Gio hocanin final oynattigi glasgow rangersin butcesi besiktasin yarisiydi. Glasgow sehri iki milyonluk sehir.
Kimse top 5 lig performansi beklemiyor ama butce ve guc olarak portekiz takimlarindan bir farkimiz yok, ama vizyon ve yonetim olarak onlarin yarisi bile olmadigimiz icin, kollektif olarak buradayiz lig ve takimlarimiz olarak.
Vizyon demek bugunu degil iki uc gun/ay/yil sonrasini dusunup ona gore plan yapip o plani uygulamak demek. Bazen kisa donemde negatife dusup uzun donemde pozitife cikabilmektir. Ama bunun icinde arkandakilerin, yanindakilerin sana destek olmasi, kostek olmamasi lazim.
Ajax-Besiktas maci oncesi spor muhabirlerinin sorduklari sorulari biri izlese iki ulke arasindaki vizyon farkini direk goruyor zaten, adamlar yapisal, uzun donemli konular ile ilgili soru sorarken, bizimkiler su oynayacak mi bu niye oynamiyor gibi gunluk mevzularin disina cikamiyorlar. Cok uzun yazilir da, bizde uzun yaziyi okuma aliskanligi da olmadigindan bosuna kendimi yormiyacam
Şimdi bir orta sıra bir İtalya takımında oynayan gelecek vaat eden İtalyan futbolcuya gitsek desek ki sen kulübünden 500 bin euro alıyorsun, sana 3 teklif var,
Glasgow sana 950 nin euro,
Porto 600 bin euro,
Beşiktaş sana 1,5 milyon veriyor,
Deseler,
Emin ol son tercih biz oluruz.
26 yaşında Ernst seviyesinde bir Alman topçuya gitsekdesek ki sen kulübünden 750 bin euro alıyorsun, sana 3 teklif var,
Glasgow sana 1 milyon euro,
Porto sana 950 bin euro,
Beşiktaş sana 2 milyon veriyor,
Deseler,
Emin ol gene son tercih biz oluruz. Hatta tercih listesine bile alınmayabiliriz.
Muhtemelen bu topçular için 3 milyon euro gibi yüksek bir teklif vermediğin sürece seni düşünmezler.
Bunun vizyonluk bir yönü yok.
Ha vizyonumuz yok, 15 milyonluk şehir İstanbul'dan futbolcu yetiştiremiyoruz.
Ben olsam transfere bu kadar eşşeklemesine para yatıracağıma her sene Beşiktaş liseler arası yada ortaokullar arası futbol turnuvası düzenler, zeka seviyesi belirli bir çitanın üzerinde 20 tane gözlemciyle bu turnuvaları tek tek izletir raporlatırdım. (futbol zeka işi, zeki olmayanın gözlemi de vasat-yetersiz oluyor)
Bu turnuvalara da astronomik ödüller koyardım. (Kazanan okula 3 milyon ikinciye 2 milyon, üçüncüye 1 milyon versen; millet işi gücü bırakır bu turnuva için takım kurar)
İstanbul'da her ilçeye altyapı tesisi kurardım, izleme ekibi yerleştirip. Liseler arası Beşiktaş ligi kurardım...
İstanbul nüfus olarak Portekiz'den büyük...