Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6368236 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Ersan

bunun cevabını mabet kardeşim daha önce vermişti zaten .şimdiye kadar en ufak yanlış bir bilgi verdiğine şahit olmadım .verdiği cevap ,ağustos ayında maç oynanacak hale gelir fakat bazı işlerin bitmesi stadın yapımına başlanmasından itibaren 36 ay demişti .

@ahmet türker abi ben herşeyi hazır dört dörtlük şekilde tüm alanları bitmiş işler halde %100 bir durumda açılmasından bahsediyordum ufak tefek göze batmayacak eksiklerle ağustosta yetişebilmesi olağan tabi :)
Bazıları Kupalara, Bazıları Şampiyonluğa, Bizim Bu Büyük Aşkımız Sadece BEŞİKTAŞ'IMIZA

Çevrimdışı ahmet türker

@ahmet türker abi ben herşeyi hazır dört dörtlük şekilde tüm alanları bitmiş işler halde %100 bir durumda açılmasından bahsediyordum ufak tefek göze batmayacak eksiklerle ağustosta yetişebilmesi olağan tabi :)
bize lazım olana bakıyoruz değerli kardeşim ,takım stadsızlıktan nerede oynayacağını şaşırdı ,neredeyse almanyada bile oynayacağız ,kimse stad vermek istemiyor ,şimdi stadın inciğini boncuğunu arayacak halde değiliz bunu anlatmaya çalışıyorum. :ok:  :ok:

Çevrimdışı ahmet türker

bizdeki bu şansla bi bunun tersi olmaz.. yine da temkinli dualar edelim. :boom:
evet kardeşim. :lol:  :lol:

Çevrimdışı Ersan

ama eğer paran olsaydı inşaat başlamadan firmayla anlaşırdın projelerde bedava yapılmıyor. anlaşmadığın firmada sana proje çizmez hiç paran yokken yüz küsur milyon dolarlık bir inşaatın yapımına girişiyorsun ve genede mükemmel bir şekilde aksatmadan yürütüyorsun bütçeyle planlama farklı şeyler değil paran varsa planlama yaparsın paran yoksa neyin planlamasını yapacaksın ne sanıyorsunuz planlamayı plan yaptın şu tarihte çatı işine başlanacak şu tarihtede bitecek firmanın önüne koydun planı ne güzel değilmi firma buna uyar ama derki bu planı hayata geçirmek için bana şu şu tarihlerde bu paraları vereceksin peki gecikme yaşadın ne olacak ben söyliyeyim  belirtilen tarihlarde ödemeyi yapacaksın şirket çünkü verdiğin plana göre üretimi yapmış sonra bir bakarsın çatı ortada yok ve sen parasını ödemişsin

@Necmi abi stad inşaatına başlanmadan önce ilk önce proje ve planlama bütçesi oluşturulup, proje ve planlama tamamlandıktan sonra faliyet bütçesi konulmaz mı normal şartlar altında ben zaten faliyet süresince bütçeden kaynaklanabilecek projedeki ve aksamalara tek bir kelime söz söylemiyorum ki abi en başta a'dan z'ye herşeyinin planlanım programlanıp projelendirilmesi gerektiğini söylüyorum bizim özel bir durumumuz vardı hemen kazmayı vurmazsak orayı bizden alacaklardı diye bundan dolayı bunların sonraya atılmasını anlayışla karşılıyorum olağanüstü bir durum olduğu için
Bazıları Kupalara, Bazıları Şampiyonluğa, Bizim Bu Büyük Aşkımız Sadece BEŞİKTAŞ'IMIZA

Çevrimdışı Necmi

Genel bir sorum olacak eminim yine yanlış anlaşılacaktır ama yine de sorayım.

"Türk mühendisliği var kervan yolda düzelir hesabı"
Bu mantıkla yapılan bir stad ne kadar mükkemeldir? En başından beri her ince ayrıntının düşünüldüğü ve planlandığı iddia ediliyordu ama Türk mantığı ile yapılan bir staddan %100 verim beklemiyorum. Bu mantık varsa illaki biryerler eksik yapılmış, biryerler olması gerektiği gibi değil de o gün öyle olduğu için yapılmıştır.

