2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu
2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2024/25 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1089030 defa] 2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı levitate

mehmet demirkol muçi'yi satacağımızı söylemiş HMMM
bipbipbupbup

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

geçerizde peşinden playoff maçı var
?? zaten  Luganoyla play off ta karsialsiyoruz , gectik mi  gruplardayiz
Yorgo

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

antalyayı sahamızda geçeriz bir hfta bay var kanat iyi olsun ben 3hafta daha bekliyelim derim
umarim! kotu bir  istatistik  vereyim ben de  seytanin avukatligini yapmis olayim burada..  adamlari  2017 den beri ligde kendi sahamizda  yenemiyormusuz   :bandit:
Yorgo

Çevrimiçi Samet Demir

mehmet demirkol muçi'yi satacağımızı söylemiş HMMM
Muci yerine sol kanat, muleka yerine sağ kanat, abu yerine de forvet. Kanatlar ilk 11 seviyesinde olmalı.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi kartalizma190399

Baska hoca oynatmasa inat vs derdim ama Gio oynatmiyorsa vardir bir bildigi. Muhtemelen fiziksel veya mental olarak hazir degil.
Hem GS hem SS macinda kimse mental olarak oyundan dusmedi, herkes full konsantre oynadi, gorevini yerine getirdi.
Rafa ve Immobile fiziksel olarak dusmeye baslayinca aninda cikardi oyundan mesela. Demek ki oyundan dusen kimse istemiyor, 11 kisi savunma yapmak, 11 kisi hucum etmek istiyor.
Muci'de sorun bence mental ve/veya disiplin.

Çevrimdışı levitate

Muci yerine sol kanat, muleka yerine sağ kanat, abu yerine de forvet. Kanatlar ilk 11 seviyesinde olmalı.
muleka 2. forvet olur gibi geldi
bipbipbupbup

Çevrimiçi Samet Ç

Digne doğru profilde gelir mi bilmem Marcos Alonso falan gelecekse Masuaku'nun gitmesine gerek yok

Çevrimiçi sefaköykartali

https://x.com/deportesreports/status/1822941023602905238?s=46&t=zB90rifGkKdAZvmcciuZrw

Bonservis ücreti hesaba yatmadan Chiesa + free Yusuf Yazıcı alırım hemen. Chiesa gelmiyorsa Noa Lang veya Ramon Sosa da olur.

Çevrimiçi tolga1903

muleka 2. forvet olur gibi geldi

Muleka'dan ikinci top toplayici bile olmaz. Dün girdi yine sinir küfür sahibi etti yani Beşiktaş futbolcusuna ağır eleştiri yasak burada ama bu herif her lafı hak ediyor. Gittiği gün bayram edicem

Çevrimiçi Serdar3444

Masuaku'yu gömmek nedir anlayamıyorum, adam tüm kanadı parselledi haldir haldır oynuyor. Klas adam, geçen sene mutsuzdu şu anda savaşıyor, gayet mutlu, aidiyetli oynuyor.  Herkese birşeyler anlatmaya çalışıyor, hakemle kavga ediyor. Ortası, çalımı, pozisyon alması gayet iyi, pas istasyonu olarak çok iyi, önünde adam yok yanında adam yok yine iyi bile oynuyor, sahada çizgi üstü oyun oynayan kaç kişi var beyler, çok enerjiniz varsa oyuncu olmayan bölgeler için harcayın enerjinizi, sol kanatta adam yok, sol stoper kanserojen ama siz sol bekten bahsediyorsunuz, ne alaka, anlamlandıramıyorum,
Bu ligde masaukA'dan iyi sol bek varda benim mi haberim yok! Ben mi göremiyorum?...
Enerjimizi öncelikli ve acil ihtiyaçlarımız için kullanalım...

Çevrimiçi sefaköykartali

Hocanın zor avrupa ve lig maçlarında

Musrati
Ndour Gedson
X Rafa
Ciro 

Rakip sahada oynayacağımız maçlarda ise

Musrati - Gedson
X - Rafa - Semih
Ciro

Böyle bi dizilim yapacağını düşünüyorum. X için Chiesa muadili şart.

