bu kfayla daha çok stoper bek yeriz.önce bşr ileri ucu Büyük takım ayrında kurarsın sonra stoper bek aksıyorsa bakarsın.biz bek ve stoperleri düzeltince takım oynamaya başlayacak zannediyoruz.
Back o kadar onemli degil, GS 2 senedir derme catma sacma sapan beklerle rekor puan kiriyor. Ligin en iyi beklerine sahip FB sampiyon olamadi iste.
Ama stoper onemli. Sadece defans'la alakali degil bu durum. Stoperin oynama sekli takimin hucum etme seklini de belirliyor. GS bence en buyuk farki burada yaratiyor. Sanchez ve Abdulkerim hem ayagi iyi hem acik alanda oynayabilen stoper, ozellikle Davinson. Abdulkerim kalite olarak cok ust duzey olmasa da oyuncu tarziyla buyuk takima uygun. Adamlar stoperleriyle takimi itiyor rakipleri baski altina aliyor.
Bizde Emirhan net buyuk takim stoperi, hem agir degil hem ayagi iyi. Islenirse cok iyi olur. Uduokhai de fena degil, ama Paulista tam kucuk takim stoperi. Bosuna Arsenal'da olmadi, bosuna Atletico Madrid de almadi kendisini. Yaslaninca iyi ama biz lig maclarinin 95%inde yaslanmadigimiz icin sikinti doguyor.
Sirf az gol yedik diye defansimiz iyi olmus olmuyor. Az gol yememizin nedeni zaten bize karsi hucum edemeyen takimlara karsi oyunu geride kabul etmemiz, tabii gol yemezsin o zaman. Ama takimi ileri itmezsen de hucumda sikinti yasarsin. Ben bek'ten evvel once Paulista'nin yerine hizli, tecrubeli, ayagi iyi, Nino gibi bir stoper alip Emirhan'la eslestiririm. Ben bu ligde Svensson ve Jurasek'le sampiyon olunabilecegine inaniyorum, GS o kadar kotu beklerle 3 sene sampiyon oldu. Ama Paulista-Uduokhai'yle sampiyon olunabilecegine inanmiyorum.