@bjk_mabet
milliyetçi değilim ve kesinlikle karşı olduğum bir kavram ama neden Türk emeğini bu kadar aşağılıyorsunuz anlamıyorum Dünyanın en iyi 100 inşaat firmasını sıralasanız herhalde 80 tanesi Türk firmasıdır. Türklerin en büyük özelliklerinden biri kıvrak zeka ve pratik çözümlerdir. Tembel millet olduğumuz için her şeyi kısa yoldan yapmayı severiz. pratik çözüm kalitesiz demek değildir aynı noktaya daha kısa yoldan ve daha az maliyetle ulaşmak demektir. Alternatif ve pratik çözümler üretebilmek iş dünyasında aranan bir meziyettir. O yüzden 500 M borcun varken 250M luk bir inşaatı yapmaya cesaret edebilirsin çünkü her şeyi kitabına uygun yapmak istersen kitap önce borcunu bitir sonra stadı yapacak parayı kazan ondan sonra stadına başla der sende bir yüz yıl daha hayalinde stad yaparsın :D

Çevrimdışı ALI RIZA

100 bin kişiye internet sağlayacak bi sistem yapmaya çalışıyorlar kesinlikle internet erişiminin durmaması lazım o yüzden onlarca anten konacak çatıda görsel olarak bunların görünmemesi lazım herlade bunun üzerinde çalışmalar sürüyor çatının kaba inşaatını etkilecek bi durum yoktur bana göre ince işlerinde ufak tefek değişiklik yapılıyordur mart ayına kadar herşey halledilir  :)
100 bin kişi stat içinden ulaşırsın... ayrıca köy içine aktarabilmen için araya pointler mesh sistemi diyoruz o sisteme sağlarsın... merkez stat içinden köy içine direk ağ çekmez arayı güçlendirmen dagıtman lazım... köy içi beşiktaş meydanına kadar araya antenler yerleştirilir... Stat --- plaza--- kartal yuvası--- meydandaki camiii gibi bu aralar mesafesi de fazla ama araya gene bişeler eklenir yada baz istasuonlarına monte edilir öyle... çatıyı donatmak kolay ağ sistem topolojilerini tekrardan kurcalayayım :)

Çevrimdışı Ersan

bize lazım olana bakıyoruz değerli kardeşim ,takım stadsızlıktan nerede oynayacağını şaşırdı ,neredeyse almanyada bile oynayacağız ,kimse stad vermek istemiyor ,şimdi stadın inciğini boncuğunu arayacak halde değiliz bunu anlatmaya çalışıyorum. :ok:  :ok:

@ahmet türker bu konuda sonuna kadar haklısın abi bu konuda keşke bursayla sıkıntılı olmasaydık diyorum Türkiye'deki en iyi zemine sahip stad bursada ve taraftarımızın çok olduğu illere çok yakın bir çok maçı rahatlıkla oynayabileceğimiz bir staddı aynı şekilde. varsın bişeyleri eksik olsun ama kendi yuvamız olsun abi :)

Çevrimdışı ahmet türker

@ahmet türker bu konuda sonuna kadar haklısın abi bu konuda keşke bursayla sıkıntılı olmasaydık diyorum Türkiye'deki en iyi zemine sahip stad bursada ve taraftarımızın çok olduğu illere çok yakın bir çok maçı rahatlıkla oynayabileceğimiz bir staddı aynı şekilde. varsın bişeyleri eksik olsun ama kendi yuvamız olsun abi :)
sıkıntılı olmadıklarımız da oynatmak istemiyor .malesef bizim de içinde bulunduğumuz doğu geleneklerinde düello yoktur, pusu kurmak vardır , oynatırız diyenler bile sonradan kıvırdılar. herkes birbirini zayıflatarak bundan yararlanmak istiyor ,kendisi güçlü olarak değil değerli kardeşim. :)

