Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6362415 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Anıl

Doğal çim evet futbol için hibrit çime göre daha uygun bir zemin oluşturuyor ancak bakımı zor ve bizim stadyum gibi tribünleri yakın ve yüksek 4 tribünü çatılıysa şayet hem güneş ışığı hem de hava sirkülasyonu sorunu yaşanacağından hibrit en mantıklı çözüm. Real Madrid ve Barcelona gibi takımlar dikkat ettiyseniz hibrit çim kullanmıyor çünkü yeteri kadar paraları ve uzman elemanları mevcut.
Barcelona'dan emin değilim ama Real Madrid hibrit çim kullanıyor :)

Çevrimdışı panic13

Şöyle bir haber var

Ülkelerin iklimlerine ve bölgenin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanması konusunda eğitim alan ve bu konuda Türkiye'deki birçok spor kulübüne yardımcı olan Eskişehirspor Stat Müdürü Tarık Uslu, İspanya'nın ünlü kulübü Barcelona'dan davet aldı.

Uslu, yaptığı açıklamada, 11 yıl Eskişehirspor'da tesisler sorumlusu olarak görev yaptığını, son 3 yıldır da stat müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyledi.

Çocukluğundan beri çim tohumu yetiştiriciliği konusunda araştırma yaptığını ve bu konuda eğitim aldığını belirten Uslu, bununla ilgili İngiltere ve Hollanda'da seminerlere katıldığını kaydetti.

Türkiye'de saha zeminlerinin ve çimlerinin çok sorunlu olduğunu ifade eden Uslu, şöyle konuştu: “Ülkelerin iklimlerine ve bölgelerin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanmasına yönelik eğitim aldım. Zemin ve çim çok sorunlu bir konu, bir bebeğe bakar gibi bakmanız lazım. Eskişehir'in zeminini görüp beğenen diğer kulüp yöneticileri beni statlarına davet edip yardım istiyor. Gidemediğim yerlerde ise telefonla bilgi vermeye çalışıyorum. 'Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş' gibi Spor Toto Süper Lig takımlarının büyük çoğunluğuyla görüştüm. Tohumun hangi zemine hangi oranda uygulanması konusunda toplantılara katıldım. Neyin nasıl yapılması konusunda bilgiler verdim. Özellikle kentin iklimine uygun çim tohumlarını önerdim.”

Eskişehirspor sahasının çimlerinin İspanya'daki Nou Camp Stadı'ndaki çimlerle aynı olduğunu anlatan Uslu, “Eskişehirspor sahasının çimleri Edirne'nin İpsala ilçesinde yetişiyor. Barcelona stat yetkilileri de saha çimini İpsala'dan aldı. Çünkü o bölgenin iklimine uygun çim, İpsala'da yetişiyordu. Bunun yanında Eskişehirspor sahasındaki kaliteyi öğrenen Barcelona stat yetkilileri beni İspanya'ya davet etti. İspanya'ya gidip yetkililerle bilgi alış verişinde bulunacağım” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR SAHASI TÜRKİYE'DE TEK”

Uslu, Eskişehir Atatürk Stadı'na kanal sistemi yaptığını dile getirerek, “Bu proje tamamen bana ait. Yaptığım drenaj sistemi sayesinde 90 dakika boyunca yağmur yağsa bile sahada su durmuyor. Bu sistem şu an sadece Eskişehir'de var. Eskişehirspor sahası Türkiye'de tek. Bu sistem Türkiye'deki diğer statlarda da uygulansa zemin sorunu kalmaz” diye konuştu.