Çevrimiçi Zafer55

Ndour geliyormuş. Demek ki çok planlı bir transfer politikamız yok.herhangi bir öncelik sırası  gözetmeden kimi alabiliyorsak onu alıyoruz. Kanatlarda eksik var beklerde eksik var. Kalite anlamında değil sayısal olarak eksik var hem de. Ve orta sahaya transfer geliyor önce.
Şampiyonluklar 15/20 puan farkla kazanılmıyor. Ligin başında kaybedilmeyecek puanlar çok kıymetli.

Çevrimiçi Samet Ç

Çevrimdışı levitate

Muleka'dan ikinci top toplayici bile olmaz. Dün girdi yine sinir küfür sahibi etti yani Beşiktaş futbolcusuna ağır eleştiri yasak burada ama bu herif her lafı hak ediyor. Gittiği gün bayram edicem

o zaman weghorst falan birini getirsinler, hoca mustafa erhan'ı beğeniyordur ama 2. forvet yapacağını sanmam
bipbipbupbup

Çevrimdışı 38life

yapmama nedenin zamanın olmaması değil yapacak birşey bulamsman olabilirmi laf söyleyip altını dolduramıyorsan boş konuşuyorsun drmektir
O vurduğu top asist olmasa bu maçta semih için söyleyebileceğin tek güzel şey varmıydı ben söyleyeyim maçın başında savunmadan bir top çıkardı 70 dakika başka birşey yok orda rafa olmasa o top gol olmazdı o zaman semihi övmek için ne yapacaktın
Demek 2018 de dedin bana genç düşmanı diye peki bana bunu söylemene sebep olsn genç oyuncuların şimdi nerde olduğunu onuda geçtim kim olduklarını biliyormusun önemli olan birini desteklemek değildir önemli olan hak edeni desteklemektir her önüne geleni desteklersen hak edene vereceğin desteğin bir önemi kalmaz
Önemli olan beşiktaştır ben beşiktaşa faydası olana önem veririm yaşından bağımsız olarak birinin genç olması bana birşey ifade etmiyor
Sorun benim raşitsa yı beğenip beğenmemem değilki şu an takımda iyi kötü iki sağ açık varken ve hiç sol açık yokken sağ açık isteyip sol açık istememenin mantığını göremiyorum
Ve açık şekilde hatasız maç çıkartan oyuncuları sanki kimse o maçı izlememiş gibi gömmenizide anlamıyorum dürüst davranamıyorsan adil olamazsın
Ben son maçlarta çok iyi savunma yapan bir beşiktaş izliyorum orta sahanın gs ye karşı bile rakibe bırakılmadığını görüyorum şu anda takımda gördüğüm tek sorun hücum hattı topu ilerde tutamıyor
Bende isterim iyi sol stoper iki kanat bir yedek kaleci iki bek yedek forvet merkez orta saha ama sizden farkım ben ulaşamayacağım hayali kurmam boşta konuşmam
Bak kimse transfer yapamıyor sadece biz değil bütün takımların limitleri doldu bu saatten sonra yapılacak transferin nokta atışı olması lazım raşitsayı beğensende beğenmesende bir şekilde işini yapıyor ama sol açık yok masuaku tek başına sol tarafı tutuyor önünde açık olmayınca herşeyi dört dörtlük yapmasını bekleyemezsin
Benim senin yazdıklarını görmeme gibi bir lüksüm yok ve burası forum yazdığını herkes okur ve cevap yazma hakkına sahipdir kimseye görme diyemezsin yazdıklarına karşı eleştiriyi kabullenemiyorsan yazma o zaman yazdığın anda o mesaj foruma ait oluyor