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

sıkıntılı olmadıklarımız da oynatmak istemiyor .malesef bizim de içinde bulunduğumuz doğu geleneklerinde düello yoktur, pusu kurmak vardır , oynatırız diyenler bile sonradan kıvırdılar. herkes birbirini zayıflatarak bundan yararlanmak istiyor ,kendisi güçlü olarak değil değerli kardeşim. :)
En başta Aziz Yıldırım ve Ünal Aysal söz vermişler 8-8 oynarsınız diye yanlış hatırlamıyosam. Ünal sözünden dönmüş sonra, hatta başkanında açıklaması vardı verdiği sözden döndü diye.. Ne bekliyoduki zaten bu renklilerin elinden..
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Ersan

@ahmet türker aynen öyle abi bizim sabit iç saha maçlarını oynayacağımız tarftar baskısı oluşturabileceğimiz bir stad olsaydı bu süre içerisinde geçen sene de şampiyon olabilirdik tabi bunlar dışında oynanan ayak oyunlarını da yenmek gerekiyor. bu sene de iç saha maçı dediğimiz maçlarda da deplasman maçı dediğimiz maçlar kadar başarılı olabilirdik ki şuan en az 3 maçlık bir puan farkı ile liderdik. olan oldu abi artık bu süreçte kimin ne olduğunu gördük yarım sezon daha sıkacağız dişimizi inşallah stadsız şampiyon olacağız işte o zaman ezeli rekabet gerçekten son bulur renklilerden birisi stadsız şampiyon olana dek bu ezeli rekabet mevzusu kapanır :)

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi stad inşaatına başlanmadan önce ilk önce proje ve planlama bütçesi oluşturulup, proje ve planlama tamamlandıktan sonra faliyet bütçesi konulmaz mı normal şartlar altında ben zaten faliyet süresince bütçeden kaynaklanabilecek projedeki ve aksamalara tek bir kelime söz söylemiyorum ki abi en başta a'dan z'ye herşeyinin planlanım programlanıp projelendirilmesi gerektiğini söylüyorum bizim özel bir durumumuz vardı hemen kazmayı vurmazsak orayı bizden alacaklardı diye bundan dolayı bunların sonraya atılmasını anlayışla karşılıyorum olağanüstü bir durum olduğu için
ama sadece o değilki burda her şey olağan üstü yürüyor dediğin gibi ana projeyi çizdirirsin bunu yapacak olan inşaat firmasına verirsin  ince işler çatı çim hepsini firmalara verir anlaşmaları yaparsın programa dahil edersin bu anlaşma sadece iş planı demek değil ödeme planıda buna dahildir ve cebinde para yok :D daha kabada işi plana göre götüremedin zincirleme olarak bütün firmalar etkilenir bundan ve maliyetlerde gecikmelere göre sürekli artar her şeyin bir bedeli var ama her işi yapılma zamanı geldiğinde planlarsan bu gecikme maliyetlerinden kurtulursun prekastları plana göre verdik kaba gecikti orda firma isyan ediyor malı üretmiş koyacak alanı yok ne yapacak bunları depolamak için yeni bir arazimi kiralayacak sahada bile ciddi bir ekiple organize olamadılar eldeki ekip ve vinçler yetmiyor arttırsa fazla gelecek iş veremiyecekler her türlü zarar bazı arkadaşlar prekast yavaş diye kızıyor hızlandırmak için bir paletli daha gelmesi lazım ama gelirse ikisini çalıştıracak kadar iş yokki hadi kalkta planlama yap bakalım bu gecikmelerde sadece maddi değil aslında maddi anlamda bizi etkileyecek bir gecikmede olmadı belediye aylarca arazisini kullanma izni vemediği için yeni açıktaki ilk rampa alınamadı anıtların on metre yaklaşma yasağı yüzündende aylarca eski açıkta ilerleyemedik bunlar ön görülmeyen şeyler kalkta plan yap :bandit:

