Topun geçip geçmediğini tespit etmek hakemin, yardımcı hakemin, ekran başında olan video asistan hakemin(VAR) işi değilse bu iş kimin işi? Anladım bu iş federasyon başkanının, yayıncı kuruluş içine sokulan gs'lilerin, montaj video hazırlayan ve bunları savunan rakip taraftarların işi.
c
Abicim onu anlatmaya calisiyorum zaten. Biz, VAR veya orta hakem goremez, cizgide duran asistanin isi (zaten o yuzden kornerlerde cizgiye paralel duruyorlar). Yanlislik varsa o yapti. Cizgi'ye kamera konmadigi icin VAR bizim gordugumuz kadarini goruyor, cizgi kamerasi olmadan da 100% karar veremez zaten. Yukaridan goruntu alan kamerayla da gecip gecmedi diyemiyorsun, o yuzden karisamiyorlar. Biz de 2 sene evvel taca cikti mi cikmadi tartisilan pozisyonda gol atmistik verilmisti, VAR cizgi kamerasi olmadigi icin karisamiyor denilmisti hatirlarsan. Bazi liglerde cizgi teknolojisi kullaniliyor (sanirim korner ve tac icin degil sadece gol icin) otomatik bildiri gidiyor hakeme, ama cizgi'ye kamera konup VAR'in bu pozisyonlara karistigini gormedim. Ajax-R.Madrid CL macinda da Ajax o sekilde gol atmisti, VAR karisamamisti (halbuki tv kamerasi acisindan cikmis gibi gozukuyordu, ama 100% emin olamadigin icin karisamiyorlar).
Asil sacmalik hakemin bu pozisyonda VAR isareti yapmasi. Ya bizimkileri susturmak icin yapti, ki bu skandal. Ya da kendisi de bilmiyor VAR'a gidilebilecegini sandi, o daha da buyuk skandal. Her turlu kalitesizlik.
Umarim simdi anlamissinizdir ne demek istedigimi. Anlamadiysaniz da bir daha yazmayacagim zaten.