Hakaret Yasak)₅ benim aklıma gelmişti :D

aklın yolu bir. Acınası tarafı ise, futbolun dev bir sektör haline geldiği 75 milyonluk memlekette bir tane adamın bu yeterliliği var, o da kendi kendini yetiştirmiş. Bizim devlete, kulüplere kalsa bişey olmazdı. Geçen biri söyledi medyada "bizim memlektte çim sahada değil, çayırda maç yapılır".
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı pascal_21

Abi o konu hakkında bilgi sahibi değilim. Araştırmak lazım. Şunu biliyorum, mesela Real Madrid, Barca, Çelsi gibi ekiplerin çim bakım uzmanları ve ekibi mevcut. Ve bu adamlar yıllık 2-3 milyon eur gibi fiyatlar ile büyük takımlar arasında transfer oluyor :) Amerika'da da böyle. Bazı takımlar her maç sonrası özel bir teknikle çimin belli bölümlerini değiştiriyor.

Bakım maliyeti konusuna bakacağım.
Bizim başkan o paraları hayatta vermez :D ne diyelim en hayırlısı neyse o olsun..yeterki Türkiye'nin en modern stadına yakışan kusursuz bir zemin olsun

Çevrimdışı yldrmaydn

barcelona yayla gibi açık saha zeminiyle zaten ekstra birşey yapmadan da iyi çime sahip olabilir. güneş alma hava alma problemleri yok. real madrid istisna ama zorlu bir tribün yapıları olmasına rağmen çok iyi bir zemine sahipler. önceden biz de konum ve stat yapısı itibarıyla çok avantajlıydık ve zemin çok iyi oluyordu kısa dönemler ya da hatalı bazı durumlar hariç. yeni stat yapısıyla ne durum olur bilemiyorum ama zemin en önemli kısım.
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Mustafa Pektemek everilen 4 yıllık para ile Tarık beyden yardım alsak 10 yıl zemin sorunumuz olmaz açıkçası.

pektemek çürük olduğu için sakatlanmıyor, mücadeleci ve hırslı oynadığı için sakatlanıyor. her şey var şans yok. şans da dönecek eninde sonunda.

Çevrimdışı panic13

Yanlız Real Madrid, Barcelona ve Chelsea de hibrit çim kullanıyor :tabe:

Eyvallah.

Benim demek istediğim şu zaten; çim bakım işi başlı başına bir iş ve ciddi para harcanması lazım. Hibridi sermesi farketmiyor :)
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Necmi

Yalancı Fikret Orman küfeki ile kaplayacaz dedi, uzaktan bi vidayla tutturmuş sadece yazıklar olsun.  :ebebe:

şaka bi yanada @Necmi, bu sistem nasıl bi sistem ya, ufak bi depremde ayarları kaçmasın bunların. Niye bildiğimiz usul harçla şap şap yapıştırmamışlar bunları?
bu daha güvenli bir yöntem :D o bildiğin usül tarih oldu bu daha güvenli hemde her hangi bir değiştirme olursa çok daha hızlı olur @demir_kArtAl

Çevrimdışı sozkul

aklın yolu bir. Acınası tarafı ise, futbolun dev bir sektör haline geldiği 75 milyonluk memlekette bir tane adamın bu yeterliliği var, o da kendi kendini yetiştirmiş. Bizim devlete, kulüplere kalsa bişey olmazdı. Geçen biri söyledi medyada "bizim memlektte çim sahada değil, çayırda maç yapılır".

Isi bilen duzgun karakterli adama is yaptirildiginda, isi bilmeden bu isi yapan bir suru firma batabilir kardesim, bu ulke ekonomisi icin hic iyi olmaz.  :icool:
[ Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 11:47:09 sozkul ]

Çevrimdışı ahmetx

Yanlız Real Madrid, Barcelona ve Chelsea de hibrit çim kullanıyor :tabe:
desso firmasına yaptırmıyorlar,hangi firmaya yaptırıyorlar @anilt ?
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Eyvallah.

Benim demek istediğim şu zaten; çim bakım işi başlı başına bir iş ve ciddi para harcanması lazım. Hibridi sermesi farketmiyor :)
hibrit çimli değil bu stadlar...
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı cagdas44

(Küfür Yasak)im benim aklıma gelmişti :D

Onu bunu geçtim neredeyse her süper lig takımının bulunduğu şehirde bir de ziraat fakültesi var böyle bir iş için adamlarla anlaşma yapılsa adamlar bakım parası bile almaz öğrenciyi staja göndermiş olmak için yer aramaktan kurtulduk derler :evillol:

Çevrimdışı Türkay

Günaydın herkese.