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Bizim statta açılışa yetiştirilemeyen eksiklikler dikkat çekmez. Taraftar doğrudan girecek doğrudan çıkacak şehrin göbeğinden rahatlıkla dağılacak. Kabaca çatı, çim, küfeki kaplama, düzgünce koltuk montajı, tuvaletler, dolaşım alanları, localar ve ledler tamamlanınca teferruat kısımlar zamanla da bitirilir. Mesela müzemiz aceleye getirilmeden tamamlanmalı. Her ince ayrıntı düşünülmeli, temiz ve düzgün bir işçilikle hayranlık uyandırmalı. Mesela açılış gününde statta taraftar için wireless hizmeti yetişmemiş olsa da olur. Aceleye getirilerek devamlı kopacak bir internet hizmeti vermek yerine 1-2 hafta geç olsun bağlantı sağlayıcılar sağlam olsun. Restaurant bölümleri eksik kalsın üzerinde titiz durulsun 2 hafta geç tamamlansın. Bu gibi eksiklikler olabilir eksiklerimiz böyle olsun ama temel gereksinimler tamamlanmış olsun yeter. Geri kalanı haftalar içinde de tamamlanır.

Çevrimdışı Ersan

ama sadece o değilki burda her şey olağan üstü yürüyor dediğin gibi ana projeyi çizdirirsin bunu yapacak olan inşaat firmasına verirsin  ince işler çatı çim hepsini firmalara verir anlaşmaları yaparsın programa dahil edersin bu anlaşma sadece iş planı demek değil ödeme planıda buna dahildir ve cebinde para yok :D daha kabada işi plana göre götüremedin zincirleme olarak bütün firmalar etkilenir bundan ve maliyetlerde gecikmelere göre sürekli artar her şeyin bir bedeli var ama her işi yapılma zamanı geldiğinde planlarsan bu gecikme maliyetlerinden kurtulursun prekastları plana göre verdik kaba gecikti orda firma isyan ediyor malı üretmiş koyacak alanı yok ne yapacak bunları depolamak için yeni bir arazimi kiralayacak sahada bile ciddi bir ekiple organize olamadılar eldeki ekip ve vinçler yetmiyor arttırsa fazla gelecek iş veremiyecekler her türlü zarar bazı arkadaşlar prekast yavaş diye kızıyor hızlandırmak için bir paletli daha gelmesi lazım ama gelirse ikisini çalıştıracak kadar iş yokki hadi kalkta planlama yap bakalım bu gecikmelerde sadece maddi değil aslında maddi anlamda bizi etkileyecek bir gecikmede olmadı belediye aylarca arazisini kullanma izni vemediği için yeni açıktaki ilk rampa alınamadı anıtların on metre yaklaşma yasağı yüzündende aylarca eski açıkta ilerleyemedik bunlar ön görülmeyen şeyler kalkta plan yap :bandit:

@Necmi abi ben ilk 6 aylık süreci askerde olduğumdan dolayı hiç takip edemedim istanbulda askerlik yaptım çarşı izinlerimde stada mutlaka gidiyordum ama ayrıntılar konusunda hiç bir bilgim yoktu bu belediye rampa vs mevzularından burdan anlaşılıyor ki bizim stad bu şartlarda ancak bu şekilde yapılabilirmiş ama bursa stadını da bilen birisi olarak buraya kadar süre ve iş olarak çok iyi geldik abi inşallah bundan sonra sıkıntı falan görmeden ağustosa en iyi şekilde yetiştirebiliriz verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim abi.

