Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6039626 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

arkadaşlar her şeyi projeye kitlemeyin bir uyulması gereken onaylı proje vardır
bu inşaatın devletin verdiği izinlere uygun yapıldığını onaylayan projedir. Bu genişlik yükseklik metrekare elektrik mekanik
statik hesaplar vs kapsayan inşaatın kaba işlerinin projesidir.
Birde ince işler için firmalara verilen detay projeleri vardır. Koltuk dizilimi renkleri tuvaletler kullanım alanlarında kullanılacak malzemelerin cinsi ebatları vs
bu firmanın işi hangi şartlarda nasıl yapacağını gösteren projelerdir bunlarda onay olmaz karışan kimsede olmaz sadece kullanılan malzeme ne olursa olsun bunun
güvenlik şartlarına uyup uymadığını denetlerler. yani skorboartı şuraya koy koltuğu şöyle yerleştir tuvaletin seramiklerini şu şekilde yap deme hakkı kimsede yok
kamusal alan olduğu için uyulması gereken standartlar var kişi başına düşen wc sayısı gibi binayı hızlı terketme panikle hareket edebilecek kitlelerin önünde engel olabilecek bir şeylerin olmaması vs vs kullandığın malzemeye karışmaz ama yangın ve değişik kazalarda malzemenin verdiği tepkiye bakar  işine karışmaz ama yaptığın işin bu şartları karşılayıp karşılamadığını denetler ve öyle iskan verir.
binaları yapmak için ruhsat alıyorsun ama bu yeterli oluyormu birde bittikten sonra yaşam şartlarına uygun olup olmadığına bakıp iskan veriyorlar.
yani projedeki yasal şartları karşılayacak bir binayı dikersin ama ona iskan alamıyabilirsin.
proje yapının çevre ile olan ilişkisini düzenler. iskansa yaşanabilirlik şartlarına uygunluğunu denetler. ikisi birbirinden bağımsız şeylerdir.

Çevrimdışı Efe

Biz çatıyı tamamen kapatalim ben baska bise istemem :)
aynen skorboart kusur kalsin hic koymasalarda olur su catiyi havaya kaldirip mebaranlari koysunlar
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Bir ara 360 derece skorbord diyorduk.  :D Şimdi ortadakine fitiz.
bir hayaller vardır birde ulaşılabilir gerçekler 25 M€ varsa 360 hayal edersin gerçekleştirirsin
yoksa sadece hayal edersin mesela bu güne kadar hiç dillenmemiş bir hayali de söyleyeyim çatı ile tribün arasındaki boşluk varya işte o boşluğa 360 skorboartın yapılması
hayalide vardı ama orasıda 50 M€ falan tutar herhalde :D
ama orta kübik skorboart nispeten daha ulaşılabilir bir hayal burda maliyet skorboart değil çatı mekanizması pahalı tutar
yoksa iki tane büyük skorboartın maliyetiyle kübik skorboart maliyeti arasında öyle göze alınmayacak fark yoktur.
iş onu ortaya asmaya kalktığında sıkıntı o iş maliyetlidir. işin aslı o mekanizmayı yaptığında geriye kapatmak için membrana ihtiyaç kalıyor
onu yaptığında diğerinide yaspmak gerekir birleştiğinde maliyetli oluyor yani skorboartı ayrı tutarsak sadece çatı tahmin ediyorum biz 7-8 M€
ek maliyet getirir. buna değermi

Çevrimiçi Necmi

:ishock:
aynen skorboart kusur kalsin hic koymasalarda olur su catiyi havaya kaldirip mebaranlari koysunlar
aynen hiç önemli değil biz kağıt kalem götürür not alırız :D

Çevrimdışı Efe

:ishock:aynen hiç önemli değil biz kağıt kalem götürür not alırız :D
ali raza not tutar arena kartallari not alicisi :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Factatum

Abaküs yaparız kocaman.  :money:
O da olsun, bu da olsun yahu! Türkiye'nin en güzel stadı olacak diye yola çıktık. Hepsini tek kalemde yapamasak bile, daha sonra yapabiliriz. Stadlar inşa edildikleri gibi kalmazlar. İşletilmeye başladıklarında bir çok şey değişir.

Çevrimdışı attila_metu

@Necmi, @FARUK, @Efe, @anilt, @Deniz
Orta yuvarlaktaki makara nasil bir is gorecek bir turlu canlandiramiyorum gozumde. Daha once buna benzer bir kullanim olmusmu, internetten bu makaranin kullanildigi bir stad videosu bulunabilir mi acaba?

Çevrimdışı Efe

Orta yuvarlaktaki makara nasil bir is gorecek bir turlu canlandiramiyorum gozumde. Daha once buna benzer bir kullanim olmusmu, internetten bu makaranin kullanildigi bir stad videosu bulunabilir mi acaba?
onu patetli havaya kaldirip stadi turlamasin bitanesinde oyle yapiyorlardi :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

ali raza not tutar arena kartallari not alicisi :)
yok o siler sonra attığımız gollerde güme gider :bandit: @Efe

Çevrimiçi Necmi

:dontknow:  bende merak ediyorum :D

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Daha önce yazmıştım.Ben stadın çatısının açılır kapanır olacağını düşünüyorum.
oyle bir ihtimal yok belki sonra
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Fatih

Secim sonuclari umarim yarin yapilacak gorusmeyi etkilemez...
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı canU

Secim sonuclari umarim yarin yapilacak gorusmeyi etkilemez...
güç kaybetmiş olmaları bence olumlu etkiler :) :claps:

Çevrimdışı ZEKI

oyle bir ihtimal yok belki sonra
@Efe valla ortadan baslamalari bana cok ilginc geldi..hic bir stadta merkezi orta alarak yapilmadi hic bir sey

Çevrimdışı aa.aslan

güç kaybetmiş olmaları bence olumlu etkiler :) :claps:
Bencede olumlu etkiler . İnşallah hızla devam eder işler.
Şampiyon BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı ALBATROS

valla bakarsınız başkaları gelir eski açığı bırak kapatmayı yükseltiriz bile  :bandit:

Çevrimdışı ebabil

hazır kan kaybetmişlerken, hem çatıyı kapatmamıza hem de eski açığı yeni açık seviyesine getirmemize izin verseler  :D

Çevrimdışı Türkay

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Çevrimdışı Efe

@Efe valla ortadan baslamalari bana cok ilginc geldi..hic bir stadta merkezi orta alarak yapilmadi hic bir sey
abi ortada imal edildi belki kaldırıp başka yere çekecekler çatı olması gerektiği gibi gidiyor he tamamı kapalı olursa harika olur ama hiç zannetmiyorum biz normalini yapalımda gerisi kusur kalsın
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

ysariusta

• Ziyaretçi

kadir abi yarın devam edin der daha hiç bişeye karışmaz
Kadir abi şu an kapsama alanı dışındadır. Valla ne olur ne olmaz bilinmez zor stratejiler

Çevrimdışı Efe

Kadir abi şu an kapsama alanı dışındadır. Valla ne olur ne olmaz bilinmez zor stratejiler

bence artık kimseyi dinlemezler inşaat aynen sürer kimsede uğraşmaz zaten işler karıştı biz uğraşma konusunda en geride kaldık an itibariyle :evillol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Türkay

Bence şimdi Fikret Orman karambolde araya kaynayıp izni alır  :halay:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler