Güne yine stad yavaşçılar vs stad hızlıcılar olarak sert bir giriş yapmışsınız..
Bırakın şu tartışmayı bence artık hızlı olduğunu da düşünüen yavaş olduğunu düşünen düşüncesini başkasına kabul ettirmeye çalışmasın çünkü kısır bir muhabbet bu.
Ben
@ahmetx abi gibi dünya üzerindeki stadyumların inşaatını 3 senedir takip ediyorum.Birçok stadın yapım aşamasına şahit oldum ama hiçbirinde yavaş hızlı tartışmasına bu kadar şahit olmadım.Muhtemelen sürekli verilen tutmayan tarihlerin bunda etkisi var.
Ama şunu söylemeliyim ki bu stad takip ettiğim belki de 10 dan fazla proje içerisinde en hızlı 3 stadyumdan biridir.Ben kendi adıma hızından oldukça memnunum.Çatının durdurulması ,parasızlık vs gibi aksilik olmazsa bu stadyum avrupanın en hızlı yapılan +40000 kişilik stadyumu olarak tarihe geçerdi ama şimdi avrupada yapılanlarla hemen hemen aynı sürelerde tamamlanacak gibi duruyor.
+40.000 kişilik stadyumlar ortalama 30-36 ayda tamamlanıyor.Dünyanın neresine gidersen git durum böyle.Biz yanılmıyorsam 21. aya girdik.Ocakta stadı açarsak 27-28 ay gibi bir sürede tamamlayacaz ki bu da dünya ortalamasının üstünde bir süre.Yani genel olarak yavaş giden birşey yok.Bazı iş bölümlerinde işler yavaş derseniz orası ayrı çünkü ben de ince işçiliğin yavaş ilerlediğini düşünüyorum ama resmin bütününe bakınca işlerin geneli yavaş gitmiyor.
Bu iş bittiği gün Türkiyeden ve yurt dışından 20 tane stadyumun yapılma sürelerini yan yana koyalım bakalım bizim stadımız bu sıralama içinde nerde oluyor.İlk 3 te olacağımıza eminim.