Çevrimdışı Necmi

bursayla sıkıntılı olmasaydık oynatacaklarmıydı sence yada bu takımların kararı mı gerçekten buna inanmak saflıktır :D Bütün stadlar gsgm nin değilmi federasyon bu sahada oynayacak dediğinde kim ne diyebilir benim vergilerimle yapılan stadlarda beni dilenci durumuna düşüren bu devletin utancıdır. Bu dünya döndükçe bu utancı pek değerli rakiplerimizle birlikte yaşayacaklar biz bir şey kaybetmeyiz ne olur her maçı deplasman oynarız bizim başarılı olmamızı böyle engelleyeceklerse engellesinler ama bu stad bitecek ve başımız dik olarak gururla o stadın içine girdiğimizde eğilecek baş sayısı oldukça fazla olacak

Çevrimdışı Ersan

bursayla sıkıntılı olmasaydık oynatacaklarmıydı sence yada bu takımların kararı mı gerçekten buna inanmak saflıktır :D Bütün stadlar gsgm nin değilmi federasyon bu sahada oynayacak dediğinde kim ne diyebilir benim vergilerimle yapılan stadlarda beni dilenci durumuna düşüren bu devletin utancıdır. Bu dünya döndükçe bu utancı pek değerli rakiplerimizle birlikte yaşayacaklar biz bir şey kaybetmeyiz ne olur her maçı deplasman oynarız bizim başarılı olmamızı böyle engelleyeceklerse engellesinler ama bu stad bitecek ve başımız dik olarak gururla o stadın içine girdiğimizde eğilecek baş sayısı oldukça fazla olacak

@Necmi abi tüm maçları olmasada bir çok maçımızı oynayabilirdik bir husumet olmasaydı şuanki bursa başkanı fena bir adam değil ama bursada diğer kulüplerden ötede bursa bşb başkanı recep altepe faruk çelik gibi kişilerle temas kurulursa bir husumet olmadığı takdirde tahminimce en az 5 maçta ev sahipliği yapabilirdi bize

Çevrimdışı ahmet türker

Bizim statta açılışa yetiştirilemeyen eksiklikler dikkat çekmez. Taraftar doğrudan girecek doğrudan çıkacak şehrin göbeğinden rahatlıkla dağılacak. Kabaca çatı, çim, küfeki kaplama, düzgünce koltuk montajı, tuvaletler, dolaşım alanları, localar ve ledler tamamlanınca teferruat kısımlar zamanla da bitirilir. Mesela müzemiz aceleye getirilmeden tamamlanmalı. Her ince ayrıntı düşünülmeli, temiz ve düzgün bir işçilikle hayranlık uyandırmalı. Mesela açılış gününde statta taraftar için wireless hizmeti yetişmemiş olsa da olur. Aceleye getirilerek devamlı kopacak bir internet hizmeti vermek yerine 1-2 hafta geç olsun bağlantı sağlayıcılar sağlam olsun. Restaurant bölümleri eksik kalsın üzerinde titiz durulsun 2 hafta geç tamamlansın. Bu gibi eksiklikler olabilir eksiklerimiz böyle olsun ama temel gereksinimler tamamlanmış olsun yeter. Geri kalanı haftalar içinde de tamamlanır.
tabi ki kardeşim böylesine çoktan razıyız zaten. :)

Çevrimdışı ahmet türker

@Necmi abi tüm maçları olmasada bir çok maçımızı oynayabilirdik bir husumet olmasaydı şuanki bursa başkanı fena bir adam değil ama bursada diğer kulüplerden ötede bursa bşb başkanı recep altepe faruk çelik gibi kişilerle temas kurulursa bir husumet olmadığı takdirde tahminimce en az 5 maçta ev sahipliği yapabilirdi bize
dediğini kabul etsek bile bursa da oynasaydık da deplasman gibi ,değişen bir şey yok . herkesin parasıyla yapılan toki arenada oynamakla aynı şey değil ki.