Yapmama nedenim zamanımın olmaması. Maçın 90 dakikalık kaydını bulup, pozisyon pozisyon analiz edip onları kırpıp kesip buraya upload etmemi istiyorsun. Ve bunu yapacak zamanım yok dediğim için Boş konuşmuş oluyorum yani öyle mi? Komik.
Forvet oyuncuları için "o vurduğu top gol olmasa, o attığı pas asist olmasa, şu olmasa, bu olmasa" denmez. Futbolun doğasına aykırı. Adı üstünde: forvet. Immobile'nin gs maçında ilk dakikada vurduğu top gol olmasa ne olacaktı o zaman? Dün ne yaptı mesela Immobile? Gol olduysa gol olması üzerinden konuşmak gerekir. Olmasaydı etmeseydi diye değil. Ayrıca ben Semihi övmek için bir şey aramıyorum. gs maçında Semih'i övdüm mü? Veya geçen sene başka etkisiz olduğu maçlarda övdüm mü?
Sana genç düşmanı dememe sebep olan futbolculardan biri şuan Rangers'da. Almaya çalışıyorsun ama o gelmem diyor. O zaman da elinden geleni yapmıştın Rıdvan'ı yemek için. Sanki çocuk deccalmış gibi bir tavır takınıyordun. Zaten mesele bu. Hani diyorsun ya benim için genç yaşlı fark etmez. Fark ediyor işte. Sen genç oyuncuya 10 kat daha adaletsiz ve sert yorum yapıyorsun. Ve bu ithamları reddetmek için de yıllar içinde bunu takıntı haline getirip bu davranışı sürdürüyorsun. Adeta bir vazife edinmişsin kendine.
Bana gelince benim için genç yaşlı fark eder. Beşiktaş'ı seven herkes için de fark etmesi gerekir. Çünkü futbolda bir kulübün ekonomik kurtuluşunun yolunun genç futbolculardan geçtiği günümüzde artık 2+2=4 kadar net bir konudur. Bu konunun artık tartışılacak bir tarafı bile kalmadı. Hal böyleyken bir takımın taraftarları o takımın genç oyuncularına pozitif ayrımcılık yapmıyorsa kulübün geleceğine dair iyi şeyler istemiyor anlamına gelir bu. Ya da bunu görecek muhakeme yeteneği yoktur. Orasını ben bilemem. Ama geri kalan kısım çok net. Dün de yazdım. Futbol'da 4 çeyrek futbolcu 1 tam futbolcu etmez. Stoper için söyledim bunu. Sağ kanatta da aynı şey geçerli. İki tane sağ kanat varken o bölgeye transfere ne gerek var diyorsun. Gerçekten güleyim mi ağlayayayım mı bilemiyorum bu yoruma. Daha nitelik-nicelik ayrımı yapma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İsterse sağ kanatta 20 tane kanat oyuncusu olsun. İlk 11 oynayacak seviyede oyuncu yoksa transfer lazım demektir. Bu kadar basit. Ayrıca oyun planı açısından da oraya transfer gerekiyor. Şuanda Beşiktaşın iki kanadında da top tutabilen oyuncu yok. Semih zaten kanat değil kanat forvet/ikinci forvet. Ona rağmen kendisine verilen görevi iyi-kötü yapmaya çalışıyor. Rashica da top tutacak oyuncu değil. Bu durumun Immobile'nin performansını düşüreceğini daha Immobile geldiği gün yazdım. Geriye gidip bakabilirsiniz. Eğer iki kanattan biri Ghezzal tipi oyun kurucu bir kanat olmazsa Immobile beklenen performansı veremez diye yazdım. Bugün bunun örneğini gördüm. Sağ kanata transfer yapılmazsa Immobile'nin etkisiz kaldığı maçları daha çok görücez. Bunu da yazın kenara. Ama sağ kanata oyun kurucu kanat geldiğinde bu sadece Immobile'nin performansını yükseltmekle kalmayacak Semih'in performansını da yükseltecek. Şampiyonluk sezonundaki Larin'i hatırlayın. Eğer bir "forvet" oyuncusunu "kanat" olarak oynatıyorsanız ters kanattaki futbolcu oyun kurucu olmak zorunda. Eğer olursa bu sistem işler. Eğer olmazsa o kanat forvetin değerini düşürür, tökezlese de hemen gömsem diye fırsat kollayan taraftarların ekmeğine yağ sürülmüş olunur. Şimdi sola oyun kurucu kanat alınsın, Semih yedeğe çekilsin sağ kanatta Rashica oynasın diye itiraz edebilirsin. Ben de derim ki hadi bul bakiyim sol tarafta oynayan oyun kurucu kanat nereden bulacaksın. Bu bir. İkincisi Semih'ten yüksek bonservis bekliyorsun, sen bu oyuncuyu yedeğe çekerek mi yüksek bonservis kazanacaksın? Ya satacaksın bu sezon, ki en doğrusu bu olur, ya da oynatacaksın. Sırf Rashica'yı oynatma sevdasına Semih'i yedek oturtmak gibi bir futbol aklı yok. Colley için hatasız oynadığını iddia ediyorsan maçı düzgün şekilde izleyemiyorsun demektir. Herhangi bir futbol programını açıp seyret youtube'da. Ama goygoy yapanları değil. Gerçekten futboldan anlayan, analiz yapabilenleri. Benim burada Colley'nin neden beş para etmez bir stoper olduğunu anlatmama gerek yok. Bunu daha profesyonel şekilde anlatanlar var zaten. Bizim son iki maçta gol yemememiz hocanın sayesinde. Colley'nin sayesinde değil. Bunu taa Şenol Güneş'in bir önceki döneminde de yazmıştım. Savunmayı yaptıran hocadır. Ama bunu lig maratonunda sürekli yapıp şampiyon olmak istiyorsan da o savunmanın unsurları üst düzey futbolcular olmak zorundadır. Öyle her zaman İsmail Köybaşı ile şampiyon olamazsın. Ligin şuanki seviyesi o değil. Kendini güncellemek zorundasın. Aksi taktirde fenerin, gs'nin arkasından bakar durursun. Vasat sevici olmanın bir anlamı yok. Bu savunma dörtlüsü ile şampiyon olamazsın. Beşiktaş'ı ikinciliğe, üçüncülüğe layık görüyorsanız, "Beşiktaş zaten hep böyledir, hiçbir zaman en iyi kadroyu kurmaz, ikinci olacak kadroyu kurar sonra bu ikinci olacak kadroyu kurduğu 5 sezonun 1'inde şampiyon olur, o da bize yeter." diyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. Ben böyle bir felsefeyi benimseyemem. Beşiktaş ikincilik için kadro kurmaz. Senin rakiplerinde Colley 18 kişilik kadroya bile alınmaz. Sen onun kusursuz oynadığını, ilk 11 için ideal olduğunu iddia ediyorsun. Sonra da neden görmezden geliyorum...