Bu flemenkçe olayı nedir?  :alala:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı ahmetx

pektemek çürük olduğu için sakatlanmıyor, mücadeleci ve hırslı oynadığı için sakatlanıyor. her şey var şans yok. şans da dönecek eninde sonunda.
pektemek deli dana gibi oynuyor,insan biraz akıllı olmalı kendisini korumalı bu tarz oyunun takıma hiç faydası yok 1 maç oynarsın 10 maç hastanede gezersin.... :akuma:

Çevrimdışı ahmetx

hibrit çim olmayacaksa bu ikizleri transfer etmek lazım  :D

Çevrimdışı TsuFrankWoli

Öncelikle selamın aleyküm uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordu bu gün üye oldum. Umarım diğer ziyaretçi arkadaşlarda üye olur.
Beyler bir muhabbet dönüyor çatı saydam olmayacak diye. Güneş seyircileri rahatsız edecekmiş çimleride yakarmış. Kesin bilgi var mı ?

Çevrimdışı cagdas44

Öncelikle selamın aleyküm uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordu bu gün üye oldum. Umarım diğer ziyaretçi arkadaşlarda üye olur.
Beyler bir muhabbet dönüyor çatı saydam olmayacak diye. Güneş seyircileri rahatsız edecekmiş çimleride yakarmış. Kesin bilgi var mı ?

Çatı maketteki gibi saydam olmayacak kesin bilgi. Makettekinin saydam olmasının sebebi tribünler görülebilsin diyeydi

Çevrimdışı ahmetx

çatı saydam değil,yarı saydam.

Çevrimdışı ilhan

:hosgeldin

Çevrimdışı asi_kartal

Osmanlı stadının akustigi bana inönüde ki kükremeyi hatırlattı gerçekten çok güzel ses çıkıyor ama aynı olay konya stadın da yoktu bunun sebebi nedir ?
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı ahmetx

Osmanlı stadının akustigi bana inönüde ki kükremeyi hatırlattı gerçekten çok güzel ses çıkıyor ama aynı olay konya stadın da yoktu bunun sebebi nedir ?
taraftar farkı bence ... :D

Çevrimdışı asi_kartal

Ahmet abi konya stadında da oynadık ses sanki orda dagılıyordu ama osmanlı stadı her yeri açık olmasına ragmen gercekten inönüyü hatırlattı. Ama ya konyaya giden taraftar da sıkıntı var yada konya stadında çözemedim  :D
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı ahmetx

Ahmet abi konya stadında da oynadık ses sanki orda dagılıyordu ama osmanlı stadı her yeri açık olmasına ragmen gercekten inönüyü hatırlattı. Ama ya konyaya giden taraftar da sıkıntı var yada konya stadında çözemedim  :D
çift katın etkisi olmuş olabilir Konyada

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Desso Grassmaster'ın ingilizce wikipedia'sında liste mevcut:
http://en.wikipedia.org/wiki/Desso_GrassMaster En altta da Vodafone Arena var
Ayrıca nasıl bir zemin olduğunu merak edenler şu videodan:
inceleyebilirler :)
Bu stadyumun sadece 2 tarafı kapalı ve Brezilya gibi bi yerde gayet güneş alma imkanı var :) Desso tarafından yapılan, Dünya kupasında kullanılan bir zemin bu :)
Düzeltme: Volkswagen Arena'nın çimi de Desso'ya aitmiş. Burdan zemin görülebilir:
http://www.footytube.com/video/VfL-Wolfsburg-vs-Bayern-M%C3%BCnchen-331182?ref=lchan_results
[ Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 12:54:27 Yutek71 ]
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."