Çevrimdışı ZORBEY

milliyetçi değilim ve kesinlikle karşı olduğum bir kavram ama neden Türk emeğini bu kadar aşağılıyorsunuz anlamıyorum Dünyanın en iyi 100 inşaat firmasını sıralasanız herhalde 80 tanesi Türk firmasıdır. Türklerin en büyük özelliklerinden biri kıvrak zeka ve pratik çözümlerdir. Tembel millet olduğumuz için her şeyi kısa yoldan yapmayı severiz. pratik çözüm kalitesiz demek değildir aynı noktaya daha kısa yoldan ve daha az maliyetle ulaşmak demektir. Alternatif ve pratik çözümler üretebilmek iş dünyasında aranan bir meziyettir. O yüzden 500 M borcun varken 250M luk bir inşaatı yapmaya cesaret edebilirsin çünkü her şeyi kitabına uygun yapmak istersen kitap önce borcunu bitir sonra stadı yapacak parayı kazan ondan sonra stadına başla der sende bir yüz yıl daha hayalinde stad yaparsın :D

bu yönetim gelmeseydi, gelene kadar bu stad ın yapılacağını hayal etmeye devam edecektik.
evet inşaaat firmasinda düğer ülkelere göre cok öndeyiz hatta lideriz diyebilirim..
diğer kulüp yöneticileri ve tff hatta siyasi otoriteler dahil olmak üzere bu stad ın yapımından bi hayli rahatsız olduklarını yaptıkları her acıklamada NET belli etmektedirler.
evet bu stad bu başkan gelmeden yapılamazdı. Demirören değilmiydi bizi senelerce maketler ile uyutan? ve başkan aslında asıl "Büyük planı" stad bulmadan hemen yıkmak ile yaptı ki, bütün boş adamları konuşturup ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. hatta bizim aramizda coğu insan F. orman ın cok başarısız olduğu kanaatinde. bende aksini söyliyorum. fikren orman cok başarılı bir iş yaptı ve stad ı, stad bulmadan beklemeden yıktı. hemen başlamasaydı şimdi türkiyenin en büyük şehrinde en güzel semtinde en güzel manzaralı bir alanında devam etmekte olan bir stad inşaatimiz olmayacaktı. cünkü siyasi otoriteler geseye yaptıkları kazığın aynısını bize yapmak icin planlarını yapmışlardı bile. onlara arena i verip ali samiyeni ellerinden aldılar. görünürde BİZ GESEYE cok yardım ettik onlara stad yaptık kafasiyla milleti uyuttular. Stad ın acılışında Yuhalayan bir grup haric:) neyseki Bize yapmak istediklerini başaramadılar. işte devletin neden bu stad a destek vermemesinin asıl sebebide budur. ÇARŞI grubunu falan hikaye bahane ettiler. diğer kulüpleride kendilerine maşa niyetine medya önünde bizleri amatörmüş gibi göstermek icin kullandılar.
ben şahsen olaylara biraz daha farklı baktığıma inanıyorum. ve ne yazıkki Özetlediğim bu durum ülkemizin acı bir gerçeğidir.
kısacası, cok iyi türk inşaat sektörümüz var. borc bitmeden borc altına yatmakta her babayiğidin harcı değildir kaldıki birde okadar borca rağmen bukadar sponsor bulmak mümkün değildir. üstüne 17. haftayı geride bıraktık ve ligde Hakem tff yardım yataklığı olmasaydı şimdi en yakın rakibimize 10 puan takmış olurduk. işi kitabına göre yapıyoruz NECMİ abi. orda borcu bitirmek icin önce kaynak yaratmak lazım. tek kaynağımızda Stad tır. bu stad biterse borcumuzda eriyecek  zamanla Rakiplerimizin 30 günde 2 defa stad geliri olurken Bizim stad 7/24 Gelir sağlayacak Eski haliyle bu mümkün değildi gelirin gelmesi icinde Yapılması şarttı. neyse konuya girdikce yıkılır ortam, şimdi iktidar yanlısı cıkar laf söyler gerilime gerek yok:)
Kargalar sürüyle KARTALLAR Yanlız uçar..