Çevrimdışı 38life

Yapmama nedenim zamanımın olmaması. Maçın 90 dakikalık kaydını bulup, pozisyon pozisyon analiz edip onları kırpıp kesip buraya upload etmemi istiyorsun. Ve bunu yapacak zamanım yok dediğim için Boş konuşmuş oluyorum yani öyle mi? Komik.
Forvet oyuncuları için "o vurduğu top gol olmasa, o attığı pas asist olmasa, şu olmasa, bu olmasa" denmez. Futbolun doğasına aykırı. Adı üstünde: forvet. Immobile'nin gs maçında ilk dakikada vurduğu top gol olmasa ne olacaktı o zaman? Dün ne yaptı mesela Immobile? Gol olduysa gol olması üzerinden konuşmak gerekir. Olmasaydı etmeseydi diye değil. Ayrıca ben Semihi övmek için bir şey aramıyorum. gs maçında Semih'i övdüm mü? Veya geçen sene başka etkisiz olduğu maçlarda övdüm mü?
Sana genç düşmanı dememe sebep olan futbolculardan biri şuan Rangers'da. Almaya çalışıyorsun ama o gelmem diyor. O zaman da elinden geleni yapmıştın Rıdvan'ı yemek için. Sanki çocuk deccalmış gibi bir tavır takınıyordun. Zaten mesele bu. Hani diyorsun ya benim için genç yaşlı fark etmez. Fark ediyor işte. Sen genç oyuncuya 10 kat daha adaletsiz ve sert yorum yapıyorsun. Ve bu ithamları reddetmek için de yıllar içinde bunu takıntı haline getirip bu davranışı sürdürüyorsun. Adeta bir vazife edinmişsin kendine.
Bana gelince benim için genç yaşlı fark eder. Beşiktaş'ı seven herkes için de fark etmesi gerekir. Çünkü futbolda bir kulübün ekonomik kurtuluşunun yolunun genç futbolculardan geçtiği günümüzde artık 2+2=4 kadar net bir konudur. Bu konunun artık tartışılacak bir tarafı bile kalmadı. Hal böyleyken bir takımın taraftarları o takımın genç oyuncularına pozitif ayrımcılık yapmıyorsa kulübün geleceğine dair iyi şeyler istemiyor anlamına gelir bu. Ya da bunu görecek muhakeme yeteneği yoktur. Orasını ben bilemem. Ama geri kalan kısım çok net. Dün de yazdım. Futbol'da 4 çeyrek futbolcu 1 tam futbolcu etmez. Stoper için söyledim bunu. Sağ kanatta da aynı şey geçerli. İki tane sağ kanat varken o bölgeye transfere ne gerek var diyorsun. Gerçekten güleyim mi ağlayayayım mı bilemiyorum bu yoruma. Daha nitelik-nicelik ayrımı yapma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İsterse sağ kanatta 20 tane kanat oyuncusu olsun. İlk 11 oynayacak seviyede oyuncu yoksa transfer lazım demektir. Bu kadar basit. Ayrıca oyun planı açısından da oraya transfer gerekiyor. Şuanda Beşiktaşın iki kanadında da top tutabilen oyuncu yok. Semih zaten kanat değil kanat forvet/ikinci forvet. Ona rağmen kendisine verilen görevi iyi-kötü yapmaya çalışıyor. Rashica da top tutacak oyuncu değil. Bu durumun Immobile'nin performansını düşüreceğini daha Immobile geldiği gün yazdım. Geriye gidip bakabilirsiniz. Eğer