kaç tane denedin ki? Bobo ve oğuzhan’da basarılı oldun ama pazarlama ve satma sürecini başaramadın. Genç potansiyel adam bulunur, parlatılır ama satmak için vizyon gerekir. Fikret orman gibi satmayı bileceksin!! Gyökereş’i championship’de beğenilmeyip kulüp kulüp kiraya verilirken 1-2milyona almış olsan şu an dünyanın en büyük santraforlarından birine sahip olacaktın. Ferdi, orkun ve hakan senin scoutlarının sunup teknik kadronun beğenmediği oyuncular. Modric’i bedava verdiler istemedin, altınsay 19 yaşında ibrahimovic sundu scala istemedi, Bu yüzden scout’a önem verilmeli ve desteklenmeli.
kaç tane denedin ki?: Son 5 senede irili ufakli para harcadigimiz yabanci/turk 23 yas alti oyuncular: Ajdin Hasic, Kerem Atakan Kesgin, Jean Onana, Javi Montero, Ernest Muci, Badra Cisse, Atakan Uner, Bilal Ceylan, Emrecan Uzunhan, Tayyip Talha Sanuc, Can Bozdogan, Guven Yalcin, Muhayer Oktay
Bobolar Oguzhanlara kadar gitsem bu listenin 3-4 katina cikarim.
-------
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hayatta_kalma_yan%C4%B1lg%C4%B1s%C4%B1Ufak tefek futbolla ilgilenen herkes Ferdi, Orkun, Hakan'nin en potansiyelli gurbetciler oldugunu biliyordu ki, Turkiye ye tek dusen Ferdi sansla sol-beke gectikten sonra potansiyeline anca ulasabildi. Bir Ferdi icin kariyeri bitmis 10 tane gurbetci var fenere gelip yok olan.
Gyökeres sanki bilinmeyen bir oyuncu gibi ornek vermeye gerek yok, ingiltere zaten gencken potansiyelini gormus, yatirimini yapmis, 24milyona da satmis. ibrahimovic gibi herkesin bi hikayesi var, sanki ibra buraya gelse yine ibra olacak gibi dusunmeye de gerek yok.
Bu arada ben hic bir zaman scouta onem vermeyelim demedim, takimin en onemli departmani olmasi lazim zaten. Scoutingi ismi bilinmeyen 19 yasinda oyuncu bulup 1 sene oynatip 50 milyona satma hayali olarak gormemek lazim diyorum.
Scouting bunla da ilgilenecek ama asil gorevi yasi pozisyonu ismi ne olursa olsun, bir oyuncu o gun takimin ihtiyacina uyuyor mu, maliyeti riskini/getirisine deger mi bunu duzgun sekilde raporlamak, eldeki adaylari fiyat/performansa gore listeleyip yonetime sunmak, ki bu fiyat/performansda tabi ki de gelisme potansiyeli/yas gibi parametreleri duzgun ve mantikli bir sekilde kullanmak.