Çevrimdışı Necmi

başak şehirle ne husumetimiz var kasımpaşayla ne husumetimiz var kaldıki sahibide yöneticileride sözde büyük Beşiktaşlılar peki burda oynamamıza engel olan şey ne devletin istanbuldaki izmitteki  stadında oynayamıyoruzda devletin konyadaki ankaradaki stadında nasıl oynayabiliyoruz bize uzak stadların yolunu gösteren devlet hangi niyetle bunu yapıyor şimdi hemen birileri hükümet savunmasına çıkmasın eğer bütün stadlar devletin diyorsan bunun bana izahını yapamazsın bu art niyettir bu bedel ödetmektir stadın gece ışıklandırması yok diye maç vermeyen bir federasyon gündüz yaptır neden yaptırmıyorsun tabi unutmadan bunun kararını alanda pek muhterem büyük Beşiktaşlı Federasyon Başkanı değilmi bu insanlar gelecekte Beşiktaşın kapısından içeri girerse ve bu taraftarda sokarsa bu taraftarada yazıklar olsun

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Genel bir sorum olacak eminim yine yanlış anlaşılacaktır ama yine de sorayım.

"Türk mühendisliği var kervan yolda düzelir hesabı"
Bu mantıkla yapılan bir stad ne kadar mükkemeldir? En başından beri her ince ayrıntının düşünüldüğü ve planlandığı iddia ediliyordu ama Türk mantığı ile yapılan bir staddan %100 verim beklemiyorum. Bu mantık varsa illaki biryerler eksik yapılmış, biryerler olması gerektiği gibi değil de o gün öyle olduğu için yapılmıştır.

@bjk_mabet

Necmi abinin söyledikleri üzerine ben de birşeyler eklemek istiyorum. Bir Türk mühendisi olarak hiçbir zaman kervanı yolda düzme kafa yapısına sahip olmadım. İş piyasasında tanıdığım hiçbir mühendis arkadaşımda da böyle bir kafa yapısı görmedim. Proje dünyanın her yerinde aynı şeyi ifade eder ve projelerde öngörülemeyen ufacık bir detay da olsa mutlaka vardır. İmalat esnasında bazen projede değişikliğe uğraması gereken kısımlar veya ters giden işlerlerle karşılaşılması mümkündür. Zaten proje yönetimi dolayısıyla kriz yönetimi de bunlar için vardır. Bu Türkiye'de de, dünyanın herhangi bir yerinde de aynıdır. Şantiye içine girmemiş insanlarımızın bilinçsizce eleştirilerini bir yere kadar makul görebilirim ama Türk mühendisine yakıştırılan cümleyi asla kabul etmem. Hızlı gelişen(diğer değişle gelişmekte olan) ülkelerde 3-5 yıl projelerle oyalanamazsınız oyalanırsanız zaten hızlı gelişemezsiniz. Bu demek değildir ki kalitesiz işler çıkıyor. Ortada kalitesiz iş varsa orada ticari boyut var demektir. Eğer kaliteli eser çıkarmak isteniyorsa mimar kaliteli tasarım yapar mühendis özgürce statiğini çıkarır. Bu ülkenin geçmişinde yıllarca mühendislik harikası yapılar değil müteahhitlik harikası(.) yapılar inşaa edildiğinden dolayı kimi insanlarımızda malum önyargı olabilir. Neticede mühendislikte ve mimarlıkta sınır yoktur sınırları koyan sistemlerdir.
[ Son Düzenleme: 30 Ocak 2015, 03:05:24 Sezgin Cengiz ]

Çevrimdışı ahmet türker

değerli arkadaşlar bence bu kadar açıklama yeterli bu yazılanları ben de yazacaktım ama biri çıkıp siyaset yapıyorsunuz diyecek ,anlayan anladı zaten .ortada bize yapılan bir yanlışlıklar zinciri var ve bunu el birliği ile yaptılar .tabi ki bu yapılanları unutmayacağız ,bu gün yiğitcan kardeşimiz ,y.demirören o kapıdan giremez dediğinde durumu harkesin anlaması lazım . bu adamı gerçektende bu klübün 100 metre yakınına dahi sokmamak lazım yaptığı kötülükler yetmedi hala devam ediyor . neyse bu gecelik bu kadar ,herkese iyi geceler .