iki kanattan biri Ghezzal tipi oyun kurucu bir kanat olmazsa Immobile beklenen performansı veremez diye yazdım. Bugün bunun örneğini gördüm. Sağ kanata transfer yapılmazsa Immobile'nin etkisiz kaldığı maçları daha çok görücez. Bunu da yazın kenara. Ama sağ kanata oyun kurucu kanat geldiğinde bu sadece Immobile'nin performansını yükseltmekle kalmayacak Semih'in performansını da yükseltecek. Şampiyonluk sezonundaki Larin'i hatırlayın. Eğer bir "forvet" oyuncusunu "kanat" olarak oynatıyorsanız ters kanattaki futbolcu oyun kurucu olmak zorunda. Eğer olursa bu sistem işler. Eğer olmazsa o kanat forvetin değerini düşürür, tökezlese de hemen gömsem diye fırsat kollayan taraftarların ekmeğine yağ sürülmüş olunur. Şimdi sola oyun kurucu kanat alınsın, Semih yedeğe çekilsin sağ kanatta Rashica oynasın diye itiraz edebilirsin. Ben de derim ki hadi bul bakiyim sol tarafta oynayan oyun kurucu kanat nereden bulacaksın. Bu bir. İkincisi Semih'ten yüksek bonservis bekliyorsun, sen bu oyuncuyu yedeğe çekerek mi yüksek bonservis kazanacaksın? Ya satacaksın bu sezon, ki en doğrusu bu olur, ya da oynatacaksın. Sırf Rashica'yı oynatma sevdasına Semih'i yedek oturtmak gibi bir futbol aklı yok. Colley için hatasız oynadığını iddia ediyorsan maçı düzgün şekilde izleyemiyorsun demektir. Herhangi bir futbol programını açıp seyret youtube'da. Ama goygoy yapanları değil. Gerçekten futboldan anlayan, analiz yapabilenleri. Benim burada Colley'nin neden beş para etmez bir stoper olduğunu anlatmama gerek yok. Bunu daha profesyonel şekilde anlatanlar var zaten. Bizim son iki maçta gol yemememiz hocanın sayesinde. Colley'nin sayesinde değil. Bunu taa Şenol Güneş'in bir önceki döneminde de yazmıştım. Savunmayı yaptıran hocadır. Ama bunu lig maratonunda sürekli yapıp şampiyon olmak istiyorsan da o savunmanın unsurları üst düzey futbolcular olmak zorundadır. Öyle her zaman İsmail Köybaşı ile şampiyon olamazsın. Ligin şuanki seviyesi o değil. Kendini güncellemek zorundasın. Aksi taktirde fenerin, gs'nin arkasından bakar durursun. Vasat sevici olmanın bir anlamı yok. Bu savunma dörtlüsü ile şampiyon olamazsın. Beşiktaş'ı ikinciliğe, üçüncülüğe layık görüyorsanız, "Beşiktaş zaten hep böyledir, hiçbir zaman en iyi kadroyu kurmaz, ikinci olacak kadroyu kurar sonra bu ikinci olacak kadroyu kurduğu 5 sezonun 1'inde şampiyon olur, o da bize yeter." diyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. Ben böyle bir felsefeyi benimseyemem. Beşiktaş ikincilik için kadro kurmaz. Senin rakiplerinde Colley 18 kişilik kadroya bile alınmaz. Sen onun kusursuz oynadığını, ilk 11 için ideal olduğunu iddia ediyorsun. Sonra da neden görmezden geliyorum...

