Yazın takıma yerli kalitesini arttıracak oyuncular almamız şart oldu. Yabancılarımız ne kadar kaliteli olursa olsun yerine yedekten dahi olsa girecek yerlilerin kalitesini bu seneki seviyede tutmamalıyız.
Bu transfer doneminde adi gecen Basar Onal gibi iki uc genc oyuncu alinsa yeterli olur diye dusunuyorum. Buyuk ihtimalle kaleci hakkimizi Turk oyuncudan yana kullanacagiz [Mert, Emre, Goktug, Ersin ve sozlesmesi daha yeni uzatilan Emir Yasar var].
Diyelim ki bu sezon ki kural onumuzdeki sezon icinde gecerli olacak [daha onceden kural degisikligi yapilacagi aciklanip uygulanamamisti], kalede bir Turk oyuncu hakkimizi kullandigimizi dusunursek 4 tane guvenebilecegimiz Turk statusunde oynayabilecek oyuncuya ihtiyacamiz var - hadi diyelim 5. Semih'in takimda kaldigini varsayarsak eger:
1. Semih
2. Bahtiyar [25 - 4.5M Euro yatirim yaptigimiz bir oyuncu kendisi]
3. Iki - Uc genc gurbetci [bir tanesi tutarsa yeterli]
4. Alt yapi [Demir Ege, Berkay Kenctemur, Aytug, Emrecan Terzi, Berkay Vardar, Kartal Kayra, Arda Kilic, Mustafa Hekimoglu, Adnan Karahisar, Emre Cinemre, Bilal Ceylan, Necati Bilgic] - Aklima gelen su 12 oyuncudan bir yada ikisi rotasyona girebilse yeter.
5. Tayyip Talha [24 - 2M Euro bonservis], Emrecan Uzunhan [21 - 2M Euro Bonservis], Oguzhan Akgun, Emrecan Bulut, Necip
6. Buyuk ihtimalle butun oyuncularin kontratlarindanda cikamayacagimiz icin bunlardan bir ikisi taneside bonus olarak maas bordromuzda olacak - Tayfur, Onur Bulut, Umut Meras, Kerem Atakan.
7. Bir yanlislik yapilip Cenk ile sozlesme imzalarsak ordanda bir bas agrimiz olur. Salih ise yedek klubesinde olabilir ama alttan gelebilecek oyuncularin dakikalarini kisitlar.
Her firsatta alt yapidan soz eden yonetimin bu cocuklarin onunu kesecek oyuncu transferleri yapacaklarina inanmiyorum (i.e. FB'nin Cengiz, Caglar - Gs'nin Kerem Demirbay transferleri gibi). Onun icin ben bir kac gurbetci transferi bekliyorum ve gerisini alt yapidan ve eldekilerden temin edecegimizi dusunuyorum.