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Konuyu değiştirmek adına:  :evillol:
Dev Yapılar belgeselinin bir bölümünde stadyum koltukları raylı bir sistem üzerine monte ediliyor ve adamlar 5 dakikada 72 tane koltuk takıp çıkarabiliyor. Ayrıca koltukları birbirine yaklaştırıp kapasiteyide oldukça arttırabiliyor.
Bizim stadta durum nasıl? Direk betona mı monteli olucak?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Çevrimdışı ZORBEY

başak şehirle ne husumetimiz var kasımpaşayla ne husumetimiz var kaldıki sahibide yöneticileride sözde büyük Beşiktaşlılar peki burda oynamamıza engel olan şey ne devletin istanbuldaki izmitteki  stadında oynayamıyoruzda devletin konyadaki ankaradaki stadında nasıl oynayabiliyoruz bize uzak stadların yolunu gösteren devlet hangi niyetle bunu yapıyor şimdi hemen birileri hükümet savunmasına çıkmasın eğer bütün stadlar devletin diyorsan bunun bana izahını yapamazsın bu art niyettir bu bedel ödetmektir stadın gece ışıklandırması yok diye maç vermeyen bir federasyon gündüz yaptır neden yaptırmıyorsun tabi unutmadan bunun kararını alanda pek muhterem büyük Beşiktaşlı Federasyon Başkanı değilmi bu insanlar gelecekte Beşiktaşın kapısından içeri girerse ve bu taraftarda sokarsa bu taraftarada yazıklar olsun

Başakşehir ile sorunumuz yok. Aksine Diğer kulüplere göre bize en cok yardımcı olanlardan bir tanesi diyebiliriz. Kasımpaşalılara gelince Yönetim seciminde fikir ayrılığı yaşandığından beri evet bizlerde BEŞİKTAŞLIYIZ ama her seferinde bizi yaralamak icin fırsat kolluyorlar bir nevi intikam meselesine dönüştürmüşler, bütün beşiktaşlılar da bunun farkında. Stad ödemesi yapılmadı diye ortaya attıkları hikayeden yalan gibi. sırf ortada kalalım olimpiyat a mecbur kalalım diye.

Stad ışıklandırması olmayan bir stad da gündüz oynanabilir, oynanamaz diyen bir federasyon sadece Yayıncı kuruluşun kuklası olduğundan bu kararı kendisi değil yayıncı kuruluşun emri ile gercekleştirdiği bir durumdur.

BU yayıncı kuruluş olduğu sürecede bu haksızlıklara kimsenin cıkıpta dur demeye Şerefi ve cesareti yetmeyecektir. bazıları icin şeref demek para demektir.

türkiyedeki bütün stadlar Devletin malıdır. evet kulüp kendi bütcesi ile yıkıp yapmış olsada, türkiye sınırları icerisinde bulunan bütün stadlar devletin malıdır. Tapusu kulüpte olsa bile bu değişmez, Ama söz konusu BEŞİKTAŞ oluyorsa eğer, Devlet bize karşı sağır sultan rolünü oynamakta üstüne yoktur. Biz Bu ülkenin En köklü kulübü Beşiktaş taraftarıyız. Bizimde kimliğimizde TC vatandaşı yazıyor, Bizi Vatan Haini Devleti Devirmekle Suclayan Bir Devletimiz var vatan haini değiliz. Biraz ağır oldu iktidar yanlılarına ama Biz karşıtıda Değiliz, Devletimize saygı duyuyoruz ama devletimiz de Beşiktaşımıza Sahip cıksın. ONLAR YOKKEN BİZ VARDIK.
Kargalar sürüyle KARTALLAR Yanlız uçar..

ysariusta

• Ziyaretçi

1 aylık prekast ilerlemesine bakacak olursak önümüzdeki 2 ay muhtemelen kanser olacağız prekast yüzünden.
son 2 3 güne bakarsan tedaviyi bulursun