Genel olarak cok haklisin, soyledigin seylerin tamamina katiliyorum, 1 sey haric.
Bence Semih kanat degil, kanat olmadigi gibi kanat forvet de degil.
Senin dedigin gibi sag kenarla performansinin yukselmesi icin uzak forvet profiline uymasi lazim.
Arka direk kosusu yapmiyor, Babel gibi iceri girip sut cekme sansi yok cunku uzun dripling yapamiyor.
Semih bence her halukarda solda olmaz. Semih icin su an maalesef ideal rol kulube'de oturmak ve duruma gore Immobile veya Rafa Silva'nin yerine oyuna girmek.
Sistem degisikligi olmadan Semih'ten iyi randiman alamayacagiz bence.

https://twitter.com/haberkartali/status/1822921099350294550?s=46

O kadar muthis ki bizim hedefledigimiz seviyenin 2-3 gomlek altindaki Braga'da tam tamina 1 mac oynamis.
Gecin yahu, tipki U. Karakullukcu gibi uyanik GS'linin teki. Vasat bir orta saha'yi yuceltecek iste.

Çevrimdışı 38life

Gedson çok başka bir oyuncu. Artık 25 yaşına geldi ama hoca buna kafasını kaldırmayı, bir sonraki adımı planlamayı ve pas atabilmeyi öğretirse minimum 50 milyon euro'luk topçu olur.

https://x.com/talipcan7kapi_/status/1822755196075696305

Kime kufur edip kime kufur etmeyecegimizi iyi ayirt etmek lazim.
Muleka'nin yetenegini bize yeterli gormuyor olabilirsin, bence yeterli ama hadi degil diyelim.
Ben Muleka'nin bugune kadar bir ahlaksizligini, terbiyesizligini, umursamazligini gormedim.
Her macta elinden geleni fazlasiyla yapti. Ha, bizim icin yetersiz diyebilirsin de kufur falan ne alaka.
Ben de Necip'i Ersin'i vs hic sevmem, bizim icin yetersiz bulurum, Necip zaten niye bu kadar sevilir onu hic anlamadim, ama hic kufur etmedim.

Kufur edeceksek kontrati uzamasin ve imza parasi alsin diye takimi sampiyonluk yolunda yanliz birakana edelim mesela.
Defalarca kez is ahlaksizligi yapmis Aboubakar'i gecen sene bas taci yaparken Muleka'ya kufur edilmesi dogru degil.

Çevrimiçi sEuL

inanılmaz topçu ama gedsonu kesemiyor adam 8 numara değil bir kere çok iyi 8 demiş
Nerede demiş zaten, sosyal medyada da oyuncu analizi yapanları görüyorum. Çocuk aktif futbol kariyerinde sadece iki maçta ilk 11’de forma şansı bulmuş farklı takimlarda. Yani iki maçta üst üste forma giyememiş, hangi maçını izleyip istatistik ve analiz kasiyorlar anlam veremiyorum.

InsAllah iyi çıkar ve muhteşem super sonic bi performans ile bizi sampiyon yapar, orası farklı bir konuda ben bu analiz kasanlara taktım ya.

Etiketler: