maalesef.